Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cappy_tempo

#10176 Re: FK Sarajevo

Post by cappy_tempo »

ali u ovom tekstu ima jedna pravo bitna stvar,a to je sarajevski san :lol:

polahko prvo da vidimo hoce li jos neko ovo potvrditi jer inace su san poznate kao ekskluziva nevidjena,cak ih i oni komentatori na eurosportu ili areni sportu ne bitno sad ismijavaju :mrgreen:
Samo HZ

#10177 Re: FK Sarajevo

Post by Samo HZ »

extraordinary wrote:Dosta više Obuće, treći put se vraća u klub. Jasno mi je da je klub u jadnoj situaciji, ali sigurno je puno pametnije i isplativije uzeti bilo koje dijete iz omladinskog tima umjesto Obuće. I koliko god u teškoj situaciji bili, treba igračima koji iskoriste prvu priliku pa pobjegnu dati do znanja da im Sarajevo ne može vječno biti odskočna daska. Jednom se prodao iz Sarajeva, ne možeš opet.
Nisam ni ja za Obucu, ali jedno mu ne moze niko osporiti, a to je da je zabio u svakoj iole bitnoj utakmici ..to je pravi spic, nije onaj koji da tri Drini, dva Leotaru i tu mu negdje bude kraj !
Reglan

#10178 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Prosle godine Sarajevo poslovoalo u minusu 760 000-Dali je to djelo Baljkana ili Blekicap itanje je sad?
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#10179 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Mirza ostaje :roll:
extraordinary

#10180 Re: FK Sarajevo

Post by extraordinary »

Pa Obuća nije nikakav korak naprijed, šta nam on može donijeti da nam ne može donijeti neko dijete iz omladinskog pogoona? Po meni je potpuno pogrešna politika svakog istrošenog igrača vraćati poslije dvije godine u sastav i onda ga opet pokušavati probiti ko Merhamet. Sarajevo kakvo bih ja volio gledati nije takvo, a i ne može me niko ubijediti da smo sad morali uzeti Obuću i da niko od mlađih fudbalera ne bi mogao rolu koju on treba da odradi odraditi i bolje od njeg.
north

#10181 Re: FK Sarajevo

Post by north »

rashtiman wrote:Mirza ostaje :roll:
Stani, zar je bilo nekih naznaka da će drugačije biti :-) Ja koliko znam samo je poslije Drine onako na brzinu rekao da će otići, pa je 24 sata poslije promijenio mišljenje i do danas se ništa po tom pitanju nije mijenjalo :roll:

Obuća će doći i toliko od "pojačanja" za proljeće, krasno :(
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#10182 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Pa dobro predomislio se ali realno on je jedna od slabih karika u klubu a on ne odlucuje sam hoce li ostati ili otici dati mu neku drugu fukciju nama treba trener ne maneken
Reglan

#10183 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Ja zauzeo mjesto ispred vjecne a vi?

Na proslavi ce pjevati Omar Mjesecar 8) :thumbup:
Impavidus

#10184 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

Eno postavljen je i 3. dio intervjua sa Rizvanovicem, zipa tamo oko 2:55 kad "grbavica" zazvoni, cisto da se zna ciji je portal... :lol:
kotace

#10185 Re: FK Sarajevo

Post by kotace »

Impavidus wrote:Eno postavljen je i 3. dio intervjua sa Rizvanovicem, zipa tamo oko 2:55 kad "grbavica" zazvoni, cisto da se zna ciji je portal... :lol:
Jak portal ... kakav nk takav i portal :dance:
nanda_

#10186 Re: FK Sarajevo

Post by nanda_ »

Ja sam se poslije ove zadnje uprave tako razocaro da jednostavno nista posebno ne ocekujem ni od ove bice od ove prodaje igraca podmirit dugove ostalim igracima ici na evropu ako se izbori bice dobro ako ne bice opet gasi pozar i tako iz godine u godinu cisto gomilanje dugova i puko prezivljavanje kluba gdje pojedinci gledaju svoje interese ,pogledao sam ovaj interviju Rizvanovic covjek je realan al i svjestan u kakva je sra nja usao i s kakvim ljudima treba da radi jer ih nemoguce otjerat i ne predvidjam ni njemu dug staz u klubu :|
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10187 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Evo se Kojasevic ipak vratio. Zadnje izjave za Oslobodjenje Kojasevica je posipsnje pepelom.
Drago mi je sto sam ipak ostao u Sarajevu,mozda je tako i najbolje,borit cemo se za evropu mozda i titulu...i slicne izjave.

Hajd dobro..vidjet cemo sta ce se desavati.
kokuz_sa

#10188 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

-LIBERO- wrote:Evo se Kojasevic ipak vratio. Zadnje izjave za Oslobodjenje Kojasevica je posipsnje pepelom.
Drago mi je sto sam ipak ostao u Sarajevu,mozda je tako i najbolje,borit cemo se za evropu mozda i titulu...i slicne izjave.

Hajd dobro..vidjet cemo sta ce se desavati.
da je uz njega jos kakav kvalitetan vezni..samo da se ne zajebava ko kojasevic i nepotrebno dribla..
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10189 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Ma da se Kojasevic hoce malo uozbiljiti,igrati prvom drugom loptom dobar bi bio,samo da prestane onoliko solirati.

A sto se tice najneophodnijeg mjesta u ekipi koje nam fali to je kreativni vezni igrac.

Tragicno je sto i na trzistu,ovom nama dostupnom,je bas rijetkost takav igrac a da je kvalitetan.

Nesto razmisljam,pa mislim da bi se malo vise trebali bazirati na igrace iz Srbije. Napredak,Radnicki,Semderevo,Proleter i slicne ekipe. Ima tamo potencijala,i do sada sve i jedan igrac koji nam je dosao iz Srbije se jako dobro pokazao. Imaju i kvalitet i tu neku igracku drskost.
Last edited by -LIBERO- on 16/01/2011 20:33, edited 1 time in total.
samo_ovaj_put

#10190 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

u svakom slucaju dobro sto je ostao
luckylaka

#10191 Re: FK Sarajevo

Post by luckylaka »

-LIBERO- wrote:Ma da se Kojasevic hoce malo uozbiljiti,igrati prvom drugom loptom dobar bi bio,samo da prestane onoliko solirati.

A sto se tice najneophodnijeg mjesta u ekipi koje nam fali to je kreativni vezni igrac.

Tragicno je sto i na trzistu,ovom nama dostupnom,je bas rijetkost takav igrac a da je kvalitetan.

Nesto razmisljam,pa mislim da bi se malo vise trebali bazirati na igrace iz Srbije. Napredak,Radnicki,Semderevo,Proleter i slicne ekipe. Ima tamo potencijala,i do sada sve i jedan igrac koji nam je dosao iz Srbije se jako dobro pokazao. Imaju i kvalitet i tu neku igracku drskost.
Ma jasta nasi su klocovi trazimo pojacanja samo iz Srbije.Hebo Celik,Borac,Rudar i ostale kad su Napredak i Proleter izvor europskih igraca.Jadno i zalosno.Jarane dobrih igraca u BiH i dijaspori koji su zeljni dokazivanja ili cak samo igranja u Sarajevu ima koliko hoces.Ali takve igrace treba pronaci i dovesti ih.Ne tipkaju oni na sa-x-u.Na hiljade mladih igraca trenira u BiH tipa Dzeko,Ibricic,Pjanic ...ali ko da ih pronadje.Nesposobna uprava ili forumasi-hordasi...
kokuz_sa

#10192 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

luckylaka wrote:
-LIBERO- wrote:Ma da se Kojasevic hoce malo uozbiljiti,igrati prvom drugom loptom dobar bi bio,samo da prestane onoliko solirati.

Ma jasta nasi su klocovi trazimo pojacanja samo iz Srbije.Hebo Celik,Borac,Rudar i ostale kad su Napredak i Proleter izvor europskih igraca.Jadno i zalosno.Jarane dobrih igraca u BiH i dijaspori koji su zeljni dokazivanja ili cak samo igranja u Sarajevu ima koliko hoces.Ali takve igrace treba pronaci i dovesti ih.Ne tipkaju oni na sa-x-u.Na hiljade mladih igraca trenira u BiH tipa Dzeko,Ibricic,Pjanic ...ali ko da ih pronadje.Nesposobna uprava ili forumasi-hordasi...
al kad pogledas nasi igraci iz celika slobode itd su bar 2 puta skuplji nego oni iz srbije..
Samo HZ

#10193 Re: FK Sarajevo

Post by Samo HZ »

a sta ce debil, prvo izjavio otici ce nakon utakmice sa velezom, a onda :"nisam rekao koje utakmice, sa velezom igramo i iduce polusezone" jak mu fazon-debilski !
Obuca9

#10194 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

leškarenje wrote:
Samo HZ wrote:
a sta ce debil, prvo izjavio otici ce nakon utakmice sa velezom, a onda :"nisam rekao koje utakmice, sa velezom igramo i iduce polusezone" jak mu fazon-debilski !
"murinjovski"
Da on bogdo ima ovo pola "m" od Murinja, gdje bi nama kraj bio...
north

#10195 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Igračima isplaćene 3 plate, tako da valjda neće više brinuti da će im biti isključena struja ili da će biti na viršlama :-)

Sad ozbiljno, to definitivno nije nikakav uspjeh nove uprave, kako pojedini poltronski i neprofesionalni mediji navode, jer ne moraš biti niti puno pametan niti puno sposoban da pare koje legnu od prodaje igrača (gdje ti nisi odigrao nikakvu značajniju ulogu) usmjeriš na isplatu zaostalih plata igračima.....tako da to spominjati kao nešto veliko je fakat smiješno, to samo može biti nešto što se podrazumijeva.....

Pravi ispit za upravu je rješavanje rukovodećih struktura u menadžmentu kluba, kao i dovođenje pravih pojačanja....Ako misle eventualno sa Obućom i nekakvim igračem iz Sašk Napretka ući u narednu polusezonu, imajući u vidu da smo ostali bez dva prvotimca, te imajući u vidu daleko teži raspored na početku proljeće, onda sam ja više nego zabrinut kada je u pitanju poredak koji ćemo ostvariti na završetku sezone....realno 4-5 mjesto je nešto što je sasvim realno.....

Tako da izabrani ljudi iz nove uprave, zasukajte rukave i do početka prvenstva izvršite konačno reorganizaciju kluba i dovedite pojačanja koja će u najmanju ruku (minimum minimuma) obezbijediti izlazak u Evropu......Ukoliko se ovo dvoje ne ostvari (ali obadvoje, ne jedno ili drugo), mislim da nema smisla na proljeće provoditi vrijeme na Koševu :(
extraordinary

#10196 Re: FK Sarajevo

Post by extraordinary »

Ja bih više volio da se afirmiše par mlađih igrača nego da u ovakvoj situaciji tražimo nekakva '' provjerena '' pojačanja. S obzirom da smo u velikoj finansijskoj krizi, nekako mi i logično da se okrenemo onome što imamo.
north

#10197 Re: FK Sarajevo

Post by north »

extraordinary wrote:Ja bih više volio da se afirmiše par mlađih igrača nego da u ovakvoj situaciji tražimo nekakva '' provjerena '' pojačanja. S obzirom da smo u velikoj finansijskoj krizi, nekako mi i logično da se okrenemo onome što imamo.
To bi bilo idelano recimo za "stručnjaka", onda bi nakon što sigurno ne bi izašli u evropu imao alibi i u njegovom stilu lupio da je klub podmladio ekipu i da se nije moglo više :-)

Jesam za afirmaciju mladih igrača, treba več sad na proljeće dati šansu dvojici-trojici mladih koji zaista obećavaju, ali ja ne govorim o "pojačanjima", nego o POJAČANJIMA (samo nemojte govoriti nema takvih igrača, ima, itekako ima, samo treba biti sposoban, pronaći ih i dovesti.....kad može Olimpik, Čelik, Željo, šta smo onda mi u PM :x )...jer upravo će nespobnjakovićima alibi za eventualni neizlazak u evropu biti podmlađena ekipa kojoj zaboga treba vremena....tako da haj sad naredne dvije-tri godine da zaboravimo na rezultate, pa ćemo kao onda ići na titulu je l de :-) ?
-LIBERO-
Čiča Gliša

#10198 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Jos jedna sezona bez Evrope bi nas dokusurila.
north

#10199 Re: FK Sarajevo

Post by north »

-LIBERO- wrote:Jos jedna sezona bez Evrope bi nas dokusurila.
Potopila prijatelju.....
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#10200 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

north wrote:Sad ozbiljno, to definitivno nije nikakav uspjeh nove uprave, kako pojedini poltronski i neprofesionalni mediji navode, jer ne moraš biti niti puno pametan niti puno sposoban da pare koje legnu od prodaje igrača (gdje ti nisi odigrao nikakvu značajniju ulogu) usmjeriš na isplatu zaostalih plata igračima.....tako da to spominjati kao nešto veliko je fakat smiješno, to samo može biti nešto što se podrazumijeva..... :(
Ti zaboravljaš da je nama blokiran račun, pa i kad pare legnu one se ne mogu podići s računa niti iskoristiti za isplaćivanje plata (osim ukoliko pare nisu legle na alihodžićev račun, u šta sumnjam) :)
Locked