Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NediM17 wrote:Ja vjerujem da na iole visim obrtajima pumpa navuce taj komadic na sito, i da isti remeti nesmetan protok ulja, sto automatski znaci da je pritisak ulja manji nego sto bi trebao biti.
Licno, auto sa tim komadom u karteru ne bih ni upalio auto, a kamo li vozio ko zna koliko dugo vec. Kad skines karter mozda nadjes jos 5 komada unutra, moguce da se Žan Fransoa vodio istom logikom kao i ti.
e moj nedime kakve ti ponekad lupis gluposti i ziv ostanes...
Nedimaga, sto mi to radis, taman se u glavi dogovorim, ti odmag neke crvice sumnje bacis?!
NediM17 wrote:Ja vjerujem da na iole visim obrtajima pumpa navuce taj komadic na sito, i da isti remeti nesmetan protok ulja, sto automatski znaci da je pritisak ulja manji nego sto bi trebao biti.
Licno, auto sa tim komadom u karteru ne bih ni upalio auto, a kamo li vozio ko zna koliko dugo vec. Kad skines karter mozda nadjes jos 5 komada unutra, moguce da se Žan Fransoa vodio istom logikom kao i ti.
e moj nedime kakve ti ponekad lupis gluposti i ziv ostanes...
Ma nemoj mi reci.
Izuzetno te cijenim, ali oko ovoga se ne mogu sloziti s tobom, nikako.
Sito uljne pumpe nema Bog zna kakav FI, i taj komad moze zauzeti okvirno nekih 20% njegove povrsine. Naravno da to remeti nesmetan protok ulja dalje prema lezajevima, turbini, itd...
Svakako se na tom 1.6 HDi preporucuje ciscenje ovog sita svako malo, koje garant nije nikada radjeno, i onda mu jos taj komad dodje kao kec na desetku.
Makar si ti bio protiv smetljarluka!
Strano tijelo nema sta da trazi u karteru i kraj price!
Izuzetno te cijenim, ali oko ovoga se ne mogu sloziti s tobom, nikako.
Sito uljne pumpe nema Bog zna kakav FI, i taj komad moze zauzeti okvirno nekih 20% njegove povrsine. Naravno da to remeti nesmetan protok ulja dalje prema lezajevima, turbini, itd...
Svakako se na tom 1.6 HDi preporucuje ciscenje ovog sita svako malo, koje garant nije nikada radjeno, i onda mu jos taj komad dodje kao kec na desetku.
Makar si ti bio protiv smetljarluka!
Strano tijelo nema sta da trazi u karteru i kraj price!
pa i ne mozes se slozit jer nikad nisi skinuo nijedan karter ni vidio sta ima unutra..ja sam skidao i na novim autima i na ragama i na trkacim i na cestovnim i na motorima s havarijama i na ispravnim i mogu ti reci da najvise belaja oko zacepljanja sitke prave silikoni za brtvljenje,jer cim je neki seljak kajmacio sa crvenim abrom nadje se guta toga na sisaljci uljne pumpe.svako drugo vece strano tijelo uvijek stoji negdje u cosku pogotovo ako je metalno.nikad ga nisam nasao u pumpi ili mrezici... nije uljna pumpa pumpa za navodnjavanje pa da usisava metar oko sebe....
poslusaj ti nedima,skini karter i izvadi taj komad da ti ne blokira podmazivanje,ja da sam na tvom mjestu ne bi smio upalit auto,vec bi ga na slepi odvezao do majstora
bitanga_sa_otesa wrote:poslusaj ti nedima,skini karter i izvadi taj komad da ti ne blokira podmazivanje,ja da sam na tvom mjestu ne bi smio upalit auto,vec bi ga na slepi odvezao do majstora
Ja sam te vec poslusao bitanze i uradio zamjenu ulja bez skidanja kartera, a auto se vec vozilo izvjesno vrijeme tako, nije nista bilo, a nadam se da nece jos, bar dok kredu ne otplatim.
NediM17 wrote:Nema nijedan razlog da to govno bude unutra osim nemara.
Sigurno ne moze nista dobro napravit, a lose, zivi bili pa vidjeli. More bit bidne, more bit ne bidne.
Hebiga, samo puklo, valjda zamor materijala jer stoji savijeno, a jos plastika. Najnormalnije je pokusao izvaditi, ali puce, ostao komad. Dosta majstora je reklo da ne moze nista napraviti, a ako sta bude, hebaji ga, javicu vam.
Veliki pozdrav za sve forumaše,
vozim Fiat Punto II, 2003 godina, 1.2 benzin, 44 kilovata, i do sada stvarno nisam imao većih kvarova a auto vozim nekih 5 godina, međutim od početka me prati problem s kočnicama, već na prvom tehničkom rečeno mi je da zadnje kočnice "slabo hvataju", nakon toga sam posjetio majstora i promijenjeni su zadnji doboši i pakne(sa abs senzorima) (oko 180 KM), nekoliko mjeseci poslije toga krenulo je lupkanje pri kočenju, škripa te sam u nekoliko navrata "španovao" kočnice, sigurno 5-6 puta sam to radio, majstor rasklopi kočnice kaže sve je uredu samo da ih malo našpanujem i uzme 20 KM, nakon nekoliko kilometara sve se vrati na staro. Prije nekih godinu dana prvi put mi je propala kočnica, i to srećom ispred nekog servisa, zakočio sam ručnom a zadnji lijevi točak se usijao koliko je bio vreo, majstor iz tog servisa je odmah otvorio kočnicu i kaže pukla opruga, zamjenio oprugu i ja sam nastavio dalje. Prije nekih tri mjeseca, opet je krenulo škripanje pri kočenju, lupkanje dok opet nije propala kočnica na semaforu u gradu, opet sam zakočio ručnom i ovaj put je prednji desni točak bio vreo, ostavio auto da ohladi i nekako se vratio kući (kočnice su radile) sutradan odmah otišao majstoru, koji je ponovo otvorio kočnice rekao da je sve uredu i da mu nije jasno zašto se to dešava, zamjenio prednje diskove i pakne, i malo popustio ručnu. Jučer opet, osjetim da mu treba više gasa da ide, ja na kočnicu noga samo upade, tek kad sam pustio pa ponovo prtisno do kraja auto se ukopalo, smrdilo je i opet je zadnji lijevi točak toliko bio vreo da se ratkapna počela topiti. Nenormalno je ružan osjećaj kad se to desi, nigdje ne smijem da se zaputim s autom (samo kraće relacije), a niko nema odgovor. Molio sam majstora da zamjeni ulje u kočnicama kaže nema potrebe (ne znam zašto im je to toliko mrsko), naručio me da dođem sutra da zamjenimo glavni kočioni cilindar. Kaže da će to najvjerovatnije riješiti problem, al nije siguran (na to sumnja jer se griju dva dijagonalna točka, zadnji lijevi, prednji desni), mene zanima šta mislite hoće li to riješiti problem, jel bi moglo nešto drugo biti, ima li ko kakva iskustva? Stvarno je nezgodno koćnice su u pitanju, nije stvar u parama više mi je da riješim taj problem. Ne bi volio ni da prodam auto s takvim kvarom, poginut će neko.
Unaprijed hvala
Salah ad-Din wrote:Molio sam majstora da zamjeni ulje u kočnicama kaže nema potrebe (ne znam zašto im je to toliko mrsko), naručio me da dođem sutra da zamjenimo glavni kočioni cilindar.
Tog majstora promijeni. Kočiona tečnost se mijenja u redovnim intervalima i nije za zezanje. Glavni kočioni cilindar je moguć kao uzrok tih problema, ali ne mora značiti da jeste. Kakav je to majstor koji ne može odmah vidjeti u čemu je problem ili naplaćuje po 20 maraka za podešavanje kočnica?! Nađi nekog ko zna svoj posao.
A inače na tehničkom vole reći da slabije hvataju zadnje kočnice...to je redovna pojava.