Sirija + provincija Hataj (Antiohija), Kipar, Liban, Palestina, Jordan.Kikibombona wrote:Palestina = ShamOpetja033 wrote: Genijalac, Sham = Sirija
Libanon = Sham
Jordan = Sham

Sinonim Levant.
Sirija + provincija Hataj (Antiohija), Kipar, Liban, Palestina, Jordan.Kikibombona wrote:Palestina = ShamOpetja033 wrote: Genijalac, Sham = Sirija
Libanon = Sham
Jordan = Sham

Ma da, namestaljka sve.brisanjegranica wrote:
jah, pustila Nusra, a pogotovo ISIL jednom Nijemcu da boravi među njima okruglih 300 dana i da ih snima iz blizine..
Koga su to oko DeZ-a puštali bez borbe? Misliš Kurde koji su "osvajali" teritoriju brzinom kojom su im kamioni mogli ići?Kikibombona wrote:ISIL-ovci su odradili posao za sirijski rezim.
Rezim ih je doveo u Hamu i Idlib da se bore protiv Nusre, vjerovatno iz DeZ i drugih gradova u dolini Eufrata koje je ISIL prepustao bez borbe.
Challenger_ wrote:Kleveću čestitu Al Qaedu.
Young Erotica wrote:Ma da, namestaljka sve.brisanjegranica wrote:
jah, pustila Nusra, a pogotovo ISIL jednom Nijemcu da boravi među njima okruglih 300 dana i da ih snima iz blizine..
Decko nije to slikovnica.brisanjegranica wrote:
pa to u Blicu jeste. govori se o Nusri a slike ISIL-a..mislim, znam ja da je vama u Čačku i Kraljevu sve isil, pa čak i djeca u planinarskom kampu kod Tešnja, ali ono...daj bar malo se potrudite...![]()
osim toga, kad je već tako jednostavno bilo otić na teritorij pod kontrolom NUsre i ISIL-a otkud to nemamo više tih reportera sa terena? čini mi se da je nekad davno, prije par godina bio jedan Nijemac, neki Jurgen ili tako nešto, on jedini se može pohvaliti da je bio i snimao ISIL te imao i neke intervje sa njima, a mislim da je govorio da je morao dobiti od njih neku potvrdu ili obećanje da mu se ništa neće desiti. e sad je li to taj isti nijemac koji je proveo čak navodno 300 dana, čisto sumnjam..
nije, kad budu na Informerovom levelu bit će.ali tu su neđe, u par deka.Young Erotica wrote:Decko nije to slikovnica.brisanjegranica wrote:
pa to u Blicu jeste. govori se o Nusri a slike ISIL-a..mislim, znam ja da je vama u Čačku i Kraljevu sve isil, pa čak i djeca u planinarskom kampu kod Tešnja, ali ono...daj bar malo se potrudite...![]()
osim toga, kad je već tako jednostavno bilo otić na teritorij pod kontrolom NUsre i ISIL-a otkud to nemamo više tih reportera sa terena? čini mi se da je nekad davno, prije par godina bio jedan Nijemac, neki Jurgen ili tako nešto, on jedini se može pohvaliti da je bio i snimao ISIL te imao i neke intervje sa njima, a mislim da je govorio da je morao dobiti od njih neku potvrdu ili obećanje da mu se ništa neće desiti. e sad je li to taj isti nijemac koji je proveo čak navodno 300 dana, čisto sumnjam..
Zamisli drznuli se da prenesu tekst o Al Nusri .brisanjegranica wrote:nije, kad budu na Informerovom levelu bit će.ali tu su neđe, u par deka.
Provincija Balkh.sunceKOtepsija wrote:zanimljivo, u jednoj provinciji su vecina tadzici i uzbeci-Challenger_ wrote:Uglavnom, izgleda da je sada definitivno jasno zašto Iran alarmira transfer ISIL-zombija iz Iraka i Sirije u Afganistan i zašto to rade oni koji to rade.
- Odgovore na ova pitanja je dao jedan od najzanimljivijih političkih komentatora svijeta, Indijac Melkulangara Bhadrakumar, bivši diplomata impresivne karijere koji je mnoge godine svoje službe proveo upravo na prostorima o kojima piše.
Da skratim i pređem na njegov zaključak:
USA žele nasilnu promjenu vlasti u dvije temeljne afganistancke provincije, Balkh i Fareh ,
...koje su pogranične provincije prema centralnoj Aziji, odnosno sa Iranom, a što bi znatno olakšalo pokušaje destabilizacije prilika, kako u Iranu, tako u bivšim sovjetskim republikama.
Ko će izvesti change-regime u ovim provincijama?
Pa ISIL-majmuni, naravno.
Fale još samo Ujguri i Čečeni pa da su preslikani etnički univerzum idlibske "opozicije".Balkh is ethnically diverse, including substantial Tajik, Hazara, Pashtuns, Arab, Uzbek, Turkomen, and Sunni Hazara (Kawshi) communities.
Young Erotica wrote:Sad da si procitao nesto vise od naslova i slika razumeo bi kako je covek tu I o cemu prica,.
Idlibsko isto.japin_mutapi wrote:старим босанским писмом
Poslani po nalogu iz one zgrade iz Petrograda da šire smutnju i Ruski utjecaj na Balkanu i ometu put Euroatlanskih integracija...Challenger_ wrote:Ćirilo i Metodije, stari revolucionari i mudžahidi.