HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
jastuk1

#10176 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

Jeste to argumentacija dok je Tmach mogao preuzimati male kablovce i tako snažno širiti broj pretplatnika. Sad je već manje više došlo do zasićenja, odnosno dalje povećanje pretplatnika ide isključivo na uštrb preuzimanja tuđih korisnika. Nakon kupovine od strane ovog fonda, Telemach će jako oprezno ići sa novim preuzimanjima, jer fond mora vratiti procenat zarade kroz dividendu, a dividenda se jako smanjuje ako se rade veća preuzimanja. Sada su i manji operateri u poziciji da nabiju sebi cijenu jer ih je komparativno malo ostalo za velike igrače. Zato je sad i otprilike posljednji voz da Tmach preuzme HS. Nadam se da neće.

Zato je Telemach i dobrim dijelom imao/ima sada ovu akciju da privuče nove korisnike od drugih operatera, a postojeće korisnike ko šiša jer su kao zadovoljni. Svi operateri se tako ponašaju uostalom. Kad brojke pokažu da više nema rasta broja pretplatnika, a nova preuzimanja budu neisplativa/ekonomski neučinkovita, jer bi previše pojela profit, počinje dizanje cijena. I mislim da će operateri postići prećutni dogovor u vezi toga i nastupiti linearno, odnosno svi u isto vrijeme.

Takvo je stanje bilo u SAD-u. Sve dok je na sceni bilo organsko širenje nije bilo veće inflacije cijena. No u zadnje 3 godine, i baš nakon konsolidacije tržišta, povećanja cijena usluga kod svih provajdera su itekako na sceni. Naravno, ne možemo se porediti ali se dizanje cijena se javilo kao neizostavna posljedica nakon tačke konačne konsolidacije tržišta/tržišnih udjela.
Maharadza

#10177 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

jastuk1 wrote:Jeste to argumentacija dok je Tmach mogao preuzimati male kablovce i tako snažno širiti broj pretplatnika. Sad je već manje više došlo do zasićenja, odnosno dalje povećanje pretplatnika ide isključivo na uštrb preuzimanja tuđih korisnika. Nakon kupovine od strane ovog fonda, Telemach će jako oprezno ići sa novim preuzimanjima, jer fond mora vratiti procenat zarade kroz dividendu, a dividenda se jako smanjuje ako se rade veća preuzimanja. Sada su i manji operateri u poziciji da nabiju sebi cijenu jer ih je komparativno malo ostalo za velike igrače. Zato je sad i otprilike posljednji voz da Tmach preuzme HS. Nadam se da neće.

Zato je Telemach i dobrim dijelom imao/ima sada ovu akciju da privuče nove korisnike od drugih operatera, a postojeće korisnike ko šiša jer su kao zadovoljni. Svi operateri se tako ponašaju uostalom. Kad brojke pokažu da više nema rasta broja pretplatnika, a nova preuzimanja budu neisplativa/ekonomski neučinkovita, jer bi previše pojela profit, počinje dizanje cijena. I mislim da će operateri postići prećutni dogovor u vezi toga i nastupiti linearno, odnosno svi u isto vrijeme.

Takvo je stanje bilo u SAD-u. Sve dok je na sceni bilo organsko širenje nije bilo veće inflacije cijena. No u zadnje 3 godine, i baš nakon konsolidacije tržišta, povećanja cijena usluga kod svih provajdera su itekako na sceni. Naravno, ne možemo se porediti ali se dizanje cijena se javilo kao neizostavna posljedica nakon tačke konačne konsolidacije tržišta/tržišnih udjela.
U prijevodu ako sam dobro shvatio: 'Capitalism' strikes again. :(

Sent from my LG-D802
FMDzem

#10178 Re: HS kablovska

Post by FMDzem »

Kako god okreneš, pare vazda idu ovim iz Haj Nehaja.
Benq

#10179 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Sve je ovo suplja prica oko prodaje HS-a. HS-u treba tako malo da stavi osmijeh na lice vecini svojih pretplatnika , a toga oni nisu ni svjesni. Evo po ko zna koji put ponavljam za ove kanale , raja trazi Sport Klub , pa dajte im kao da je to toliki problem , ako je to i neki trosak za HS , napravite neki dodatni mali paket i ko hoce SK kanale , bujrum doplatit nesto simbolicno 2-3KM uz pretplatu i eto ti kanala.

Tako i mi ostali za ove druge kanale tipa GINX i slicne , jbg svako ima svoj ukus i nesto sto voli da gleda. Internet je odlican, samo da se poradi malo na toj programskoj shemi i bit cete TOP.
Labirint

#10180 Re: HS kablovska

Post by Labirint »

Pitanje ovdje za kolegu iz HS-a (ukoliko se jos javlja) a mozda je neko i od forumasa
imao slicno iskustvo. Korisnik sam KID paketa, digitalna tv, i sad se desava da preko dana
na vecini ( 80% digitalnih i gotovo svi hd kanali) kanala slika jednostavni "ledi", trza i
potpuno je negledljiva. E sad treba li zvati da se pojaca signal ili je do neceg...nepoznatog :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10181 Re: HS kablovska

Post by pici »

Labirint wrote:Pitanje ovdje za kolegu iz HS-a (ukoliko se jos javlja) a mozda je neko i od forumasa
imao slicno iskustvo. Korisnik sam KID paketa, digitalna tv, i sad se desava da preko dana
na vecini ( 80% digitalnih i gotovo svi hd kanali) kanala slika jednostavni "ledi", trza i
potpuno je negledljiva. E sad treba li zvati da se pojaca signal ili je do neceg...nepoznatog :D
zovi ih da ti pregledaju kablove i splittere, meni su nedavno zamjenili glavni koji vodi u kuću i sad je sve ok, zna nekada i kabl da zeza ako nisu u kanalicama pa ga pričepišH nečim, a bogumi zovi ih
Labirint

#10182 Re: HS kablovska

Post by Labirint »

pici wrote:
Labirint wrote:Pitanje ovdje za kolegu iz HS-a (ukoliko se jos javlja) a mozda je neko i od forumasa
zovi ih da ti pregledaju kablove i splittere, meni su nedavno zamjenili glavni koji vodi u kuću i sad je sve ok, zna nekada i kabl da zeza ako nisu u kanalicama pa ga pričepišH nečim, a bogumi zovi ih
Ma "cudno" je to sto iza 7,8 navece sve rOadi ko doxa, kontam da su strane sil
uplele prste :D
chakany

#10183 Re: HS kablovska

Post by chakany »

:place1: Slika na RTL 2 HR je lošija nego na RTL HR.
A bude super filmova subotom na RTL 2, ali se baš vidi da je slika malo mutna.
The Realist

#10184 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Konačno imam viška novca za reciever i sada ne smijem uzeti, jer ne znam šta će se desiti :-x
Sarajevski-Seljak

#10185 Re: AW: HS kablovska

Post by Sarajevski-Seljak »

kakaljin wrote:
Benq wrote:Telemach nema pojma o bilo kakvoj prici vezanoj za HS...
Ja sam dobio informaciju i ako nezvanicno da telemach preuzima HS od 1. augusta. :sad: :sad: :sad: :sad:
Ja danas cuo da "Blicnet" kupuje HS... Posto su trenutno ne konkurentni u FBiH. Dok u RS-u pozitivno posluju...
Cyrax

#10186 Re: AW: HS kablovska

Post by Cyrax »

Sarajevski-Seljak wrote:
kakaljin wrote:
Benq wrote:Telemach nema pojma o bilo kakvoj prici vezanoj za HS...
Ja sam dobio informaciju i ako nezvanicno da telemach preuzima HS od 1. augusta. :sad: :sad: :sad: :sad:
Ja danas cuo da "Blicnet" kupuje HS... Posto su trenutno ne konkurentni u FBiH. Dok u RS-u pozitivno posluju...
Ovom blickrigu su ponude strahobalne. Imaju manje kanala od HS + vjerovatno naplacuju Arene, sportklubova ni na mapi. :lol:
Bolje da Enes aga kupi njih.
The Realist

#10187 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Samo nam treba da ih kupi neki ko ima.slabiju ponudu u svemu, a jos skuplju.
MOSALJOZE

#10188 Re: HS kablovska

Post by MOSALJOZE »

The Realist wrote:Samo nam treba da ih kupi neki ko ima.slabiju ponudu u svemu, a jos skuplju.
Eh to.Vala odoh onda na moju tv,ako će biti tako.
Tiger 033

#10189 Re: HS kablovska

Post by Tiger 033 »

Sarajevski-Seljak wrote:Ja danas cuo da "Blicnet" kupuje HS
:lol: :lol: :lol: :zid: :-)
Zer0

#10190 Re: HS kablovska

Post by Zer0 »

Imam prikljucenu kablovsku HS na obicne crt televizore (2 kom) u kuci znaci analogni signal. Kupio sam novi lcd i hocu digitalni signal. Zvao ih i kazu moram da placam dodatno 13,90 km da bi imao digitalni signal na drugom tvu na onih 13,90 za analogni signal. Je li ovo moguce ili ovaj operater koji se javio ne zna sta prica? Necu placati 30 KM za dva televizora u kuci??
MH i HS kablovska

#10191 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

Zer0 wrote:Imam prikljucenu kablovsku HS na obicne crt televizore (2 kom) u kuci znaci analogni signal. Kupio sam novi lcd i hocu digitalni signal. Zvao ih i kazu moram da placam dodatno 13,90 km da bi imao digitalni signal na drugom tvu na onih 13,90 za analogni signal. Je li ovo moguce ili ovaj operater koji se javio ne zna sta prica? Necu placati 30 KM za dva televizora u kuci??
Poštovani,

digitalna televizija je poseban paket i dodatno se placa 13,50 KM mjesecno. Digitalni resiver ili CI modul (zavisno od TV prijemnika) dobijete na besplatno korištenje.
Ukoliko koristite i naš internet, posebne uštede možete ostvariti korištenjem KID paketa koji u svom sastavu imaju kablovsku TV (analogna), digitalnu TV i internet, a ukupna mjesecna pretplata za paket je 36,30 KM (KID8).

LP
O'zone
Globalni moderator

#10192 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Zer0 wrote:Imam prikljucenu kablovsku HS na obicne crt televizore (2 kom) u kuci znaci analogni signal. Kupio sam novi lcd i hocu digitalni signal. Zvao ih i kazu moram da placam dodatno 13,90 km da bi imao digitalni signal na drugom tvu na onih 13,90 za analogni signal. Je li ovo moguce ili ovaj operater koji se javio ne zna sta prica? Necu placati 30 KM za dva televizora u kuci??
Čovjek je rekao kako treba. Da bi imao digitalnu moraš imati i analognu i tu ti to izađe sa cijenom. Analogna 13,90 KM digitalna 13,50 KM, ukupno 27,40 KM.

Zato su isplatni KID paketi gdje recimo za 36 KM imaš i analognu i digitalnu i internet.

Kod sviju je tako.

EDIT: Evo prestiže me glasnogovrnik koji je tu nakon dugo vremena. Stigao sa godišnjeg :D
Last edited by O'zone on 22/07/2014 13:23, edited 1 time in total.
supercali

#10193 Re: HS kablovska

Post by supercali »

evo i postovanog :D
Cyrax

#10194 Re: HS kablovska

Post by Cyrax »

Pa realno jebavali su mu na ovoj temi mater redovno jedno vrijeme. :D
I ne treba vam se javljati. :lol:
Zer0

#10195 Re: HS kablovska

Post by Zer0 »

MH i HS kablovska wrote:
Poštovani,

digitalna televizija je poseban paket i dodatno se placa 13,50 KM mjesecno. Digitalni resiver ili CI modul (zavisno od TV prijemnika) dobijete na besplatno korištenje.
Ukoliko koristite i naš internet, posebne uštede možete ostvariti korištenjem KID paketa koji u svom sastavu imaju kablovsku TV (analogna), digitalnu TV i internet, a ukupna mjesecna pretplata za paket je 36,30 KM (KID8).

LP
Hvala na odgovoru. Vas internet ne koristim.
Ako moze jos pitanje, ukoliko bi htio da prikljucim taj dodatni paket digitalne tv na drugom spratu u kuci (isto domacinstvo) koja je cijena samog prikljucka.
supercali

#10196 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Cyrax wrote:Pa realno jebavali su mu na ovoj temi mater redovno jedno vrijeme. :D
I ne treba vam se javljati. :lol:
pa ako je prihvatio da bude glasnogovornik pr klinac palac firme onda mora trpiti i pohvale i kritike ma kakve one bile

to sto mu je neko psovao govori o tome ne o postovanom
Zer0

#10197 Re: HS kablovska

Post by Zer0 »

O'zone wrote:
Čovjek je rekao kako treba. Da bi imao digitalnu moraš imati i analognu i tu ti to izađe sa cijenom. Analogna 13,90 KM digitalna 13,50 KM, ukupno 27,40 KM.

Zato su isplatni KID paketi gdje recimo za 36 KM imaš i analognu i digitalnu i internet.

Kod sviju je tako.

EDIT: Evo prestiže me glasnogovrnik koji je tu nakon dugo vremena. Stigao sa godišnjeg :D
Ja mislio da analogni signal izumire kad ono kod nas jos uvijek cijenjen isto kao i digitalni :-) Posebno jer digitalna tehnika moze da prenosi analogni signal. Malo je cudno da mi lcd tuner sada dok imam samo "analognu" kablovsku nalazi digitalne kanale gdje mi samo nedostaje ci modul radi otkljucavanja koje opet nema veze sa samim signalom..Ali valjda trziste diktira cijene...
Last edited by Zer0 on 22/07/2014 13:41, edited 2 times in total.
Cyrax

#10198 Re: HS kablovska

Post by Cyrax »

Nije ni lijepo jebavati covjeku mater koji nije ni 0,1% kriv sto neko na 24Kitchen ne moze gledati snajku kako guli krompir.
Imao sam i ja problema sa HS-om na pocetku 'naći Bože pa nisam glasnogovorniku jebavao majku vec onom mamlazu sa tehnicke podrske sto nije zelio da se javi na telefon.
Da se nisu popravili jesu, strah me da ih ureknem. :D
supercali

#10199 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Cyrax wrote:Nije ni lijepo jebavati covjeku mater koji nije ni 0,1% kriv sto neko na 24Kitchen ne moze gledati snajku kako guli krompir.
Imao sam i ja problema sa HS-om na pocetku 'naći Bože pa nisam glasnogovorniku jebavao majku vec onom mamlazu sa tehnicke podrske sto nije zelio da se javi na telefon.
Da se nisu popravili jesu, strah me da ih ureknem. :D
opet procitaj to psovanje vise govori o ovome sto psuje nego o ovom postovanom
MH i HS kablovska

#10200 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

Zer0 wrote:
MH i HS kablovska wrote:
Poštovani,

LP
Hvala na odgovoru. Vas internet ne koristim.
Ako moze jos pitanje, ukoliko bi htio da prikljucim taj dodatni paket digitalne tv na drugom spratu u kuci (isto domacinstvo) koja je cijena samog prikljucka.
Prikljucak na digitalnu TV ne placate, jedino je bitno da imate prikljucak na analognu TV.
Prijavu mozete izvrsiti pozivom na broj 033 974 444 ili posaljite korisnicke podatke u privatnu poruku.

LP
Locked