Ateizam vs. Religija
- Bloo
- Globalna šefica
#10201 Re: Ateizam vs. Religija
Hepatotoxicity (from hepatic toxicity) implies chemical-driven liver damage. ....
Znaci ne pomaze kod alkohola?
Znaci ne pomaze kod alkohola?
- King Theoden
#10202 Re: Ateizam vs. Religija
Smrčak mi je zanimljiv ko i ti.broj dva wrote:ugledaj se na hazretli smrčka
Dakle, ako je to poslanik stvarno rekao, slobodno ponesi šta god hoćeš, makar to bila praljkovača.
- tuzlak1212
#10203 Re: Ateizam vs. Religija
O kojim otrovima se tad pricalo i mislilo u to vrijeme. Sto to niko ne spominje.
Dino nemoj se provaljivat
I ja sam na sebi primjetio mnoge pozitivne promjene u snazi, raspolozenju, energiji kada sam jedno vrijeme cesce jeo datule (normalno s uobicajenom ishranom nevezano za njih), kasnije mi pocelo smetati toliko slatko pa sam prestao i opet sam osjetio pad u svemu. Ima nesto u njima sto se istice od drugog voca definitivno

Dino nemoj se provaljivat
I ja sam na sebi primjetio mnoge pozitivne promjene u snazi, raspolozenju, energiji kada sam jedno vrijeme cesce jeo datule (normalno s uobicajenom ishranom nevezano za njih), kasnije mi pocelo smetati toliko slatko pa sam prestao i opet sam osjetio pad u svemu. Ima nesto u njima sto se istice od drugog voca definitivno
- Sara03
#10204 Re: Ateizam vs. Religija
Znači nepismene selefije nakačene na ćafirsku dojku će, intelektualcima sa diplomom Oksforda i Harvarda, nakon godina rada, istraživanja i publikacija u najeminentnijim naučnim časopisima, reći šta im nije logično i koji dokaz ne valja?Smrcak15 wrote:pa mogu i ja naprimjer reci svojoj maloj curici, de bogati objasni pitanje koje su mi postavili na forumu, i ona sto objasni ja vama napisem i kazem, vidite dobili ste pojasnjenje![]()
razumijes li poentu ovdje???
to sto ste objasnjavali ni pas sa maslom ne bi pojeo, znaci uopste nije logicno da bi se uzelo u razmatranje, kada doneses validan dokaz, argument, onda moze se uzeti u ozbiljno, a do tada ne mogu prihvatiti u koliko nije pojasnjeno sa argumentom i dokazom da valja.
Tebi je argument i dokaz samo ono što ti želiš da bude. I tu se sva priča završava.Smrcak15 wrote:pa ja licno pokusavam da nadjem rupe u svojim argumentima, gledam ima li nelogicnosti, stavim se u poziciju ateiste i pokusavam da napadam svoje argumente posto od vas ovdje nema plaho kvalitetnog meda, puno se zuji a malo meda daje i to nekvalitetan.![]()
kada nadjem gresku, ili falinku ili rupu u argumentu onda ga odbacujem i nekoristim vise.
- Sara03
#10205 Re: Ateizam vs. Religija
Inače moto Smrčkovog života. Ne čitaj, pogledaj.Smrcak15 wrote:ne trebas citati nego gledaj dokumentaracRamzess Veliki wrote:Smrcak15 wrote: stani malo ba, ne zalijeci se, Ramses II je otac od Merneptah, Merneptah je faron koji se ugusio pa ga poslije balzamovali i kao mumiju odradili.![]()
Fakat? E sad moram opet citat …
-
Hakiz
#10206 Re: Ateizam vs. Religija
Čemu medicina kod muslimana onda?Dino34 wrote:Ako je ulema saglasna da se radi o vjerodostojnom hadisu, slobodno testiraj na meni.broj dva wrote:Hajde ovako, ti jedi koliko hoćeš datula a ja ću te trovati. Da bude fer neću koristiti sintetičke otrove nego samo prirpidne samo sa bliskog istoka. Pa da empirijski testiramo rječi " proroka".
Donesi koji god hoćeš otrov.
- Boemica
#10207 Re: Ateizam vs. Religija
Može, al' ja ću ti donijet one osušene, ima od njih da crkneš, ne treba nam otrovDino34 wrote:Smrčak mi je zanimljiv ko i ti.broj dva wrote:ugledaj se na hazretli smrčka
Dakle, ako je to poslanik stvarno rekao, slobodno ponesi šta god hoćeš, makar to bila praljkovača.
- King Theoden
#10208 Re: Ateizam vs. Religija
Joj, da crknemBoemica wrote:Može, al' ja ću ti donijet one osušene, ima od njih da crkneš, ne treba nam otrov
Mogla si bit blaža pa napisat da uginem
Ako se kafa s tobom i bloojom otegne na po sata, sam ću molit za otrov i slagat da sam pojeo suhe hurme
- Boemica
#10209 Re: Ateizam vs. Religija
O kakvoj kafi ti pričaš?
- King Theoden
#10210 Re: Ateizam vs. Religija
Pa onoj na koju si pristalaBoemica wrote:O kakvoj kafi ti pričaš?
- Boemica
#10211 Re: Ateizam vs. Religija
Ja sam pristala na tvoj izazov da me zavedeš, a ti si se kol'ko se sjećam povukaoDino34 wrote:Pa onoj na koju si pristalaBoemica wrote:O kakvoj kafi ti pričaš?
- King Theoden
#10212 Re: Ateizam vs. Religija
Ti si naručila tortu. Vjerujem da ćeš istu podijeliti sa svojim sevdama tj bloojom i chendletom.Boemica wrote:Ja sam pristala na tvoj izazov da me zavedeš, a ti si se kol'ko se sjećam povukao prpa valjda
E sad, neću ti je dodavat kroz prozor od auta
Što se tiče ostalog, ne mogu sad kad znaš i kad si se spremila. Iz pouzdanih izvora saznajem da uveliko koristiš brom
Biži, ne smijem više u off.
On topic
Kad si prestala biti ateista?
- Boemica
#10213 Re: Ateizam vs. Religija
Ma ja, sad ne možešDino34 wrote:Ti si naručila tortu. Vjerujem da ćeš istu podijeliti sa svojim sevdama tj bloojom i chendletom.Boemica wrote:Ja sam pristala na tvoj izazov da me zavedeš, a ti si se kol'ko se sjećam povukao prpa valjda
E sad, neću ti je dodavat kroz prozor od auta
Što se tiče ostalog, ne mogu sad kad znaš i kad si se spremila. Iz pouzdanih izvora saznajem da uveliko koristiš brom![]()
Biži, ne smijem više u off.
On topic
- King Theoden
#10214 Re: Ateizam vs. Religija
Kako nisi kad vjeruješ da ćeš pojesti kolačBoemica wrote:nisam
Čekaj, zar ti nisi u dozerovom safu tj vjeruješ u vanzemaljce
- Boemica
#10215 Re: Ateizam vs. Religija
ni to.Dino34 wrote:Kako nisi kad vjeruješ da ćeš pojesti kolačBoemica wrote:nisam
-
Hakiz
#10216 Re: Ateizam vs. Religija
Već je to raspravljano, ateisti nisu ljudi koji ne vjeruju ni u šta, to su ljudi koji ne vjeruju u boga. Mogu vjerovati u ljubav, prijatelje, sebe, pa i u to da će pojesti kolač.Dino34 wrote:Kako nisi kad vjeruješ da ćeš pojesti kolačBoemica wrote:nisam
- King Theoden
#10217 Re: Ateizam vs. Religija
Pa to je ono šturo objašnjenje.Hakiz wrote:Već je to raspravljano, ateisti nisu ljudi koji ne vjeruju ni u šta, to su ljudi koji ne vjeruju u boga
Al haj, nek ti bude.
Zašto ti ne vjeruješ u Boga?
- Plavo-bijeli
#10219 Re: Ateizam vs. Religija
Ateisti smatraju da dokazi koje vjernici imaju za njihovog konkretnog Boga nisu dovoljno dobri da bi te dokaze uzeli kao vjerodostojne. S obizrom na ogromnu količinu Bogova u historiji https://www.rationalresponders.com/a_bi ... ll_of_them ,
i muslimani su ateiste, za sve Bogove osim jednog.
P.S kada pitate ateistu što ne vjeruje u Boga, red je i da naglasite kojeg, ili možda 'koje'. Boga Baru, Borva, Brana, Esusa, Anosia, Allaha, ili Hun Pic Toka.
P.S kada pitate ateistu što ne vjeruje u Boga, red je i da naglasite kojeg, ili možda 'koje'. Boga Baru, Borva, Brana, Esusa, Anosia, Allaha, ili Hun Pic Toka.
-
Hakiz
#10220 Re: Ateizam vs. Religija
Tu se javlja problem agnostika, ljudi koji vjeruju u neki vid boga, više sile kreatora, upravljača, ali ne priznaju religije, dakle ne pripadaju ni jednoj religiji. Bog postoji, ali ne kako ga bilo koja religija opisuje.Plavo-bijeli wrote:Ateisti smatraju da dokazi koje vjernici imaju za njihovog konkretnog Boga nisu dovoljno dobri da bi te dokaze uzeli kao vjerodostojne. S obizrom na ogromnu količinu Bogova u historiji https://www.rationalresponders.com/a_bi ... ll_of_them ,
Ateisti ne prihvataju postojanje ni takve verzije boga, nema više sile u smislu jednog kreatora svega, sve se desilo kao posljedica fizikalnih zakona od kojih mnoge ne možemo sa ovim stepenom razvoja na kojem sada objasniti i/ili, zašto ne, i povremenim slučajnostima.
- HardcoreMX
#10221 Re: Ateizam vs. Religija
tamo gdje egzistira zakon ne egzistira slucaj..
- Plavo-bijeli
#10222 Re: Ateizam vs. Religija
Pa šta znači 'ne prihvataju'. Prihvatit će kad bude dokaza i to je to. Na ateiste se gleda kao na neke koji su kao vrlo arogantni i koji ne bi vjerovali taman da im se predstave svi dokazi, a ne shvataju da ovi dokazi koji se prezentuju su u stvari dokazi za malu djecu. Nekad je dokaz bilo to što sunce svaki dan opet "izađe", ili to što pčela je tako mala, a pametna da leti sa cvijeta na cvijet. ISto tako prije 200 godina se nastanak čovjeka, naše planete, mjeseca, sunca gledao kao posebno čudo, a danas to sve bolje razumijemo. Za par stotina godina što nam bude više i više stvari bude jasno, religija će doživjeti potpuni fijasko, a već je to danas više nego očigledno u Kršćanstvu, dok islam se drži prije svega zbog ograničavanja slobode govora i zabrane izlaska iz istog.
- HardcoreMX
#10223 Re: Ateizam vs. Religija
malo manje laganja lijepi..ovaj bijeli...u islamu je strogo zabranjeno prisila u vjeri...jer vodi u licemjerstvo, pretvaranje, zbog nekoga jel...a licemjerje u islamu je ko i ateizam, nevjerovanje, mozda malo jos losije cak...ako je drugacije navedi u Qur'anu gdje nema slobode govora i izbora u sta vjerovati nevjerovati...onako unaprijed..nemoj se truditi lazne hadise nabrajati...
- ExNihilo
#10224 Re: Ateizam vs. Religija
To što si napisao nije agnosticizam.Hakiz wrote:Tu se javlja problem agnostika, ljudi koji vjeruju u neki vid boga, više sile kreatora, upravljača, ali ne priznaju religije, dakle ne pripadaju ni jednoj religiji. Bog postoji, ali ne kako ga bilo koja religija opisuje.Plavo-bijeli wrote:Ateisti smatraju da dokazi koje vjernici imaju za njihovog konkretnog Boga nisu dovoljno dobri da bi te dokaze uzeli kao vjerodostojne. S obizrom na ogromnu količinu Bogova u historiji https://www.rationalresponders.com/a_bi ... ll_of_them ,
Ateisti ne prihvataju postojanje ni takve verzije boga, nema više sile u smislu jednog kreatora svega, sve se desilo kao posljedica fizikalnih zakona od kojih mnoge ne možemo sa ovim stepenom razvoja na kojem sada objasniti i/ili, zašto ne, i povremenim slučajnostima.
- Plavo-bijeli
#10225 Re: Ateizam vs. Religija
Izvini kakvog laganja? Mrsko mi je tražiti hadise, ali je vrlo poznato da onaj ko napusti islam i još krene pričati protiv istog mu je prepisana smrtna kazna. Oko toga nema dvojbe.HardcoreMX wrote:malo manje laganja lijepi..ovaj bijeli...u islamu je strogo zabranjeno prisila u vjeri...jer vodi u licemjerstvo, pretvaranje, zbog nekoga jel...a licemjerje u islamu je ko i ateizam, nevjerovanje, mozda malo jos losije cak...ako je drugacije navedi u Qur'anu gdje nema slobode govora i izbora u sta vjerovati nevjerovati...onako unaprijed..nemoj se truditi lazne hadise nabrajati...