Pozdrav. Ima li ko da zna kako da riješim ovu situaciju?
Kinez mi poslao potpune kopije-fejkove tranzistora i ja mu prijavim. Malo natezanja i dogovorimo da mu pošaljem nazad. Ja platio poštarinu za Kinu ( 8,60 km registrovana sa TN ) sa teorijom da ako uspijem i to naplatit dobro je došlo a ako ne da je barem refund dobit za proizvode.
Dobio on to nazad i ušutio se. Sve on fino piše slatkorječivo al vidi se iz aviona da izbjegava plaćanje. Tako me zavlačio dosta vremena, ja ga upozoravao da ću prijavit ebayu. NIšta ne odgovara ni na to! Ja pokrenuo zvaničnu proceduru " Item not as described" , prijavim sve kroz onaj glupi automatizovani sistem i sad stoji status za TN da je u putu a već paket stigao ko zna koiko prije! Pokušavao kontaktirat ebay pa onaj njihov ebay coummunity. Tu me pita neki stručnjak jesam li dobro upisao TN ?

i tu se sva priča završila. Toliko o pomoći ebaya.
Nema više nikakve opcije na onim automatizovanim porukama na ebayu jer moram čekat da se pošiljka dostavi onom kretenu nazad i teka tada idu neki rokovi do kad mi treba poslat refund. Kako rekoh pošiljka već davno stigla, onaj status na ebayu se vjerovatno neće nikad ni promjenit.
U zadnje vrijeme puno loših stvari na ebayu. Đaba oni silni 100 posto profili i slično. Nema ni pomoći ebaya, ne možeš napisat direktno nikome ništa od njih jer su im sve obrazci poruke.
Ima li tko kakvu ideju ili iskustvo? Pun mi vala više vrag i ebaya i kineza i onih sistema na ebayu koje niko ne čita. Sve auto-generisane poruke i vozdra. Slikaj se.
Joj sedmicama se zezam sa ovim.