SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
quasar

#10176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by quasar »

Ma ko govori o rjesavanju sporova motorkom? Za konkretan slucaj, vrlo podla kradja gdje je materijalna steta ostecenom mnogo veca od materijalne koristi pocinioca, plus njegov bezobrazluk, ne vidim da bi ikakav sudija ili zatvor, napravili bolju pedagosku mjeru od ovog blefa sa motorkom. Jel ti fakat mislis da bi ga isjekli? Bi al u limburgu. Pa niko nije mahnit da lezi godinama zbog cipsa...

Ja ti kazem da se duz bulevara Mese Selimovica na svaki kilometar objesi jedan diler, lopov, siledzija... druga bi prica bila. Ne mora za prave, nego nek samo visi onako do jutra, nek se dernja i zapomaze... Pa toliko su arogantni postali u svom bezobrazluku i ubjedjenju da im zakon nista ne moze da niko vise nece ni da prijavljuje, niti smije... jer se boji odmazde od koje te nema ko sacuvati.

Ja nikad nisam volio oruzje, ali sam predao za dozvolu za pistolj. Neka ima. Kasno je kad se desi. A ti ako hoces osloni se na policiju i sud.
fixer

#10177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

quasar wrote:Ma ko govori o rjesavanju sporova motorkom? Za konkretan slucaj, vrlo podla kradja gdje je materijalna steta ostecenom mnogo veca od materijalne koristi pocinioca, plus njegov bezobrazluk, ne vidim da bi ikakav sudija ili zatvor, napravili bolju pedagosku mjeru od ovog blefa sa motorkom. Jel ti fakat mislis da bi ga isjekli? Bi al u limburgu. Pa niko nije mahnit da lezi godinama zbog cipsa...

Ja ti kazem da se duz bulevara Mese Selimovica na svaki kilometar objesi jedan diler, lopov, siledzija... druga bi prica bila. Ne mora za prave, nego nek samo visi onako do jutra, nek se dernja i zapomaze... Pa toliko su arogantni postali u svom bezobrazluku i ubjedjenju da im zakon nista ne moze da niko vise nece ni da prijavljuje, niti smije... jer se boji odmazde od koje te nema ko sacuvati.

Ja nikad nisam volio oruzje, ali sam predao za dozvolu za pistolj. Neka ima. Kasno je kad se desi. A ti ako hoces osloni se na policiju i sud.
Zakon im ne moze nista, i ti bi po analogiji odmah jos vise srozao taj zakon? Lopov, mafijas,hulja ima muda. Nabavi ti hiljadu pistolja, mozda ce ti pomoci da se bolje osjecas, ali nemoj biti siguran da ce te odbraniti. Kad se sroza zakon, samo ce biti jos vise prostora krvolocima poput Turkovica da se izivljavaju po nama. Jedino sistem pomaze.
amrica

#10178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

quasar wrote:Siguran sam da su blefirali jer niko nije toliko malouman da sebi natovari takvo KD pred tolikim svjedocima. Kako god, skidam im kapu, i volio bih da naprve kakvu firmu pa da ih covjek malo unajmi povremeno.... :lol:

:thumbup:

nisam ni sekunde pomislaila da je bilo "zaoprave"

Motorka je suptilno psiholosko vaspitno sredstvo :D

ali je nikad nece zaboraviti :D

da su pustili posao policiji, vec bi bili lopovi napolju i nekogf drugog ojadili kad od ovih nista nisu uspjeli izvuci.
quasar

#10179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by quasar »

fixer wrote:
quasar wrote:Ma ko govori o rjesavanju sporova motorkom? Za konkretan slucaj, vrlo podla kradja gdje je materijalna steta ostecenom mnogo veca od materijalne koristi pocinioca, plus njegov bezobrazluk, ne vidim da bi ikakav sudija ili zatvor, napravili bolju pedagosku mjeru od ovog blefa sa motorkom. Jel ti fakat mislis da bi ga isjekli? Bi al u limburgu. Pa niko nije mahnit da lezi godinama zbog cipsa...

Zakon im ne moze nista, i ti bi po analogiji odmah jos vise srozao taj zakon? Lopov, mafijas,hulja ima muda. Nabavi ti hiljadu pistolja, mozda ce ti pomoci da se bolje osjecas, ali nemoj biti siguran da ce te odbraniti. Kad se sroza zakon, samo ce biti jos vise prostora krvolocima poput Turkovica da se izivljavaju po nama. Jedino sistem pomaze.
A gdje ti je sistem?

Nema.

Dok ga naprave, ja legitimno branim svoje. Nek pise u kojem hoce zakonu sta god hoce. Moje je legitimno pravo da branim svoju porodicu i imovinu svim sredstvima koja su nuzna.

A ti cekaj sistem.

I da. Imam i ja komad zemlje i mjesalicu za beton.
fixer

#10180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

quasar wrote: A gdje ti je sistem?

Nema.

Dok ga naprave, ja legitimno branim svoje. Nek pise u kojem hoce zakonu sta god hoce. Moje je legitimno pravo da branim svoju porodicu i imovinu svim sredstvima koja su nuzna.

A ti cekaj sistem.

Pa dok postoje likovi poput tebe sistema nece biti. Ne mozes pitat gdje je sistem i pritom ga rusiti. Da se razumijemo, nisam ni ja neko ko misli da nekad sila ne pomaze. Pomaze, samo ta sila mora biti od policije, ili u samoodbrani - poput one cure u kladionici. Ali od tebe NIKAKO, osim ako nije samoodbrana. Pa ima neko njegov ko ce doci i reci isjekli ga motorkom zbog cipsa. I lanac je zapocet.
JThomas

#10181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

brate, ko misli da bi ga stvarno isjekli lud je.
fixer

#10182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

JThomas wrote:brate, ko misli da bi ga stvarno isjekli lud je.
Ko misli da ne bi je naivan ili vidovit.
quasar

#10183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by quasar »

fixer wrote:
quasar wrote: A gdje ti je sistem?

Nema.

A ti cekaj sistem.

Pa dok postoje likovi poput tebe sistema nece biti. Ne mozes pitat gdje je sistem i pritom ga rusiti. Da se razumijemo, nisam ni ja neko ko misli da nekad sila ne pomaze. Pomaze, samo ta sila mora biti od policije, ili u samoodbrani - poput one cure u kladionici. Ali od tebe NIKAKO, osim ako nije samoodbrana. Pa ima neko njegov ko ce doci i reci isjekli ga motorkom zbog cipsa. I lanac je zapocet.
Znaci ja sam glavni problem? Tako vjerovatno misle i oni koji prave sistem, zato i jeste ovako.
Comrad

#10184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

Dajte ba ljudi, fakat ste smijesni. Eto nestalo im benzina, pa ga zato nisu isjekli.

A to nije bilo u gjepeku nekih kljuceva, nozeva, alata, ako su vec imali motorku. Mogli su ga fino isparcat da su htjeli, bilo cim. Da su vec htjeli da ga ubiju, pa mogli su ga obojica izgazati fino po lobanji. Ne, htjeli ga ubiti, nestalo benzina i ajmo sta cemo, razlaz. :D

Ocito je da su htjeli da ga isprepadaju, da nikad vise ne pomisli da ukrade nesto. Barem ne njima.
JThomas

#10185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

fixer wrote:
JThomas wrote:brate, ko misli da bi ga stvarno isjekli lud je.
jah eto, slučajno pila zakazala u odsudnom trenutku, inače bi ga pred svjedocima isjekli na komade.
fixer

#10186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

quasar wrote:
Znaci ja sam glavni problem? Tako vjerovatno misle i oni koji prave sistem, zato i jeste ovako.
Niko ti nije rekao da si glavni. Ne razumijem cemu to uvecavanje neceg sto sam rekao. A sigurno jesi problem. Zasto? Pa necu pitati nekog, cija je zivotna odluka da krene "krivim putem", da li bi htio da se uspostavi sistem? Pa naravno da je njegov odgovor ocit. On profitira u toj mogucnosti prevare sistema, a tvoje bi bilo, uz pretpostavku da si uzoran gradjanin, da se boris za sistem. Jedini on moze biti donekle garant sigurnosti tvog djeteta na putu prema skoli. Tvoj pistoj za pasom to ne moze.
fixer

#10187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

JThomas wrote:
jah eto, slučajno pila zakazala u odsudnom trenutku, inače bi ga pred svjedocima isjekli na komade.
Tako se izrazavas i na sudu? To je zakljucivanje i omogucilo norveskom Zuci da ubije onolike ljude. Ma gdje ce on? Zamisli!
madnessa

#10188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by madnessa »

Mene je zaprepastio broj komentara podrške i reagovala sam na njih.
To što bi oni uradili ili ne je pitanje samo njihovog uma i trenutka kada bi se ta motorka upalila (sreća, pa nije, jer bismo se sad svi kolektivno zgražavali). Čovjeka svašta prenese, pa učini ono što nikad nije ni pomišljao da učini. Sama činjenica da su bili sposobni pomisliti na korištenje motorke u svrhu utjerivanja straha od rezanja na komade dovoljno govori o njihovom psihićkom stanju. U trenutku bijesa i pod dejstvom adrenalina i najdobroćudnijeg čovjeka prenese...
Od ovoga su mi strašniji još komentari podrške (koje mogu čitati hiljade ljudi) ovakvom činu.

Vjerovati da će sistem profunkcionisati kada neki drugi ljudi počnu da rade po sistemu, a svoj posao raditi mimo tog sistema je apsurd! Sve dok se većina ne počne vjerovati u sistem i raditi na unapređivanju istog stanje će biti kakvo i jeste. Ukoliko više ljudi bude na strani bezakonja onda kao društvo idemo u negativu.
JThomas

#10189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

jah, treb'o bi se isto izražavati na sudu i na forumu.

oni su htjeli da ga živog pred svjedocima isjeku na komade, pa kad je pila otkazala, onda su odustali i nanijeli mu samo lakše povrede. umjesto 213334 drugih načina da ga ubiju ako su to stvarno htjeli. šerlok, nisi kapu stavio pa te nismo prepoznali...
Hendrix

#10190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Hendrix »

Očigledno su ga htjeli dobro prepasti nije niko toliko lud ovde šta vam je, od mene imaju punu podršku a ove zaštitnike ljudskih prava po forumu bih volio vidjeti kako reaguju kada vas lola zovne i kaže imamo vaše auto dajte pare.

Lako je pričati po forumu i biti majka Tereza, ali kada je u pitanju vaša imovina ili novac sve se mjenja, a znamo kako zakon djeluje, za par dana bi ih Omar izvukao iz ko zna kojih razloga, zato molim vas ne laprdajte više o nehumanom činu sa motorkom, ja kažem svaka čast za ideju.
Cholina_Lokica

#10191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

Hendrix wrote:Očigledno su ga htjeli dobro prepasti nije niko toliko lud ovde šta vam je, od mene imaju punu podršku a ove zaštitnike ljudskih prava po forumu bih volio vidjeti kako reaguju kada vas lola zovne i kaže imamo vaše auto dajte pare.

Lako je pričati po forumu i biti majka Tereza, ali kada je u pitanju vaša imovina ili novac sve se mjenja, a znamo kako zakon djeluje, za par dana bi ih Omar izvukao iz ko zna kojih razloga, zato molim vas ne laprdajte više o nehumanom činu sa motorkom, ja kažem svaka čast za ideju.
:thumbup: :thumbup:
Upravo...
fixer

#10192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

JThomas wrote:jah, treb'o bi se isto izražavati na sudu i na forumu.

oni su htjeli da ga živog pred svjedocima isjeku na komade, pa kad je pila otkazala, onda su odustali i nanijeli mu samo lakše povrede. umjesto 213334 drugih načina da ga ubiju ako su to stvarno htjeli. šerlok, nisi kapu stavio pa te nismo prepoznali...
Nemoj pretpostavljat! Nije tvoje, a ni moje da pretpostavljamo. Nikakve cinjenice nemamo, ni ti ni ja, pa da radimo neke pretpostavke. Ja ne kazem da bi, ali isto ne kazem niti da ne bi. A blize sam ja Serloku nego ti advokatu...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#10193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Admir_1984 »

Hendrix wrote:Očigledno su ga htjeli dobro prepasti nije niko toliko lud ovde šta vam je, od mene imaju punu podršku a ove zaštitnike ljudskih prava po forumu bih volio vidjeti kako reaguju kada vas lola zovne i kaže imamo vaše auto dajte pare.

Tacno :thumbup:

Za ovo gore boldovano, nek se uzdaju u demokratiju, sud i policiju :roll:
JThomas

#10194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

fixer wrote: Nemoj pretpostavljat! Nije tvoje, a ni moje da pretpostavljamo. Nikakve cinjenice nemamo, ni ti ni ja, pa da radimo neke pretpostavke. Ja ne kazem da bi, ali isto ne kazem niti da ne bi. A blize sam ja Serloku nego ti advokatu...
tvoje razmišljanje je to koje je naivno, jer misliš da onaj ko je krenuo da ubije čovjeka odustaje zato što mu je jedno sredstvo otkazalo. e to je pretjerani optimizam i naivnost. da su htjeli da ga ubiju, ne bi ih spriječio "kvar" na pili.
fixer

#10195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

JThomas wrote:
fixer wrote: Nemoj pretpostavljat! Nije tvoje, a ni moje da pretpostavljamo. Nikakve cinjenice nemamo, ni ti ni ja, pa da radimo neke pretpostavke. Ja ne kazem da bi, ali isto ne kazem niti da ne bi. A blize sam ja Serloku nego ti advokatu...
tvoje razmišljanje je to koje je naivno, jer misliš da onaj ko je krenuo da ubije čovjeka odustaje zato što mu je jedno sredstvo otkazalo. e to je pretjerani optimizam i naivnost. da su htjeli da ga ubiju, ne bi ih spriječio "kvar" na pili.
Ko je rekao da ja mislim da su htjeli da ga ubiju? Pricas stvari koje uopce nisu tema. Ja ne raspravljam o njima. Rekao sam ti da isuvise malo znamo. A pretpostavkama ovdje jednostavno nije mjesto.
JThomas

#10196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

a zasmetao ti je nedostatak pravničke forme pri mom virtualnom ophođenju? :lol:
ne, nisi napisao da bi ga ubio, nego da je naivan onaj ko misli da ga ne bi ubio :lol:
fixer

#10197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

JThomas wrote:a zasmetao ti je nedostatak pravničke forme pri mom virtualnom ophođenju? :lol:
ne, nisi napisao da bi ga ubio, nego da je naivan onaj ko misli da ga ne bi ubio :lol:
Naravno da je naivan. Na osnovu novinckog clanka donositi sud o necemu. A vidovit - to ne trebam ni objasnjavat. Sta ti znas kakav je ko, te sta mu je u glavi bilo.
JThomas

#10198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

činjenice su da je načina je bilo pri ruci (ne mora motorka uopšte raditi da bi njom mogao bez po' muke ubiti čovjeka) a da se ubistvo nije desilo. najosnovnija logika nam govori da je falio element volje.

al' bitnije je kontrirati na silu i još usput ubaciti ničim izazvana ad hominem prozivanja.
amrica

#10199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

lopova su mlatili pola sata, a ni teze tjelesne povrede nije dobio :-) i to metalnim sipkama :-)

a pojedinci tvrde da je kriva motorka sto nije glavom zaplatio :roll:

pa nisu ni ova dvojica toliko blesavi :oops:
fixer

#10200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

amrica wrote:lopova su mlatili pola sata, a ni teze tjelesne povrede nije dobio :-) i to metalnim sipkama :-)

a pojedinci tvrde da je kriva motorka sto nije glavom zaplatio :roll:

pa nisu ni ova dvojica toliko blesavi :oops:
Dakle, jedan lopov bi trebao da promijeni svoje navike nakon pola sata udaranja u kojem je zadobio samo lakse povrede? :D Oj kunem se! :D Nema ozbiljnijeg lopova da bar nekoliko puta nije dobio "ozbiljnije" po pi**i, pa ih se "ogroman broj preobratio" :D Sta postici onda s ovim? Prebit, a ne ubit, zastrasit, a ne prekoracit granicu? Pa nisu lopovi mutavi da ih ovo prestrasi. Taj zivotni stil nasilja i lopovluka su i izabrali, kvalificirali se i tako zive. A jedan normalan covjek, sa poslom od 8-4, treba da ih prestrasi svojom suravoscu. :D
Locked