Zamisli tek situaciju diplomiras, magistriras u BIH i ne mozes naci posao od kojeg mozes zivjeti jer poslova ima malo a ovi nizi kojih ima malo vise ne placaju ti dovoljno ni za osnovne potrebe a kamoli normalan zivot. Ponosno propadas.Radio Sarajevo wrote:konjislav wrote:Tako samo pišu ljudi koji žele da se osjećaju bolje zbog sebe, zato što oni nisu otišli u Njemačku. Ili su ovi drugi, koji jednostavno žele da ponižavaju nekoga ko se brine o starijim osobama, jer oni to ne rade.stakasa wrote:Kakvo nasladivanje sa ovim - peraci guzica!!! Ljudi rade, bore se, mnogima je to ulaznica u neko novo drustvo a dalje ce se dokvalifikovat, borit, mjenjat... A ako i ostanu, rade posten posao
To je njihov kompleks niže vrijednosti. Drago im je što nisu u tom poslu i zbog toga imaju veću vrijednost i mišljenje o sebi (A to je upravo zbog ovog kompleksa).
Normalnoj osobi je to sasvim normalan i pristojan posao, čak se i dobro plaća.
Ako ću kome prati guzicu, to će biti moja familija, i to samo uža. Nije naša krivica što Švabe odmah strpaju roditelje u dom, čim su malo bolesni.
Sasvim je legitimno reći da to nikad ne bih radio, i nemam nikakav kompleks zbog toga, štaviše, možda imam kompleks više vrijednosti, ali definitivno bih radije konobario, radio u hotelima, i slične druge poslove, a i to se može naći s preživljavajućom platom.
Kao što UglavnomJa reče, ljudi su se školovali za nešto sasvim drugo, prosuli godine i godine života, i sad bi neko da ih zaposli u Njemačkoj na poslovima koje Švabe ne žele raditi. To vrijeđa inteligenciju i jednostavno nije normalno. Ko to prihvati, svaka mu čast, ali meni ti ljudi nisu jasni.
Koliko energije ulože da završe vanredno medicinsku školu, ispolažu ispite iz njemačkog, dok nađu stan, itd., tu istu energiju su mogli uložiti da nešto naprave od života u Bosni, i uspjeli bi Ima hiljadu sjajnih primjera gdje su ljudi uspjeli bez ikakve stranačke pozadine, bez štele, bez ičega...
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- mirsek
#10176 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- stakasa
#10177 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ili izvrces teze ili si jednostavno glup!? Ne znam kako da ti drugacije kazem, svjestan da post moze izazvati reakciju moderatora. Ima upraznjeno radno mjesto i ljudi se prijavljuju, niko nikoga ne tjera, kovac svoje srece i tako dalje i tako blize. E sada, sto se svima nisu poklopile karte da mogu deceniju primat socijalnu pomoc u Norveskoj nakon sto su se udali za papire, to je vec nesto sasvim drugo...Radio Sarajevo wrote:konjislav wrote:Tako samo pišu ljudi koji žele da se osjećaju bolje zbog sebe, zato što oni nisu otišli u Njemačku. Ili su ovi drugi, koji jednostavno žele da ponižavaju nekoga ko se brine o starijim osobama, jer oni to ne rade.stakasa wrote:Kakvo nasladivanje sa ovim - peraci guzica!!! Ljudi rade, bore se, mnogima je to ulaznica u neko novo drustvo a dalje ce se dokvalifikovat, borit, mjenjat... A ako i ostanu, rade posten posao
To je njihov kompleks niže vrijednosti. Drago im je što nisu u tom poslu i zbog toga imaju veću vrijednost i mišljenje o sebi (A to je upravo zbog ovog kompleksa).
Normalnoj osobi je to sasvim normalan i pristojan posao, čak se i dobro plaća.
Ako ću kome prati guzicu, to će biti moja familija, i to samo uža. Nije naša krivica što Švabe odmah strpaju roditelje u dom, čim su malo bolesni.
Sasvim je legitimno reći da to nikad ne bih radio, i nemam nikakav kompleks zbog toga, štaviše, možda imam kompleks više vrijednosti, ali definitivno bih radije konobario, radio u hotelima, i slične druge poslove, a i to se može naći s preživljavajućom platom.
Kao što UglavnomJa reče, ljudi su se školovali za nešto sasvim drugo, prosuli godine i godine života, i sad bi neko da ih zaposli u Njemačkoj na poslovima koje Švabe ne žele raditi. To vrijeđa inteligenciju i jednostavno nije normalno. Ko to prihvati, svaka mu čast, ali meni ti ljudi nisu jasni.
Koliko energije ulože da završe vanredno medicinsku školu, ispolažu ispite iz njemačkog, dok nađu stan, itd., tu istu energiju su mogli uložiti da nešto naprave od života u Bosni, i uspjeli bi Ima hiljadu sjajnih primjera gdje su ljudi uspjeli bez ikakve stranačke pozadine, bez štele, bez ičega...
I na kraju, izmedu nas dvojice, sto ti ne napravi nesto od zivota u Bosni nego si srecu potrazio u Holandiji a majku dole ostavio ko biciklo?
Mislim, spusti se na zemlju, najlakse je moralisati
- DzordzHodzic
#10178 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Al najjaca je ova logika ako tamo nedje ljudi pisaju po cesti, siluju i biju onda sto ne bi i mi mogli.gidra wrote:toga ima više na zapadu nego kod nas 10 puta. Od ubistava, silovanja do pišanja po kojekavim haustorima i parkovima.tuzlak1212 wrote:Koja je ovo pijaca od drzave, vidim sliku iz Mostara ja mislim, neko izaso iz auta u urinira na sred ceste u po bijela dana.
U 2 dana pronadjen ubijen stariji bracni par pa pronadjen konj sa svezanim nogama bacen u Bosnu da se udavi.
Dok svi kukaju sto moramo vize vadit za inostranstvo, ja se cudim kako nas primaju sa vizama uopste... Sramota me kakav smo narod i sta sebi dopustamo
To ti sad fol odjednom bolje kad znas da se u americi 10 pita vise ljudi pobije i siluje nego kod nas?
Udje ti covjek u po bijela dana u kucu i ubije i tebe i zenu al dobro je to, na zapadu toga kolko hoces, suti dobro je
-
komsinica_s_drugog
#10179 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja se pitam da li se zastide kad odu u posjetu u bolnicu nekome svome, a tamo medicinska sestra koja se brine za tog njima dragog.Ili joj se iskelje u facu, upere prst i kazu " peracice guzova"!
-
Seyfo
#10180 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kolegica isto tako mislila da niko nigdje ne piša van hale osim kod nas dok nije otišla u Hamburg i vidjela da seru u metrou. Sjebala se kao niko nikad.Mislim da je rat doživjela lakše.tuzlak1212 wrote:Koja je ovo pijaca od drzave, vidim sliku iz Mostara ja mislim, neko izaso iz auta u urinira na sred ceste u po bijela dana.
U 2 dana pronadjen ubijen stariji bracni par pa pronadjen konj sa svezanim nogama bacen u Bosnu da se udavi.
Dok svi kukaju sto moramo vize vadit za inostranstvo, ja se cudim kako nas primaju sa vizama uopste... Sramota me kakav smo narod i sta sebi dopustamo
Do tad je bilo: "piša iza grma u Bosni? ovo niđe na svijetu nema!"
Jebote pa imamo javnu halu već pesto godina.
A kad bi samo imao uvid koliko ovakvih slučajeva kao što si nabrojao ima za jedan dan u recimo USA, sjebo bi se tek.
-
gidra
#10181 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
DzordzHodzic wrote:Al najjaca je ova logika ako tamo nedje ljudi pisaju po cesti, siluju i biju onda sto ne bi i mi mogli.gidra wrote:toga ima više na zapadu nego kod nas 10 puta. Od ubistava, silovanja do pišanja po kojekavim haustorima i parkovima.tuzlak1212 wrote:Koja je ovo pijaca od drzave, vidim sliku iz Mostara ja mislim, neko izaso iz auta u urinira na sred ceste u po bijela dana.
To ti sad fol odjednom bolje kad znas da se u americi 10 pita vise ljudi pobije i siluje nego kod nas?
Udje ti covjek u po bijela dana u kucu i ubije i tebe i zenu al dobro je to, na zapadu toga kolko hoces, suti dobro jejebem ja nas i nas pogani mentalitet
Upravo suprotno, njegov komentar je bio u fazonu da to samo kod nas ima a na zapadu med i mlijeko teče i kao zgrožava se nad situacijom.
Statistika kaže drugačije. Mi smo relativno mirna sredina sa par ubistava godišnje i to za svjetske okvire, dok je to na zapadu haman pa uobičajno, pogotovo sada sa ovim prilivom migranata, a da ne pričamo kako se u Americi Meksikanci i crnci tamame.
I koja logika? Gdje je iko spominjao neku logiku i da je ovo pravilo?
Last edited by gidra on 28/03/2019 11:16, edited 1 time in total.
- stakasa
#10182 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da, tako nekako... Ovakve stvari prije svega pise balav (bez obzira na godine) svijet, ljudi koji u zivotu nisu auto pogurali. Sa mrvom zivotnog iskustva imas puno veci respekt prema tim "peracima"komsinica_s_drugog wrote:Ja se pitam da li se zastide kad odu u posjetu u bolnicu nekome svome, a tamo medicinska sestra koja se brine za tog njima dragog.Ili joj se iskelje u facu, upere prst i kazu " peracice guzova"!
- insomnia78
#10183 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne. Pogani memtalitet je kad ides onom kako se to samo u Bosni desavaDzordzHodzic wrote:Al najjaca je ova logika ako tamo nedje ljudi pisaju po cesti, siluju i biju onda sto ne bi i mi mogli.gidra wrote:toga ima više na zapadu nego kod nas 10 puta. Od ubistava, silovanja do pišanja po kojekavim haustorima i parkovima.tuzlak1212 wrote:Koja je ovo pijaca od drzave, vidim sliku iz Mostara ja mislim, neko izaso iz auta u urinira na sred ceste u po bijela dana.
Udje ti covjek u po bijela dana u kucu i ubije i tebe i zenu al dobro je to, na zapadu toga kolko hoces, suti dobro jejebem ja nas i nas pogani mentalitet
-
Suzie Q
#10184 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Medicinu i zavrsavaju oni koji smatraju da to mogu raditi i vole taj posao. Njima nije nista tesko i odvratno. Susjeda mi pricala kako je nedavno u hitnu primljen beskucnik našikan drogama i alkoholom, sav usran i upisan na svu prljavstinu i morala ga okupati od glave do pete i obuci u cistu odjecu.
Ali kad vidim onog novog nargila ministra babinog sina privlacnije mi izgleda i gerijatrija nego rad za takve kretene.
A ovog sto se olaksao u Mostaru su trebali zatući na licu mjesta umjesto sto su slikali. Ima onaj jedan video kad je lik iz auta bacao smece pored puta pa mu vozac iz auta iza sve vratio unutra
Ali kad vidim onog novog nargila ministra babinog sina privlacnije mi izgleda i gerijatrija nego rad za takve kretene.
A ovog sto se olaksao u Mostaru su trebali zatući na licu mjesta umjesto sto su slikali. Ima onaj jedan video kad je lik iz auta bacao smece pored puta pa mu vozac iz auta iza sve vratio unutra
- Bluemore
#10185 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Je l Vam sta govori red velicina
3 miliona/ 300 miliona
Ili ovo u USA Zivi 325 miliona ljudi vise nego kod nas
3 miliona/ 300 miliona
Last edited by Bluemore on 28/03/2019 11:23, edited 1 time in total.
-
gidra
#10186 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
tako je roćko, samo nek je sa zapada pa makar i govno bilo.insomnia78 wrote: Ne. Pogani memtalitet je kad ides onom kako se to samo u Bosni desava
-
gidra
#10187 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
postoji nešto što se zove statistika, pa guglaj ili računaj bez obzira na 3 ili 300 miliona.Bluemore wrote:Je l Vam sta govori red velicina
3 miliona/ 300 miliona
- DzordzHodzic
#10188 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jaraniko na tebe i tvoju logiku sam ciljo. Zaboli me karina sto se u americi ili bilo dje vani tamame il pisaju po parkovima i ulicama.gidra wrote:DzordzHodzic wrote:gidra wrote: Al najjaca je ova logika ako tamo nedje ljudi pisaju po cesti, siluju i biju onda sto ne bi i mi mogli.
![]()
Upravo suprotno, njegov komentar je bio u fazonu da to samo kod nas ima a na zapadu med i mlijeko teče i kao zgrožava se nad situacijom.
Statistika kaže drugačije. Mi smo relativno mirna sredina sa par ubistava godišnje i to za svjetske okvire, dok je to na zapadu haman pa uobičajno, pogotovo sada sa ovim prilivom migranata, a da ne pričamo kako se u Americi Meksikanci i crnci tamame.
I koja logika? Gdje je iko spominjao neku logiku i da je ovo pravilo?
Nikakvo to opravdanje nije. Ubistava i kradja treba da je nula. To sto se vani tamame, siluju i kradu apsolutno nikako ne znaci da to treba i kod nas da se desava, u bilo kojoj mjeri.
To tvoje su samo jeftini izgovori i realtiviziranje.
- insomnia78
#10189 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Racuna se stopa na 100 000 tako da to nema vezeBluemore wrote:Je l Vam sta govori red velicina
3 miliona/ 300 miliona
- Bluemore
#10190 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Aha. A ova prica iz metroa je statistika Ili
Nije

Nije
-
gidra
#10191 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pročitaj ponovo njegov komentar pa moj. I nigdje nisam naveo da je ovo izgovor neki niti opravdavam takvo ponasanje.DzordzHodzic wrote: Jaraniko na tebe i tvoju logiku sam ciljo. Zaboli me karina sto se u americi ili bilo dje vani tamame il pisaju po parkovima i ulicama.
Nikakvo to opravdanje nije. Ubistava i kradja treba da je nula. To sto se vani tamame, siluju i kradu apsolutno nikako ne znaci da to treba i kod nas da se desava, u bilo kojoj mjeri.
To tvoje su samo jeftini izgovori i realtiviziranje.
Slažem se sa tobom i mene boli k. šta se na zapadu dešava jer ne planiram ići odavde i volio bih da je ovo što ti spominješ 0, ali to je nemoguće.
Last edited by gidra on 28/03/2019 11:27, edited 1 time in total.
-
komsinica_s_drugog
#10192 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Suzie Q wrote:Medicinu i zavrsavaju oni koji smatraju da to mogu raditi i vole taj posao. Njima nije nista tesko i odvratno. Susjeda mi pricala kako je nedavno u hitnu primljen beskucnik našikan drogama i alkoholom, sav usran i upisan na svu prljavstinu i morala ga okupati od glave do pete i obuci u cistu odjecu.
Jedino mi se gadi podrigivanje.Nedavno mi je pacijent podrignuo u facu, a prethodno se najeo tunjevine i luka.Kad drob ne povratih
- stakasa
#10193 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta bi da je kljuc baciokomsinica_s_drugog wrote:Suzie Q wrote:Medicinu i zavrsavaju oni koji smatraju da to mogu raditi i vole taj posao. Njima nije nista tesko i odvratno. Susjeda mi pricala kako je nedavno u hitnu primljen beskucnik našikan drogama i alkoholom, sav usran i upisan na svu prljavstinu i morala ga okupati od glave do pete i obuci u cistu odjecu.
![]()
Jedino mi se gadi podrigivanje.Nedavno mi je pacijent podrignuo u facu, a prethodno se najeo tunjevine i luka.Kad drob ne povratih![]()
- DzordzHodzic
#10194 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Desava se svuda, normalno, a jel to sad treba da bude opravdanje sto se i u tvojoj avliji desava?insomnia78 wrote: Ne. Pogani memtalitet je kad ides onom kako se to samo u Bosni desava
Nemojte ba jeftinih izgovora i opravdanja.
-
komsinica_s_drugog
#10195 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To mi se ne gadi, mogu jesti kraj osobe koja povracastakasa wrote:Sta bi da je kljuc baciokomsinica_s_drugog wrote:Suzie Q wrote:Medicinu i zavrsavaju oni koji smatraju da to mogu raditi i vole taj posao. Njima nije nista tesko i odvratno. Susjeda mi pricala kako je nedavno u hitnu primljen beskucnik našikan drogama i alkoholom, sav usran i upisan na svu prljavstinu i morala ga okupati od glave do pete i obuci u cistu odjecu.
![]()
Jedino mi se gadi podrigivanje.Nedavno mi je pacijent podrignuo u facu, a prethodno se najeo tunjevine i luka.Kad drob ne povratih![]()
Samo podrigivanje
- edo_79
#10196 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Trebala si mu šamar spucat komšinice

-
komsinica_s_drugog
#10197 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
da se vadim na refleksnu radnjuedo_79 wrote:Trebala si mu šamar spucat komšinice![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- konjislav
#10198 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kompleks niže vrijednosti je medicinsko osoblje zvati peračima guzica, bez obzira šta radiš, odakle dolaziš, kojeg si obrazovanja, koje si vjere, boje, itd.uglavnomja wrote:![]()
ljudi koji su potrosili decenije zivota na obrazovanje su nenormalni zato sto ne zele da rade zamalo pa nk posaoi jos imaju kompleks NIZE vrijednosti
![]()
da ne pricam da postoje ljudi kojima se gadi medicina generalno, a ljudske izlucevine posebno, koji nikada rodjenom djetetu nisu pelenu promijneili ...
i to pise ni manje ni vise nego konjo koji se ubi hvaljenjem svojim obrazovnim, intelektualnim i ostalim referansama
I ja sam kao student radio u Švabiji u hotelu, čistio sobe. To je uključivalo i pranje wc šolje pored svega ostalog.
Je li uredu da se taj posao nazove perač wc-ova? To je još i kulturno, imam bolji prijedlog. Je li uredu da se taj posao nazove perač ćanife?
O tome se radi.
Upravo to pise Konjislav, jer sam i ja u životu radio svakakve poslove i još bitnije nemam taj kompleks. Ne moram ga nekome spustiti da bih se ja osjećao vrijednijim. To samo duševni i moralni bijednici rade.uglavnomja wrote:![]()
i to pise ni manje ni vise nego konjo koji se ubi hvaljenjem svojim obrazovnim, intelektualnim i ostalim referansama
Last edited by konjislav on 28/03/2019 11:37, edited 3 times in total.
- edo_79
#10199 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
jašta nego .... snađi se jbmumišove ... ne moram ti ja neke stvari objašnjavat ....komsinica_s_drugog wrote:da se vadim na refleksnu radnjuedo_79 wrote:Trebala si mu šamar spucat komšinice![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Radio Sarajevo
#10200 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije mi jasno zašto odmah vrijeđaš. Ja samo iznosim svoje mišljenje, i ne mora se svako slagati sa mnom. Činjenica je da se ipak neki koji su živjeli ili žive vani sa mnom slažu, a oni su ipak relevantniji od ljudi koji nisu nikad živjeli vani.stakasa wrote: Ili izvrces teze ili si jednostavno glup!? Ne znam kako da ti drugacije kazem, svjestan da post moze izazvati reakciju moderatora. Ima upraznjeno radno mjesto i ljudi se prijavljuju, niko nikoga ne tjera, kovac svoje srece i tako dalje i tako blize. E sada, sto se svima nisu poklopile karte da mogu deceniju primat socijalnu pomoc u Norveskoj nakon sto su se udali za papire, to je vec nesto sasvim drugo...
I na kraju, izmedu nas dvojice, sto ti ne napravi nesto od zivota u Bosni nego si srecu potrazio u Holandiji a majku dole ostavio ko biciklo?
Mislim, spusti se na zemlju, najlakse je moralisati
Ako su se školovali, i ne mogu naći posao s tom školom, znači da su negdje zajebali. Ima i prekvalifikacija.
Eno jedan primjer, moj bivši kolega Almir Mukača je bio SDA-ovac na fakultetu, bio vrlo aktivan u studentskim organizacijama, i lizao se sa svima. Kasnije mu dokurčilo da to radi i odjednom je postao nepodoban.
Danas je uspješan privatnik, ali radi mnogo. I uspijeva fino živjeti.
Evo link...
http://www.6yka.com/novosti/almir-mukac ... cijelu-bih
Dakle, završio je FPN, skontao da se zajebao i počeo raditi nešto drugo.
Ja sam magistrirao u Holandiji, ali mi je struka marketing i komunikacije, a radim nešto deseto, što nije baš mnogo povezano s tim. To je život, ideš dalje, a ne kukaš kako "nemaš posao u struci".
Što se tiče mene, ja sam imao posao u Bosni, i to prilično dobro plaćen, i ja sam radio, ali sam otišao iz drugih razloga. I stalno se vraćam, te i dalje radim između ostalog i u Bosni. To sam objasnio jedno dvjesto puta.