Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
quarterback

#10201 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

sabanss wrote:Hajde samo napisite raji okvirno kilometraze koje prelazite. Da ne bi neko od novajlija pomislio da ce morati mijenjati kasetu, lanac, pakne, gume i slicno svake sezone :D

Vecina raje to ne promijeni za zivota :D
2400 km prosle godine, dakle 365 dana voznje
i ne mislim da sam dovoljno vozio, bilo puno posla

trenutno sam na 1800 za ovu godinu
Last edited by quarterback on 29/07/2015 15:23, edited 1 time in total.
quarterback

#10202 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

skafiskafsnjak wrote:nemojte da se ravnate sa quarterbeckom... hahaha on je van svih konkurencija. Vise je na bajku nego na nogama :P

:lol:

jebiga, ljudi prelaze po 10-15.000
moj broj km je mozda ok za nekoga ko je amater...
mozda
quarterback

#10203 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

dadoka84 wrote:Ove sezone nisam puno vozio, uzeo gumu vanjsku 27, pakne prednje 17 a trebao bi jos felgu, kasetu i lanac...
jbg, i to je jos oko 150 ....
shandrprcSA

#10204 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

quarterback wrote: zato ti i jeste ovaj avatar na klixu :lol: :thumbup:
ako se dobro sjecam kada sam uzeo ovog prokletnika uvalio sam se 650 km za godinu dana... :cry:
a to je bilo prije 3 godine
sam sam ga servisirao :D pred zimu ga citavog rastavim, ocistim i podmazem i nema da me negdje izda :D
The BEN10

#10205 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

Ljudi nemojte zezati da toliko trošite na baciklo. :shock:
shandrprcSA

#10206 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

The BEN10 wrote:Ljudi nemojte zezati da toliko trošite na baciklo. :shock:
Shimano Altus CS-HG31 kaseta 22km
Shimano Acera / ALTUS, FC- M311 pogon 47km
KMC LANAC Z72 8brz. 15km
2 x 8 Speed KMC Bike Chain Quick Joining Missing Links 13,5km
Avid Elixir 1 (prednja i zadnja) 150km
Avid ROTOR G2 160mm /JUICY 2.kom 48km
2.kom Racing Ralph 54-559 (26 x 2.10) Performance Line Black 118km
Grip FORCE ERGO 30km
patrona pogona oko 15km

458,5KM

izadje i vise...
ambition

#10207 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by ambition »

Ja sam kupio biciklo prije tri godine, u početku rekao samo cu da zamjenim lulu i volan da mi paše i bajk je perfekt. Poslije zamjenio sve na bajku osim rama, točkova i kočnica. :D
A i to dolazi na red :lol: Helem platio biciklo 580 KM, ulozio jos sigurno 600-700 KM u dvije i po godine. Ma i više. Jos što se tu opreme kupovalo i neki sitniš ma ima tu bruku para, al ko ne voli taj ne može ni skontat.
A što se tiče kasete i lanca, velika je vjerovatnoća da vas to nece zezati dugo dugo tj. da nece biti preskakanja sve dok lanac ne pukne npr. kao meni onda ga spojiš pa opet pukne, lanac jednom kad pukne puci ce ubrzo opet na tom mjestu gdje ste ga spojili. A nov lanac na staru kasetu ne ide jer preskače, tako da nova kaseta+novi lanac ne gine. A ja sam svoj prethodni lanac i kasetu vozio 2 i po godine, znači otkad sam kupio bajk tako da čemu vakat tome i vrijeme. Još sam vozio s tim kasetom i lancem Srebrenicu,mene strah bilo da mi ne pukne lanac negdje pa belaj.
quarterback

#10208 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

meni lanac ne traje toliko, traje oko godinu dana

sto se tice kasete i lanca treba obratiti paznju na istegnutost lanca i na vrijeme ga promijeniti, ako se promjeni na vrijeme sa jednom kasetom mozes promjeniti 2/3 lanca

kada sam prosle godine mijenjao lanac narucio sam sa ebaya mjerac istegnutosti tako da je zadnji lanac na vrijeme promjenjen, kaseta ostala stara, lanac novi, nema preskakanja, u proljece ce biti vrijeme za novi lanac, nadam se da ce kaseta nadzivjeti i njega... vidjecemo
quarterback

#10209 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

shandrprcSA wrote:
quarterback wrote: zato ti i jeste ovaj avatar na klixu :lol: :thumbup:
ako se dobro sjecam kada sam uzeo ovog prokletnika uvalio sam se 650 km za godinu dana... :cry:
a to je bilo prije 3 godine
sam sam ga servisirao :D pred zimu ga citavog rastavim, ocistim i podmazem i nema da me negdje izda :D
ja kad sam se god uhvatio servisa da prostis razjebao sam stvari

u proljece odvezem Dzeni bajk, kaze on sredio sam ti zadnji tocak.
sto ?
neko ga je tako izravnao da sam morao sve zice skinuti i ponovo ga isplesti, ko ti je ovo radio?
ja :D

pa sam krenuo fol da podmazem pedale, rastavio jednu i sastavljao je 2 dana, ima jebenu 41 kuglicu u sebi, sastavim sa jedne strane, ispadnu sa druge...
nakon 2 dana konacno sve sastavim, vidim da mi treba specijalni shimano kljuc da zavrnem zavrsne sarafe
zavrnem bez njega
za 2 dana pedala ne vrti, sama se pretegla
opet skidaj, popusti
nekako sam vozio pola godine, bilo sve teze okretati pedalu
tek sam neki dan konacno to sredio tako sto sam loctiteom zalijepio jednu maticu pa onda preko nje zavrnuo drugu...
kontao kupiti kljuc na ebayu, kad sam vidio da je 100 km morao sam traziti drugo rjesenje, i nasao ga u loctiteu...

neki dan mijenjao pakne na kocnicama, pistoni zaglavili ne pomjeraju, podmazivao, odmascivao, cistio, uvaljivao u naftu - nista, stavim pakne, tocak isto kao da je kocnica pritisnuta, nakon 2 sata zajebavanja vratio stare pakne i najavio se kod Dzene

elem vise nista ne otvaram

(doduse moram priznati da sam danas sarafao na ovom "novom" sto sam ga kupio, tu se bar nema sta pokvariti :D )
i hvala ti za info o cijenama za kasete i lance 8 brzina, upravo je ta varijanta na ovom ljubicastom bajku, vise nego duplo jeftinije u odnosu na ranije...

zato sam i kupio ovog danas, da imam sta voziti da ne derem stampija (i masno ne placam servis svako malo)
shandrprcSA

#10210 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

sav alat prije toga nabavio, nesto preko ebaya nesto s pika i sarafaj :D sastavit ce se valjda bez viska dijelova :D :D
quarterback

#10211 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

shandrprcSA wrote:sav alat prije toga nabavio, nesto preko ebaya nesto s pika i sarafaj :D sastavit ce se valjda bez viska dijelova :D :D
svaka cast vala
Ljuba Moljac

#10212 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Ljuba Moljac »

Znaci do sada otprilike 10 maraka za unutrasnje gume. Podmazao lanac djabalesku. I to je to. Vozio sve okolne planine. :D
Bice nekih izdataka još tipa pakne, mozda spoljašna, sajle, ali uglavnom ništa narocito.

Stednja momci. Stednja. :D
quarterback

#10213 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

znam samo da ne bih volio kupiti bajk od tebe :D
Ljuba Moljac

#10214 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Ljuba Moljac »

sta ti je ba, moj bajk je ko golf 2. a ti samo vozi spešlajzde ili leđende pa ces davati 4 stoje i dalje :D
quarterback

#10215 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

legend vozi mali balon kojeg odavno nema ovdje, mora da je na moru
:D
dadoka84

#10216 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Kad je fino vrijeme prelazim preko 2000km godisnje, a prosle godine sam napravio samo 500... trenutno je za protekle 4 godine na satu 5500km.
Doduse tu ima dosta brda, tako da je i habanje određenih dijelova više dolazilo do izražaja, posebno guma i kočnica.

Kao i u svemu održavanje uvijek može jeftinije, kineska vanjska guma 26 je desetak km a paknica ima od 2-3KM. Ali prvi put kad vas dobra kombinacija guma-kočnica spasi udara automobila ili nekog pada na terenu biće vam drago što gumu po komadu platite 30-50KM. Ja sam dan nakon postavljanja novih guma u rajlovcu imao scenu, stari prdonja u škodi izletio pred mene bez gledanja. Voznja na prednjem tocku sve do 30cm od njegovih vrata je bila pravo vesela. Srećom nisam ni pao.
mali_balon

#10217 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by mali_balon »

quarterback wrote:legend vozi mali balon kojeg odavno nema ovdje, mora da je na moru
Vidmi prozvan sam, to sto ne pricam na znaci ,da vas spslajzd sminkere, ne gledam iz tamnog coska foruma :evil:
The BEN10

#10218 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

Ništa, kad vidim kako se domaćinski odnosite prema ljubimcima, kad budem ponovo kupovao bajk javim se vama dvojici da vidim jel prodajete svoje. :-D
skafiskafsnjak

#10219 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

mali_balon wrote:
quarterback wrote:legend vozi mali balon kojeg odavno nema ovdje, mora da je na moru
Vidmi prozvan sam, to sto ne pricam na znaci ,da vas spslajzd sminkere, ne gledam iz tamnog coska foruma :evil:
spešlajzd lover :D
quarterback

#10220 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

mali_balon wrote:

kakav bolan speslajzd, taj je vise na servisu nego na turi :D

gledaj novog ponosa :D
Image[/quote]

jos mu juce izravnao zadnju felgu, sredio gumice kocnica da fino koce, popravio dinamu, malo rotirao volan shiftere i kocnice, oprao sve i ponovo podmazao... sad me svi gledaju na vilsu kad prodjem :D
quarterback

#10221 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

The BEN10 wrote:Ništa, kad vidim kako se domaćinski odnosite prema ljubimcima, kad budem ponovo kupovao bajk javim se vama dvojici da vidim jel prodajete svoje. :-D
nemoj od mene, ovog sto je kod mene tip ocito nije halalio :D
The BEN10

#10222 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

quarterback wrote:
The BEN10 wrote:Ništa, kad vidim kako se domaćinski odnosite prema ljubimcima, kad budem ponovo kupovao bajk javim se vama dvojici da vidim jel prodajete svoje. :-D
nemoj od mene, ovog sto je kod mene tip ocito nije halalio :D
Ma nema tu halalio kada mu daš novce. Ako je pristao na cijenu onda je i halalio. ;-) :)
quarterback

#10223 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

:thumbup: :D
mali_balon

#10224 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by mali_balon »

quarterback wrote:
mali_balon wrote:

kakav bolan speslajzd, taj je vise na servisu nego na turi :D

gledaj novog ponosa :D
Image
jos mu juce izravnao zadnju felgu, sredio gumice kocnica da fino koce, popravio dinamu, malo rotirao volan shiftere i kocnice, oprao sve i ponovo podmazao... sad me svi gledaju na vilsu kad prodjem :D[/quote]

vidim full oprema, svaka cast... :lol: :lol: :lol: :lol:
quarterback

#10225 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

:thumbup: :lol:
Post Reply