PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

hellue

#10201 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

dosta revolucionara nije ni svjesno da realni sektor postoji... valjda se i dalje vuce komunizam ili sta vec - otuda i moj problem sa zahtjevima... 99% njih je usmjereno na javni sektor, od aldina do plenuma u svim gravoima... a mi kao i da ne postojimo - mada ja evo danas radim

2010 mom prijatelju su prisli ljudi iz sdp-a... covjek maher u svojoj struci, super placen, skoro kao nasi mili parlamentarci - ali isto kao i ja nikad nije radio za drzavu niti je ikad bio politicki aktivan, ne zanima ga... kad ih je pitao otkud to da dolaze njemu koji nema blage veze sa strankom i politikom jednostavno mu je odgovoreno: "nemamo kadra"

i nemaju, ne samo sdp, vec i sve ostale stranke...

ideologija i stranacka pripadnost je bila nebitna - jednostavno su trazili covjeka koji zna raditi svoj posao... uljudno je odbio ponudu, jer svakako dobro zaradjuje bez profanisanja u medijima... stoga mi nije jasno o kojim ekspertima se sad prica? jer oni nece raditi za milju maraka, niti volontirati... i ti ljudi imaju porodice, obaveze, kredite... svako ko misli da ce angazovati istinske strucnjake za te pare zivi u oblacima - jer oni i bez politike zaradjuju bolje od vecine politicara
U tome i lezi supstina problema, sve dok je drzava najbolji poslodavac u ovoj zemlji nikada nece biti bolje, na oglas za posao u realnom sektoruse javi 10 ljudi a na drzavni 200-300 ljudi..
Malo poznata cinjenica da je veliki dio ministara u vladi Turske upravo izvucen iz realnog sektora i imenovan na ministarske pozicije, rezultat toga nam je poznat svima.
Kod nas se normalni i sposobni ljudi groze politike jer nece da ih neko identifikuje sa Radeljasima ili drugim civilizacijskim otpadom koji se bavi politikom.
Realni sektor postoji i jako dobro stoji, da postoji kvalitetna politika koja bi to znala voditi svima bi bilo bolje, imamo kvalitetne i sposobne pojedince ali nemamo sistem ni plan.
Janjicar

#10202 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

JoseMujica wrote:malo surfam po ovim internet talasima i skontah neke čudne koincidencije...koliko se onaj SAFF upro u obranu i zaštitu lika i nedjela Izmetbegovića Jr. hebote....ne bi vako ni Ibn Saude branili :D

npr.
http://www.saff.ba/bih/1062-odlican-pri ... -iz-tornja
a ima hejbet tekstova koje štancaju svakodnevno

sad je barem kristalno jasno ko stoji iza bradonja i njihove destruktivne hideologije....kako vrijeme odmiče vidljivi su dresovi :D
Mah saff je obicni nacionalisticki sajt... Mrzim sve vezano uz njih jer su toliko providni da to nije normalno...
OldMayor

#10203 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by OldMayor »

Mqlo pretjerujete...

Znaci sad strucnjaku treba dat deset puta vecu platu za njegove usluge.

Bio sam na zapadu ni kod nije tako. Nigdje nema da nekakav ministar ima platu toliko vecu od realnog sektora.

Postoji dosta ljudi koji bi volonterski pomogli, al vidim vi zagovarate teoriju da im se ostave bogovske plate.

Nije normalno a ni realno da nekakav sluzbenik ima platu 3000, a covjek u privatnom sektoru koji se jadan slomi 800.

I dosta je meni ovih placenih strucnjaka. Pricao sam sa jednim profesorom ekonomskog fakulteta, strucnjak, kaze da bi besplatno pomogao, ali nece da se vucara po strankama, a ako nisi u stranci tvoje misljenje niko ne treba.
L u c i f e r

#10204 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Janjicar wrote:
L u c i f e r wrote:
Janjicar wrote:njih treba udarat cim izadju onako polugoli na ulice i pocnu se cmokat naocigled djece i ostalih... Samo im treba poruciti "mrš iz moje avlije"
ali zašto
šta ti ljudi čine
Objasnio ja u predhodnom postu... Mene ne interesuje skim se :izet: u kuci, stanu, kaficu, wc-u itd. ali ne moras javno pokazivati i dolaziti na trg da svi vide sta si i ko si... Danas pederi sutra narkomani na ulice i transparente "Hocemo igle" "Bodimo se za bolje sutra" (ovaj transparent mogu i pederi nosit :D )
pa ne možeš izjednačavati homoseksualnost sa narkomanijom bolan :-)

homoseksualnost: ljudi vole drugačiju rupicu od tebe
narkomanija: ljudi uništavaju sebe i druge pod stanjem izmijenjene svijesti, uz ogroman trošak za poreske obveznike
vade_mecum

#10205 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

OldMayor wrote:Nije normalno a ni realno da nekakav sluzbenik ima platu 3000, a covjek u privatnom sektoru koji se jadan slomi 800.
ni jedan sluzbenik nema 3000 neto platu, sta vise, vecina ih se vrti oko 1200-1600 plafon. govorim o drzavnim namjestenicima, ne o ministrima i zastupnicima.
vade_mecum

#10206 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

vade_mecum wrote:
OldMayor wrote:Nije normalno a ni realno da nekakav sluzbenik ima platu 3000, a covjek u privatnom sektoru koji se jadan slomi 800.
ni jedan sluzbenik nema 3000 neto platu, sta vise, vecina ih se vrti oko 1200-1600 plafon. govorim o drzavnim namjestenicima, ne o ministrima i zastupnicima.
i ovo govorim za podrucije KS da ne bude zabune
nedim73m

#10207 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

OldMayor wrote:Mqlo pretjerujete...

Bio sam na zapadu ni kod nije tako. Nigdje nema da nekakav ministar ima platu toliko vecu od realnog sektora.

Postoji dosta ljudi koji bi volonterski pomogli, al vidim vi zagovarate teoriju da im se ostave bogovske plate.

Nije normalno a ni realno da nekakav sluzbenik ima platu 3000, a covjek u privatnom sektoru koji se jadan slomi 800.

I dosta je meni ovih placenih strucnjaka. Pricao sam sa jednim profesorom ekonomskog fakulteta, strucnjak, kaze da bi besplatno pomogao, ali nece da se vucara po strankama, a ako nisi u stranci tvoje misljenje niko ne treba.
Dajte ba ova priča ne prolazi ni maloj djeci, kakvo besplatno pomaganje ne kontate uopće u kakvom svijetu živimo.

Da ti malo pojasnim besplatno pomaganje. Evo izaberite mene za ministra radit cu za 1 KM mjesečno. Pošto neću imati nikakvih primanja morat ću da zaposlim ženu, djecu rođake an dobre pozicije da imam od čeka živjeti. A da ta ista familija ne priča kako me izdržava zakitit ću se par puta na kakvom tenderu i sličnim sranjima. Mogu prodati i par radnih mjesta po 20-tak mija KM. Eto ako budete sastavljali te besplatne i ja se nudim.

A profesori ekonomskog fakulteta, kurchevi stručnjaci su najgori ublehaši koje poznajem (čast onih 10 posto izuzetaka). Da ih pustiš da otvore privatni bizns potonuli bi tkz. stručnjaci ko titanik.
Nero Histrion

#10208 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nero Histrion »

Janjicar wrote:
L u c i f e r wrote:
Janjicar wrote:njih treba udarat cim izadju onako polugoli na ulice i pocnu se cmokat naocigled djece i ostalih... Samo im treba poruciti "mrš iz moje avlije"
ali zašto
šta ti ljudi čine
Objasnio ja u predhodnom postu... Mene ne interesuje skim se :izet: u kuci, stanu, kaficu, wc-u itd. ali ne moras javno pokazivati i dolaziti na trg da svi vide sta si i ko si... Danas pederi sutra narkomani na ulice i transparente "Hocemo igle" "Bodimo se za bolje sutra" (ovaj transparent mogu i pederi nosit :D )
Homoseksualnost nema nikakve veze sa narkomanijom, de ba malo ohani. Problem je sto se omalovazavaju sudionici ovog Plenuma zato sto su neki istureniji, gluho bilo, anamo oni tj. :oops: gay. E to je sad ko biva gore od ovih :shock: :shock: lopova koji su krali 20 godina i to ucesnicima Plenuma drugacije seksualne orijentacije oduzima svaki legitimitet :shock: . Logika? :skoljka:
jastuk1

#10209 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jastuk1 »

Alfons Kauders wrote:
dosta revolucionara nije ni svjesno da realni sektor postoji... valjda se i dalje vuce komunizam ili sta vec - otuda i moj problem sa zahtjevima... 99% njih je usmjereno na javni sektor, od aldina do plenuma u svim gravoima... a mi kao i da ne postojimo - mada ja evo danas radim

2010 mom prijatelju su prisli ljudi iz sdp-a... covjek maher u svojoj struci, super placen, skoro kao nasi mili parlamentarci - ali isto kao i ja nikad nije radio za drzavu niti je ikad bio politicki aktivan, ne zanima ga... kad ih je pitao otkud to da dolaze njemu koji nema blage veze sa strankom i politikom jednostavno mu je odgovoreno: "nemamo kadra"

i nemaju, ne samo sdp, vec i sve ostale stranke...

ideologija i stranacka pripadnost je bila nebitna - jednostavno su trazili covjeka koji zna raditi svoj posao... uljudno je odbio ponudu, jer svakako dobro zaradjuje bez profanisanja u medijima... stoga mi nije jasno o kojim ekspertima se sad prica? jer oni nece raditi za milju maraka, niti volontirati... i ti ljudi imaju porodice, obaveze, kredite... svako ko misli da ce angazovati istinske strucnjake za te pare zivi u oblacima - jer oni i bez politike zaradjuju bolje od vecine politicara
Odličan osvrt. Stvarno kvalitetni, stručni ljudi se drže ŠTO dalje od politike, pogotovu kad je maksimalno prljava, niska i vulgarna kao ovdje. Ima možda 2, 3 političara koji pokušavaju biti kvalitetni, al je tešto ostati čist kad je okolo sve pogan.

Borba za preživljavanje ne ostavlja puno snage volje a ni vremena protestvovat. Protestuju oni koji su obespravljeni, da im se s pravom uveže staž i ispune ugovorene obaveze i protestuju romantičari sa poludjelim hormonima koji nisu našli drugi način da usmjere višak energije. "Ostali se bore da prežive."

p.s. Ovdje se isto svako malo drvlje i kamenje na ispijače kahve. Mislim da je i ispijanje kahve (nedjelovanje) nekima elementarna žitna potreba koju ne mogu i neće da žrtvuju taman kad bi i ćuskije padale.

Vidimo da su na kraju protestvovali samo oni koji su baš, ali baš morali. Ostali se izgleda bore da prežive i žive...
Janjicar

#10211 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

L u c i f e r wrote:

narkomanija: ljudi uništavaju sebe i druge pod stanjem izmijenjene svijesti, uz ogroman trošak za poreske obveznike
I homoseksualnost unistava svijet ali postepeno... Ako je peder daleko od mene ali nece inat tjerat i hodat gradom s transparentom da on pokaze da je peder... Niko mu ne brani da bude peder, ali mu branim da polugol hoda gradom i provodi se...

Nego ima li raje danas u SA?
salik79

#10212 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by salik79 »

nedim73m wrote:

Dajte ba ova priča ne prolazi ni maloj djeci, kakvo besplatno pomaganje ne kontate uopće u kakvom svijetu živimo.

Da ti malo pojasnim besplatno pomaganje. Evo izaberite mene za ministra radit cu za 1 KM mjesečno. Pošto neću imati nikakvih primanja morat ću da zaposlim ženu, djecu rođake an dobre pozicije da imam od čeka živjeti. A da ta ista familija ne priča kako me izdržava zakitit ću se par puta na kakvom tenderu i sličnim sranjima. Mogu prodati i par radnih mjesta po 20-tak mija KM. Eto ako budete sastavljali te besplatne i ja se nudim.

A profesori ekonomskog fakulteta, kurchevi stručnjaci su najgori ublehaši koje poznajem (čast onih 10 posto izuzetaka). Da ih pustiš da otvore privatni bizns potonuli bi tkz. stručnjaci ko titanik.

Sve to mi vec imamo na djelu (nije potrebno hipotetsko objasnjenje), a za to ih jos masno placamo. Ovako bi barem na placama ustedili, a mozda bi se ko i prevario pa uradio nesto sto mu je u opisu radnog mjesta (resora). :)
hellue

#10213 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

???
Image
L u c i f e r

#10214 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

nedim73m wrote:

sav je post za 10
ovo boldirano 10+
nedim73m

#10215 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

vade_mecum wrote:
Ne govoriš o državnim namještenicima nego o državnim službenicima. Državni namještenici imaju neto plaće oko 800 KM.
hellue

#10216 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

StupskaBitanga wrote:Evo vam Brkana
https://www.youtube.com/watch?v=wRBF3F3ddic
Suze mi na oci kada vidim kako su nasi 'gladni" gradjani obuceni
Janjicar

#10217 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

hellue wrote:???
Image
Momak ti si jos uvijek uporan :D
Zao mi te jbg jer ovi protesti ce ipak aBd donijete promjene, bilo kakve ali ipak ce donijeti ;-)
L u c i f e r

#10218 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Janjicar wrote:
L u c i f e r wrote:

I homoseksualnost unistava svijet ali postepeno... Ako je peder daleko od mene ali nece inat tjerat i hodat gradom s transparentom da on pokaze da je peder... Niko mu ne brani da bude peder, ali mu branim da polugol hoda gradom i provodi se...
ma kako bolan homoseksualnost uništava svijet :lol: :-)
ne kontam stvarno :)
hellue

#10219 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Janjicar wrote:
hellue wrote:???
Image
Momak ti si jos uvijek uporan :D
Zao mi te jbg jer ovi protesti ce ipak aBd donijete promjene, bilo kakve ali ipak ce donijeti ;-)
Mojne ti mene zaliti nego pokusaj malo logicno razmisljati
guber90

#10220 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

JoseMujica wrote:malo surfam po ovim internet talasima i skontah neke čudne koincidencije...koliko se onaj SAFF upro u obranu i zaštitu lika i nedjela Izmetbegovića Jr. hebote....ne bi vako ni Ibn Saude branili :D

npr.

sad je barem kristalno jasno ko stoji iza bradonja i njihove destruktivne hideologije....kako vrijeme odmiče vidljivi su dresovi :D
Na toj stranici ko nadje tekst, a da nije nacionalicicko-nacisticki, treba mu spomenik dignuti.
L u c i f e r

#10221 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

guber90 wrote:

npr.

Na toj stranici ko nadje tekst, a da nije nacionalicicko-nacisticki, treba mu spomenik dignuti.
ja probo
al povratio
Nero Histrion

#10222 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nero Histrion »

hellue wrote:
Cemu sarkazam? Moj susjed, koji svako jutro prebire po kontejneru a za sto je zasluzna lopovska klika na vlasti, nije mogao doci - iz :( objektivnih razloka. I ne samo ON, kontas?
Janjicar

#10223 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

L u c i f e r wrote:
Janjicar wrote:
L u c i f e r wrote:

ma kako bolan homoseksualnost uništava svijet :lol: :-)
ne kontam stvarno :)
Zachatasmo temu skroz :D
Kao prvo unistava naciju, vise homoseksualaca manji prirodni prirastaj, vise homoseksualaca veca smrtnost (razne bolešcuge koje ih napadaju).
hellue

#10224 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Nero Histrion wrote:
hellue wrote:
Cemu sarkazam? Moj susjed, koji svako jutro prebire po kontejneru a za sto je zasluzna lopovska klika na vlasti, nije mogao doci - iz :( objektivnih razloka. I ne samo ON, kontas?
Iskljucivo jer ovi hoce da iskoriste tvog komsiju za vlastitu promociju, medju njima nema razlike jer se ovo pretvorilo u borbu za vlasti
Janjicar

#10225 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

hellue wrote:
Mojne ti mene zaliti nego pokusaj malo logicno razmisljati
Rece me korisnik koji u 6 dana nabi 400 postova na jednom temi :D Protesti! :D

@Chmoljo daj ovim novoregistrovanim stranackim podobnicima bez obzira SDA,SDP,SBB,HDZ, HSP itd. zabrani komentarisanje na ovoj temi.
Post Reply