Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
oakville

#10201 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

vee-jay wrote:
Hafis wrote:Željko i Slavo = Mirko i Slavko

Interesantna je ova sociološka fasciniranost Hrvatima, koja ide do te granice da taj etnički korpus pomalo dobija konture jedne osobe koja ima sindrom bipolarne ličnosti, nešto poput Dr Jekyll and Mr Hyde.

Kako objasniti da unutar jednog bića postoje tolike dijametralne suprotnosti, počevši od strasne ''mržnje'' prema svojoj domovini, pa do njezinih najvećih zaljubljenika, može se slobodno reći ''najvećih sinova''...to nema nigdje. Taj neiscrpni spektar duhovne šarolikosti, i uvijek negdje na razmeđi trvenja dobra i zla unutar samog svog habitusa, što na koncu oslobađa jednu finu pozitivnu energiju, koja znalačkom oku promatrače ne može promaknuti.

Recimo, taj efekt se ne može naći u drugim korpusima u ovoj državi...oni su k'o neki jeftini jednobojni etison po tom pitanju: ovi jedni kolektivno i istinski mrze ovu državu, a ovi drugi je kolektivno i istinski obožavaju.....uz veoma rijetke izuzetke u objema skupinama...što bi rekli statistička greška.

Zato se pomalo osjećam kao pripadnik tog izabranog naroda, koji će na kraju spasiti ovu zemlju :) (jedino ako me Đuro ne demantira i ne dokaže svoju čuvenu tvrdnju da nam je kao konstitutivnom narodu u BiH svakako hatma već iza 2020.)
Nece Hrvati spasiti "ovu" zemlju ne radi njihove beznacajnosti (koja je svakim danom sve veca) nego radi cinjenice da nijedan narod nece spasiti zemlju. Cisto iz razloga sto se tu nema sta spasavati.

Btw. kad vec pisem o rastu beznacajnosti hrvatskog narodu u vezi (politicke) buducnosti BiH – ona se otprlike moze usporediti sa dometom utjecaja jedne osobe u starijim godinama koja svoje dane provodi na internetu pisajuci nebuloze uz uvjerenje da su one nekome bitne i da nekoga emocionalno mogu u bilo kojem smjeru povuci ili odvuci. Ma nista, vidis Covica kako lize supak fasisti, pomislis "koji kreten" i pritisnes "close". :-D
Hafise, kako ti čovjek već lijepo napisao, niti se ima šta spašavati od koga niti se ima spašavati za koga.
HM 2011

#10202 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Olof Palme wrote:
_Reds_ wrote:
weredsf wrote:
ima li te liste
Ne znam za cijelu listu, ali sam ovo saznao danas od člana DF-a.
Pod uslovom da je ovo istina, znam samo da će svi oni koji glasaju za DF biti saučesnici u izboru varalica, lopova, kriminalaca i potrošenih i korumpiranih lezilebaroša, i da je razočarenje u Željka Komšića samo cijena koju plaćamo za našu naivnost i vjerovanje u njegovo poštenje. :sad:
Ljudi mislili tako to treba da ide....... Šta ćeš....
oakville

#10203 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Olof Palme wrote:
_Reds_ wrote:
weredsf wrote:
ima li te liste
Pod uslovom da je ovo istina, znam samo da će svi oni koji glasaju za DF biti saučesnici u izboru varalica, lopova, kriminalaca i potrošenih i korumpiranih lezilebaroša, i da je razočarenje u Željka Komšića samo cijena koju plaćamo za našu naivnost i vjerovanje u njegovo poštenje. :sad:
Da bi spriječio to saučesništvo i naše razočarenje napiši nam koja je bolja alternativa i plan za glasanje? Samo konkretno, pusti ti željka komšića, on će biti i proći.
Olof Palme

#10204 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Olof Palme »

Da bi spriječio to saučesništvo i naše razočarenje napiši nam koja je bolja alternativa i plan za glasanje? Samo konkretno, pusti ti željka komšića, on će biti i proći.
"Sretan je i veliki zaista samo onaj koji ne mora ni vladati ni pokoravati se da bi mogao biti nešto" - Gete

U ovom citatu je odgovor na vaše pitanje. Zapitajte ko su ti ljudi i šta bi u životu bili da nismo glasali za njih? Odgovor je da većina nikada ne bi bila na naslovnici ni jednih BH novina. Ipak, ima jako puno sposobnih i kvalitetnih ljudi, ali kako mi nije namjer da bilo kome sugerišem za koga će glasati preporučio bih da treba slijediti osjećaje koje vam šalje srce ali nikako ne zaboravite mozak, i izabraćete dobro.
oakville

#10205 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Olof Palme wrote:
"Sretan je i veliki zaista samo onaj koji ne mora ni vladati ni pokoravati se da bi mogao biti nešto" - Gete

U ovom citatu je odgovor na vaše pitanje. Zapitajte ko su ti ljudi i šta bi u životu bili da nismo glasali za njih? Odgovor je da većina nikada ne bi bila na naslovnici ni jednih BH novina. Ipak, ima jako puno sposobnih i kvalitetnih ljudi, ali kako mi nije namjer da bilo kome sugerišem za koga će glasati preporučio bih da treba slijediti osjećaje koje vam šalje srce ali nikako ne zaboravite mozak, i izabraćete dobro.
Pošto živimo u svijetu stvarnih ljudi koji nisu Gete, možeš nam umjesto pametnih aforizama ponuditi konkretan odgovor ili prijedlog?
Uzgred, Gete je bio savjetnik najvećih autoritarnih prinčeva - nije ni on bio puno bolji kad je trebalo tražiti lakog posla i zaštite :D
Heartbeats

#10206 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

_Reds_ wrote:
weredsf wrote:
_Reds_ wrote:Ima li gdje onog Maystora, koji reče kako neko ovdje neistine šire.

Eh da Pindžo i ostala izbačena ekipa iz SBiH nisu na kantonalnoj listi, nego su unepriješeni.

Izgleda Pindžo im je nosioc liste za FBiH iz ove izborne jedinice za KS i GPK.
ima li te liste
Ko god' ti je to rekao, slagao te je..
Heartbeats

#10207 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Demokratska fronta ce uskoro izaci sa svojim listama koje ce biti popunjene izuzetno jakim imenima, realizovanim ljudima koji vecinom nisu bili politicki angazovani, a osobe koje budu mozda i poznate sigurno nisu obraz ukaljale. Vjerujem da cete svi biti i vise nego pozitivno iznenadjeni.
Olof Palme

#10208 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Olof Palme »

Heartbeats wrote:Demokratska fronta ce uskoro izaci sa svojim listama koje ce biti popunjene izuzetno jakim imenima, realizovanim ljudima koji vecinom nisu bili politicki angazovani, a osobe koje budu mozda i poznate sigurno nisu obraz ukaljale. Vjerujem da cete svi biti i vise nego pozitivno iznenadjeni.
Daj Bože! Kažu da i metla može pući k'o top, pa hajde da i u ovo povjerujemo.
Hoće li Hanka biti u prvom safu? Sifeta za predsjednika! Ma daj!
putokaz1

#10209 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Ako DF dobije glasova ko komentara na forumu svaka čast DF u
Olof Palme

#10210 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Olof Palme »

Olof Palme wrote:
Heartbeats wrote:Demokratska fronta ce uskoro izaci sa svojim listama koje ce biti popunjene izuzetno jakim imenima, realizovanim ljudima koji vecinom nisu bili politicki angazovani, a osobe koje budu mozda i poznate sigurno nisu obraz ukaljale. Vjerujem da cete svi biti i vise nego pozitivno iznenadjeni.
Ili da idemo na niže nivoe. Možda želite da vam Samer Rešidat (čovjek s govornom manom) bude Premijer Kantona? Da vam možda Lana Velić iz Novog Grada bude vijećnik u Kantonu? Ili Šarić (šizofreni nosač kofera na sarajevskom aerodromu) koga u firmi zovu Slina, bude na listi? Jesu li to oni kvalitetni ljudi sa kojima raspolaže Demokratska fronta? Ako je to kvalitet DF-a onda, neka hvala. Ako je to alternativa, onda nek ostane SDA, mada ih očima ne mogu vidjeti!
Opetja033

#10211 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Opetja033 »

Mislim da ni rodjeni otac nikada u zivotu ovako biranim rijecima nije opisao Dzejlu Glavovic. :mrgreen:
The BEN10

#10212 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

Shahab wrote:
tvsabina wrote:Moja favoritkinja za predsjednicu OO Centar je dakako Džejla Glavović :oops:
Zašto si apriori negativna prema ženama kojima je Bog podario vanrednu ljepotu? Čak je i naučno konstatovana harmonija ljepote lica i duše. Lijepi ljudi ne mogu biti zli. Zar želiš da dominiraju ružne, iskompleksirane i umišljene rugobe, koje je odvratno i gledati i slušati. Poštujmo i cijenimo sve što je lijepo, tako i našu sugrađanku Džejlu. Naš Poslanik Muhammed a.s. uvijekje nosio lijepu i čistu garderobu i cijenio ljepotu kao Božiju nagradu Da sam aktivista DF, ja bih sigurno podržao lijepu i pametnu Džejlu....
Tek sad vidjeh da je Shabab aka Lookman onomad golotinju koju Džejla promovira doveo u kontekst sa Poslanikom Muhammedom. :-) :shock:
madner

#10213 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Naspram SDA kadrova Baldrick bi bio svjetionik u tami.

Onog privode ko kera, ovog saslusavaju, vise se druze sa Omarom nego sa izbornom bazom. :D
Heartbeats

#10214 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Olof Palme wrote:
Olof Palme wrote:
Ili da idemo na niže nivoe. Možda želite da vam Samer Rešidat (čovjek s govornom manom) bude Premijer Kantona? Da vam možda Lana Velić iz Novog Grada bude vijećnik u Kantonu? Ili Šarić (šizofreni nosač kofera na sarajevskom aerodromu) koga u firmi zovu Slina, bude na listi? Jesu li to oni kvalitetni ljudi sa kojima raspolaže Demokratska fronta? Ako je to kvalitet DF-a onda, neka hvala. Ako je to alternativa, onda nek ostane SDA, mada ih očima ne mogu vidjeti!

Olofu Palmeu,
s obzirom tvoj broj postova na ovoj temi kao i na nacin komunikacije, vise je nego jasno da te savrseno ne interesuju ni program DF-a ni zasto se DF zalaze ni liste, nego je cilj popljuvati i to na taj nacin sto ces ljudima u DF-u prisiti to da ima "govornu manu" napr.

Je li ono Eleanore Roosvelt rekla da veliki ljudi diskutuju ideje, prosjecni dogadjaje a mali ljudi disktuju druge ljude. Mislim da se sam mozes pronaci u ove tri navedene grupe...
Olof Palme

#10215 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Olof Palme »

Olofu Palmeu,
s obzirom tvoj broj postova na ovoj temi kao i na nacin komunikacije, vise je nego jasno da te savrseno ne interesuju ni program DF-a ni zasto se DF zalaze ni liste, nego je cilj popljuvati i to na taj nacin sto ces ljudima u DF-u prisiti to da ima "govornu manu" napr.

Je li ono Eleanore Roosvelt rekla da veliki ljudi diskutuju ideje, prosjecni dogadjaje a mali ljudi disktuju druge ljude. Mislim da se sam mozes pronaci u ove tri navedene grupe...
Kad vam ne odgovaraju činjenice onda je broj mojih postova glavni problem. Da nije broja postova smetala bi vam moja frizura. Bilo bi: š'a će on vidi mu glave.
madner

#10216 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ma sve je to super, no kada si pohvalio SDA izgubio si kreditibilitet. Jer ocito da nemas ni nivo ni kriterije.
The BEN10

#10217 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

madner wrote:Ma sve je to super, no kada si pohvalio SDA izgubio si kreditibilitet. Jer ocito da nemas ni nivo ni kriterije.
Halali živ bio, al gdje ti vidiš u ovome pohvalu SDA-u?
Olof Palme wrote: Ako je to kvalitet DF-a onda, neka hvala. Ako je to alternativa, onda nek ostane SDA, mada ih očima ne mogu vidjeti!
Heartbeats

#10218 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Olof Palme wrote:
Olofu Palmeu,

Kad vam ne odgovaraju činjenice onda je broj mojih postova glavni problem. Da nije broja postova smetala bi vam moja frizura. Bilo bi: š'a će on vidi mu glave.
Ali sta su cinjenice kod tebe? Pa ti diskreditiras ljude zato sto neko radi na prijemu prtljaga na aerodromu, ili kako navodis da ima govornu manu. Upravo ti ides po tom principu, vidi ga ima bolje tene, hajmo ga razbiti!
Ne interesuje me ni tvoja frizura ni tvoj izgled i da li kad pricas izgovaras pravilno Č ili Ć, ni kako se zoves ni kako se bogu molis (ili molis li se ikako)...bitno je sta znas i kako mozes doprinjeti..
Je li neko od tih ljudi koje spominjes ukrao, opljackao, ostetio ili naudio nekome?
madner

#10219 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

The BEN10 wrote:
madner wrote:Ma sve je to super, no kada si pohvalio SDA izgubio si kreditibilitet. Jer ocito da nemas ni nivo ni kriterije.
Olof Palme wrote: Ako je to kvalitet DF-a onda, neka hvala. Ako je to alternativa, onda nek ostane SDA, mada ih očima ne mogu vidjeti!
To je stara taktika pohvale kada znas da nema nista pozitivno da se kaze o SDA. Ono kao satro znas da su losi, kriminalci i nesposobni, ali kao bolji su. Provlaci tezu da su bolji a ne brani istu, jer kao sto rece ne moze ih ocima vidjeti.

Malo providno, no sta se moze.
weredsf

#10220 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

madner wrote:
The BEN10 wrote:
To je stara taktika pohvale kada znas da nema nista pozitivno da se kaze o SDA. Ono kao satro znas da su losi, kriminalci i nesposobni, ali kao bolji su. Provlaci tezu da su bolji a ne brani istu, jer kao sto rece ne moze ih ocima vidjeti.

Malo providno, no sta se moze.
Ali o DF se moze i ima sta reci pozitivno :izet: :izet:
madner

#10221 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Pa ako bi SDA jugend govorila pozitivno o DFu to bi bilo krajnje cudno.

Osjeti se da ih smatraju ozbiljnim konkurentom, ako nista za najbolji nadimak. Mada mislim da slina nije ni do koljena gumenoj glavi i zutom te da ce to ostati na celu. :D
weredsf

#10222 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

madner wrote:Pa ako bi SDA jugend govorila pozitivno o DFu to bi bilo krajnje cudno.

Osjeti se da ih smatraju ozbiljnim konkurentom, ako nista za najbolji nadimak. Mada mislim da slina nije ni do koljena gumenoj glavi i zutom te da ce to ostati na celu. :D
Sta ti imas reci pozitivno o df, pusti SDA sada…Komsic je u vlasti od kraja proslog vijeka :D
madner

#10223 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Najbolja stranka u BiH trenutno, pored svih djecijih bolesti. ZK covjek sa principima i idealima.

Nadam se da nece imati preveliki uspjeh, jer hem njima treba jedan period rasta unutar stranke, hem narodu treba par godina vlasti SDA da se sjeti zasto ne voli SDA.

Nazalost, izgleda da ce biti jedna od vladajucih stranki.
weredsf

#10224 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

madner wrote:Najbolja stranka u BiH trenutno, pored svih djecijih bolesti. ZK covjek sa principima i idealima.

Nadam se da nece imati preveliki uspjeh, jer hem njima treba jedan period rasta unutar stranke, hem narodu treba par godina vlasti SDA da se sjeti zasto ne voli SDA.

Nazalost, izgleda da ce biti jedna od vladajucih stranki.
Kako znas da su najbolji kada nisu vidjeli vlast, po cemu su najbolji, ljudima, organizaciji…ZK covjek od principa, covjek koji je godinama iz neposredne blizine svjedocio svemu onome sto je radio Zlatko i Damir i sutio je o tome, bio nosioc najvece politicke prevare u obliku "Drzave za covjeka', covjek koji je omogucio vladavinu ovakvog SDP-a, covjek koji napusti stranku koja ga je stvorila i formirala politicki ali ako ti kazes da ima ideale i principe onda je to sigurno tako :-) :-) :-)
Maystor

#10225 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Očito je da su najbolji dok ih najveća ološ, kako na ovom forumu, tako i u ostatku medijskog prostora kleveće gebelsovskim lažima. Ne mogu naći ništa, pa im je onda argument nečija govorna mana.
Post Reply