Radio Sarajevo wrote:stakasa wrote:
Ili izvrces teze ili si jednostavno glup!? Ne znam kako da ti drugacije kazem, svjestan da post moze izazvati reakciju moderatora. Ima upraznjeno radno mjesto i ljudi se prijavljuju, niko nikoga ne tjera, kovac svoje srece i tako dalje i tako blize. E sada, sto se svima nisu poklopile karte da mogu deceniju primat socijalnu pomoc u Norveskoj nakon sto su se udali za papire, to je vec nesto sasvim drugo...
I na kraju, izmedu nas dvojice, sto ti ne napravi nesto od zivota u Bosni nego si srecu potrazio u Holandiji a majku dole ostavio ko biciklo?
Mislim, spusti se na zemlju, najlakse je moralisati
Nije mi jasno zašto odmah vrijeđaš. Ja samo iznosim svoje mišljenje, i ne mora se svako slagati sa mnom. Činjenica je da se ipak neki koji su živjeli ili žive vani sa mnom slažu, a oni su ipak relevantniji od ljudi koji nisu nikad živjeli vani.
Ako su se školovali, i ne mogu naći posao s tom školom, znači da su negdje zajebali. Ima i prekvalifikacija.
Eno jedan primjer, moj bivši kolega Almir Mukača je bio SDA-ovac na fakultetu, bio vrlo aktivan u studentskim organizacijama, i lizao se sa svima. Kasnije mu dokurčilo da to radi i odjednom je postao nepodoban.
Danas je uspješan privatnik, ali radi mnogo. I uspijeva fino živjeti.
Evo link...
http://www.6yka.com/novosti/almir-mukac ... cijelu-bih
Dakle, završio je FPN, skontao da se zajebao i počeo raditi nešto drugo.
Ja sam magistrirao u Holandiji, ali mi je struka marketing i komunikacije, a radim nešto deseto, što nije baš mnogo povezano s tim. To je život, ideš dalje, a ne kukaš kako "nemaš posao u struci".
Što se tiče mene, ja sam imao posao u Bosni, i to prilično dobro plaćen, i ja sam radio, ali sam otišao iz drugih razloga. I stalno se vraćam, te i dalje radim između ostalog i u Bosni. To sam objasnio jedno dvjesto puta.