Hahaha baš.Hendrix wrote:Najbolji mi je dio ovo kako je nasao vremena da se javi svojim prijateljima....hahahah.
Nasao vremena od pretrpanog rasporeda i obaveza u zatvoru?![]()
Emotivno zaista.
Joj preseravanja od ovog što se javio na fb.
Hahaha baš.Hendrix wrote:Najbolji mi je dio ovo kako je nasao vremena da se javi svojim prijateljima....hahahah.
Nasao vremena od pretrpanog rasporeda i obaveza u zatvoru?![]()
Emotivno zaista.
arlis ima razna sabrana djela u policijskim kartotekama...Naslovnica wrote:A šta je sa ovim brudom mu u njega, uzoritim Arom? I on je imao nekakvu optužnicu, eksploziv, teške tjelesne ozljede, nešto tako?
Iko, išta?
Ne postoji u ZOBS-u nego u proizvođačkom uputstvu za korištenje alkotestera !Pryda wrote:Na ovoj temi sam citao da mogu odbiti puhanje cim me zaustavi, tj reci da saceka 15 minuta dok malo prodje od ovog sto sam popio. I rece mi drot da to pravilo ne postoji i da sam drzak i bezobrazan bla bla bla helem nejse u toj nasoj raspravi je proslo 20 minuta i napuhao sam ispod dozvoljenog i pustili su me.. nego hocu da pitam zna li neko pouzdano u zobsu da li taj zakon postoji da se sljedeci put mogu pozvati na tacno odredjeni clan
Nema u zakonu, ali nakon sto se popije i nakon 15-20 minuta nakon toga kad se testira, alkotester moze pokazati vece vrijednosti nego sto u stvarnosti jesu. I zato se treba pricati 10 minuta da se izmjeri ponovo da se vide da li vrijednosti opadaju ili rastu. Po meni jedina mjerodavna metoda je vadjenje krvi. I takodjer, pozdravljam podebljavanje kazni za voznju pod uticajem alkohola.Pryda wrote:Na ovoj temi sam citao da mogu odbiti puhanje cim me zaustavi, tj reci da saceka 15 minuta dok malo prodje od ovog sto sam popio. I rece mi drot da to pravilo ne postoji i da sam drzak i bezobrazan bla bla bla helem nejse u toj nasoj raspravi je proslo 20 minuta i napuhao sam ispod dozvoljenog i pustili su me.. nego hocu da pitam zna li neko pouzdano u zobsu da li taj zakon postoji da se sljedeci put mogu pozvati na tacno odredjeni clan
Zato što se alkohol metabolizira u tijelu i do 30 minuta nakon posljednjeg konzumiranja alkohola! Tako da vrijednost u krvi raste sama po sebi u tih narednih 30-tak minutamahalas505 wrote:Nema u zakonu, ali nakon sto se popije i nakon 15-20 minuta nakon toga kad se testira, alkotester moze pokazati vece vrijednosti nego sto u stvarnosti jesu. I zato se treba pricati 10 minuta da se izmjeri ponovo da se vide da li vrijednosti opadaju ili rastu. Po meni jedina mjerodavna metoda je vadjenje krvi. I takodjer, pozdravljam podebljavanje kazni za voznju pod uticajem alkohola.Pryda wrote:Na ovoj temi sam citao da mogu odbiti puhanje cim me zaustavi, tj reci da saceka 15 minuta dok malo prodje od ovog sto sam popio. I rece mi drot da to pravilo ne postoji i da sam drzak i bezobrazan bla bla bla helem nejse u toj nasoj raspravi je proslo 20 minuta i napuhao sam ispod dozvoljenog i pustili su me.. nego hocu da pitam zna li neko pouzdano u zobsu da li taj zakon postoji da se sljedeci put mogu pozvati na tacno odredjeni clan
Tercius wrote:Opet polemika oko frule i prisustva promila po kg mase ccc u must be fckn kidding, kakvih 10,15, 100 minuta tolerancije, cista volja/samovolja kolko ce se neko peglati s tobom njima nama vama.Zaustavi te zandar gurne ti frulu pusi, ti kazes 10 min.on ti kaze pusi, ti kazes moze joker zovi prijatelja on kaze ne moze pusi, ti neces on ti zabije odbijanje po clanu 220, ti se predomislis pocnes glumiti budalu imas jaku prehladu ali eto puhat cu pa pokusavas prejebat alkotest guranjem jezika i guranjem nekih kovanica od pola marke punih bakcila pod jezik i sta ja znam cime vec, on prebaci mode rada alkotesta na pasiv pa ti opet zabije odbijanje sa print trakom gdje pise da ima alkohola sto u prevodu znaci da si opet skaran.Hoces da vadis krv nije frka po zakonu se krv vadi kad se pobijaju rezultati alkotesta, guess what moras opet duvati u frulu, ali praxa kaze da krv vise pokazuje sto znaci da si opet skaran.Mislim toliko jednostavna tematika i racunica, taxi relacija alipasino breka 15 KM, roundtrip 30 keka i cugas boli te cundara dok se ne useres jos budes dingospo pred trebama ocam voza se taxijem samo et sto nemos zitigu pred taksistom jedino neki kratki prstenjak i sl.
Nije ni vani boljeJThomas wrote:generalno, mi (još) nikako nemamo predodžbu o pogubnosti vožnje u pijanom stanju. kod nas je to još uvijek u kategoriji hajd' šta fali i valjda me neće murija zaustavit'. a ne bi trebalo biti tako i najmanja bi briga trebala biti hoće li te zaustaviti...
Haj se malo prisaberi, cuj odbijes da puses, izvadis krv, i opet moras puhati? Ako se odbije puhanje, policajac te moze fino sprovesti do najblize medicinske ustanove i tu ti izvade krv.Tercius wrote:Opet polemika oko frule i prisustva promila po kg mase ccc u must be fckn kidding, kakvih 10,15, 100 minuta tolerancije, cista volja/samovolja kolko ce se neko peglati s tobom njima nama vama.Zaustavi te zandar gurne ti frulu pusi, ti kazes 10 min.on ti kaze pusi, ti kazes moze joker zovi prijatelja on kaze ne moze pusi, ti neces on ti zabije odbijanje po clanu 220, ti se predomislis pocnes glumiti budalu imas jaku prehladu ali eto puhat cu pa pokusavas prejebat alkotest guranjem jezika i guranjem nekih kovanica od pola marke punih bakcila pod jezik i sta ja znam cime vec, on prebaci mode rada alkotesta na pasiv pa ti opet zabije odbijanje sa print trakom gdje pise da ima alkohola sto u prevodu znaci da si opet skaran.Hoces da vadis krv nije frka po zakonu se krv vadi kad se pobijaju rezultati alkotesta, guess what moras opet duvati u frulu, ali praxa kaze da krv vise pokazuje sto znaci da si opet skaran.Mislim toliko jednostavna tematika i racunica, taxi relacija alipasino breka 15 KM, roundtrip 30 keka i cugas boli te cundara dok se ne useres jos budes dingospo pred trebama ocam voza se taxijem samo et sto nemos zitigu pred taksistom jedino neki kratki prstenjak i sl.
Ne ide tebe izgleda logicko zakljucivanje, nema veze ajd evo copy/pastemahalas505 wrote:Haj se malo prisaberi, cuj odbijes da puses, izvadis krv, i opet moras puhati? Ako se odbije puhanje, policajac te moze fino sprovesti do najblize medicinske ustanove i tu ti izvade krv.Tercius wrote:Opet polemika oko frule i prisustva promila po kg mase ccc u must be fckn kidding, kakvih 10,15, 100 minuta tolerancije, cista volja/samovolja kolko ce se neko peglati s tobom njima nama vama.Zaustavi te zandar gurne ti frulu pusi, ti kazes 10 min.on ti kaze pusi, ti kazes moze joker zovi prijatelja on kaze ne moze pusi, ti neces on ti zabije odbijanje po clanu 220, ti se predomislis pocnes glumiti budalu imas jaku prehladu ali eto puhat cu pa pokusavas prejebat alkotest guranjem jezika i guranjem nekih kovanica od pola marke punih bakcila pod jezik i sta ja znam cime vec, on prebaci mode rada alkotesta na pasiv pa ti opet zabije odbijanje sa print trakom gdje pise da ima alkohola sto u prevodu znaci da si opet skaran.Hoces da vadis krv nije frka po zakonu se krv vadi kad se pobijaju rezultati alkotesta, guess what moras opet duvati u frulu, ali praxa kaze da krv vise pokazuje sto znaci da si opet skaran.Mislim toliko jednostavna tematika i racunica, taxi relacija alipasino breka 15 KM, roundtrip 30 keka i cugas boli te cundara dok se ne useres jos budes dingospo pred trebama ocam voza se taxijem samo et sto nemos zitigu pred taksistom jedino neki kratki prstenjak i sl.
Ljudima kao bicima, ili ljudima kao Sarajlijama? Mislim moras biti precizniji jer su to dvije totalno odvojene teme.drugi profil wrote:Ja procito, nije problem, samo mi nije bas jasno kakvu predodzbu tercius ima generalno o ljudima?
tu sam te cekoTercius wrote:Ljudima kao bicima, ili ljudima kao Sarajlijama? Mislim moras biti precizniji jer su to dvije totalno odvojene teme.drugi profil wrote:Ja procito, nije problem, samo mi nije bas jasno kakvu predodzbu tercius ima generalno o ljudima?
Ja bazigson wrote:tu sam te cekoTercius wrote:Ljudima kao bicima, ili ljudima kao Sarajlijama? Mislim moras biti precizniji jer su to dvije totalno odvojene teme.drugi profil wrote:Ja procito, nije problem, samo mi nije bas jasno kakvu predodzbu tercius ima generalno o ljudima?
Ne znam brate evo ja Sarajlija, ispade po tebi najgori sljam na svijetu... a niti cu pijan vozit, niti cu se kofrcit policiji. Ako se i desi da popijem ne pijem da se napijem vec da mi bude gust. U zivotu sam 3 puta pod gasom sjeo u auto, jednom razdero gumu na trotoar, drugi put prosao OK, treci put platio kaznu za 0,33 promila (jedno jebeno pivo).Tercius wrote:Ljudima kao bicima, ili ljudima kao Sarajlijama? Mislim moras biti precizniji jer su to dvije totalno odvojene teme.drugi profil wrote:Ja procito, nije problem, samo mi nije bas jasno kakvu predodzbu tercius ima generalno o ljudima?
Što neko napisa: " Nikako da shvatim zašto djeca u školama moraju da plaćaju užinu, a kriminalci se po zatvorima hrane o državnom trošku ". I jest' tako....wolfie wrote:
Dobro je pa tebu ide dobro logicko zakljucivanje. Ako ja odbijem da pusem u alkometar, ne moze te natjerati da puses. Jedino sto moze da uradi je da te odvede na vadjenje krvi.Tercius wrote:Ne ide tebe izgleda logicko zakljucivanje, nema veze ajd evo copy/pastemahalas505 wrote:Haj se malo prisaberi, cuj odbijes da puses, izvadis krv, i opet moras puhati? Ako se odbije puhanje, policajac te moze fino sprovesti do najblize medicinske ustanove i tu ti izvade krv.Tercius wrote:Opet polemika oko frule i prisustva promila po kg mase ccc u must be fckn kidding, kakvih 10,15, 100 minuta tolerancije, cista volja/samovolja kolko ce se neko peglati s tobom njima nama vama.Zaustavi te zandar gurne ti frulu pusi, ti kazes 10 min.on ti kaze pusi, ti kazes moze joker zovi prijatelja on kaze ne moze pusi, ti neces on ti zabije odbijanje po clanu 220, ti se predomislis pocnes glumiti budalu imas jaku prehladu ali eto puhat cu pa pokusavas prejebat alkotest guranjem jezika i guranjem nekih kovanica od pola marke punih bakcila pod jezik i sta ja znam cime vec, on prebaci mode rada alkotesta na pasiv pa ti opet zabije odbijanje sa print trakom gdje pise da ima alkohola sto u prevodu znaci da si opet skaran.Hoces da vadis krv nije frka po zakonu se krv vadi kad se pobijaju rezultati alkotesta, guess what moras opet duvati u frulu, ali praxa kaze da krv vise pokazuje sto znaci da si opet skaran.Mislim toliko jednostavna tematika i racunica, taxi relacija alipasino breka 15 KM, roundtrip 30 keka i cugas boli te cundara dok se ne useres jos budes dingospo pred trebama ocam voza se taxijem samo et sto nemos zitigu pred taksistom jedino neki kratki prstenjak i sl.
Čl.220
(3) Analiza krvi ili urina obavlja se kod vozača ili instruktora vožnje koji poriče da je pod
dejstvom alkohola, čije je prisustvo u organizmu utvrđeno odgovarajućim sredstvima ili aparatima,kao i da je pod dejstvom opojnih droga ili lijekova na kojima je označeno da ne smiju da se
upotrebljavaju prije i za vrijeme vožnje ako takva analiza ne bi izazvala štetne posljedice po njegovo
zdravlje.