Savo, to se desi kada se ne drzis dogovora. Isto kao i sa Nusrom prekjuce. Dobijes odmah po labrnji. To treba podrzavati.sarajevoxxxx wrote:Američki zvaničnik: Više od 100 pripadnika režima i njegovih saveznika poginulo u sinoćnjem bombardovanju režimskih položaja u Deir Ez-Zouru od strane koalicije.
(Rojters)
U saopćenju koje je Rojters objavio navodi se kako je osujećen veliki napad režimskih saveznika koji su sa oko 500 vojnika i teškim oružjem namheravali započeti ofanzivu na položaje SDF-a u Deir Ez-Zouru. Ako su tačni ovi navodi koalicije onda je ovo najveći američki napad na režim od početka rata.
Sirija vol. 2
- fosna2014
#101951 Re: Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#101952 Re: Sirija vol. 2
Jovo i to su nečija djeca, ne možeš ni ti tako.
- fosna2014
#101953 Re: Sirija vol. 2
Svi smo mi necija djeca Savo. Tako da ucimo svi svoje lekcije.sarajevoxxxx wrote:Jovo i to su nečija djeca, ne možeš ni ti tako.
-
sarajevoxxxx
#101954 Re: Sirija vol. 2
Jovo da je 100 ovaca grehota je. Moj Jovo izginu sirotinja na nagovor Rusije i Irana, misliš da nisu znali da će ih poubijati pa eto sada znaju. Šta misliš Jovo da umjesto sirijske sirotinje ginu Putinovi i Hamneijevi bliži rođaci, misliš da bi se zadovoljili sa "na greškama se ući, dogovor se treba poštovat". 
-
sarajevoxxxx
#101955 Re: Sirija vol. 2
Rusija pokazuje mišiće nad civilima i sirijskoj sirotinji, a u ovakvim slučajevima kao ovaj u Deir Ez-Zouru ne smiju ni jedno saopćenje izdati, ponašaju se kao obični kukavica koji se pritaji kada ga jači lik namlati. Većih kukavica od Rusa svijet nije vidio. Jedino možda šiitske formacije Hezbollah, i monstrum i hajvan Kasim možda su oni veće kukavice.
- fosna2014
#101956 Re: Sirija vol. 2
Eh Savo ti sad sitnicaris. Pa tvojih heroja je ugnojilo preko 150.000 sirijsku zemlju za tudju ideju. O kakvoj se to sirotinji radi znas i bolje od mene. Malo me podsjeca na Cazinsku bunu ova pobunjenicka sirotinja u Siriji. Kada su pobunjenicima kazali da pokrenu ustanak i da ce im u pomoc skociti talijanska vlada. Te da Talijani cekaju samo pravi trenutak ... Kako je zavrsilo, zna se.sarajevoxxxx wrote:Jovo da je 100 ovaca grehota je. Moj Jovo izginu sirotinja na nagovor Rusije i Irana, misliš da nisu znali da će ih poubijati pa eto sada znaju. Šta misliš Jovo da umjesto sirijske sirotinje ginu Putinovi i Hamneijevi bliži rođaci, misliš da bi se zadovoljili sa "na greškama se ući, dogovor se treba poštovat".
Tako i ovi hudnjaci u Siriji.
- fosna2014
#101957 Re: Sirija vol. 2
Isil se povukao u Suruj i Qasr ibn Wardan. Ova dva mjestasca su povezana jednom cestom. Sve ostalo je oslobodjeno. Ne bi im bio na mjestu.

-
sarajevoxxxx
#101958 Re: Sirija vol. 2
Za tri dana režim i Rusi u Istočnoj Guti pobili su 150 Sirijaca uglavnom žene i djeca. Dođu Amerikanci hladno im pobiju 100 vojnika ovi ne smiju ni saopćenja izdati. Lijepo to Kiki objasnio parola kod šija:"Ne može nas Amerikanac udarati koliko mi možemo trpiti".fosna2014 wrote:Eh Savo ti sad sitnicaris. Pa tvojih heroja je ugnojilo preko 150.000 sirijsku zemlju za tudju ideju. O kakvoj se to sirotinji radi znas i bolje od mene. Malo me podsjeca na Cazinsku bunu ova pobunjenicka sirotinja u Siriji. Kada su pobunjenicima kazali da pokrenu ustanak i da ce im u pomoc skociti talijanska vlada. Te da Talijani cekaju samo pravi trenutak ... Kako je zavrsilo, zna se.sarajevoxxxx wrote:Jovo da je 100 ovaca grehota je. Moj Jovo izginu sirotinja na nagovor Rusije i Irana, misliš da nisu znali da će ih poubijati pa eto sada znaju. Šta misliš Jovo da umjesto sirijske sirotinje ginu Putinovi i Hamneijevi bliži rođaci, misliš da bi se zadovoljili sa "na greškama se ući, dogovor se treba poštovat".
Tako i ovi hudnjaci u Siriji.
A kukavica ko kukavica, tražit će danas sigurno neku malu enklavu, nekoga kome su ruke svezane, da na njemu pokaže koliki je jadnik.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#101959 Re: Sirija vol. 2
http://hr.radiovaticana.va/news/2018/02 ... ri/1362073
čede opet granatiraju naše civilne objekte
Naoružane skupine koje još uvijek nadziru istočno predgrađe Damaska, pucnjavom su iz minobacača jučer (5. veljače) pogodile područje siro-pravoslavnoga patrijarhata, u četvrti Bab Tuma. Pritom su – kako javlja agencija Fides – poginule najmanje dvije osobe, a tri ih je ranjeno.
čede opet granatiraju naše civilne objekte
Naoružane skupine koje još uvijek nadziru istočno predgrađe Damaska, pucnjavom su iz minobacača jučer (5. veljače) pogodile područje siro-pravoslavnoga patrijarhata, u četvrti Bab Tuma. Pritom su – kako javlja agencija Fides – poginule najmanje dvije osobe, a tri ih je ranjeno.
-
sumirprimus
#101960 Re: Sirija vol. 2
opa kako tvita barbara star i ruski kontraktori ucestvovali u napadu na amere I ove sfd???
a ovi tvitaju uz bozju pomoc velike stvari na derizoru i konako oil fildu???
rat tvitova se nastavlja!
a ovi tvitaju uz bozju pomoc velike stvari na derizoru i konako oil fildu???
rat tvitova se nastavlja!
- Opetja033
#101961 Re: Sirija vol. 2
Ghasan je ime koje postoji u Siriji.salik79 wrote:A Gasana necemo kriviti za sudbinu njegove djece, koju je doprtljao sa sobom (a i, bezbeli, naknadno izrodio) u "dzihad", hiljadama kilometara daleko od kucnog praga...Gasan "revolucionar".sarajevoxxxx wrote:Na sllici ispod su djeca od Gasana al Ahresa iz naselja Kufranbel u Idlibu, i njegova slika kako pokušava doći do tijela djece i žene koji su mu poginuli 5. februara u ruskom i režimskom bombardovanju. Poginuli su mu supruga i djeca Amine, Muhamed , i Tadž. U stravičnom bombardovanju poginuo je i dječak Faris čija slika je već ranije postavljena, i još nekoliko građana Kufranbela.
Pukim slučajem Gasan se nije nalazio u kući, ujutro je izašao i kao svaki dan oprostio se od svoje porodice, vratio se kući nakon bombardovanja gdje je zatekao potpuno srušen objekat i spasioce koji pokušavaju doći do tijela poginulih ili preživjelih.
Sin Džuma i otac Muhamed prošli su sa lakšim ranjavanjem i prebačeni su u bolnicu:
https://fresh-syria.net/archives/11516
https://en.wikipedia.org/wiki/Ghassan_Aboud
https://en.wikipedia.org/wiki/Ghassan_Hitto
Pogledaj i djecu i prezime pobogu. Vidis da nema veze sa Centralnom Azijom.
Ovo sto si ti napisao je fuj. Svaki dan padas sve nize. Pa jesi li u stanju ijednom, jedan jedini put, osuditi neki pokolj civila iza kojeg stoji ove za koje ti navijas? Jesi li toliko nabrijan i zaslijepljen?
Samo jednom da kazes barem "jbg zao mi je".
@Chelli je to uradio vise puta, @Krokodajl takodje, vecina proassadovih forumasa ovdje su to uradili barem u jednom trenutku - samo ti jok!
Acik olsun...
- Opetja033
#101962 Re: Sirija vol. 2
Porodica su Arapi, lokalci. To moze vidjeti i svaka, inteligencijom prosjecno obdarena, osoba. Ti tvrdis jednu notornu, nedokazivu, glupost i retardima nazivas one koje ne zele da vjeruju u te bolesne konstrukcije koje su plod tvog zaslijepljenog mozga.salik79 wrote:Retardu, nisam ni mislio da je Rus, nego rusofon. Recimo Uzbek. Hajde sada uporedi uzbecku djecu s onim djecakom...A, naravno, tebi je tesko shvatiti moju poentu, na koju sam ukazao u orvom upisu na ovu temu. Nisu djeca kriva, krivi su retardirani roditelji, "borci na Allahovom putu".handžar88 wrote:Ti si druze bolestan u mozak.. kad si skonto da je ipak Gasan arapsko ime, sad zakljucujes na osnovu izgleda odakle jesalik79 wrote:
Debil te smontir'o. Vrati se, pogledaj sliku, posebno zumiraj djecaka u plavoj majici i reci nam da je on Arap iz Sama!?a i izgledom svakako prije arap nego rus.. a majka mu moze biti i sa sjevernog pola, pa i da je bijel ko zid to nece ponistit cinjenicu da je domorodac i da su ga tvoji u rodjenoj kuci, ubili. A nikad cini se neces shvatit ono najbitnije, da nije ni bitno kako se zove i kako izgleda i da te treba biti sramota sto to uopste spominjes fuj
Lijeciiii see
Ovo sto ti radis je bolesno, fanatizam i nema veze sa zdravim mozgom. Zapitaj se malo.
Boga mi nisi prije takav bio, nesto se sa tobom desava zadnjih godinu dana.
Uzgred, prijavio sam ti komentar zbog vrijedjanja forumasa.
-
The 51st State
#101963 Re: Sirija vol. 2
zadojen je sizmom ko vehabije selefizmom, tezak je to front .
- jao_situacije
#101964 Re: Sirija vol. 2
jebo mater na ovoj temi ti treba prevodilac
nakon što sam sažvakao savkino pisanje na arapskom, kikijevo na kurdskom, sad još i turski

nakon što sam sažvakao savkino pisanje na arapskom, kikijevo na kurdskom, sad još i turski
- Opetja033
#101965 Re: Sirija vol. 2
Iran se ukljucio nakon cetiri godine?! Ma daaaaaj.Krokodajl wrote:
Imali su pune 4 godine da ga poraze bez Rusa i Irana, ko im je kriv što nisu...
- Opetja033
#101966 Re: Sirija vol. 2
Nije ovakav bio do unazad godinu dana. I tada je podrzavao Assada, zaklinjao se u Iran ali se moglo normalno sa njim. Licno mi je bio medju najdrazim forumasima.The 51st State wrote:zadojen je sizmom ko vehabije selefizmom, tezak je to front .
Sta se desilo u medjuvremenu ne znam. Da li je doslo do popustanja zivaca, da li ga je ponijela ova situacija na terenu ili maske padaju - ne znam.
Ako mislis na ovo "acik olsun", jeste turski izraz ali se i kod nas koristi(o) u kontekstu "svaka cast", "samo nastavi", "siroko ti polje" i sl.jao_situacije wrote:jebo mater na ovoj temi ti treba prevodilac
- bogoljub
#101967 Re: Sirija vol. 2
U ratu se svašta dešava. Sva sreća što Asad privodi kraju ovu sedmogodišnju nevolju koja je pogodila njegov narod.
Istina, ovakve nevolje su preživljavali i drugi, Iraq npr. ali sve se dovodi ured. Žrtava je mnogo. Narod Sirije je dao ogromnu žrtvu i nije dozvolio da se ostvari zamisao kakva se ostvarila u Libiji npr. Gdje je neko nagovorio Libijce da im Gadafi ne valja. Sirijci su pokazali zrelost. Svaka čast!
Istina, ovakve nevolje su preživljavali i drugi, Iraq npr. ali sve se dovodi ured. Žrtava je mnogo. Narod Sirije je dao ogromnu žrtvu i nije dozvolio da se ostvari zamisao kakva se ostvarila u Libiji npr. Gdje je neko nagovorio Libijce da im Gadafi ne valja. Sirijci su pokazali zrelost. Svaka čast!
- jao_situacije
#101968 Re: Sirija vol. 2
nikad u životu to nisam čuo, a čuo sam hiljadu izraza sa olsunOpetja033 wrote:Nije ovakav bio do unazad godinu dana. I tada je podrzavao Assada, zaklinjao se u Iran ali se moglo normalno sa njim. Licno mi je bio medju najdrazim forumasima.The 51st State wrote:zadojen je sizmom ko vehabije selefizmom, tezak je to front .
Sta se desilo u medjuvremenu ne znam. Da li je doslo do popustanja zivaca, da li ga je ponijela ova situacija na terenu ili maske padaju - ne znam.
Ako mislis na ovo "acik olsun", jeste turski izraz ali se i kod nas koristi(o) u kontekstu "svaka cast", "samo nastavi", "siroko ti polje" i sl.jao_situacije wrote:jebo mater na ovoj temi ti treba prevodilac
- Opetja033
#101969 Re: Sirija vol. 2
Assad je ta sedmogodisnja nevolja svog naroda.bogoljub wrote:U ratu se svašta dešava. Sva sreća što Asad privodi kraju ovu sedmogodišnju nevolju koja je pogodila njegov narod.
Govorio sam i kada su pobunjenici vodili glavnu rijec, govorim i sada: ovaj rat je daleko od gotovog. U kontekstu da ce se znati kako ce izgledati buducnost Sirije i ko ce biti na celu zemlje.
Pa ako ti nisi cuo ne znaci da se ne koristi. Ja recimo jesam a veze sa Turskom i Turcima nemam.jao_situacije wrote:nikad u životu to nisam čuo, a čuo sam hiljadu izraza sa olsunOpetja033 wrote:
Ako mislis na ovo "acik olsun", jeste turski izraz ali se i kod nas koristi(o) u kontekstu "svaka cast", "samo nastavi", "siroko ti polje" i sl.
- Krokodajl
#101970 Re: Sirija vol. 2
@Kiki, ne znam to za naftna polja, nisam upratio sta pise vladina strana, jedina opsirnija vijest koja se cini najvjerotnijom na koju sam naisao; SAA ispalila granate na neki objekat u kojem su u tom trenutku bili i Ameri, zasto, kako, ne znam. Ameri su avionima uzvratili.
@OpetJa, Usao je Iran ranije naravno, ali tek ulaskom Rusije to sve dobija smisla, Hezbollahovo ucesce u Kusejru i Zabadaniju ne bi puno utjecalo na ostatak rata, a Iransko je dobilo smisla tek operacijama prema Hadaru i Tal Eisu, tek je ulazak Rusa nesto bitno promjenio, a i siroko otvorio vrata Iranu da jos vise udje.
@OpetJa, Usao je Iran ranije naravno, ali tek ulaskom Rusije to sve dobija smisla, Hezbollahovo ucesce u Kusejru i Zabadaniju ne bi puno utjecalo na ostatak rata, a Iransko je dobilo smisla tek operacijama prema Hadaru i Tal Eisu, tek je ulazak Rusa nesto bitno promjenio, a i siroko otvorio vrata Iranu da jos vise udje.
-
The 51st State
#101971 Re: Sirija vol. 2
dovoljno da rezim predahne i konsoliduje se,na pocetku rata vecina naroda, osim alavita,je bila protiv asada, padali gradovi listom, ali onda ulijecu iran i rusija te omogucise masovni zlocin protiv sirijakog naroda zarad svokih geopolitickih ciljeva, naravno to govno se pakuje u oblandu kroz propagandu godinama.
-
sumirprimus
#101972 Re: Sirija vol. 2
ide ovo dalje na tvitu ,pa kazuKrokodajl wrote:@Kiki, ne znam to za naftna polja, nisam upratio sta pise vladina strana, jedina opsirnija vijest koja se cini najvjerotnijom na koju sam naisao; SAA ispalila granate na neki objekat u kojem su u tom trenutku bili i Ameri, zasto, kako, ne znam. Ameri su avionima uzvratili.
saa napala sjediste sdf u siriji, tu bili i ameri.
pr sdf.a kaze unisten vojni konvoj 8 tenkova 7 necega..
-
sumirprimus
#101973 Re: Sirija vol. 2
nekakvi kurdi krenuli za afrin, iz rake i derizora, ovi odma probali na foru do nafte.
popusili zestoko,haj nazad.
jel cica mica gotova prica vidicemo
popusili zestoko,haj nazad.
jel cica mica gotova prica vidicemo
- bogoljub
#101974 Re: Sirija vol. 2
POBUNJENIK, OPOZICIJA, SLOBODNA VOJSKA, su izlizane floskule u koje više ne vjeruje ni onaj ko ih je skovao. GLAVNA PRIČA JE: 100.000 stranih ratnika dovedenih od nekuda u tuđu zemlju da sruše vladu i naprave svoju nakaradnu ''islamsku'' priču koja treba da pokaže navodnu sliku islama.Opetja033 wrote:Assad je ta sedmogodisnja nevolja svog naroda.bogoljub wrote:U ratu se svašta dešava. Sva sreća što Asad privodi kraju ovu sedmogodišnju nevolju koja je pogodila njegov narod.
Govorio sam i kada su pobunjenici vodili glavnu rijec, govorim i sada: ovaj rat je daleko od gotovog. U kontekstu da ce se znati kako ce izgledati buducnost Sirije i ko ce biti na celu zemlje.
Pa ako ti nisi cuo ne znaci da se ne koristi. Ja recimo jesam a veze sa Turskom i Turcima nemam.jao_situacije wrote:nikad u životu to nisam čuo, a čuo sam hiljadu izraza sa olsunOpetja033 wrote:
Ako mislis na ovo "acik olsun", jeste turski izraz ali se i kod nas koristi(o) u kontekstu "svaka cast", "samo nastavi", "siroko ti polje" i sl.
Naravno prebacivanje 100.000 ljudi ne može organizovati primitivac.
Koja snaga je bila potrebna za ovo to svi znamo, i zato opstanak Asada je čudo! Opozicija može da počne sa radom onog momenta kada se ovo završi. Za dobrobit Sirije i sirijskog naroda!
- rajv0sa
#101975 Re: Sirija vol. 2
Uh da mi je vidjet opoziciju bez nusre i ahrara, pa raspali bi se za mjesec dana. Pusti jednostranu patetiku i šuplju, jedini ko se bori u idlibu su oni, u guti takođe pola linija drži ahrar pola nusra.