Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Bloo
Globalna šefica

#10201 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Hepatotoxicity (from hepatic toxicity) implies chemical-driven liver damage. ....
Znaci ne pomaze kod alkohola?
King Theoden

#10202 Re: Ateizam vs. Religija

Post by King Theoden »

broj dva wrote:ugledaj se na hazretli smrčka
Smrčak mi je zanimljiv ko i ti.
Dakle, ako je to poslanik stvarno rekao, slobodno ponesi šta god hoćeš, makar to bila praljkovača.
tuzlak1212

#10203 Re: Ateizam vs. Religija

Post by tuzlak1212 »

O kojim otrovima se tad pricalo i mislilo u to vrijeme. Sto to niko ne spominje.
Dino nemoj se provaljivat :lol:

I ja sam na sebi primjetio mnoge pozitivne promjene u snazi, raspolozenju, energiji kada sam jedno vrijeme cesce jeo datule (normalno s uobicajenom ishranom nevezano za njih), kasnije mi pocelo smetati toliko slatko pa sam prestao i opet sam osjetio pad u svemu. Ima nesto u njima sto se istice od drugog voca definitivno :roll: :roll:
Sara03

#10204 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Sara03 »

Smrcak15 wrote:pa mogu i ja naprimjer reci svojoj maloj curici, de bogati objasni pitanje koje su mi postavili na forumu, i ona sto objasni ja vama napisem i kazem, vidite dobili ste pojasnjenje :lol:

razumijes li poentu ovdje???

to sto ste objasnjavali ni pas sa maslom ne bi pojeo, znaci uopste nije logicno da bi se uzelo u razmatranje, kada doneses validan dokaz, argument, onda moze se uzeti u ozbiljno, a do tada ne mogu prihvatiti u koliko nije pojasnjeno sa argumentom i dokazom da valja.
Znači nepismene selefije nakačene na ćafirsku dojku će, intelektualcima sa diplomom Oksforda i Harvarda, nakon godina rada, istraživanja i publikacija u najeminentnijim naučnim časopisima, reći šta im nije logično i koji dokaz ne valja? :lol: :lol: :lol:
Smrcak15 wrote:pa ja licno pokusavam da nadjem rupe u svojim argumentima, gledam ima li nelogicnosti, stavim se u poziciju ateiste i pokusavam da napadam svoje argumente posto od vas ovdje nema plaho kvalitetnog meda, puno se zuji a malo meda daje i to nekvalitetan. :D

kada nadjem gresku, ili falinku ili rupu u argumentu onda ga odbacujem i nekoristim vise.
Tebi je argument i dokaz samo ono što ti želiš da bude. I tu se sva priča završava.
Sara03

#10205 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Sara03 »

Smrcak15 wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Smrcak15 wrote: stani malo ba, ne zalijeci se, Ramses II je otac od Merneptah, Merneptah je faron koji se ugusio pa ga poslije balzamovali i kao mumiju odradili.
:shock:
Fakat? E sad moram opet citat … :zid:
ne trebas citati nego gledaj dokumentarac
Inače moto Smrčkovog života. Ne čitaj, pogledaj. :koluta:
Hakiz

#10206 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Dino34 wrote:
broj dva wrote:Hajde ovako, ti jedi koliko hoćeš datula a ja ću te trovati. Da bude fer neću koristiti sintetičke otrove nego samo prirpidne samo sa bliskog istoka. Pa da empirijski testiramo rječi " proroka".
Ako je ulema saglasna da se radi o vjerodostojnom hadisu, slobodno testiraj na meni.
Donesi koji god hoćeš otrov.
Čemu medicina kod muslimana onda?
Boemica

#10207 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Boemica »

Dino34 wrote:
broj dva wrote:ugledaj se na hazretli smrčka
Smrčak mi je zanimljiv ko i ti.
Dakle, ako je to poslanik stvarno rekao, slobodno ponesi šta god hoćeš, makar to bila praljkovača.
Može, al' ja ću ti donijet one osušene, ima od njih da crkneš, ne treba nam otrov :chmoljava:
King Theoden

#10208 Re: Ateizam vs. Religija

Post by King Theoden »

Boemica wrote:Može, al' ja ću ti donijet one osušene, ima od njih da crkneš, ne treba nam otrov
Joj, da crknem :mrgreen:
Mogla si bit blaža pa napisat da uginem :lol:
Ako se kafa s tobom i bloojom otegne na po sata, sam ću molit za otrov i slagat da sam pojeo suhe hurme :mrgreen:
Boemica

#10209 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Boemica »

O kakvoj kafi ti pričaš?
King Theoden

#10210 Re: Ateizam vs. Religija

Post by King Theoden »

Boemica wrote:O kakvoj kafi ti pričaš?
Pa onoj na koju si pristala :mrgreen:
Boemica

#10211 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Boemica »

Dino34 wrote:
Boemica wrote:O kakvoj kafi ti pričaš?
Pa onoj na koju si pristala :mrgreen:
Ja sam pristala na tvoj izazov da me zavedeš, a ti si se kol'ko se sjećam povukao :D prpa valjda
King Theoden

#10212 Re: Ateizam vs. Religija

Post by King Theoden »

Boemica wrote:Ja sam pristala na tvoj izazov da me zavedeš, a ti si se kol'ko se sjećam povukao prpa valjda
Ti si naručila tortu. Vjerujem da ćeš istu podijeliti sa svojim sevdama tj bloojom i chendletom.
E sad, neću ti je dodavat kroz prozor od auta :mrgreen:
Što se tiče ostalog, ne mogu sad kad znaš i kad si se spremila. Iz pouzdanih izvora saznajem da uveliko koristiš brom :mrgreen:
Biži, ne smijem više u off.

On topic

Kad si prestala biti ateista?
Boemica

#10213 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Boemica »

Dino34 wrote:
Boemica wrote:Ja sam pristala na tvoj izazov da me zavedeš, a ti si se kol'ko se sjećam povukao prpa valjda
Ti si naručila tortu. Vjerujem da ćeš istu podijeliti sa svojim sevdama tj bloojom i chendletom.
E sad, neću ti je dodavat kroz prozor od auta :mrgreen:
Što se tiče ostalog, ne mogu sad kad znaš i kad si se spremila. Iz pouzdanih izvora saznajem da uveliko koristiš brom :mrgreen:
Biži, ne smijem više u off.

On topic

Ma ja, sad ne možeš :roll:
:zzzz: I nisam.
King Theoden

#10214 Re: Ateizam vs. Religija

Post by King Theoden »

Boemica wrote:nisam
Kako nisi kad vjeruješ da ćeš pojesti kolač :mrgreen:

Čekaj, zar ti nisi u dozerovom safu tj vjeruješ u vanzemaljce :mrgreen:
Boemica

#10215 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Boemica »

Dino34 wrote:

ni to.
Hakiz

#10216 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Dino34 wrote:

Već je to raspravljano, ateisti nisu ljudi koji ne vjeruju ni u šta, to su ljudi koji ne vjeruju u boga. Mogu vjerovati u ljubav, prijatelje, sebe, pa i u to da će pojesti kolač.
King Theoden

#10217 Re: Ateizam vs. Religija

Post by King Theoden »

Hakiz wrote:Već je to raspravljano, ateisti nisu ljudi koji ne vjeruju ni u šta, to su ljudi koji ne vjeruju u boga
Pa to je ono šturo objašnjenje.
Al haj, nek ti bude.
Zašto ti ne vjeruješ u Boga?
Hakiz

#10218 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Zašto bih?
Plavo-bijeli

#10219 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

Ateisti smatraju da dokazi koje vjernici imaju za njihovog konkretnog Boga nisu dovoljno dobri da bi te dokaze uzeli kao vjerodostojne. S obizrom na ogromnu količinu Bogova u historiji https://www.rationalresponders.com/a_bi ... ll_of_them ,
i muslimani su ateiste, za sve Bogove osim jednog.
P.S kada pitate ateistu što ne vjeruje u Boga, red je i da naglasite kojeg, ili možda 'koje'. Boga Baru, Borva, Brana, Esusa, Anosia, Allaha, ili Hun Pic Toka.
Hakiz

#10220 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

Plavo-bijeli wrote:Ateisti smatraju da dokazi koje vjernici imaju za njihovog konkretnog Boga nisu dovoljno dobri da bi te dokaze uzeli kao vjerodostojne. S obizrom na ogromnu količinu Bogova u historiji https://www.rationalresponders.com/a_bi ... ll_of_them ,
Tu se javlja problem agnostika, ljudi koji vjeruju u neki vid boga, više sile kreatora, upravljača, ali ne priznaju religije, dakle ne pripadaju ni jednoj religiji. Bog postoji, ali ne kako ga bilo koja religija opisuje.

Ateisti ne prihvataju postojanje ni takve verzije boga, nema više sile u smislu jednog kreatora svega, sve se desilo kao posljedica fizikalnih zakona od kojih mnoge ne možemo sa ovim stepenom razvoja na kojem sada objasniti i/ili, zašto ne, i povremenim slučajnostima.
HardcoreMX

#10221 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HardcoreMX »

tamo gdje egzistira zakon ne egzistira slucaj..
Plavo-bijeli

#10222 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

Pa šta znači 'ne prihvataju'. Prihvatit će kad bude dokaza i to je to. Na ateiste se gleda kao na neke koji su kao vrlo arogantni i koji ne bi vjerovali taman da im se predstave svi dokazi, a ne shvataju da ovi dokazi koji se prezentuju su u stvari dokazi za malu djecu. Nekad je dokaz bilo to što sunce svaki dan opet "izađe", ili to što pčela je tako mala, a pametna da leti sa cvijeta na cvijet. ISto tako prije 200 godina se nastanak čovjeka, naše planete, mjeseca, sunca gledao kao posebno čudo, a danas to sve bolje razumijemo. Za par stotina godina što nam bude više i više stvari bude jasno, religija će doživjeti potpuni fijasko, a već je to danas više nego očigledno u Kršćanstvu, dok islam se drži prije svega zbog ograničavanja slobode govora i zabrane izlaska iz istog.
HardcoreMX

#10223 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HardcoreMX »

malo manje laganja lijepi..ovaj bijeli...u islamu je strogo zabranjeno prisila u vjeri...jer vodi u licemjerstvo, pretvaranje, zbog nekoga jel...a licemjerje u islamu je ko i ateizam, nevjerovanje, mozda malo jos losije cak...ako je drugacije navedi u Qur'anu gdje nema slobode govora i izbora u sta vjerovati nevjerovati...onako unaprijed..nemoj se truditi lazne hadise nabrajati...
ExNihilo

#10224 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Hakiz wrote:
Plavo-bijeli wrote:Ateisti smatraju da dokazi koje vjernici imaju za njihovog konkretnog Boga nisu dovoljno dobri da bi te dokaze uzeli kao vjerodostojne. S obizrom na ogromnu količinu Bogova u historiji https://www.rationalresponders.com/a_bi ... ll_of_them ,
Tu se javlja problem agnostika, ljudi koji vjeruju u neki vid boga, više sile kreatora, upravljača, ali ne priznaju religije, dakle ne pripadaju ni jednoj religiji. Bog postoji, ali ne kako ga bilo koja religija opisuje.

Ateisti ne prihvataju postojanje ni takve verzije boga, nema više sile u smislu jednog kreatora svega, sve se desilo kao posljedica fizikalnih zakona od kojih mnoge ne možemo sa ovim stepenom razvoja na kojem sada objasniti i/ili, zašto ne, i povremenim slučajnostima.
To što si napisao nije agnosticizam.
Plavo-bijeli

#10225 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

HardcoreMX wrote:malo manje laganja lijepi..ovaj bijeli...u islamu je strogo zabranjeno prisila u vjeri...jer vodi u licemjerstvo, pretvaranje, zbog nekoga jel...a licemjerje u islamu je ko i ateizam, nevjerovanje, mozda malo jos losije cak...ako je drugacije navedi u Qur'anu gdje nema slobode govora i izbora u sta vjerovati nevjerovati...onako unaprijed..nemoj se truditi lazne hadise nabrajati...
Izvini kakvog laganja? Mrsko mi je tražiti hadise, ali je vrlo poznato da onaj ko napusti islam i još krene pričati protiv istog mu je prepisana smrtna kazna. Oko toga nema dvojbe.
Locked