Republika Turska

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#10201 Re: Republika Turska

Post by mali_milojica »

Ovo je organizovao Kim Jong Un.
Samo on smije biti diktator :mrgreen:
HAVANA

#10202 Re: Republika Turska

Post by HAVANA »

Jebo mater vise i on i udar.Iz pastete iskace.Odo onu podravkinu jetrenu uzet,valjda iz nje nece.
zateznistub

#10203 Re: Republika Turska

Post by zateznistub »

HAVANA wrote:Jebo mater vise i on i udar.Iz pastete iskace.Odo onu podravkinu jetrenu uzet,valjda iz nje nece.
Pa nece iz nje... :lol:
Org

#10204 Re: Republika Turska

Post by Org »

Better Man wrote:Ne vjerujem ni Erdoganu, a ni Gulenu u vezi dešavanja u Turskoj. Istina je negdje na pola puta. Sve ovo što nam mediji serviraju, treba uzeti s rezervom.
https://youtu.be/8BfOONXHA7I
BigBossBrkO

#10205 Re: Republika Turska

Post by BigBossBrkO »

Eskimko wrote:
Satelit_ wrote:Zanimljivo je kako je Bosnjacima najbitnije da se puč nije razvio u rat - jebo to što je Erdogan učvrstio vlast.

Kako onda to isti nusu muslili za Bosnu koja je 1992 mogla proci bez referenduma - i bez rata.

Pa mozda upravo zato sto znamo sto donosi rat...da obicna buranija placa jebacinu glavonja...i sta ti si sigurno da bi prosjecnom turcinu bilo puno bolje kad bi makeli brku. Stali poteklo bi med i mlijeko...naravno da nebi doso bi novi sultan i nastavio gdje je ovaj stao.
Normala da bi poteklo...kao što je u Egiptu, Libiji, Iraku i ostalim današnjim "bastionima" demokratije! :oops:
mO k3

#10206 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

kamen spoticanja wrote:
mO k3 wrote:
Point. wrote: Tacno sam znao da ces se ti uhvatiti na ovo "otaj". Bas te nesto ne ide forumska zajebancija. Upravo je napisano da bi me polupismeni skontali. :skoljka:
bas si ti znao , ti si najpametniji forumas ovdje ... jesi tebe mi
a kad se samo sjetim serijskih ejakulacija u petak naseg drugara
pa onda razocarenja kad je vidio da su popushlich njegovi... :mrgreen:
koji nas drugar??
Ovaj point?
Point.

#10207 Re: Republika Turska

Post by Point. »

mO k3 wrote:
Point. wrote: Tacno sam znao da ces se ti uhvatiti na ovo "otaj". Bas te nesto ne ide forumska zajebancija. Upravo je napisano da bi me polupismeni skontali. :skoljka:
Ne kazem da sam najpametniji, kazem da sam znao da ces ti progutati "otaj" i pokusati suknuti. E moj Moke. :-D
insomnia78

#10208 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

zateznistub wrote:
HAVANA wrote:Jebo mater vise i on i udar.Iz pastete iskace.Odo onu podravkinu jetrenu uzet,valjda iz nje nece.
Pa nece iz nje... :lol:
[emoji23][emoji23][emoji23]

S moje sokoćalo
Bodkin

#10209 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

Ima li sta novo osim drkanja na erdu/pljuvanja po njemu?
Zadnje sto ima je da ovaj zracni general nije kolovodja jel? Koliko ima medijskog pumpanja oko ovog guranja na relaciji usa-erdo?
I glavno pitanje, jek sigurno ici u moskvu :mrgreen: moram poslom za heftu
insomnia78

#10210 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

#haramjespavati

S moje sokoćalo
mO k3

#10211 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

Point. wrote:
mO k3 wrote:
Ne kazem da sam najpametniji, kazem da sam znao da ces ti progutati "otaj" i pokusati suknuti. E moj Moke. :-D
ma jesi ti si najpametniji , kada ti kazem :lol:

"otaj" :mrgreen:
dobojlija81

#10212 Re: Republika Turska

Post by dobojlija81 »

dobojlija81

#10214 Re: Republika Turska

Post by dobojlija81 »

ova prijeti da nadmaši dževAda, još moju strinu da pitaju za analizu :D
http://ba.n1info.com/a105502/Video/Info ... udara.html
General War

#10215 Re: Republika Turska

Post by General War »

sunceKOtepsija wrote:
Matzan wrote:
sunceKOtepsija wrote:Erdogan se uskoru obraca naciji

Na BHT1, FTV i PTPC.

:mrgreen:
:lol: #svismomiturci #jasamunukosmanski
https://www.facebook.com/jasamunukosman ... itorunuyum
:jbt:

Avdo Avdić - Kakvi smo mi to Turci

Svako ima oca i ima majku. Naša majka je Turska“, objašnjavao je prije deceniju okupljenim Bošnjacima Mustafa efendija Cerić, tada još uvijek reisu-l-ulema.

„Selam alejk, veliki predsjedniče“, pozdravljao je prije dvije godine predsjednik naše države predsjednika Turske.

Bakir Izetbegović je bio u Visokom, a veliki predsjednik u Konji. Dok su turske zastave bile u zraku, predsjednik naše države je govorio da „Erdoan nosi našu zastavu“. Svi smo mi dakle jedno.

„Jedinstvena nacija - to znači da su Turci, Bošnjaci, Armenci, 79 miliona nas, jedna nacija“, obrazložio je u subotu veliki predsjednik Erdoan.

Eto, to smo mi. Turci. Mada bi u ovom slučaju, zbog boljeg i tačnijeg opisa, bilo nužno uvođenje nove palatalizacije kojom bi se T ispred U pretvorilo u K. Ništa drugo i ne možemo biti.

EVO ZAŠTO...

Mi biramo ljude kojima je bitnije kako se Erdoan nosi s problemima od činjenice da penzioneri još nisu dobili junsku penziju.

Mi biramo ljude kojima nije mrsko raditi ni subotom kako bi pružili podršku Erdoanu, ali im je za ovaj narod koji ih plaća tokom ramazana mrsko otputovati do Brisela.

Šta smo drugo, kada nas se više okupi u dva ujutro kod Sebilja na Čaršiji u znak podrške Erdoanu, nego što nas se skupi na protestu majki koje mjesecima nisu dobile naknade za porodilje?

Kakvi smo to ljudi kada se ovdje dijelimo na Gulenovce i Erdoanovce, a ne na gladne i site?

Zašto nam je bitnije šta osjeća turski narod od onoga što osjećamo mi? Zašto prigovaramo Dodiku da voli Srbiju, a istovremeno obožavamo Tursku?

Negodujemo što je Čovićeva kibla u Zagrebu, a mi se iz Sarajeva okrećemo ka Bosforu.

Zašto uopšte dokazujemo koliko je Bošnjaka, ako prešućujemo Erdoanovu rečenicu da smo Turci?

Zar se uopšte isplati boriti za maternji, bosanski jezik ako je naša majka Turska?

Zašto uopšte išta učimo o Huseinu Gradaščeviću kada su naši heroji oni koji su ga izdali (rizvanbegovići i čengići)?

Zašto je poginulo 100 hiljada ljudi za Bosnu i Hercegovinu, ako je ovo Turska?

TENISERI PUČISTI

I na kraju, zaista je vrijeme da građani blokiraju Teniski savez BiH. Pučisti Damir Džumhur, Tomo Brkić i Mirza Bašić porazili su Tursku. Za 5-6 sati 3:1. Srušili su autoritet Marsela Ilhana i turske nacije.

Ponizili su velikog predsjednika.

SIPA bi hitno trebala preispitati da li je trener Amer Delić dobio naredbe direktno iz Pensilvanije. Izetbegović i Zvizdić bi morali održati vanredne konferencije za podobne medije. Tužilaštvo BiH mora reagovati i uhapsiti sudiju Srđana Svjetlanovića. Pred njegovim su očima pučisti teniseri izvršili državni udar u Bihaću.

Moraju tužioci reagovati i pokazati, kao na primjeru Radončić, da oni koji žele „deerdoanizaciju“ ne smiju biti na slobodi.

Izvor: Žurnal.info
Kat

#10216 Re: Republika Turska

Post by Kat »

Satelit_ wrote:Zanimljivo je kako je Bosnjacima najbitnije da se puč nije razvio u rat - jebo to što je Erdogan učvrstio vlast.

Kako onda to isti nusu muslili za Bosnu koja je 1992 mogla proci bez referenduma - i bez rata.
Jedini satelit iz Srbije koji uvazavamo...
Satelit_

#10217 Re: Republika Turska

Post by Satelit_ »

Svi Turci koje znam, njih 10ak, su za opoziciju, urbani i vrlo obrazovani. Svi tvrde da je Turska autoritarna i duboko polarizovana zemlja. Oni koji vec nisu, razmislhaju da je napuste. Svi tvrde da je Erdogan vjerski fanatik i krajnje anti-demokratski nastrojen. Jedan od mojih prijatelja, advokat iz Istanbula kojeg sam upoznao na postdiplomskom u Londonu, mi je pricao da nije znao u kakvoj zemlji zivi dok nije otisao da sluzi vojsku. Tamo, u vojsci, upoznao je vojnike iz ruralne Anadolije koji npr nikad nisu culi za kondom. Toliko su nazadni. To je kaze, Erdoganova glasacka baza. Erdigan, kaze moj prijatelj, pere djeci mozak kroz vjeronauku, uvodi svuda religiju, unazadjuje zemlju.

I onda pogledas kako Bosnjaci razmisljaju i kako se ponasaju, sta Bakir govori i kakvu podrsku ima, kako toboze - ne pretjerano religiozni - Bosnjaci relativizuju i islamizaciju Bosne i vijesti o islamizaciji Turske i shvatis da ovo nije i ne moze biti Evropa i da je Bosna kao ruralni dio Turske. Pa u Istambulu su var imali koga prebit kad su se okupili da cugaju i slusaju Radiohead za vrijeme ranazana. U Istambulu je donedavno postojao i gay pride. Ovde opstina organizuje iftare.

Ako se Bosnjaci emicionalno i primjerom vezu za Tursko, jadna nam majka kad tamo zatru i zadnji sekularni glas. Islamaka drzava nam ne gine, samo sto se zasad uvodi na suptilan nacin. Ali kako Bakir rece, "ocistice se bolesni dio drustva".
155_mm

#10218 Re: Republika Turska

Post by 155_mm »

vodim eksperti za pitanja o ovi turki ni ne spavaju. a kod kuce im psi lutalice gospodari ulice.
:lol:
dobojlija81

#10219 Re: Republika Turska

Post by dobojlija81 »

Satelit_ wrote:Svi Turci koje znam, njih 10ak, su za opoziciju, urbani i vrlo obrazovani. Svi tvrde da je Turska autoritarna i duboko polarizovana zemlja. Oni koji vec nisu, razmislhaju da je napuste. Svi tvrde da je Erdogan vjerski fanatik i krajnje anti-demokratski nastrojen. Jedan od mojih prijatelja, advokat iz Istanbula kojeg sam upoznao na postdiplomskom u Londonu, mi je pricao da nije znao u kakvoj zemlji zivi dok nije otisao da sluzi vojsku. Tamo, u vojsci, upoznao je vojnike iz ruralne Anadolije koji npr nikad nisu culi za kondom. Toliko su nazadni. To je kaze, Erdoganova glasacka baza. Erdigan, kaze moj prijatelj, pere djeci mozak kroz vjeronauku, uvodi svuda religiju, unazadjuje zemlju.

I onda pogledas kako Bosnjaci razmisljaju i kako se ponasaju, sta Bakir govori i kakvu podrsku ima, kako toboze - ne pretjerano religiozni - Bosnjaci relativizuju i islamizaciju Bosne i vijesti o islamizaciji Turske i shvatis da ovo nije i ne moze biti Evropa i da je Bosna kao ruralni dio Turske. Pa u Istambulu su var imali koga prebit kad su se okupili da cugaju i slusaju Radiohead za vrijeme ranazana. U Istambulu je donedavno postojao i gay pride. Ovde opstina organizuje iftare.

Ako se Bosnjaci emicionalno i primjerom vezu za Tursko, jadna nam majka kad tamo zatru i zadnji sekularni glas. Islamaka drzava nam ne gine, samo sto se zasad uvodi na suptilan nacin. Ali kako Bakir rece, "ocistice se bolesni dio drustva".
nek si se registrovo samo da bi nam to ukazao
hvala
Point.

#10220 Re: Republika Turska

Post by Point. »

mO k3 wrote:
Point. wrote: Ne kazem da sam najpametniji, kazem da sam znao da ces ti progutati "otaj" i pokusati suknuti. E moj Moke. :-D

Opet ne kontas i dzaba. Bice bolje Moke, nadoce. :mrgreen: :thumbup:
mO k3

#10221 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

Point. wrote:
mO k3 wrote:
Point. wrote: Ne kazem da sam najpametniji, kazem da sam znao da ces ti progutati "otaj" i pokusati suknuti. E moj Moke. :-D

Opet ne kontas i dzaba. Bice bolje Moke, nadoce. :mrgreen: :thumbup:
vazi labude , vazi :mrgreen:
zanzakpizdolizije

#10222 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by zanzakpizdolizije »

Satelit_ wrote:Svi Turci koje znam, njih 10ak, su za opoziciju, urbani i vrlo obrazovani. Svi tvrde da je Turska autoritarna i duboko polarizovana zemlja. Oni koji vec nisu, razmislhaju da je napuste. Svi tvrde da je Erdogan vjerski fanatik i krajnje anti-demokratski nastrojen. Jedan od mojih prijatelja, advokat iz Istanbula kojeg sam upoznao na postdiplomskom u Londonu, mi je pricao da nije znao u kakvoj zemlji zivi dok nije otisao da sluzi vojsku. Tamo, u vojsci, upoznao je vojnike iz ruralne Anadolije koji npr nikad nisu culi za kondom. Toliko su nazadni. To je kaze, Erdoganova glasacka baza. Erdigan, kaze moj prijatelj, pere djeci mozak kroz vjeronauku, uvodi svuda religiju, unazadjuje zemlju.

Na žalost, može se reći da i u ovim balkanskim exyu prćijama većinsko stanovništvo (ovdje ne mislim na naciju, vjeru i sl... nego na većinsko u smislu više od 50% ukupne populacije) su pavijani bez mozga kojima je lako upravljati i puniti im glavu glupostima. Tek kad pavijanov glas na izborima bude vrijedio kao 1/3 glasa inteligentne, obrazovane osobe e tek onda se može govoriti o demokraciji. Ovako je demokracija prevara kojom glupaci izabiraju vlast u zemlji.

Poslano sa mog SM-N910F koristeći Tapatalk
Kat

#10223 Re: Republika Turska

Post by Kat »

Co0l wrote:
sunceKOtepsija wrote:
Co0l wrote:
Prati pomno i izvještavaj!
:lol: ok ne odvajam se od telefona
Image
Tako je momčino :thumbup: Babo prati sve iz Pensilvanije,bice neka pinka i za tebe!
Bice dobar paycheck, ako ga ne uhapse prije.Extra bonus, otvorio dvije teme, jedno o vodji, jednu o Tagutu, jedno tristo postova u zadnja dva dana, norma se prebacuje, vrijedno se radi.
General War

#10224 Re: Republika Turska

Post by General War »

Org

#10225 Re: Republika Turska

Post by Org »

[quote="Satelit_"[/quote]
Ti si vidio London na tv-u maksimalno.
Post Reply