Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Fudo387

#10176 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Pa sad, prakticno oni i nisu imali neke koristi, naprotiv. Fasovali su jos zesce sankcije, a to sto ih ovaj cirkus zabavlja...ne znam, da upravljam Rusijom meni ovo ne bi bilo smijesno, sumnjam da se i Putinu dopada.
GandalfSivi

#10177 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:Pa sad, prakticno oni i nisu imali neke koristi, naprotiv. Fasovali su jos zesce sankcije, a to sto ih ovaj cirkus zabavlja...ne znam, da upravljam Rusijom meni ovo ne bi bilo smijesno, sumnjam da se i Putinu dopada.
Dobili Siriju i daljnji uticaj na Bliskom Istoku na tanjiru. Ukrajinu niko vise i ne spominje, a moze im se i kurciti sa vojnim vjezbama sa 100.000 ljudi na NATO granici. Gdje ces dalje?
Fudo387

#10178 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

GandalfSivi wrote:
Fudo387 wrote:Pa sad, prakticno oni i nisu imali neke koristi, naprotiv. Fasovali su jos zesce sankcije, a to sto ih ovaj cirkus zabavlja...ne znam, da upravljam Rusijom meni ovo ne bi bilo smijesno, sumnjam da se i Putinu dopada.
Dobili Siriju i daljnji uticaj na Bliskom Istoku na tanjiru. Ukrajinu niko vise i ne spominje, a moze im se i kurciti sa vojnim vjezbama sa 100.000 ljudi na NATO granici. Gdje ces dalje?
Je l' to zavrsio rat u Siriji?
Gdje je ta NATO granica? Kod Milvokija ili na sat leta do Moskve?
muhafuca

#10179 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by muhafuca »

Fudo387 wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Dobro kapiram sve, ali samo mi nesto se ne slaze u glavi ako su rusi takve masine koje instaliraju supersili americi predsjednika kako onda u Crnoj Gori ne instalirase svoju vlast? jebote Ameriku sjebes ali Milu ne mozes :lol: Ili u Francuskoj ne stavise Le Pen nego pobjedi pedercic sa babom.

Znaci prica da je Trump ruski igrac i sva farsa oko toga mi je u rangu onog ofirnog satro puca u Crnoj Gori i to kakve li slucajnosti pred izbore koje naravno Milo pobjedi :mrgreen:
Nisu masine, pokusali, i, zajebali se.
Isposlovali sebi novi hladni rat, pa ko izdrzi.
:D :D :D :D

Joooooooooooooj

znaci pokusali instalirati svog predsjednika u USA i u Crnoj Gori - U USA uspjeli a u Crnoj Gori nisu ... jer dje USA a dje Crna Gora, ha ja.

'Taaaaaa ce 'Merika

Ova tema rocks :izet: - treba je sticky
Fudo387

#10180 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

muhafuca wrote:
Fudo387 wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Dobro kapiram sve, ali samo mi nesto se ne slaze u glavi ako su rusi takve masine koje instaliraju supersili americi predsjednika kako onda u Crnoj Gori ne instalirase svoju vlast? jebote Ameriku sjebes ali Milu ne mozes :lol: Ili u Francuskoj ne stavise Le Pen nego pobjedi pedercic sa babom.

Znaci prica da je Trump ruski igrac i sva farsa oko toga mi je u rangu onog ofirnog satro puca u Crnoj Gori i to kakve li slucajnosti pred izbore koje naravno Milo pobjedi :mrgreen:
Nisu masine, pokusali, i, zajebali se.
Isposlovali sebi novi hladni rat, pa ko izdrzi.

Joooooooooooooj

znaci pokusali instalirati svog predsjednika u USA i u Crnoj Gori - U USA uspjeli a u Crnoj Gori nisu ... jer dje USA a dje Crna Gora, ha ja.

Ova tema rocks :izet: - treba je sticky
Pa, nisu uspjeli. :izet:
Sve sto su uradili u ta dva slucaja je to da su ugurali Crnu Goru u NATO, i sa svojim favoritom u USA popusili nove sankcije.
Doduse, pogurali su SNL ratings, samo ne vidim neku korist od toga za njih.
GandalfSivi

#10181 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:
GandalfSivi wrote:
Je l' to zavrsio rat u Siriji?
Gdje je ta NATO granica? Kod Milvokija ili na sat leta do Moskve?
Od vodece sile na Bliskom Istoku, Ameri su dosli do bombardovanja ISIS-a i statiranja u par baza. NATO granica je tu gdje jeste, sto je zasluga nekih prethodnih administracija, a sada smo dosli u situaciju da se balticke zemlje tresu od straha. Isto tako, sve manje i manje saveznika ostalo, Svabica ga ne moze ocima smisliti, Francuz se zajebaje sa njim, u Britaniju ne smije otici jer ce ga bojkotovati, na Australijanca se izderao.

Da sam Ruja, kokice u ruke i uzivati...
Fudo387

#10182 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Oni su i dalje vodeca sila na bliskom istoku. Nemaju apsolutno nikakve potrebe da srljaju u otvoreni rat. Kontrolisu Meku, cijene nafte, zavadili su lokalne kretene i tuse im oruzje. Ruse su navukli k'o zadnje bekane, eto ti Asad, trosi, vrti se u krug.
Baltik je NATO, slobodno vjezbaj, zivi smo se sasrali od vjezbi u tvom dvoristu.
Merkel, francuz, sta mogu konkretno napraviti sem, eto, we don't like this shit?
Jebo Australiju. Nebitni likovi. Zmije, rude, kenguri, ajkule i US Navy.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10183 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

"Naši odnosi s Rusijom na najnižem su nivou svih vremena i veoma opasnom", napisao je Trump na svom twitter nalogu.

"Možete za to zahvaliti Kongresu, istim onim ljudima zbog kojih nemamo zakon o zdravstvenoj zaštiti", dodao je on, aludirajući na nedavni poraz njegove administracije tokom glasanja o planovima reforme zakonodavstva o zdravstvenoj zaštiti.
Image
jeza u ledja

#10184 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Sankcije protiv Rusije su u stvari sankcije protiv Trumpa. Think about it. :zjev: :D
ultima_palabra

#10185 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Nisu Rusi izabrali Amerikancima predsjednika, ali jesu svojim hakerisanjem pretegli vagu izmedju dvije izjednacene strane.

Koliko ce se usreciti s tim je drugo pitanje...
pici

#10186 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

radi ovog cirkuzanta USA nikad nije bila razjedinjenija i podjeljenija...

Image
NajdraziVodjaa

#10187 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Veci su cirkusanti demokrate koji konstatno podrivaju planove Trumpove administracije za normalizacijom odnosa sa Rusijom, demokrate a i republikanski kongresmeni bi radije ratovali i kazu Trump ludak :-)
pici

#10188 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

NajdraziVodjaa wrote:Veci su cirkusanti demokrate koji konstatno podrivaju planove Trumpove administracije za normalizacijom odnosa sa Rusijom, demokrate a i republikanski kongresmeni bi radije ratovali i kazu Trump ludak :-)
a to ruje ne ratuju i ne otimaju tudje teritorije i resurse... Hare Krisna nisam te prepozno...
NajdraziVodjaa

#10189 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Ma da Rusiji bas trebaju neciji resursi :mrgreen: sto se tice teritorije ko je kriv Ukrajincima sto su rusili legitimnog predsjednika silom umjesto izborima i tako gurnuli Krim i istok u Rusko narucje.
pici

#10190 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

NajdraziVodjaa wrote:Ma da Rusiji bas trebaju neciji resursi :mrgreen: sto se tice teritorije ko je kriv Ukrajincima sto su rusili legitimnog predsjednika silom umjesto izborima i tako gurnuli Krim i istok u Rusko narucje.
ma ja i gruzijci i moldavci isto kurave nece demokratski pa ce matica to dovest u red... kao sHo rekoH Hare Krisna medijatori
jeza u ledja

#10191 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:Nisu Rusi izabrali Amerikancima predsjednika, ali jesu svojim hakerisanjem pretegli vagu izmedju dvije izjednacene strane.

Koliko ce se usreciti s tim je drugo pitanje...
Trump i Putin imaju slicne populisticke i nacionalisticke ideje. I ne samo njih dvojica, Le Pen ili ranije Berlusconi, svi su oni bili raja sa Putinom i Putin nema nista protiv takvih ljudi na vlasti u ovim zemljama. To je dio populistickog pokreta u raznim dijelovima svijeta. To je jedno.
Drugo, Clintonovi definitivno nisu odgovarali Putinu jer bi to dalje znacilo odrzavanje raznoraznih sankcija i uvodjenje novih, zaostravanje odnosa prema Rusiji u odnosu na Obamu i sigurno u odnosu na Trumpa. Putin jednostavno nije zelio Clintonovu na vlasti.
Trece, Putin odgovara nesposobna vlast. I sve ovo sto se desavalo u zadnjih 7 mjeseci je dokaz da je bio u pravu. Nebitno sta ko misli o kom politicaru, ali sigurno je da je americka politika danas u kaosu.

Sto se tice Trumpa, on je imao poslovne odnose sa Rusima godinama, preko svojeg biznisa nekretninama. Rusi su strahovito puno prisutni u trzistu luksuznim nekretninama, zgradama, hotelima i tim kurcima , tako da je i logicno da Trump ima veze s njima. Samo sto u Rusiji to cesto znaci da si u vezi i za rezimom. Mada mi je jasno da americki mediji precesto izjednacavaju sve sto ima veze u Rusiji jedno s drugim, posve sam uvjeren da su veze Trumpa medju ruskim oligarhima duboke, i da to neminovno ukljucuje i ljude vrlo bliske vlasti. Kako je to sve spojeno, i da li je, u poveznicu "Putin je pomogao Trumpu da bude izabran", o tome cemo saznati u buducnosti.
Mozda te poveznice i nema, van neke polu-podrske hakerima i slicno, ali mislim da u to malo ko vise vjeruje. Mislim da ni mnogi Trumpovi glasaci u to ne vjeruju, ali da mnogim od njih uopste nije bitno kako je Trump dosao na vlast. Cak sta vise, mnogim desnicarskim frikovima Rusija dodje ko Izrael, zajednicki saveznik u borbi protiv muslimana i to.
U svakom slucaju nijedan scenario nije dobar za Ameriku, osim sto mozda dio gradjana napokon dodje tobe u vezi uloge vlade u njihovom zivotu.
NajdraziVodjaa

#10192 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

pici wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Ma da Rusiji bas trebaju neciji resursi :mrgreen: sto se tice teritorije ko je kriv Ukrajincima sto su rusili legitimnog predsjednika silom umjesto izborima i tako gurnuli Krim i istok u Rusko narucje.
ma ja i gruzijci i moldavci isto kurave nece demokratski pa ce matica to dovest u red... kao sHo rekoH Hare Krisna medijatori
Isto ko i za Ukrajinu ko je kriv Gruzijcima sto su napali Osetiju? pokrenu vojnu intervenciju i onda dobiju po nosu i kasnije kmecanje Rusija agresor :lol:
Sto ulazis u tucu i kurcis se kad si slabiji? :oops:

Ukrajinski i Gruzijski jastrebovi inace miroljubive demokrate krenule miroljubivo u duhu demokratije silom da nametnu svoje, silom im se odgovorilo i sada kmecaona :lol:
Sanjarko

#10193 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

Jest Rusija jaka upm. Ko Turska. Propadaju ba. Lako je se sa sakom jada tuc, a ova saka jada sjajan proksi za jace igrace protiv Rusije.
Sanjarko

#10194 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Jest Rusija jaka upm. Ko Turska. Propadaju ba. Lako je se sa sakom jada tuc, a ova saka jada sjajan proksi za jace igrace protiv Rusije.
http://forum.klix.ba/vasa-misljenja-usa ... #p13798747

Da ne kaze neko da lupam. Cista matematika.
baxul

#10195 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by baxul »

teško vama kjafiri! :D :D :D

Image
pici

#10196 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

NajdraziVodjaa wrote:
pici wrote:
Isto ko i za Ukrajinu ko je kriv Gruzijcima sto su napali Osetiju? pokrenu vojnu intervenciju i onda dobiju po nosu i kasnije kmecanje Rusija agresor :lol:
Sto ulazis u tucu i kurcis se kad si slabiji? :oops:

Ukrajinski i Gruzijski jastrebovi inace miroljubive demokrate krenule miroljubivo u duhu demokratije silom da nametnu svoje, silom im se odgovorilo i sada kmecaona :lol:
Hare Krisna MasHalaa... dje vam je sVbin tVump da se pripoje demokratski srbske drzave :mrgreen:
ako bogda insallah
Image
pici

#10197 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Izdati sudski nalozi u istrazi o sastanku Trumpovog sina

Specijalni savjetnik ministarstva pravde SAD-a Robert Mueller je naredio izdavanje sudskih naloga istražne porote u vezi s istragom sastanka Donalda Trumpa mlađeg s ruskom advokaticom u Trump tornju 2016. godine, kazao je izvor blizak istrazi.

Ovim sudskim nalozima se zahtijeva pristup dokumentima o sastanku i svjedočenja osoba koje su učestvovale na sastanku, saznaje CNN.

Ovaj Muellerov potez predstavlja novi korak u istrazi koju je Trump opisao kao "lov na vještice".

Sastanak sina američkog predsjednika je prvi put privukao pažnju javnosti kada je objavljen sadržaj email poruka u kojima se sugerira da Rusi nude osjetljive informacije o Hillary Clinton.

Trump je negirao bilo kakvo tajno dogovaranje njegovog tima s Rusima, dok su američke obavještajne agencije zaključile da su Rusi pokušali izbore preokrenuti u Trumpovu korist.
Image
jeza u ledja

#10199 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Nisam upratio ovih zadnjih 5 dana sta se desavalo. Sad citam ovo u vezi telefonskih razgovora i u vezi S. Koreje. Ne zna covjek sta da kaze. :-)

Local milk people?!? :shock:
Acid25

#10200 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Acid25 »

Kaže Tvump da će biti nasilja. :zjev:
Post Reply