shandrprcSA wrote:quarterback wrote:
zato ti i jeste ovaj avatar na klixu

ako se dobro sjecam kada sam uzeo ovog prokletnika uvalio sam se 650 km za godinu dana...
a to je bilo prije 3 godine
sam sam ga servisirao

pred zimu ga citavog rastavim, ocistim i podmazem i nema da me negdje izda

ja kad sam se god uhvatio servisa da prostis razjebao sam stvari
u proljece odvezem Dzeni bajk, kaze on sredio sam ti zadnji tocak.
sto ?
neko ga je tako izravnao da sam morao sve zice skinuti i ponovo ga isplesti, ko ti je ovo radio?
ja
pa sam krenuo fol da podmazem pedale, rastavio jednu i sastavljao je 2 dana, ima jebenu 41 kuglicu u sebi, sastavim sa jedne strane, ispadnu sa druge...
nakon 2 dana konacno sve sastavim, vidim da mi treba specijalni shimano kljuc da zavrnem zavrsne sarafe
zavrnem bez njega
za 2 dana pedala ne vrti, sama se pretegla
opet skidaj, popusti
nekako sam vozio pola godine, bilo sve teze okretati pedalu
tek sam neki dan konacno to sredio tako sto sam loctiteom zalijepio jednu maticu pa onda preko nje zavrnuo drugu...
kontao kupiti kljuc na ebayu, kad sam vidio da je 100 km morao sam traziti drugo rjesenje, i nasao ga u loctiteu...
neki dan mijenjao pakne na kocnicama, pistoni zaglavili ne pomjeraju, podmazivao, odmascivao, cistio, uvaljivao u naftu - nista, stavim pakne, tocak isto kao da je kocnica pritisnuta, nakon 2 sata zajebavanja vratio stare pakne i najavio se kod Dzene
elem vise nista ne otvaram
(doduse moram priznati da sam danas sarafao na ovom "novom" sto sam ga kupio, tu se bar nema sta pokvariti

)
i hvala ti za info o cijenama za kasete i lance 8 brzina, upravo je ta varijanta na ovom ljubicastom bajku, vise nego duplo jeftinije u odnosu na ranije...
zato sam i kupio ovog danas, da imam sta voziti da ne derem stampija (i masno ne placam servis svako malo)