HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Zer0

#10201 Re: HS kablovska

Post by Zer0 »

MH i HS kablovska wrote:
Zer0 wrote:
MH i HS kablovska wrote: Poštovani,

digitalna televizija je poseban paket i dodatno se placa 13,50 KM mjesecno. Digitalni resiver ili CI modul (zavisno od TV prijemnika) dobijete na besplatno korištenje.
Ukoliko koristite i naš internet, posebne uštede možete ostvariti korištenjem KID paketa koji u svom sastavu imaju kablovsku TV (analogna), digitalnu TV i internet, a ukupna mjesecna pretplata za paket je 36,30 KM (KID8).

LP
Hvala na odgovoru. Vas internet ne koristim.
Ako moze jos pitanje, ukoliko bi htio da prikljucim taj dodatni paket digitalne tv na drugom spratu u kuci (isto domacinstvo) koja je cijena samog prikljucka.
Prikljucak na digitalnu TV ne placate, jedino je bitno da imate prikljucak na analognu TV.
Prijavu mozete izvrsiti pozivom na broj 033 974 444 ili posaljite korisnicke podatke u privatnu poruku.

LP
Hvala jos jednom. Razmislicu jos o tom Kid paketu pa cu nazvati.
O'zone
Globalni moderator

#10202 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Kako na CI modulu podesiti da pamti jezik (ako postoji mogućnosti)? Na Nickelodeon-u nakon svakog prebacivanja mi vraća na engleski
Labirint

#10203 Re: HS kablovska

Post by Labirint »

@ MH i HS kablovska

Haj ziv bio kad nafatas vremena odgovori mi na pitanja sa prethodne strane :wink: Fala unaprijed
MH i HS kablovska

#10204 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

Labirint wrote:@ MH i HS kablovska

Haj ziv bio kad nafatas vremena odgovori mi na pitanja sa prethodne strane :wink: Fala unaprijed
Molimo Vas da nam ostavite kontakt podatke u privatnu poruku kako bi Vas kolege iz tehnicke sluzbe mogle kontaktirat.
LP
O'zone
Globalni moderator

#10205 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

O'zone wrote:Kako na CI modulu podesiti da pamti jezik (ako postoji mogućnosti)? Na Nickelodeon-u nakon svakog prebacivanja mi vraća na engleski
?
optimus168

#10206 Re: HS kablovska

Post by optimus168 »

O'zone wrote:
O'zone wrote:Kako na CI modulu podesiti da pamti jezik (ako postoji mogućnosti)? Na Nickelodeon-u nakon svakog prebacivanja mi vraća na engleski
?
Probaj na TV-u podesiti primarni audio jezik na hrvatski. To ti je do TV-a, ne do modula.
O'zone
Globalni moderator

#10207 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

optimus168 wrote:
O'zone wrote:
?
Probaj na TV-u podesiti primarni audio jezik na hrvatski. To ti je do TV-a, ne do modula.
Hvala :thumbup:
chakany

#10208 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Je li možete zamoliti inžinjere da poboljšaju sliku na RTL 2 HRVATSKA?

Unaprijed zahvalan.
zdruzdjo

#10209 Re: HS kablovska

Post by zdruzdjo »

Skontao sam da gospoda iz HS-a u mojoj zgradi nisu uzemljila kablovsku instalaciju. Znaci kad dodirnem masu osjetim strujno "peckanje". Kad prikljucim racunar na tv imam smetnje. Probavao sam sam da prikantam masu na vodovodnu cjev i nestanu smetnje. A isto mi je rekao i jedan ciko serviser. E kome da se obratim da to urade kako je Bog ostavio. U mojoj zgradi se nalazi neko cvoriste pa bi, u slucaju da se ne daj Boze desi i rikne nesto od kucnih uredjaja, mogao iscupati kompletnu kutiju sa " sve" pojacalima, skretnicama i slicno i fino fiknuti istu sa 5-og sprata o beton....

Sent from my GT-i8190 using Tapatalk 2
kakaljin

#10210 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

zdruzdjo wrote:Skontao sam da gospoda iz HS-a u mojoj zgradi nisu uzemljila kablovsku instalaciju. Znaci kad dodirnem masu osjetim strujno "peckanje". Kad prikljucim racunar na tv imam smetnje. Probavao sam sam da prikantam masu na vodovodnu cjev i nestanu smetnje. A isto mi je rekao i jedan ciko serviser. E kome da se obratim da to urade kako je Bog ostavio. U mojoj zgradi se nalazi neko cvoriste pa bi, u slucaju da se ne daj Boze desi i rikne nesto od kucnih uredjaja, mogao iscupati kompletnu kutiju sa " sve" pojacalima, skretnicama i slicno i fino fiknuti istu sa 5-og sprata o beton....

to je kod vecine tako jer niko nije uzemljio kablove kako treba, isti je slucaj kod mene pa sam sam morao inprovizovati da uzemljim kablovsku da imam manje bruma na kanalima i tih smetnji koje si naveo.
O'zone
Globalni moderator

#10211 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

trese i kod mene solidno :mrgreen:
chakany

#10212 Re: HS kablovska

Post by chakany »

http://teve.ba/article/17956/stanici-kupili-tv-kiss

Polako i lokalne TV stanice postaju regionalne.
Od septembra i KISS kreće u ofanzivu :lol:
Jose_Mourinho

#10213 Re: Odg: HS kablovska

Post by Jose_Mourinho »

kakaljin wrote:
zdruzdjo wrote:Skontao sam da gospoda iz HS-a u mojoj zgradi nisu uzemljila kablovsku instalaciju. Znaci kad dodirnem masu osjetim strujno "peckanje". Kad prikljucim racunar na tv imam smetnje. Probavao sam sam da prikantam masu na vodovodnu cjev i nestanu smetnje. A isto mi je rekao i jedan ciko serviser. E kome da se obratim da to urade kako je Bog ostavio. U mojoj zgradi se nalazi neko cvoriste pa bi, u slucaju da se ne daj Boze desi i rikne nesto od kucnih uredjaja, mogao iscupati kompletnu kutiju sa " sve" pojacalima, skretnicama i slicno i fino fiknuti istu sa 5-og sprata o beton....

to je kod vecine tako jer niko nije uzemljio kablove kako treba, isti je slucaj kod mene pa sam sam morao inprovizovati da uzemljim kablovsku da imam manje bruma na kanalima i tih smetnji koje si naveo.
Kako si uzemljio?? Koji kabal gdje ako ti nije mrsko malo detaljnije da i ja odradim ;)
kakaljin

#10214 Re: Odg: HS kablovska

Post by kakaljin »

Jose_Mourinho wrote:
kakaljin wrote:

Kako si uzemljio?? Koji kabal gdje ako ti nije mrsko malo detaljnije da i ja odradim ;)
ma kupio one zatitne produzne belkin koji imaju i za antenski kabl zastitu pa tako spojio sa kablom od kablovske.

kupio sam ovakve i malo mi se brum smanjio ali ne toliko da nestane

http://www.belkin.com/de/F9M823-2M/p/P-F9M823-2M/

Image
AdrianMole

#10215 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Red bi bio da nam HS na prigodan način čestita Bajram.Šest kanala već se (pre)dugo testiraju na 466 Mhz.
chakany

#10216 Re: HS kablovska

Post by chakany »

AdrianMole wrote:Red bi bio da nam HS na prigodan način čestita Bajram.Šest kanala već se (pre)dugo testiraju na 466 Mhz.
I ja bih volio isto, ali da budu neki atraktivni kanali.
Samo se nadam da neće biti kanali koji su njima atraktivni, tipa NTV IC KAKANJ, SLON TV, ... :lol:
supercali

#10217 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Tv islamska zajednica
Tv maoca
Begova reality
Kralj fahd reality (strani program)
Hadz travel
I mecca tv
Saka

#10218 Re: HS kablovska

Post by Saka »

Jel ikom nestalo signala? Meni nema ni kablovske ni interneta. I stranica im je down.
kakaljin

#10219 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Saka wrote:Jel ikom nestalo signala? Meni nema ni kablovske ni interneta. I stranica im je down.
Nestalo je bilo signala i na bijelavama i na grbavici i na vracama, izgleda da je u isto vrijeme svima bilo nestalo signala.
kakaljin

#10220 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

evo opet nestalo signala na HS-u.

sta im je

Izgleda da nesto rade veliko na infrastrukturi ili im pocinje mreza padati.
supercali

#10221 Re: HS kablovska

Post by supercali »

rtl 2 slika kao da je hd
chakany

#10222 Re: HS kablovska

Post by chakany »

supercali wrote:rtl 2 slika kao da je hd
Zato sam ja dosađivao sa RTL 2 HRVATSKA, jer znam da može bolja slika :lol:
Pjanic15

#10223 Re: HS kablovska

Post by Pjanic15 »

Pozdravim im mamu za prekid usred utakmice i još neta.
The Realist

#10224 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Jesu li vama pink kanali nestali, tj. vecina njih? Ovo nakon prekida.
chakany

#10225 Re: HS kablovska

Post by chakany »

The Realist wrote:Jesu li vama pink kanali nestali, tj. vecina njih? Ovo nakon prekida.
Jesu, jesu. Kod mene na TVSA piše Nadogradnja sistema, mislim da nešto rade.
Locked