psihologija individue i psihologija grupe nije jedno te isto. možemo mi navoditi lijepe želje, ali realnost će nas uvijek tresnuti od pod.Ricken wrote: ↑08/05/2023 02:39Stranke čine ljudi, a poređenje je pitanje vizije. Kad imaš viziju, i znaš gdje ideš, porediš se sa onima koji su tamo već stigli.Chmoljo wrote: ↑07/05/2023 21:42
De ba, ozbiljan si forumaš, kakva priroda ljudi. Ovdje je priroda stranaka i političkog djelovanja. Ne može tražiti švedske socijaldemokrate, jer jebiga ni mi nismo šveđani.
Elem, poređenje sa SDA da, i stalno. Kopiranje njih, ne, naravno.
Mislim zgodno je to. SDA botići bi trojku cijenili po mjerama političkih stranaka ozbiljnih i uređenih država, a za njih vrijedi: ma od njih smo navikli. Kao da to nije šizofreno...
Samo potvrđuješ, da trojka nema viziju, niti vlastitu politiku, osim da skinu SDA. To je ok, ali više nije održivo.
supraničkim strankama i treba biti primarni cilj skidanje pozicije. međutim u tom procesu, ako su svjesni da moraju raditi neke stvari bolje od SDA da bi i zadržali tu vlast, čisto zbog samoočuvanja, biće bolje i ostalim ljudima. zato se i treba porediti sa SDA jer su oni referentna tačka lošeg.
sve je to vrlo prosto. bez nekih velikih parola, vizija, strategija, ogromnih obećanja.