Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#10176 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Mislim da je jos ljudi kukalo koji su postali novi korisnici, bilo utakmica nisu uzeli plus paket nije bilo uzivancije u sportu u HD tehnici itd.

Dobro je sto su nas poslusali. :)
1921

#10177 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by 1921 »

Hajde kad se vec slusa glas korisnika da predlozim i ja nesto, pa ko zna, mozda i bude uvazeno. :)

Bilo bi super kad bi se ove besplatne minute koje dobijemo u mobilnoj mrezi mogle koristiti i za pozive prema fiksnim mrezama u BiH, a ne samo prema mobilnim.
radiša

#10178 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

stavite neki sportski kanal hd u osnovni paketa ako ne moze nema veze opet stavite. :-D
mokra_carapa

#10179 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mokra_carapa »

Hoce li biti mogućnost gledanja SUPER TV-a preko interneta? Nešto poput D3Go ili mojatv web?
okanomalo

#10180 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by okanomalo »

MTV wrote:
Konkretno pitanje za unaprijedjenje usluge: Postoji li mogucnost povecanja uploada u nekom narednom periodu?

Ali ja nebi bio ja da nepitam ima li neke nade oko kanala b92?! Njegovim ukidanjem je bilo dosta price po facebooku zasto je skinut.

Lijep pozdrav
+ 1. :thumbup:
rizibizi

#10181 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

damir.d wrote:Hvala svima koji su se ovako brzo javili :). Zaista vjerujem da je vama ova godina izgledala tako da se ništa posebno nije dešavalo, ali vjerujte da je kod nas bilo zaista usijano. Ne da vas to treba posebno zanimati, ali tranzicija koju je Logosoft prošao zaista nije bila jednostavna. No i pored toga, zaista nas zanima šta mislite i potrudit ćemo se da ove bolne tačke koje ste naveli adresiramo, a i da ponudimo neke druge novosti.
Takođe, pošto je neko od vas ovdje pomenuo Mtel, htio bih zaista da budem jasan kad je ovo u pitanju : Mtel jeste većinski vlasnik Logosofta, ali je Logosoft zaseban privredni subjekat sa svojom upravom i svojom politikom poslovanja. Obzirom na to, nema direktnog preslikavanja onog što ima Mtel na Logosoft ni u jednom segmentu. Nekad je to dobro, nekad loše, ali tako je.

Hvala svima još jednom. Sama činjenica da se ovdje javljate govori da vam je stalo.

Damir Dizdarević
ID za usluge i prodaju
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Iz prve ruke ti mogu reci i potvrditi da... jeste tako izgledala i izgleda. Prica oko tranzicije nama korisnicima uopste nije zanimljiva jer mi placamo uslugu koju vi pruzate, ova prica bi jedino mogla biti interesantna korisnicima na starim paketima, a kojih je koliko mogu po slobodnoj procjeni da primjetim sve manje jer ljudi ili idu negdje drugo ili uzimaju nove pakete. Istu tu tranziciju samo daleko losije i traljavije prolazi trenutno HS, ali nakon 5 dana prozivanja kako ne radi internet burazu su smanjili racun pa neka se oni "tranzicionisu" u svoje slobodno vrijeme. Cinjenica je da imate istu boljku kao i vecina nasih operatera a to je sindrom "otimanja" korisnika, vase akcije se odnose samo na nove korisnike, a nas koji smo vec potpisali ugovor na neki period stavaljate u neki drugi da ne kazem sesnaesti plan. Problem je sto ovaj nacin rada dugorocno gledano ne daje nikakve pozitivne rezultate, a ugovorni period od 24 mjeseca ne traje citavu vjecnost. Hvala za Face HD i nadam se da cemo u narednom periodu imati puno vise objava na vasoj stranici sa novostima.
Nokian808

#10182 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

Ja bas planirao da idem na Telemach od NG ali sad nakon žalbi Face TV HD u osnovnom?
Ugodno sam iznenadjen - mogu li potvrditi "novi" korisnici da su vec dobili Face HD?
Možda i potpišem :?
damir.d

#10183 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by damir.d »

Pa rekoh da slušamo. Bit će promjena i novosti, nismo baš tako uspavani kako vam djeluje :).
Što tiče B92, nije zaista pitanje naše želje već dozvole za distribuciju kanala na području na kojem mi djelujemo. Da ne duljim puno, slična priča kao sa Novom TV.
Što se tiče akcija, u Logosoftu akcije važe i za nove korisnike, a i za korisnike na starim tarifama (prije 15.12.2014.). Ko god potpiše ugovor za LOGO tarife, ima pravo da koristi akciju koja je trenutno u toku, bez obzira da li je prije toga imao ugovor u Logosoftu. Za one koji su već u ugovornom odnosu, nastojat ćemo da osvježavamo sadržaje s vremena na vrijeme da se ne osjećate zapostavljeno.

Pozdrav svima,

Damir Dizdarević
ID za prodaju i usluge
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
karabaja989

#10184 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karabaja989 »

damir.d wrote:Pa rekoh da slušamo. Bit će promjena i novosti, nismo baš tako uspavani kako vam djeluje :).
Što tiče B92, nije zaista pitanje naše želje već dozvole za distribuciju kanala na području na kojem mi djelujemo. Da ne duljim puno, slična priča kao sa Novom TV.
Što se tiče akcija, u Logosoftu akcije važe i za nove korisnike, a i za korisnike na starim tarifama (prije 15.12.2014.). Ko god potpiše ugovor za LOGO tarife, ima pravo da koristi akciju koja je trenutno u toku, bez obzira da li je prije toga imao ugovor u Logosoftu. Za one koji su već u ugovornom odnosu, nastojat ćemo da osvježavamo sadržaje s vremena na vrijeme da se ne osjećate zapostavljeno

Pustite nam Prva tv.

Pozdrav svima,

Damir Dizdarević
ID za prodaju i usluge
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
karabaja989

#10185 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karabaja989 »

Kad ne moze b92 dajte nam Prva tv ima dobar program i super serija andrija i andjelka
MTV

#10186 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

karabaja989 wrote:Kad ne moze b92 dajte nam Prva tv ima dobar program i super serija andrija i andjelka
Cijenjeni Damir D je to lijepo srocio jer je oficijelna podrska Logosofta gdje se svaki put lijepo potpise.

Antenna grupa je vlasnik Prve i B92.
B92 i Prva nemaju dozvole da se emituju u BiH (tako oni kazu) jedino ispod tezge preko telemacha i Totala. :wink:

Edit:
@Damir D hvala na objasnjenju oko b92. I jedva cekamo novosti, barem ja jedva cekam.
afannedim

#10187 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

[quote="damir.d"]Pa rekoh da slušamo. Bit će promjena i novosti, nismo baš tako uspavani kako vam djeluje :).
Što se tiče akcija, u Logosoftu akcije važe i za nove korisnike, a i za korisnike na starim tarifama (prije 15.12.2014.). Ko god potpiše ugovor za LOGO tarife, ima pravo da koristi akciju koja je trenutno u toku, bez obzira da li je prije toga imao ugovor u Logosoftu. Za one koji su već u ugovornom odnosu, nastojat ćemo da osvježavamo sadržaje s vremena na vrijeme da se ne osjećate zapostavljeno.

Pozdrav svima,

Damir Dizdarević
ID za prodaju i usluge
Logosoft d.o.o.
Sarajevo[/quote

Ovo cijenim prije svega, i veliki pozdrav. A sad pitanje kakve su šanse da nam vratite balkaniku tv. Ima dobre bas muzike. Hvala i pozzz.
Naslovnica

#10188 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

CMC također?!
Dzontra_Volta

#10189 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

damir.d wrote: Što se tiče akcija, u Logosoftu akcije važe i za nove korisnike, a i za korisnike na starim tarifama (prije 15.12.2014.). Ko god potpiše ugovor za LOGO tarife, ima pravo da koristi akciju koja je trenutno u toku, bez obzira da li je prije toga imao ugovor u Logosoftu. Za one koji su već u ugovornom odnosu, nastojat ćemo da osvježavamo sadržaje s vremena na vrijeme da se ne osjećate zapostavljeno.

Pozdrav svima,

Damir Dizdarević
ID za prodaju i usluge
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Poštovani g. Dizdarević, pitanje je zašto "stari korisnici" (korisnici starih paketa) ne mogu preći na nove LOGO tarife bez ugovorne obaveze o minimalnom trajanju (osim ukoliko plate priključnu taksu, kao da se radi o novim korisnicima)? Shvatam da u tom slučaju ne možemo računati na ove akcije, ali bi bilo fer to ponuditi. Time bi pokazali da je Logosoft stvarno ostao Logosoft, a ne m:tel-ova podružnica.
vanjki

#10190 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by vanjki »

Pošto je mjesec darivanja i ispunjavanja želja za 2016 želim da se ispuni:

1.Sportklubovi u HD formatu
2.Njemacke kanale mi ne dirajte a bilo bi dobro da dodate još ard,zdf ili sport1
3.Ubaciti novi informativni kanal N1
Eto nemam puno želja svega tri :D :D
edin.h

#10191 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

afannedim wrote:
damir.d wrote:Pa rekoh da slušamo. Bit će promjena i novosti, nismo baš tako uspavani kako vam djeluje :).

Pozdrav svima,

Damir Dizdarević
ID za prodaju i usluge
Logosoft d.o.o.
Sarajevo[/quote

Ovo cijenim prije svega, i veliki pozdrav. A sad pitanje kakve su šanse da nam vratite balkaniku tv. Ima dobre bas muzike. Hvala i pozzz.
+1 za Balkaniku, bas mi nedostaje taj kanal, jer je bio jedan od najboljih muzickih kanala. Nikad mi nece biti jasno ni sto ga ukidose, dok na Telemachu uredno imaju.

I bilo bi super da nam povecate jos malo Download/Upload brzine na novim paketima, jer prosla je godina od zadnje promjene :)
MTV

#10192 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

+ 1 za Balkaniku i CMC, Ard i Zdf koju su ukinuti kao i njihove HD verzije

+1 za malo veci Download/upload

Postoji li mogucnost stavljanja novih kanala: nick jr. (sinkonizovan na hrvatski), Cartoon Network, Boomerang, Nat Geo HD

Znam da sam dosadan, ma predosadan. Imam osjecaj da cjenjeni Damir D pozalio sto se javio :D :)

PS: ajmo napraviti svi po jos 10 profil i isto pisat mozda upali :lol: :lol: :lol:
afannedim

#10193 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

+1 za prijedlog, MTV-a, posecbo cartoon network i nick jr
The BEN10

#10194 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

vanjki wrote:Pošto je mjesec darivanja i ispunjavanja želja za 2016 želim da se ispuni:

1.Sportklubovi u HD formatu
2.Njemacke kanale mi ne dirajte a bilo bi dobro da dodate još ard,zdf ili sport1
3.Ubaciti novi informativni kanal N1
Eto nemam puno želja svega tri :D :D
+1
Skroman dečko, nema šta! :-D
afannedim

#10195 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Poštovani Damire D. očekujemo odgovor.
MTV

#10196 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Poštovani Damire D. očekujemo odgovor.
Velim ja covjek pozalio sto se javio, ugnjavili smo ga sa zeljama :mrgreen:
radiša

#10197 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

MTV wrote:
afannedim wrote:Poštovani Damire D. očekujemo odgovor.
Velim ja covjek pozalio sto se javio, ugnjavili smo ga sa zeljama :mrgreen:
pa sta fali svakako ide nova godina,neka nam deda mraz ispuni zelje.
afannedim

#10198 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Odgovorit će. Damir polako.
damir.d

#10199 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by damir.d »

Hvala svima za feedback,

Ja baš i nisam Deda Mraz, ali napravit ćemo nešto od ovog što ste naveli u narednom periodu. Neko je pitao za ugovornu obavezu i iskoristio bih priliku da to pokušam (jednostavno) objasniti.
Logosoft nije ranije imao tu politiku, ali su nas vrlo prosti ekonomski zakoni na to prinudili. Većinu servisa koje mi zakupljujemo, a finansijski najveći dio toga čine autorska prava za TV kanale, moramo da ugovorno zakupimo na dvije a vrlo često i na više godina. Distributere najčešće ne zanima koliko mi imamo korisnika, jer se prava plaćaju po sistemu zagarantovanog minimalnog broja korisnika, tako da fluktuacija (čitaj odliv) korisnika ne utiče na sumu koju plaćamo za prava. Naravno, kad se broj korisnika poveća, tako se poveća i ova minimalna zagarantovana kvota. Takva su pravila igre i što je kanal popularniji, pravila prema provajderima su zahtjevnija i oštrija. IPTV operatori su tu u još lošijem položaju od kablovaca jer često plaćamo skuplje naknade za autorska prava. Da bismo mogli obezbijediti koliko-toliko stabilan i predvidljiv prihod, koji treba da pokrije i ove i mnoge druge troškove, moramo imati i garanciju perioda korištenja usluge od strane korisnika. Iz toga se dalje obezbjeđuje subvencioniranje cijena hardvera, opreme koja se daje korisniku itd.
Ovo je zaista pojednostavljena priča, koja je u stvarnosti dosta kompleksnija, ali mislim da objašnjava suštinu.
Pozdrav,

Damir Dizdarevic
ID za usluge i prodaju
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
afannedim

#10200 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

damir.d wrote:Hvala svima za feedback,

Ja baš i nisam Deda Mraz, ali napravit ćemo nešto od ovog što ste naveli u narednom periodu. Neko je pitao za ugovornu obavezu i iskoristio bih priliku da to pokušam (jednostavno) objasniti.
Logosoft nije ranije imao tu politiku, ali su nas vrlo prosti ekonomski zakoni na to prinudili. Većinu servisa koje mi zakupljujemo, a finansijski najveći dio toga čine autorska prava za TV kanale, moramo da ugovorno zakupimo na dvije a vrlo često i na više godina. Distributere najčešće ne zanima koliko mi imamo korisnika, jer se prava plaćaju po sistemu zagarantovanog minimalnog broja korisnika, tako da fluktuacija (čitaj odliv) korisnika ne utiče na sumu koju plaćamo za prava. Naravno, kad se broj korisnika poveća, tako se poveća i ova minimalna zagarantovana kvota. Takva su pravila igre i što je kanal popularniji, pravila prema provajderima su zahtjevnija i oštrija. IPTV operatori su tu u još lošijem položaju od kablovaca jer često plaćamo skuplje naknade za autorska prava. Da bismo mogli obezbijediti koliko-toliko stabilan i predvidljiv prihod, koji treba da pokrije i ove i mnoge druge troškove, moramo imati i garanciju perioda korištenja usluge od strane korisnika. Iz toga se dalje obezbjeđuje subvencioniranje cijena hardvera, opreme koja se daje korisniku itd.
Ovo je zaista pojednostavljena priča, koja je u stvarnosti dosta kompleksnija, ali mislim da objašnjava suštinu.
Pozdrav,

Damir Dizdarevic
ID za usluge i prodaju
Logosoft d.o.o.
Sarajevo

:thumbup: hvala za odgovor, a i na objašnjenju.
Post Reply