Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Rizvan

#10201 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Rizvan »

weredsf wrote:
U ozbiljnim zemljama ne mozes biti kandidat ako nisi rodjen u zemlji, Amerika je recimo takva zemlja..
Bivši srpski predsjednik Tadić je rođen u Sarajevu, hrvatski kandidat Bandić je također rođen u BiH, da ne nabrajam dalje. Ako su za SDA neki Mujo Mujić ili Radončić iz Sandžaka, koji je nekada pripadao Bosni i u kojem živi značajna populacija onih koji sebe smatraju Bošnjacima, isto što i neki random imigrant iz zemalja trećeg svijeta, onda to puno govori o SDA. Nezrela populistička kampanju u stilu vidi mu glave, i to od stranke koja tokom kampanje s jedne strane govori o potrebi jedinstva Bošnjaka i ima slogan U jedinstvu je snaga, a s druge strane sama generiše podijele.
weredsf

#10202 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Rizvan wrote:
weredsf wrote:
U ozbiljnim zemljama ne mozes biti kandidat ako nisi rodjen u zemlji, Amerika je recimo takva zemlja..
Bivši srpski predsjednik Tadić je rođen u Sarajevu, hrvatski kandidat Bandić je također rođen u BiH, da ne nabrajam dalje. Ako su za SDA neki Mujo Mujić ili Radončić iz Sandžaka, koji je nekada pripadao Bosni i u kojem živi značajna populacija onih koji sebe smatraju Bošnjacima, isto što i neki random imigrant iz zemalja trećeg svijeta, onda to puno govori o SDA. Nezrela populistička kampanju u stilu vidi mu glave, i to od stranke koja tokom kampanje s jedne strane govori o potrebi jedinstva Bošnjaka i ima slogan U jedinstvu je snaga, a s druge strane sama generiše podijele.
Rekoh u ozbiljnim zemljama..
Ali nikada neces cuti Bandica ili Tadica da seru po Srbima ili Hrvatima, to sec samo cuti od ovog Albanca sa prokletije..
Radoncic nije Bosnjak, nista on u sebi nema Bosnjacko osim polesne ambicije da bude clan predsjednistva iz reda Bosnjackog naroda
ultima_palabra

#10203 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ultima_palabra »

Kako li taj Albanac dobi pare da napravi prve bošnjačke novine?
OldMayor

#10204 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by OldMayor »

Inace slogan mu je primjer za izucavanja na fakultetima.

U godini sa najvise poplava i cega sve ne ti puknes slogan "Cunami..."...

:run:
sharafce

#10205 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by sharafce »

Nisam im nešto ljubitelj nijednom (političaru), ali ovaj što mi diže fiber na 1000..uh...
Velike riječi-cunami...on ce sve.. on sve može, a svi su drugi nesposobni..Pa, kad kaže: "Mi, Bosanci"...umirala bih od smijeha...svi znamo kako on misli o Bosancima
weredsf

#10206 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

ultima_palabra wrote:Kako li taj Albanac dobi pare da napravi prve bošnjačke novine?
Klasicna prevara, ne moze se vjerovati Albancu ali bilo je i takvih naivaca
weredsf

#10207 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Ali pogledajte ovo, koje licemjerstvo od strane ovog Albanca...

https://www.youtube.com/watch?v=rQ1w6Ram0vM
ultima_palabra

#10208 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ultima_palabra »

weredsf wrote:
ultima_palabra wrote:Kako li taj Albanac dobi pare da napravi prve bošnjačke novine?
Pa kako da takvi naivci vode ovu državu?
weredsf

#10209 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

ultima_palabra wrote:
weredsf wrote:
Nadam se da su nesto naucili iz ovoga, cetnici i Radoncic su isto
sharafce

#10210 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by sharafce »

E, da, jeste li primjetili kako mu izdužuju fotografije sa predizbornih skupova, da izgleda veća sala sa puno ljudi...pa to može samo "Cunami" :-)
Area_51

#10211 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Area_51 »

Pokusao sam pronaci taj MOCNI ekonomski program SBB, pa dosao do saznanja da tako nesto NE POSTOJI. Sto ga negdje ne objavite pa da svi procitamo.

Pa vi vec sada lazete, kako biste lagali da ste vlast.

Narod Bosne i Hercegovine trazi pojasnjenje na samo jedno pitanje:

1. Kako je Fahrudin Radoncic stekao bogatstvo, ukljucujuci imanje u Ilijasu sa hacijendom, koje niti jedan novinar ne smije da uslika.
Luca36

#10212 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Luca36 »

O papku ne bih trošio više riječi ali me zanima kako je uspio pridobiti ovu "sarajevsku raju" tipa Švrakića, "Bakijskog klana" i ostalih likova koji ovdje važe za stare sarajlije (iako se zna da su Švrakići došli iz Livna i prezivali su se Švrake a ovo "ić" su dodali kako bi se dodvorili ondašnjoj vlasti).
Ima li neko da bi mogao malo više napisati o gore spomenutim klanovima i njihovim vezama i talovima sa SBB-om tj. Fahrom?
Area_51

#10213 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Area_51 »

Luca36 wrote:O papku ne bih trošio više riječi ali me zanima kako je uspio pridobiti ovu "sarajevsku raju" tipa Švrakića, "Bakijskog klana" i ostalih likova koji ovdje važe za stare sarajlije (iako se zna da su Švrakići došli iz Livna i prezivali su se Švrake a ovo "ić" su dodali kako bi se dodvorili ondašnjoj vlasti).
Ima li neko da bi mogao malo više napisati o gore spomenutim klanovima i njihovim vezama i talovima sa SBB-om tj. Fahrom?
Preko rahmetli hadzije Fude, sa Bakija, prije izvjesnog vremena pocelo je opasno kicenje parama, tako ih je Fahro okupio oko sebe, vjerovatno za klix upotrebe. Carsija onog Ustamujica vec zove »kondom« iskoristen i odbacen, ne moze se opet upotrijebiti. Ruzno, iskreno, samo carsija to jedino tako vidi.

Ono sto mozes cuti po carsiji, da ona prezire Fahru do krajnjih granica, da pokusava nagovorit ove iz SDA da ga uhapse, jer je covjek pokrao sve sto se moze pokrasti, ali valjda ovi iz SDA ne smiju jer ima i njih u tim semama. Kako drugacije pojasniti da covjek izgradi toranj uz kredit Razvojne banke za razvoj poljoprivrede, dodjeli mu to Ramiz Dzaferovic (tada iz SDA), sada bas ti isti iz SDA sute o tome. Indikativno.

Dio tog kredita odmah je otisao, oko 5 miliona za izgradnju nikad dovrsene rezidencije tadasnjeg reisa Mustafe Cerica, cime se Fahro javno hvalio. Gdje su tacno pare otisle, tesko je reci, ali je interesantno da o tome svi sute, posebno ovi iz SDA. Da sam tamo na njihovom mjestu, zrtvovao bih dvojicu ako treba, samo da se Fahro nadje iza resetaka ili u bijegu.
Last edited by Area_51 on 22/09/2014 10:27, edited 2 times in total.
sharafce

#10214 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by sharafce »

Uglavnom: Ko glasa za njega-sa mnom je završio!! :D
Banksy

#10215 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Banksy »

weredsf wrote:
ultima_palabra wrote:
weredsf wrote: Klasicna prevara, ne moze se vjerovati Albancu ali bilo je i takvih naivaca
Nadam se da su nesto naucili iz ovoga, cetnici i Radoncic su isto
Naš rahmetli predsjednik ne bi se složio s tobom. Tom Sandžakliji Alija je dao pare da napravi prvu bosansku novinu, a drugom Sandžakliji Seferu da vodi bosansku armiju. Ako su njemu bili dobri, što ne bi i nama.
Valjda vjeruješ njegovim procjenama?
Banksy

#10216 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Banksy »

Area_51 wrote:
Pokusao sam pronaci taj MOCNI ekonomski program SBB, pa dosao do saznanja da tako nesto NE POSTOJI. Sto ga negdje ne objavite pa da svi procitamo.

Pa vi vec sada lazete, kako biste lagali da ste vlast.
Hoćeš da kažeš da vlast laže?

Lagumdžija: SBB je dobar partner, jer Radončić poznaje ekonomiju
Država

#10217 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Država »

sharafce wrote:Uglavnom: Ko glasa za njega-sa mnom je završio!! :D

Haj' što je s tobom završio, ali ja mislim da je nakon ovih izbora i Fahro završio (karijeru)...

:sax:
JThomas

#10218 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by JThomas »

Area_51 wrote:
Luca36 wrote:O papku ne bih trošio više riječi ali me zanima kako je uspio pridobiti ovu "sarajevsku raju" tipa Švrakića, "Bakijskog klana" i ostalih likova koji ovdje važe za stare sarajlije (iako se zna da su Švrakići došli iz Livna i prezivali su se Švrake a ovo "ić" su dodali kako bi se dodvorili ondašnjoj vlasti).
Preko rahmetli hadzije Fude, sa Bakija, prije izvjesnog vremena pocelo je opasno kicenje parama, tako ih je Fahro okupio oko sebe, vjerovatno za klix upotrebe. Carsija onog Ustamujica vec zove »kondom« iskoristen i odbacen, ne moze se opet upotrijebiti. Ruzno, iskreno, samo carsija to jedino tako vidi.

Ono sto mozes cuti po carsiji, da ona prezire Fahru do krajnjih granica, da pokusava nagovorit ove iz SDA da ga uhapse, jer je covjek pokrao sve sto se moze pokrasti, ali valjda ovi iz SDA ne smiju jer ima i njih u tim semama. Kako drugacije pojasniti da covjek izgradi toranj uz kredit Razvojne banke za razvoj poljoprivrede, dodjeli mu to Ramiz Dzaferovic (tada iz SDA), sada bas ti isti iz SDA sute o tome. Indikativno.

Dio tog kredita odmah je otisao, oko 5 miliona za izgradnju nikad dovrsene rezidencije tadasnjeg reisa Mustafe Cerica, cime se Fahro javno hvalio. Gdje su tacno pare otisle, tesko je reci, ali je interesantno da o tome svi sute, posebno ovi iz SDA. Da sam tamo na njihovom mjestu, zrtvovao bih dvojicu ako treba, samo da se Fahro nadje iza resetaka ili u bijegu.
znaju oni zašto šute.

žrtvovali bi i oni dvojicu, bilo koju, ali nije moguće, jer će ta dvojica povaliti sve ostale. k'o što će očito i kemo čaušević...jer što to da mi svi zajedno krademo, a samo ja idem u zatvor?
GAU8

#10219 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by GAU8 »

Pa sto svi čitate njegove novine ako ga toliko mrzite i prezire te? :-P
Labirint

#10220 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Labirint »

Ja ba fakat, gore @area spomenu sta bi sa prosperitetnim
Ustamujicem, od perjanice i broja 1 do...?
sharafce

#10221 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by sharafce »

GAU8 wrote:
Pa sto svi čitate njegove novine ako ga toliko mrzite i prezire te? :-P
Citam ih jer imam konvertor za njegove vijesti-sve sto tamo pisu-ja kontra :D
smjesko071

#10222 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by smjesko071 »

Labirint wrote:Ja ba fakat, gore @area spomenu sta bi sa prosperitetnim
Ustamujicem, od perjanice i broja 1 do...?
do kondoma!!!
sharafce

#10223 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by sharafce »

Evo sad ima ocajnicke pokusaje da natovari Amerikance SDP i SDA.
weredsf

#10224 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

sharafce wrote:Evo sad ima ocajnicke pokusaje da natovari Amerikance SDP i SDA.
:D :D
GAU8

#10225 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by GAU8 »

Havaz meni havaz liči na "crnu satiru" ako tako šta postoji :D
Post Reply