Za cijenu tačno ne znam, ali što @zilog reče nije više od 1 KM po metru, mislim da je i jeftiniji.
Moderator: Benq

fireman2013 wrote:@ iceman2010
Kako mogu imati ovakav ping kad koristim IPTV i 2 STB-a![]()
![]()
![]()
Nisam trazio interleave korekciju jer mi ne treba (nisam gamer) pa me ovaj ping malo zbunjuje buduci da znam da kod IPTV sistema ping mora biti nesto visi nego kod samostalnih xDSL sistema.
Evo nova ocitanja sa modema:
Downstream Upstream
SNR Margin: 8.9 13.1 db
Line Attenuation: 24.0 12.7 db
Data Rate: 11199 764 kbps
Malo se popravio SNR od proslog puta kad je bio 7.1 a sad stalno 8.9 ili 9.1 zavisi kako kad.
jesi platio markicu ? hhahapathyeshme wrote:Ne radi mi web tv, je li vama sve OK?
Možel' se to platiti slanjem kredita?L00d wrote:jesi platio markicu ? hhahapathyeshme wrote:Ne radi mi web tv, je li vama sve OK?
Jesam, gledao sam do prije sat vremena, sad kontao utakmicu bezze upaliti al šipakL00d wrote:jesi platio markicu ? hhahapathyeshme wrote:Ne radi mi web tv, je li vama sve OK?
ja sam im ebo sve neku noc na roma-inter kad u pola frke nestade slike i nema šanse, ev i sad hocu barcu da gledam i ništaEasyWay wrote:Ne radi ni kod mene. Evo Arenu 3 vrti pola sata,al nema sanse. Kako ih nije stid,traze da se usluga naplacuje, a utakmicu ne mozes ni pokrenuti,a o gledanju mozes samo sanjati. Koji su to smradovi...
nije Đaba, al jeste DŽaba markicaandr0id wrote:Web tv je najveca glupost od telecoma. Dok je bila testna i besplatna, hajde i nekako.. vec tad se vidjelo da je sranje.. hem slika k ne valja, hem stopa.. totalna glupost.. al eto.. nije djaba marka: )
Sent from my GT-i9001
Markica po markica, telekomovcima po kafica.andr0id wrote:Web tv je najveca glupost od telecoma. Dok je bila testna i besplatna, hajde i nekako.. vec tad se vidjelo da je sranje.. hem slika k ne valja, hem stopa.. totalna glupost.. al eto.. nije djaba marka: )
Sent from my GT-i9001
Dezurni iz telemaha je malo navratio da kaze koju pametnu, onako usputFrtalj_Duše wrote:Markica po markica, telekomovcima po kafica.andr0id wrote:Web tv je najveca glupost od telecoma. Dok je bila testna i besplatna, hajde i nekako.. vec tad se vidjelo da je sranje.. hem slika k ne valja, hem stopa.. totalna glupost.. al eto.. nije djaba marka: )
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Haha : ) zali se vodovodu : )pathyeshme wrote:Gdje da se žalim za ovu usranu web tv? Evo i večeras ne radi.
Jašta je nego pametna, još da je tvoj isprani SDA-ovski mozak može shvatiti, gdje bi nam kraj bio!?sencobih wrote:Dezurni iz telemaha je malo navratio da kaze koju pametnu, onako usputFrtalj_Duše wrote:Markica po markica, telekomovcima po kafica.andr0id wrote:Web tv je najveca glupost od telecoma. Dok je bila testna i besplatna, hajde i nekako.. vec tad se vidjelo da je sranje.. hem slika k ne valja, hem stopa.. totalna glupost.. al eto.. nije djaba marka: )
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Pa ti klošari samo još što nisu počeli naplaćivati i tražiti mjesečnu naknadu po metru kabla što su razvukli!fireman2013 wrote:Informacija sto se tice naplate Wi Fi routera. To se odnosi na nove korisnike koji zele da im se aktivira WiFi i sa tim dobijaju podrsku od BHT-a sto do sada nije bio slucaj. Sifre za pristup modemu ce se promijeniti tako da ce biti korisnika koji ce dobiti Wi Fi router ali on nece biti ukljucen i samim tim se nece placati ta mjesecna naknada takodjer korisnicima vise nece biti omogucen pristup rotueru preko 192.168.1.1 tako da nece moci sami aktivirati tu mogucnost. Za sadasnje korisnike ostaje sve isto sto se toga tice.
Ali vidiš kako je i ovo glupo... Mislim, ako već počinje naplata WiFi modema, nekako je logično za očekivati da će onaj ko ga traži i dobit isti, tj. da će ih spajati samo tamo gdje korisnik u zahtjevu navede da želi WiFi modem. Oni kojima ne treba, uopšte ne dobiju WiFi modem/router.fireman2013 wrote:Informacija sto se tice naplate Wi Fi routera. To se odnosi na nove korisnike koji zele da im se aktivira WiFi i sa tim dobijaju podrsku od BHT-a sto do sada nije bio slucaj. Sifre za pristup modemu ce se promijeniti tako da ce biti korisnika koji ce dobiti Wi Fi router ali on nece biti ukljucen i samim tim se nece placati ta mjesecna naknada takodjer korisnicima vise nece biti omogucen pristup rotueru preko 192.168.1.1 tako da nece moci sami aktivirati tu mogucnost. Za sadasnje korisnike ostaje sve isto sto se toga tice.
Eh da se ja tu pitam drugacije bi bilo ali nazalost....Halcyon wrote:Ali vidiš kako je i ovo glupo... Mislim, ako već počinje naplata WiFi modema, nekako je logično za očekivati da će onaj ko ga traži i dobit isti, tj. da će ih spajati samo tamo gdje korisnik u zahtjevu navede da želi WiFi modem. Oni kojima ne treba, uopšte ne dobiju WiFi modem/router.fireman2013 wrote:Informacija sto se tice naplate Wi Fi routera. To se odnosi na nove korisnike koji zele da im se aktivira WiFi i sa tim dobijaju podrsku od BHT-a sto do sada nije bio slucaj. Sifre za pristup modemu ce se promijeniti tako da ce biti korisnika koji ce dobiti Wi Fi router ali on nece biti ukljucen i samim tim se nece placati ta mjesecna naknada takodjer korisnicima vise nece biti omogucen pristup rotueru preko 192.168.1.1 tako da nece moci sami aktivirati tu mogucnost. Za sadasnje korisnike ostaje sve isto sto se toga tice.
Moj komšija, penzioner, žive on i žena, ima Moja TV Phone i WiFi modem. Lik ispod njega ima tri laptopa i par mobitela, tražio WiFi i dobio modem bez njega. Dajte ba malo kontrole u ovo...
To znači da neće biti moguće provjeriti SNR Margin, Line Attenuation, Data Rate i sl. !?fireman2013 wrote:Informacija sto se tice naplate Wi Fi routera. To se odnosi na nove korisnike koji zele da im se aktivira WiFi i sa tim dobijaju podrsku od BHT-a sto do sada nije bio slucaj. Sifre za pristup modemu ce se promijeniti tako da ce biti korisnika koji ce dobiti Wi Fi router ali on nece biti ukljucen i samim tim se nece placati ta mjesecna naknada takodjer korisnicima vise nece biti omogucen pristup rotueru preko 192.168.1.1 tako da nece moci sami aktivirati tu mogucnost. Za sadasnje korisnike ostaje sve isto sto se toga tice.