IRAN

Post Reply
salik79

#10201 Re: IRAN

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Jos da dozvole zenama da voze motor na ulici i da polazu za isti :D

Smiju doduse voziti na stazi udruzene u klub ali se ne mogu takmiciti
Jel' zajebavas, il' si ozbiljan?! :-D
pirpa

#10202 Re: IRAN

Post by pirpa »

Nine male and one female operatives of the U.S Navy were apprehended by our forces a few hours ago near the Farsi Island as they were illegally sailing inside the Islamic Republic of Iran territorial waters; the USS Harry S. Truman and French aircraft carrier Charles de Gaulle were in the area at the time.
The intruders have been treated with courtesy and respect according to the Islamic code of conduct .
zvizdan

#10203 Re: IRAN

Post by zvizdan »

@Opetja, kako sam obecao, malo sam istrazio sta kazu iranski zakoni o religijskoj konverziji i apostazi. Ispostavilo se da ne kazu nista, ne postoje zakoni koji uopce spominju te termine. Tu cinjenicu ne spore cak ni kojekakve zapadne "organizacije za ljudska prava u Iranu", cak i oni redom kazu: u Iranu konverzija i apostaza nisu zvanicno zabranjeni nijednim zakonom, ali je moguce zbog toga i izgubiti glavu (?!) Onda objasnjavaju kako u Iranu postoje zakoni kojim je kaznjivo javno vrijedjanje Muhammeda, a.s., i svetinja islama. (Doduse, opet lazu da se za to gubi glavu, ali nebitno). Uglavnom, valjda je logicno da je u drzavi koja sebe zvanicno naziva islamskom kaznjivo psovati ulicom na sav glas Pejgambera. Naravno, pricamo o necemu sto je samo zakon na papiru, jer prosto sumnjam da je neko toliko lud da pruza povoda za takvu kaznu. Svakom normalnom covjeku je to svakako dno papanluka, a i zadnja sirovina tesko da ima damu da na javnom mjestu punom muslimana vjernika psuje Pejgambera, islam i slicno.

Inace, kad vec pricamo o potencijalnoj konverziji u Iranu, da spomenem nesto zanimljivo. Na satelitu postoje dva kanala na perzijskom jeziku (Nejat - Spas i Mohabat - Ljubav) koja emituju iskljucivo krscanske prozelitske sadrzaje. Prosto kazano, dva krscanska kanala cija je svrha misionarska djelatnost. To ne bi bilo nista cudno, stavise i normalno je da takvi kanali postoje, da se radi o kanalima koji promovisu nauk armenske krscanske crkve, govore o vjerskim i kulturnim tradicijama iranskih Armena i slicno. Medjutim, ovdje se radi o evangelistickim kanalima koji i ne spominju Armene i armensku crkvu. Ok, shvatam, imaju pravo i para da naprave takve kanale. Samo, s obzirom na broj evangelista u Iranu (valjda par stotina njih), to izgleda smisleno otprilike kao da neko finansira dva satelitska kanala koja se bave iskljucivo propagandom sazilijskog tarikata na madjarskom jeziku. Spominjem to cisto da se zna kad se prica o islamu kojeg se napadno propagira i slicno.
salik79

#10204 Re: IRAN

Post by salik79 »

Ovo za motore fakat nisam znao. :sad: :D
pirpa

#10205 Re: IRAN

Post by pirpa »

We are a paper tiger in the Middle East [the West Asia] right now! That's a sad state of affairs for the United States ... even if the sailors [marines] were there spying on the Iranians, so what ? They are a terrorist regime, right ? So why not spy on them. I'm pretty sure the American people want to know what the Iranians are up to, the Israelis [Zionists] want to know what the Iranian are up to too."
U.S Congressman, Duncan D. Hunter in an interview with Fox News Channel
salik79

#10206 Re: IRAN

Post by salik79 »

pirpa wrote:
We are a paper tiger in the Middle East [the West Asia] right now! That's a sad state of affairs for the United States ... even if the sailors [marines] were there spying on the Iranians, so what ? They are a terrorist regime, right ? So why not spy on them. I'm pretty sure the American people want to know what the Iranians are up to, the Israelis [Zionists] want to know what the Iranian are up to too."
U.S Congressman, Duncan D. Hunter in an interview with Fox News Channel
:lol: :lol: :lol:

Tipicni redneck Amer.
Image
insomnia78

#10207 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:Ovo za motore fakat nisam znao. :sad: :D
Haha
Cit'o sinoc na AP neki tekst o zenama koje voze motore u islamskom svijetu pa mi izleti to za Iran
Ima ova seka koja se prav'o zadala u to, pokusava izganjati dozvolu za takmicenje
Do tada samo na stazi i van takmicarskog djela
Image
Image
Doduse, kaze da su ih neki dan prvi put pustili na tu nekakvu pravo napucanu stazu, na kojoj su do sad vozili samo muskarci
salik79

#10208 Re: IRAN

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
Haha
Cit'o sinoc na AP neki tekst o zenama koje voze motore u islamskom svijetu pa mi izleti to za Iran
Ima ova seka koja se prav'o zadala u to, pokusava izganjati dozvolu za takmicenje
Do tada samo na stazi
Image
Image
Doduse, kaze da su ih neki dan prvi put pustili na tu nekakvu pravo napucanu stazu, na kojoj su do sad vozili samo muskarci
:thumbup: Izgleda da ce prije i to nego "dodirivanje pancericama" dozvolit'. :mrgreen:
zvizdan

#10209 Re: IRAN

Post by zvizdan »

@Kiki, evo malo Persepolisa

Lijepo je svratiti i u Susu, ili Shush sto bi Iranci rekli

Mozes provjeriti i kako se obnavlja Bam nakon zemljotresa 2003., da sta ne pokvare :D

AleksoMKD

#10210 Re: IRAN

Post by AleksoMKD »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:
Haha
Do tada samo na stazi
Image
Image
:thumbup: Izgleda da ce prije i to nego "dodirivanje pancericama" dozvolit'. :mrgreen:
Dobice dozvolu najverovatnije, ipak vec imaju zenu sampiona u trkama automobila, Laleh Seddigh.
Image
salik79

#10211 Re: IRAN

Post by salik79 »

Sta veli ona, ugnjetavaju li je?! :D
sumirprimus

#10212 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:Sta veli ona, ugnjetavaju li je?! :D
idel na utkamice?
il oni filmvi samo zubog nagrada i putovanja na mrksi zapad???
salik79

#10213 Re: IRAN

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:
idel na utkamice?
il oni filmvi samo zubog nagrada i putovanja na mrksi zapad???
Ma ja, vidim ja oko nje zica. Bezbel' u zatvoru, jal' radnom logoru. Gulag, pasa moj :skoljka:
sumirprimus

#10214 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

kako pasha,pitamidul zenei na utakmice,il su oni filmovi lafina?
salik79

#10215 Re: IRAN

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:kako pasha,pitamidul zenei na utakmice,il su oni filmovi lafina?
Zene ne samo da idu na utakmice, nego imaju nacionalne futbalske i ragbi timove...
sumirprimus

#10216 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:
sumirprimus wrote:kako pasha,pitamidul zenei na utakmice,il su oni filmovi lafina?
Zene ne samo da idu na utakmice, nego imaju nacionalne futbalske i ragbi timove...
znaci ukinute zabrane??
AleksoMKD

#10217 Re: IRAN

Post by AleksoMKD »

Istini za volju trebala je prvo traziti dozvolu koju je dobila sa obrazlozenjem da u motosportu nema fizickog kontakta medju vozacima te nije problem da se utrkuje sa muskarcima.

Sad kad ih redovno pobedjuje mislim da mnogi rivali gundjaju :D
salik79

#10218 Re: IRAN

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:
salik79 wrote:
znaci ukinute zabrane??
Ne znam. Pisem ono sto znam.
Opetja033

#10219 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

zvizdan wrote:@Opetja, kako sam obecao, malo sam istrazio sta kazu iranski zakoni o religijskoj konverziji i apostazi. Ispostavilo se da ne kazu nista, ne postoje zakoni koji uopce spominju te termine. Tu cinjenicu ne spore cak ni kojekakve zapadne "organizacije za ljudska prava u Iranu", cak i oni redom kazu: u Iranu konverzija i apostaza nisu zvanicno zabranjeni nijednim zakonom, ali je moguce zbog toga i izgubiti glavu (?!) Onda objasnjavaju kako u Iranu postoje zakoni kojim je kaznjivo javno vrijedjanje Muhammeda, a.s., i svetinja islama. (Doduse, opet lazu da se za to gubi glavu, ali nebitno). Uglavnom, valjda je logicno da je u drzavi koja sebe zvanicno naziva islamskom kaznjivo psovati ulicom na sav glas Pejgambera. Naravno, pricamo o necemu sto je samo zakon na papiru, jer prosto sumnjam da je neko toliko lud da pruza povoda za takvu kaznu. Svakom normalnom covjeku je to svakako dno papanluka, a i zadnja sirovina tesko da ima damu da na javnom mjestu punom muslimana vjernika psuje Pejgambera, islam i slicno.

Inace, kad vec pricamo o potencijalnoj konverziji u Iranu, da spomenem nesto zanimljivo. Na satelitu postoje dva kanala na perzijskom jeziku (Nejat - Spas i Mohabat - Ljubav) koja emituju iskljucivo krscanske prozelitske sadrzaje. Prosto kazano, dva krscanska kanala cija je svrha misionarska djelatnost. To ne bi bilo nista cudno, stavise i normalno je da takvi kanali postoje, da se radi o kanalima koji promovisu nauk armenske krscanske crkve, govore o vjerskim i kulturnim tradicijama iranskih Armena i slicno. Medjutim, ovdje se radi o evangelistickim kanalima koji i ne spominju Armene i armensku crkvu. Ok, shvatam, imaju pravo i para da naprave takve kanale. Samo, s obzirom na broj evangelista u Iranu (valjda par stotina njih), to izgleda smisleno otprilike kao da neko finansira dva satelitska kanala koja se bave iskljucivo propagandom sazilijskog tarikata na madjarskom jeziku. Spominjem to cisto da se zna kad se prica o islamu kojeg se napadno propagira i slicno.
Znam za te price o gubljenju glave zbog "otpadnistva". Iskreno u to nisam vjerovao ali sam mislio da religijska konverzija ipak snosi neke pravne posljedice. Onda naletim na taj clanak koji spominje profesionalnog vojnika/oficira koji je sa islama presao na krscanstvo i njegove probleme administrativne prirode. Covjek vjerovatno jos uvijek uposlenik vojske. :mrgreen:
To me iznenadilo bilo.

Za ovaj drugi dio znam na sta mislis. Nisam znao za taj slucaj ali nisam nimalo iznenadjen. Evengelisti se inace sluze sa tim, pa i ovdje imaju organizaciju koja se zove "Crkva Bosanska" a veze nemaju sa ucenjima autenticne Crkve Bosanske.
Postujem duhovno naslijedje katolicke i pravoslavne crkve, ali bas iz nekog razloga imam problem sa evangelistickim protestantima.
asurbanipal

#10220 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

Opetja033 wrote: Za ovaj drugi dio znam na sta mislis. Nisam znao za taj slucaj ali nisam nimalo iznenadjen. Evengelisti se inace sluze sa tim, pa i ovdje imaju organizaciju koja se zove "Crkva Bosanska" a veze nemaju sa ucenjima autenticne Crkve Bosanske.

Možeš li mi preko PM poslati link te "Crkve bosanske" ? Unaprijed zahvaljujem...
Opetja033

#10221 Re: IRAN

Post by Opetja033 »

asurbanipal wrote:
Opetja033 wrote: Za ovaj drugi dio znam na sta mislis. Nisam znao za taj slucaj ali nisam nimalo iznenadjen. Evengelisti se inace sluze sa tim, pa i ovdje imaju organizaciju koja se zove "Crkva Bosanska" a veze nemaju sa ucenjima autenticne Crkve Bosanske.

Možeš li mi preko PM poslati link te "Crkve bosanske" ? Unaprijed zahvaljujem...
:thumbup:
pirpa

#10222 Re: IRAN

Post by pirpa »

As it was confirmed that the US Navy boats that has trespassed Iran’s territorial waters as a result of US vessels broken navigation system, the US navy sailors arrested by IRGC were released an hour ago on free waters.
This was a lesson to the United States and any country to know that Iran is serious when it comes to the violation of its territorial integrity.

Image
karanana

#10223 Re: IRAN

Post by karanana »

uh, ugnjetavo bi ja ovu laleh od jutra do mraka.
Tabhana

#10224 Re: IRAN

Post by Tabhana »

Kakva je ovo fora kod njih da se pokriju a vidi kosa?

Ukucaš na google iranian women i skoro svaka, a i ta Laleh, isto tako.
mousstapha

#10225 Re: IRAN

Post by mousstapha »

To je samo pokazatelj da u svojim propisima nisu strogi. Mladje djevojke to sve vise slobodnije nose. Samo ne znam sto se ona ministrica iz Srbije onako zamotala. :D
Post Reply