Pedja Kojovic wrote:Ne mogu da ne podjelim s vama....
Sabina Cudic
34 minutes ago via mobile
Na debati sa kandidatima za nacelnika/nacelnicu Novog Sarajeva u Medjunarodnom centru za djecu i omladinu gdje se trenutno nalazimo, trenutni nacelnik podrzan sa ovacijom "Tekbir, Allahu Ekber!"
To je ova Avdiceva miljenica
Izvjesna pacijentica drustvenih mreza, Sabina Cudic, prisiljen sam joj, avajbio upamtiti identitet usljed nepopravljive beznadezne nepismenosti, nepotkrpljene navalentne drcnosti. mjesecima ne propusta priliku da nesto, gradajanski odvazno, naucno fundirano, da prostite, pisne, kakne po "Slobodnoj Bosni". "A urednik vam je ruzan", usrdno i redovno je piskarala po fejsbucima i tviterima ta online ovisnica.
Danas me nekakav posao prisili, natjera, da se spustim do Novog Sarajeva i vidim : ta (nema koja druga biti) individua kandidat(ica) je Nase Stranke za nacelnika/ca te Opstine. Uspjesna sa bogatim CV-ijem , magistrirala je ljudska prava u Americi, sprema doktorat u Hamburgu, ima bogatu medjunarodnu biografiju : skoro pa do u dlaku istu kao Emir Suljagic: nepismena, agresivna, ambiciozna neznalica...nasmrt, Bogu i narodu dosadna.
U programskom dijelu navodno nudi "rjesenja" , na drustvenim mrezama ima retroimbicilnu kolumnu METROMAHALA. Buducim biracima nudi "inkluziju" i "aktivan odnos prema reciklazi".
ZDRAVKO GREBO u svoje "postorosovske" znanstvene uspjehe ubraja i instaliranje Centra za "interdisciplinarne studije" iz kojeg je kasnije nastao ACIPS. A iz ACIPs-A, kao i srodnih bolonjskih znanstvenih surogata, izleglo se na stotine magistara ljudskih prava, certificiranih grebatora, nadmenog polupismenog, neradnickog intelektualnog lumpen-proleterijata: ovakvi profili -ideoloski jurisnici kakve je decenijama dresirala Politicka skola "Josip Broz Tito" u Kumrovcu.
Taj me svije, razni analiticari, kordinatori, Barbalici, Suljagici, Bajrovici, Pecanini , Cudicke ...prisilio na nesto sto ni u snu nisam sanjao da ce mi se desiti- da razvijem stanovite simpatije cak i prema neupitnom, nezaustavljivom profiteru aktuelnom nacelniku Novog Sarajeva NEDZADU KOLDZI; satrovacki (Dzo Kol)