Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Hafis

#10176 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

pemanapemani wrote: Po tvojoj južno četničkoj logici i razini razgovora koja nije na nivou djeteta, HDZ bi se dosad trebao ujediniti sa SDA.
Jer koliko su samo puta Alija, Sulejman i Bakir izašli u susret HDZ, a posebno Čoviću, red je da se vrati.
Posebno sada kada ste i zvanično južni četnici. Znaš ono - ljudovanje, čojstvo i ostale "herojske" pičke materine.
Ok, odustajem što se tiče apela na normalan vokabular, ne smeta mi. Takav mentalitet, što mi kažemo ovdje na dvije vode.
Nisam baš nešto upućen u to njihovo ''izlaženje u susret'' a potrebu Ćovića da im to vrati.
Uostalom politika je komplicirana stvar, živa i promjenjiva materija. I za trenutak se savezništva razvrgavaju, grade se nova, pa se i ona raspadaju, pa imamo retenciju k starim savezništvima, pa opet ispočetka....
Trenutno, kakvim god ga ti imenom nazivao, aktualno partnerstvo HDZ-a i SNSD-a donosi korist i jednim i drugim. Što ne znači da će uvijek tako biti.
Tako da vrlo lahko možemo iz južnih četnika pretvoriti se u južne talibane ili čak južne patriJote...ovisno kakvim tko očima gleda.
palermo

#10177 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Hafis wrote:
.
Zato ponovo kažem: neprijatelje ne možeš birati, a saveznika možeš i jednostavno moraš, pa makar i ne bio neka cvećka.
.
Tako je zemo,sam odlučuješ sa kim hoćeš a sa kim nećeš. I snosiš posljedice, bilo pozitivne bilo negativne svoje odluke.Tako je i u životu, tako je i u politici.
seln

#10178 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Lincoln-Burrows wrote:Jonathan ga predloži dvije izborne jedinice, e sad neće ni on valjat.

https://www.youtube.com/watch?v=Dv5xnKa ... be&t=8m22s
More, more....
hocemo li izborne jedinice podijeljene po okomitoj liniji Bosna-Neretva... ili pak po horizontalnoj vis' Ivan Sedla - niz' Ivan Sedla?
Ili bi da proberete? "Ova opcina certificiranima, ova Mosnjama, ova jope certificiranima..." :-)
Hafis

#10179 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Lincoln-Burrows wrote:Jonathan ga predloži dvije izborne jedinice, e sad neće ni on valjat.

Bolje mu je da se se ne igra s životom, da ne bi postao i on fašist i islamofob.
155_mm

#10180 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

mislim da je vrijeme da razmislimo o cemu se mozda radi i zbog ceg je hrvatska porala potuci njemacku 4 puta do nogu.

ovako uredjena BiH nema ni teoretske sanse da udje u EU. jer bi i EU automatski dobila dejtonskop uredjenje.
sljedeci scenario:
EU donosu strateski bitnu odluku sve clanice usaglasile i ceka se odgovor BiH. kad ono stize glas iz laktasa da se principijelno slazu sa odlukom ali im se ne svidja tekst odluke. da belaj bude jos veci mali alijin je ispregovarao da i ministar poljoprivrede livanjskog kantona takodje ima pravo da kaze da mu se taj tekst ne svidja.

zao mi je ako sam nekog razocarao ali stvari tako stoje.

znaci imaju samo dva puta ili BiH nikad nece uci u EU ili se neke stvari moraju mjenjati.

ali kako smo upoznati od strane susjeda o svemu tome ce odluciti turci.
155_mm

#10181 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Hafis wrote:

Bolje mu je da se se ne igra s životom, da ne bi postao i on fašist i islamofob.
pa ne pita se on nista. turci se pitaju. valjda je to svima jasno. ili?
Hafis

#10182 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Ništa bez Porte.
Čeka se na ferman iz Stambola.
Valjda će biti nepristrani.
155_mm

#10183 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

a glavni razlog zbog cega je hrvatska razbucala njemacku 4 puta je ovo:
Govoreći o evropskom putu BiH, Server je rekao da je najveći problem to što BiH nema centralnu vladu u Sarajevu koja će sprovoditi sve briselske uslove i zahteve.
i to je ta gradjanska BiH ciji pomen izaziva srcane udare i smrt kod starijeg stanovnistva u stadu cilira i metodija.
seln

#10184 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:Ništa bez Porte.
Ma nema kod njih ni po babu ni po stricevima... samo po bubrezima.
Glat bi im mogao Dretelj povjeriti....
155_mm

#10185 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

i nikakv gradjanski ustav se ne pise kako susjedi tvrde. sve je vec poznato sta se mora napasati. i naravno hrvatska je na osnovu svojih ustavnih obaveza pokrenula intergalakticku snagu i razbucala njemacku.
155_mm

#10186 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

i to 4 puta! da se samo zna!
155_mm

#10187 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Point. wrote:
155_mm wrote:
Berlin inzistira na tome da BiH bude uređena kao građanska država, Zagreb se protivi
interesantan tekst vrijedi ga prokomentirati.
Četiri se puta u posljednjih osam mjeseci između Hrvatske i Njemačke, iza zatvorenih vrata institucija EU, događao žestok verbalni okršaj.
:shock: kosovski boj ziro pojnt prema ovome.
Znaci glazbeni uradak "Danke Deutchland" uskoro numera non grata u Lijepoj.
prva tri komentara na onu vijest
nekakav:

postoji daytonski sporazum, i to pitanje je riješeno. njemačku treba javno ukoriti zbog očitne namjere kršenja međunarodnih sporazuma...

strazar:
Ako ukinu entitete dobit' ce novi rat.
GogoCro:

Ajde babo, odsvirala si svoje, drago mi je da mi Hrvati napokon shvatimo da ovisimo samo o sebi.
a isporucli im samo dvije haubice od onih poklonjenih 12. kad stignu ostali 10 ima berlin da izgori kao kutija sibica iz dolca.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10188 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

sedamnaest sedamnaeste svabaaa udaariiooo
duh_sa_sjekirom

#10189 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by duh_sa_sjekirom »

155_mm wrote:i to 4 puta! da se samo zna!
To se zove junačko srce...
Nego, ako su tako Svabe otresli k'o sline, i to 4 puta, sto li se onda Bošnje kurče i čemu li se nadaju ako dođe do belaja sa Rvatima?
Alfons Kauders

#10190 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Ništa bez Porte.
Ferman stize iz Stambola
buruntija iz Strasburga
da uhvate dva hrabra mladica
zlatna Izet-bega i srebrena Covica

Petak lijepi osvanuo
nad Tornjem silnim
dva safa minderasa dzumu klanjali
u dzamiji Hadzimagribiji

U'apsise Scepu i Covica
pa ih voze iz Kraljice Jelene
pa ih voze uz strme Vrace
u Lukavicu da ih zadave

Kad to cule Sultanija i "snaja" Covica
da im vode dva hrabra mladica
iz halvata kule bijele, leti, grli noge
i u ruke ljubi pasu saraj'skog brata rodjenog

Pusti nama dva nasa mladica
Radoncica i Covica,
dacu tebi kljuce i harace
dacu harac za sedam godina
otkada se gradila bijela tabija

Kada su ih davit' stali
Poskoci su zapjevali
Sarajevo, siroko si
oj tvrdjavo, mracna li si

Sultan care, proklet li si
kad ti Sebija pravdu kroji
na zulumu carstvo stoji

Aj, ne prestaju pase i veziri
Bosnu moju dok se ne umiri
155_mm

#10191 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

05.02.2010. / 09:32h BiH - Valentin Inzko: Postići dogovor da se entitetsko glasanje ne koristi

On je istaknuo da bi političari u BiH trebali postići dogovor da se entitetsko glasanje ukine djelomično, odnosno da se ne koristi kada su u pitanju teme poput evropskih integracije, NATO.a i sl. „Najvaći problem je zloupotreba entitetskog glasanje, ukoliko bi se postigao dogovor o ukidanju za neka područja onda bi Bosna i Hercegovina mogla da krene brže ka EU.
po mojoj slobodnoj procjeni ovo bi mogao da bude prvi od ona 4 razbijanja germana od strane hrvata u njihovoj ludoj namjeri da stvore gradjansku biH po zeljama turaka.

svjedoci koji su to vidjelo kazu da je bilo strasno. da se nije moglo gledati. to je perje letjelo na sve strane. i dan danas svjedoci tog okrsaja piju apaurin za dorucak.
155_mm

#10192 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Parlament EU opomenuo BiH: Nećemo uvoditi vaš sistem etničkog i entitetskog glasanja
znaci da zakljucimo. BiH ce moci uci u EU kada bude imala:

1. vladu koja moze po hitnom postupku u 3 sata ujutro da donese bilo koju odluku na celu sa premijerom koji vodi glavnu rijec.
2. parlament u kojem je dovoljno 22 ruke da se donese bilo koja odluka.

da li ce ta vlada moci primjeniti tu svoju odluku na citavom drzavnom teritoriju cak nije ni bitno. ako je bas potrebno to se moze poslije rijesiti uvrtanjem ruku, usiju, udarenjem samara od strane EU.

ovo je poznato skoro 10 godina. a posto je bankrot nekih entiteta i kantona neizbjezna stvar, neko je vjerovatno pomislio da je vrijeme da se krene u realizaciju gore navedenog.

ali nije jadan racunao sa kolindom i njenim hrvatima. ostatak price je vec svima nama poznat.
Hafis

#10193 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Sam ti sa sobom :) .
A i jest tako najbolje na ovom kijametu. Prolupaš i jebe te se za sve.
155_mm

#10194 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Hafis wrote:Sam ti sa sobom :) .
dugo ti je trebalo da smislis "pametan" odgovor na moje postove sa citatima.
Hafis

#10195 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

155_mm wrote:
Hafis wrote:Sam ti sa sobom :) .
dugo ti je trebalo da smislis "pametan" odgovor na moje postove sa citatima.
Misliš odgovor na ove psihodelije:
155_mm"
po mojoj slobodnoj procjeni ovo bi mogao da bude prvi od ona 4 razbijanja germana od strane hrvata u njihovoj ludoj namjeri da stvore gradjansku biH po zeljama turaka.

svjedoci koji su to vidjelo kazu da je bilo strasno. da se nije moglo gledati. to je perje letjelo na sve strane. i dan danas svjedoci tog okrsaja piju apaurin za dorucak.
Moja specijalnost je javno zdravstvo i klinička biomedicina a ne psihijatrija.
Mr Majestic

#10196 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mr Majestic »

155_mm wrote:
Parlament EU opomenuo BiH: Nećemo uvoditi vaš sistem etničkog i entitetskog glasanja
znaci da zakljucimo. BiH ce moci uci u EU kada bude imala:

1. vladu koja moze po hitnom postupku u 3 sata ujutro da donese bilo koju odluku na celu sa premijerom koji vodi glavnu rijec.
2. parlament u kojem je dovoljno 22 ruke da se donese bilo koja odluka.

da li ce ta vlada moci primjeniti tu svoju odluku na citavom drzavnom teritoriju cak nije ni bitno. ako je bas potrebno to se moze poslije rijesiti uvrtanjem ruku, usiju, udarenjem samara od strane EU.

ovo je poznato skoro 10 godina. a posto je bankrot nekih entiteta i kantona neizbjezna stvar, neko je vjerovatno pomislio da je vrijeme da se krene u realizaciju gore navedenog.

ali nije jadan racunao sa kolindom i njenim hrvatima. ostatak price je vec svima nama poznat.
Drzava BiH ce uci u EU tek kad ja Banjalucanin kao i svaki Bosnjak dobije pravo da se kandiduje i glasa za predsjednika drzave u svom gradi i na bilo kojem djelu Bosne a da mu to nemogu onemoguciti i zabraniti ni Srbi ni Hrvati . To podrazumjeva uvodjenje demokratije , ljudskih i gradjanskih prava ( kaoi i predsjednicki sistem ) u ovoj drzavi koji ce biti bolni za Srpsko-Hrvatske ( a moze i Hrvatsko-Srpske kako su nas ucili u skoli :-D ) fashiste i genocidase mada mnogi to nemogu da shvate jer im je u zadnjih 20-30 godina ispran mozak i sad lice vise na zombije nego nadavno skuhanu zabu .
Hafis

#10197 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Jest jest, nemogu. Nemogu pa nemogu
Hafis

#10198 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Tri nepismena pravila:

1. nemogu
2. dali
3. će mo

Pravilo nepismenih pravila: Ako vidite da osoba upražnjava bilo koje od navedena tri, sa sigurnošću od 95% možete tvrditi da koristi i preostala dva.
Maraschino

#10199 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Hafis wrote:Dugovi se moraju vraćati.
Jer nikad ne znaš kada ćeš opet morati zajmiti.
Sta velis, bitnije je kod Dodika zajmit nego kod Komarice.
'ta ce Komarica. Njemu njegovo ''stado'', Cova ima svoje.
155_mm

#10200 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Hafis wrote:Misliš odgovor na ove psihodelije:
155_mm"

a to te je poniklo na onaj "pametni" komentar. pa tako kazi sinko. ma procice to strpi se malo.
Post Reply