1. Da se zakrpe udarne rupe na SVIM vaznijim cestama. Eto neka bude na aneksu prvo. Mislim da sam prije 3 godine nesto slicno napisao. I evo jutros prodjoh i
Sarajevo Construction
-
elk
#10176 Re: Sarajevo Construction
E cuj metro. Pa jos tunel za dobrinju. Hoce li travnicki i kiseljacki akademici to projektovati? Od mene samo jedno,a i to nisam siguran koliko je realno i mogu li oni to u desetogodisnjem planu.
1. Da se zakrpe udarne rupe na SVIM vaznijim cestama. Eto neka bude na aneksu prvo. Mislim da sam prije 3 godine nesto slicno napisao. I evo jutros prodjoh i
sta ces.
- JavierBosnia
#10177 Re: Sarajevo Construction
Na aneksu nema rupa da bi ih mogao zakrpiti nego je cesta takva da je sva nekako i udubljena i neravna, rebrasta ne znam kako bih to nazvao. Ako su mogli halida kajtaza podici i odraditi, sto ne bi i ovoelk wrote:E cuj metro. Pa jos tunel za dobrinju. Hoce li travnicki i kiseljacki akademici to projektovati? Od mene samo jedno,a i to nisam siguran koliko je realno i mogu li oni to u desetogodisnjem planu.
1. Da se zakrpe udarne rupe na SVIM vaznijim cestama. Eto neka bude na aneksu prvo. Mislim da sam prije 3 godine nesto slicno napisao. I evo jutros prodjoh ista ces.
Nek neko izrscuna koliko je halida kajtaza a koliko do mosta na aneksu?
- P308
#10178 Re: Sarajevo Construction
Kad bi bilo malo vise volje mogli bi u narednih 5 godina dobiti dosta dobrih stvari kada je u pitanju cestovna infrastruktura.
Treba gurat ovu Prvu transverzalu svim silama sad kad se pomaklo sa mrtve tacke i kad su se svi "nadigli".
Treba zavrsavati Juznu i Sjevernu i treba odraditi Dzemala Bijedica na 2+2 kao sto su i obecali.
Dodaj na to i zavrsetak IX i XII transverzale. 0 transverzala takodjer.
Sto je najtuznije za sve ovo postoje velike najave i obecanja osim za Sjevernu a bojim se da na kraju nista necemo dobiti. Tj. dobit cemo ali kada
Prije par mjeseci je bio prilog o XII transverzali, navodno skoro rijeseni svi IP odnosi i kao krecu vrlo brzo s radovima. Sada to vise niko i ne spominje.
Prije par mjeseci najavise i Dzemala Bijedica pa odgodise za proljece 2020. godine (nadam se da ima istine u tome i da nije suplja).
Prije par mjeseci Ajnadzic rece da ce raditi sve da se konacno zavrsi 0 transverzala, ovih dana isto to ponavlja za Prvu transverzalu.
Ako je suditi po njihovim izjavama 2020. ce biti dobra godina. Od radova na ovim gore nabrojanim cestama do radova na rekonstrukciji tramvajske pruge, stanica, nabavke tramvaja i trolejbusa, itd.
Treba gurat ovu Prvu transverzalu svim silama sad kad se pomaklo sa mrtve tacke i kad su se svi "nadigli".
Treba zavrsavati Juznu i Sjevernu i treba odraditi Dzemala Bijedica na 2+2 kao sto su i obecali.
Dodaj na to i zavrsetak IX i XII transverzale. 0 transverzala takodjer.
Sto je najtuznije za sve ovo postoje velike najave i obecanja osim za Sjevernu a bojim se da na kraju nista necemo dobiti. Tj. dobit cemo ali kada
Prije par mjeseci je bio prilog o XII transverzali, navodno skoro rijeseni svi IP odnosi i kao krecu vrlo brzo s radovima. Sada to vise niko i ne spominje.
Prije par mjeseci najavise i Dzemala Bijedica pa odgodise za proljece 2020. godine (nadam se da ima istine u tome i da nije suplja).
Prije par mjeseci Ajnadzic rece da ce raditi sve da se konacno zavrsi 0 transverzala, ovih dana isto to ponavlja za Prvu transverzalu.
Ako je suditi po njihovim izjavama 2020. ce biti dobra godina. Od radova na ovim gore nabrojanim cestama do radova na rekonstrukciji tramvajske pruge, stanica, nabavke tramvaja i trolejbusa, itd.
- drug_profi
#10179 Re: Sarajevo Construction
Kako sam cuo, u planu je da se uradi na isti nacin. Znaci nocni radovi. Ne znam kad ce poceti, ali uradice onaj najgori dio.JavierBosnia wrote:Na aneksu nema rupa da bi ih mogao zakrpiti nego je cesta takva da je sva nekako i udubljena i neravna, rebrasta ne znam kako bih to nazvao. Ako su mogli halida kajtaza podici i odraditi, sto ne bi i ovoelk wrote:E cuj metro. Pa jos tunel za dobrinju. Hoce li travnicki i kiseljacki akademici to projektovati? Od mene samo jedno,a i to nisam siguran koliko je realno i mogu li oni to u desetogodisnjem planu.
1. Da se zakrpe udarne rupe na SVIM vaznijim cestama. Eto neka bude na aneksu prvo. Mislim da sam prije 3 godine nesto slicno napisao. I evo jutros prodjoh ista ces.
Nek neko izrscuna koliko je halida kajtaza a koliko do mosta na aneksu?
- JavierBosnia
#10180 Re: Sarajevo Construction
Cca 330m halida kajtaza, duplo vise cc 670m safeta hadzica na aneksu do rsskrsnice prije sudadrug_profi wrote:
Kako sam cuo, u planu je da se uradi na isti nacin. Znaci nocni radovi. Ne znam kad ce poceti, ali uradice onaj najgori dio.
Nadam se da ce srediti to jer nema druge. Kraj sept i pocrtak okt su najavljeni neki rsdovi izmedjuostalih i sanacija prelaza preko pruge
- drug_profi
#10181 Re: Sarajevo Construction
Ondje ima velikih problema i sa propalim šahtovima, a vitalna je ulica tako da je tesko organizovati da građani ne trpe, a da se sve brzo uradi. Mislim da ce se saobracaj tamo morati potpuno obustaviti nekoliko dana, a onda slijedi kolaps na ostalim saobracajnicama, najvise na Otoci.
- JavierBosnia
#10182 Re: Sarajevo Construction
Ma moze se u nocnim satima to rjesiti pa dio po dio. Skinu sloj stari, nek ostane makadam nije nista losije nego sad. Pa onda sljedeca faza i tako do kraja, pa kad su halida kajtaza udpjeli i ovo ce, cak mislim da je veci gore znacaj bio, velesici i tunel ciglane povezivsnje sve.
- drug_profi
#10183 Re: Sarajevo Construction
Pa kazem ti sahtovi su problem, Tu mora biti betoniranja, salovanja, otvorenih rupa... ne vjerujem da se moze bez potpune obustave onaj dio odraditi.JavierBosnia wrote:Ma moze se u nocnim satima to rjesiti pa dio po dio. Skinu sloj stari, nek ostane makadam nije nista losije nego sad. Pa onda sljedeca faza i tako do kraja, pa kad su halida kajtaza udpjeli i ovo ce, cak mislim da je veci gore znacaj bio, velesici i tunel ciglane povezivsnje sve.
- So What!
#10184 Re: Sarajevo Construction
Izgradnja podzemne garaže i trga Stari grad - 19. 09. 2019.

- So What!
#10185 Re: Sarajevo Construction
Izgradnja SPO Otoka Residence - 22. 09. 2019. @ SA-C

- So What!
#10186 Re: Sarajevo Construction
Izgradnja SPO River Walk - 22. 09. 2019. @ SA-C

- Hajvan
#10187 Re: Sarajevo Construction
So What! wrote:Izgradnja SPO River Walk - 22. 09. 2019. @ SA-C
sve sto je Dijamant “Otoka” trebao biti…. a nije...
- P308
#10188 Re: Sarajevo Construction
Ova mala zgradica "Otoka residence" fino izgleda da nema ovih klima uredjaja po fasadi ili da su ih bar nekako sakrili. Mislim jeste obicna kocka ali fino su oni to sa fasadom uradili i ova staklena ograda na balkonima. Sasvim solidno.
River Walk ce ispasti jako dobro. Svidja mi se.
Cak ni ovaj srednji dio Dijamnta ne izgleda lose. Steta sto na slican nacin nisu odradili i ovaj "toranj". Jedino je okolina oko obje zgrade grozna (Dijamant i Otoka residence). Planiraju li sta rusiti okolo?
Cak ni ovaj srednji dio Dijamnta ne izgleda lose. Steta sto na slican nacin nisu odradili i ovaj "toranj". Jedino je okolina oko obje zgrade grozna (Dijamant i Otoka residence). Planiraju li sta rusiti okolo?
- VladaFBiH
#10189 Re: Sarajevo Construction
koliko sam skontao tu prolazi spoj Sjeverne longitudinale i proširene Džemala BijedićaP308 wrote:Ova mala zgradica "Otoka residence" fino izgleda da nema ovih klima uredjaja po fasadi ili da su ih bar nekako sakrili. Mislim jeste obicna kocka ali fino su oni to sa fasadom uradili i ova staklena ograda na balkonima. Sasvim solidno.
- Haris033
#10190 Re: Sarajevo Construction
U River Walk zgradama cijena za m2 = 3300KM. 
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#10191 Re: Sarajevo Construction
Miris sumpora gratis 
-
Trebam te
#10192 Re: Sarajevo Construction
Haris033 wrote:U River Walk zgradama cijena za m2 = 3300KM.
Kome ba?
- Thorgerson
#10193 Re: Sarajevo Construction
Zastoo ove klime zastoooo!!!

-
made_in_sarajevo
#10194 Re: Sarajevo Construction
ovo mi izgleda kao da su kupci stavljali dodatne klime jer na balkonu u cosku se vidi da vec stoje klime. inace ne kontam danas ovo, znas da ce svak ziv staviti klimu pa de uracunaj odma neku rupu u zgradi, dodatak, na krov stavi, nesto. mislim svakako je pravis iz temelja pa imas prostora da radis sta hoces. Vila mak je po meni predobro odradila klime. stoje na balkonu ali sakrivene iza drvenih vrata, izgleda kao tarabe da su poredane. ovako sa ulice izgleda sve napucano, nigdje se klime ne vide.
- Thorgerson
#10195 Re: Sarajevo Construction
Ovo sa klimama je prešlo svaku mjeru. Tu ima više problema, ne samo estetskih.
Stanari klime postavljaju gdje žele. Dakle, smatraju moj stan - radit ću šta mi je volja. I šta se onda dešava da često nemaju gdje sa odvodom. I onda taj odvod ostave onako da kapa na ulicu. Ili još gore, motaju crijeva sa odvodom nazad u stan, na balkon i sl. Pa tek to onda ni na šta ne liči.
Znači sigurno vam se desilo da hodate ulicom i nesto vam kapne. Eh, to su klime gdje je odvod ostavljen da visi u zraku i da kapa na ulicu.
Vjerovatno je skupo stavljati te klime na krov, ili praviti neki centralni sistem hlađenja, nemam pojma. Ali daj onda ih barem planiraj, upravo to što kažeš sa vilom Mak ili npr Sarajevo Waves je to isto fino napravio.
Stanari klime postavljaju gdje žele. Dakle, smatraju moj stan - radit ću šta mi je volja. I šta se onda dešava da često nemaju gdje sa odvodom. I onda taj odvod ostave onako da kapa na ulicu. Ili još gore, motaju crijeva sa odvodom nazad u stan, na balkon i sl. Pa tek to onda ni na šta ne liči.
Znači sigurno vam se desilo da hodate ulicom i nesto vam kapne. Eh, to su klime gdje je odvod ostavljen da visi u zraku i da kapa na ulicu.
Vjerovatno je skupo stavljati te klime na krov, ili praviti neki centralni sistem hlađenja, nemam pojma. Ali daj onda ih barem planiraj, upravo to što kažeš sa vilom Mak ili npr Sarajevo Waves je to isto fino napravio.
- corsa
#10196 Re: Sarajevo Construction
Thorgerson wrote:Ovo sa klimama je prešlo svaku mjeru. Tu ima više problema, ne samo estetskih.
- Logovan
#10197 Re: Sarajevo Construction
Klima uređaji redovni na fasadama - dovoljno govori o nama. 
-
lissics
#10198 Re: Sarajevo Construction
Pa vjerojatno stave u dnevnom boravku, a neko sebi ugradi i u ostalim sobama. Za jedan stan 2-3 jedinice na fasadi
-
dzipalo
#10199 Re: Sarajevo Construction
Da bi se rijesio taj problem prvo je trebalo rijesiti problem "zatvaranja balkona" da bi se dobile vece prostorije. Ali opet, sta je sa stanom koji nema balkon, gdje da postavi klimu nego na fasadu?
- Thorgerson
#10200 Re: Sarajevo Construction
Taj stan nema klimu, niti može imati. Prodaj se takav-kakav je. Kraj priče.dzipalo wrote:Da bi se rijesio taj problem prvo je trebalo rijesiti problem "zatvaranja balkona" da bi se dobile vece prostorije. Ali opet, sta je sa stanom koji nema balkon, gdje da postavi klimu nego na fasadu?
Pa će se investitor sljedeći put dobro počešati po glavi da skonta kako da to riješi.
Al na divljem zapadu, naravno toga nema. Radi ko šta hoće.