Nikako.Rosebud_ wrote:Kupila sam jutros Manhattan puder, 80 sand, nije los, fino prekrije, samo mi nekako pravo neprirodno izgleda... Il ide sad jos nesta na taj puder? Deder mi pojasnite pliiiiz taj proces, kako da se sad to sve fino "ugladi"
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Allenass
#10176 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- Michun
#10177 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja ga nisam koristila pa ne znam efekat. Ali u principu tecni puder koji se primjeti na licu nije cemu. Probaj naci neki lagani puder u prahu ili kamenu pa laganini nanesi...cetkom. Al sumnjam da ce pomoci
.
- Rosebud_
#10178 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- Michun
#10179 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Slaka si 
Mozda ti je samo neobicno na licu? Zato, malko pudera u prahu ili kamenu i poprasi. Bronzer ti se stavlja na cijelo lice da budes kao osuncana, ali je treba boju utrefiti da ne izgledas pretamna. Moze se koristiti kao rumenilo zimi kad/ako si blijeda.
Mozda ti je samo neobicno na licu? Zato, malko pudera u prahu ili kamenu i poprasi. Bronzer ti se stavlja na cijelo lice da budes kao osuncana, ali je treba boju utrefiti da ne izgledas pretamna. Moze se koristiti kao rumenilo zimi kad/ako si blijeda.
- Lady Saray
#10180 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
probaj sa rumenilom 
- Nisrin
#10181 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Taj puder, s obzirom da je matirajuci jako dobro prekrije sve sto prekriti treba, tako da ti preko zaista ne treba nista...Rosebud_ wrote:Nisam rekla da izgleda ruzno, jer fino ujednaci boju lica, samo eto kontam nesto mi fali. Kad vec nemam pojma, sta je to bronzer?
Vjerovatno nisi navikla na pudere, i samo pazi da ga stavis u normalnoj kolicini i da dobro razmazes...
Meni se totalno stopi sa kozom i ne primjeti se na licu
Ti svakako pokusaj i sa nekim rumenilom, breskvastim naprimjer, ono sto mi pada napamet su odlicna Manhattan rumenila kao i Buorjois, koja traju i po 2 godine
- Rosebud_
#10182 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
HahahaMichun wrote:Slaka si
Ma generalno se slabo sminkam, samo maskara i bogda one kreme u boji koju sam vec prije spomenula, i to vecinom na bradi jer mi je to bas kriticno podrucje na licu.
A malo me strah eksperimentirat s rumenilom, nestrucna sam pa cu ispast klovnasto na kraju
Nista, samo cu stavit sto manje ovog, tek koliko je dovoljno da fino izgleda, i to je to.
P.S.
Jos samo trebam naucit kako se rukuje onim eye linerom, jednom su mi to fino stavili i bas mi se svidjelo. A ja smotana za ovo sminkanje skroz, ni ideje ni smisla, a ni da se nakanim da nadjem i pokupujem sta sve treba. Kontam nasla sebi hairliju pa sta me sad briga
- KiSSgirl
#10183 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
e ovako, pro lumiere i vitalumiere i mat ima naravno nijansi oni su 40 KM,a vitalumiere aqua su 50KM i vitalumiere u boci kao krempuder oni su po 35KM. te sjene trenutno nema otisle su,ima Les 4 Ombres 93 smoky eyes ,br.16 Murano,br.29 Lagons,br.33 Prelude,br.08 Vanites,br 19Enigma i jos ih ima, uglavnom ima jos puno izboraKiSSgirl wrote:joj mislim da ima, vidjela sam ihZelena Carapa wrote:mozes li vidjeti ima li ove sjene?KiSSgirl wrote:e ovako, parfeme nema samo sminkuprolumiere je 40KM, vitalumiere aqua je 50KM, neko vece pakovanje.. btw stigle su neke extra maskare eto
![]()
![]()
znas li naziv sjena
EDIT: maskare Chanel su 45, a ima i HR koje su 50
- Deep red
#10184 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Bas mi je drago da ti se svidja. Ja cekam da prođe N. godina, da uzmem jos jednu (zbog bodova na kartici).miss_heidi wrote:da se i ja prijavim, kupila ovu maskaru, fakat je super, a i super joj je trenutna cijena u CM-u (hvala deep red na ovoj info)
Jest da mi ne treba jos jedna maskara, imam neotpakovanu Essence-I love extreme (procitala sam dosta pohvala o njoj, pa uzeh da probam) ali mi zao propustiti zbog cijene. Generalno, uvijek sam bila zadovoljna L´orealovim maskarama
- yellow cat
#10185 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
juče je uzela, hajde nije belaj ako ne valja, a i hvalili su onu multiaction pa mi je bila bezveze.. ali znaš šta, ova je fenomenalna ! Ispočetka je malo čudna jer nisam nikad baratala sa onolikom četkicom. Lijepo razdvaja trepavice, uvija ih, boja baš crna, ne trusi se. Ja prezadovoljna!Deep red wrote: Bas mi je drago da ti se svidja. Ja cekam da prođe N. godina, da uzmem jos jednu (zbog bodova na kartici).
Jest da mi ne treba jos jedna maskara, imam neotpakovanu Essence-I love extreme (procitala sam dosta pohvala o njoj, pa uzeh da probam) ali mi zao propustiti zbog cijene. Generalno, uvijek sam bila zadovoljna L´orealovim maskarama
Eh, da, vidim da se pune dvije stranice niste preseravale sa Dramom, pa vas je lijepo ponovo čitati.
- swirl
#10186 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Kako, tj. cime ovako nasminkati oci:

- Deep red
#10187 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni ovdje najvise dominira boja ociju.
Mislim da bi se ovakav efekat postigao sjenkom u taupe (sivkastobraon) nijansi na gornjem i donjem kapku, sa puuuno maskare. Cak nisam sigurna da li ima krejon (iako ga ima onda je bas tanko nanijet uz korijen trepavica).
To je moje skromno misljenje.
Edit: mislim da ipak ima krejon.
Mislim da bi se ovakav efekat postigao sjenkom u taupe (sivkastobraon) nijansi na gornjem i donjem kapku, sa puuuno maskare. Cak nisam sigurna da li ima krejon (iako ga ima onda je bas tanko nanijet uz korijen trepavica).
To je moje skromno misljenje.
Edit: mislim da ipak ima krejon.
- Nisrin
#10188 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ovo je smokey eyes- sa sivkastom sjenom (njeznom), sa malo crnog kreona ispod oka koji je razmazana, iznad je tanka linija kreonom izvucena uz liniju trepavica + sa dosta maskare...
Evo i tutorial:
Jedina razlika sto je kod ove djevojke neka zlatna sjena...
Evo i dobar video kako precizno "izvuci linije" na ocima kreonom i tusem...inace, ova djevojka ima super tutoriale po YT, zastitno je lice Lancome-a i sminka mnoge zvijezde
Evo i tutorial:
Jedina razlika sto je kod ove djevojke neka zlatna sjena...
Evo i dobar video kako precizno "izvuci linije" na ocima kreonom i tusem...inace, ova djevojka ima super tutoriale po YT, zastitno je lice Lancome-a i sminka mnoge zvijezde
- swirl
#10189 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala vam puno 
- bez_ideje
#10190 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ne znam da li je vec neko postavljao neki prikaz.... kako nasminkati oci da se dobiju razlliciti efekti,obzirom na oblik ociju.....ono,kako okrugle izduziti,tuzne-razveseliti i sl.....
I ja imam osjecaj da nikad nisam znala da nasminkam donji kapak ,ili bar to nisam radila sukladno obliku oka.....uvijek obrisem,jer mi bolje izgleda kad je sminka samo na gornjem kapku.....
sad bi,poslije nove,rado uzela 2 dobra rumenila....neko bas roskasto-crvenkasto.......za onaj "prirodno promrzli izgled" .....i neko za blago naglasavanje jagodica...ne narandjasto,vec nesto sto se dobije sa bronzerom npr. samo mat !
I ja imam osjecaj da nikad nisam znala da nasminkam donji kapak ,ili bar to nisam radila sukladno obliku oka.....uvijek obrisem,jer mi bolje izgleda kad je sminka samo na gornjem kapku.....
sad bi,poslije nove,rado uzela 2 dobra rumenila....neko bas roskasto-crvenkasto.......za onaj "prirodno promrzli izgled" .....i neko za blago naglasavanje jagodica...ne narandjasto,vec nesto sto se dobije sa bronzerom npr. samo mat !
- Nisrin
- bez_ideje
#10192 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
to je to
Hvala Nisrin
Hvala Nisrin
- Nisrin
#10193 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sto se tice rumenila, Bourjois ima DIVNA rumenila i traju dugo jer su "pecena"...a ja ih jos nikad nisam nanijela "previse" tako da ih je lako i nanijeti- jedina prpeoruka je da uzmes neku veliku cetku za nanosenje- kabuki ili neku obicnu iz DM-a ako ti se ne daje previse love i to je to!bez_ideje wrote:to je to![]()
Hvala Nisrin
Manhattan takodjer ima divne breskvaste nijanse!
- anestezija123
#10194 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Moram da i ja pohvalim Bourjois rumenila! Zaista su predobra,i nikad ih nisam uspjela potrositi. Traju mi godinama. Promijenim cisto zbog nijanse ili straha od "isteka roka trajanja":
Stvarno su fenomenalna, mislim da cu zauvijek njih kupovati.
Jedino sto se tice rumenila imam svoje "stalno", a oko svega ostalog eksperimentisem, nikako da nadjem savrsenu maskaru ili puder...
Jedino sto se tice rumenila imam svoje "stalno", a oko svega ostalog eksperimentisem, nikako da nadjem savrsenu maskaru ili puder...
- Ma.Le.Na
#10195 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
meni su fina..al nisu postojana na licu..
ne znam kako...ali u neka doba ih jednostavno ne bude vise na licu..
a ne diram lice rukama da obrisem
- alica.k
#10196 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
i meni isto.Ma.Le.Na wrote:meni su fina..al nisu postojana na licu..
rimmelova su dosta postojanija.
- Ma.Le.Na
#10197 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
njih nisam probala
hvala na preporuci
ja kad se ujutro nasminkam..ocekujem da mi sminka traje cijeli dan..
popravim samo puderom u kamenu..jer mi je lice inace jako masno pa se sjajim
oci ne diram...od ujutro pa dok ne dodjem kuci a to je bas kasno navece..
i stoje sjene zahvaljujuci onoj podlozi
tako sam ocekivala i za rumenilo..ali ne...ono jednostavno nakon nekog vremena nestane..
hvala na preporuci
ja kad se ujutro nasminkam..ocekujem da mi sminka traje cijeli dan..
popravim samo puderom u kamenu..jer mi je lice inace jako masno pa se sjajim
oci ne diram...od ujutro pa dok ne dodjem kuci a to je bas kasno navece..
i stoje sjene zahvaljujuci onoj podlozi
tako sam ocekivala i za rumenilo..ali ne...ono jednostavno nakon nekog vremena nestane..
- Michun
#10198 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Malena, Posto ti je masno lice ono ima tu osobinu da upije puder i rumenila. Za tebe je primer...probaj ako imas love.
Swirl, onaj efekat je surma ili kreon u oku uz sjenu okolo trepusa. Boja ociju naravno
Swirl, onaj efekat je surma ili kreon u oku uz sjenu okolo trepusa. Boja ociju naravno
- Ma.Le.Na
#10199 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
primer koristim na ocima ..onaj artdeco
ovaj za lice nisam jos probala..ma sve kontam ne bi da se zabetoniram u te podloge...ono ufol da mi lice dise
koji primer valja i koliko para
ovaj za lice nisam jos probala..ma sve kontam ne bi da se zabetoniram u te podloge...ono ufol da mi lice dise
koji primer valja i koliko para
- swirl
#10200 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Probacu sad za sad sa kreonom, nemam surme, meni su oci smedje-zelene, ali ovo kod SJP mi se bas bas svidja.Michun wrote:Malena, Posto ti je masno lice ono ima tu osobinu da upije puder i rumenila. Za tebe je primer...probaj ako imas love.