Republika Turska

Post Reply
Point.

#10176 Re: Republika Turska

Post by Point. »

mO k3 wrote:
Point. wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Ima ih ovdje na forumu većih Turčina od samih Turaka iz Turske.
Brane Erdu kao da im je babo rođeni bio on kriv ili u pravu.
Otaj rad. :thumbup: Imam osjecaj da Erdo Brkan ima najvecu podrsku medju polupismenim narodom. Kako u majci Turskoj tako i na ovome forumu. :bih:
Da da "otaj" rad .... Polupismeni narod nije toliko problem , kao nepismeni jeli tako " otaj" :mrgreen: :lol:
Tacno sam znao da ces se ti uhvatiti na ovo "otaj". Bas te nesto ne ide forumska zajebancija. Upravo je napisano da bi me polupismeni skontali. :skoljka:
Last edited by Point. on 18/07/2016 21:27, edited 1 time in total.
omar little

#10177 Re: Republika Turska

Post by omar little »

sunceKOtepsija wrote:Erdogan se uskoru obraca naciji
ocel faktor.ba prenositi uzivo? :D
Zgoljo

#10178 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

Javljam se da izrazim svoju duboku zabrinutost zbog nehumanog postupanja sa pucistima.
Isto tako to ostro i osudjujem.
Hakiz

#10179 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

Edin H. wrote:
mO k3 wrote:
Ne zaboraviti Bugarsku i Rumuniju ......
Ma sve to stoji i Litvanija i Estonija...

Medjutim Tuska je kao i Poljska velika i mnogoljudna zemlja.
A Orban? Kako njega ne spomenuste?
Matzan

#10180 Re: Republika Turska

Post by Matzan »

Na BHT1, FTV i PTPC.

:mrgreen:
Zgoljo

#10181 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

General War wrote:
kamen spoticanja wrote: Lole bombardovale drzavni parlament i sve vaznije drzavne institucije...u fra,ger,gb,usa bi svih 9 hiljada sutradan visilo na javnim trgovima bez bilo kakvog sudjenja
:lol: :-) gdje ti zivis? pa nepuna 24 sata prije Turske, lola kamionom potrao onoliko naroda...ne vidim da dzamije gore, muslimani se vezu...pocinje lov na vjestice po francuskoj...stvarno da ste kakvi forumski padobranci, pa hajde, ali niste.
Pazi ti samo te visprene komparacije i poredjenja :lol:
Edin H.

#10182 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by Edin H. »

Hakiz wrote:
Edin H. wrote:
mO k3 wrote:
Ne zaboraviti Bugarsku i Rumuniju ......
Ma sve to stoji i Litvanija i Estonija...

Medjutim Tuska je kao i Poljska velika i mnogoljudna zemlja.
A Orban? Kako njega ne spomenuste?
MoRe i on komotno, Hakize. :wink:, ali istini za volju i nemaju previse gastarbajtera po Zapadu. :-)
Last edited by Edin H. on 18/07/2016 21:44, edited 1 time in total.
General War

#10183 Re: Republika Turska

Post by General War »

Zgoljo wrote:
General War wrote:
kamen spoticanja wrote: Lole bombardovale drzavni parlament i sve vaznije drzavne institucije...u fra,ger,gb,usa bi svih 9 hiljada sutradan visilo na javnim trgovima bez bilo kakvog sudjenja
:lol: :-) gdje ti zivis? pa nepuna 24 sata prije Turske, lola kamionom potrao onoliko naroda...ne vidim da dzamije gore, muslimani se vezu...pocinje lov na vjestice po francuskoj...stvarno da ste kakvi forumski padobranci, pa hajde, ali niste.
Pazi ti samo te visprene komparacije i poredjenja :lol:
Ooo arkadash :mrgreen:
Edin H.

#10184 Re: Republika Turska

Post by Edin H. »

Matzan wrote:

Na BHT1, FTV i PTPC.

Bosna je sampion, oooooo.... :D
sunceKOtepsija

#10185 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Matzan wrote:

Na BHT1, FTV i PTPC.

:lol: #svismomiturci #jasamunukosmanski
https://www.facebook.com/jasamunukosman ... itorunuyum
Satelit_

#10186 Re: Republika Turska

Post by Satelit_ »

Zanimljivo je kako je Bosnjacima najbitnije da se puč nije razvio u rat - jebo to što je Erdogan učvrstio vlast.

Kako onda to isti nusu muslili za Bosnu koja je 1992 mogla proci bez referenduma - i bez rata.
vicious

#10187 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by vicious »

omar little wrote:
vicious wrote:E jebo me svak, kud stavih ona dva smajlija na ovoj temi, sad mi stalno prva iskače pod "participated" :D

Moze li se kako ukinuti to? :)
poslije jebanja nema kajanja :D
Ma znam jbg :D
Ali kolicina gluposti ovdje me baca u depresiju :)
Eskimko

#10188 Re: Republika Turska

Post by Eskimko »

Satelit_ wrote:Zanimljivo je kako je Bosnjacima najbitnije da se puč nije razvio u rat - jebo to što je Erdogan učvrstio vlast.

Kako onda to isti nusu muslili za Bosnu koja je 1992 mogla proci bez referenduma - i bez rata.

Pa mozda upravo zato sto znamo sto donosi rat...da obicna buranija placa jebacinu glavonja...i sta ti si sigurno da bi prosjecnom turcinu bilo puno bolje kad bi makeli brku. Stali poteklo bi med i mlijeko...naravno da nebi doso bi novi sultan i nastavio gdje je ovaj stao.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10189 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

Satelit_ wrote:Zanimljivo je kako je Bosnjacima najbitnije da se puč nije razvio u rat - jebo to što je Erdogan učvrstio vlast.

ne kontam
Org

#10190 Re: Republika Turska

Post by Org »

Tesko, nasli bi vi neki drugi razlog. Nije noz bezveze napisan, a tek gorski vijenac
Last edited by Org on 18/07/2016 21:54, edited 1 time in total.
sunceKOtepsija

#10191 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

erdogan za cnn international video i tekst
http://edition.cnn.com/2016/07/18/europ ... index.html
kamen spoticanja

#10192 Re: Republika Turska

Post by kamen spoticanja »

mirzaaa33

#10193 Re: Republika Turska

Post by mirzaaa33 »

Ovo bi mogla biti od strane Erdogana dirigovana ili usmjerena operacija, a i ne mora biti. Nisam znao puno o političkoj situaciji u Turskoj u noći kad je počeo vojni udar ali kad sam vidio tenkove na TV-u baš me zainteresovalo. Bio sam i navijač toga da uspije vojni udar jer mi neka logika kaže da ako iza vojnog udara stoji vojska, jaka i mnogobrojna kakva je turska, da je nešto krupno, da civilnih žrtava neće biti i da će proći kao neki slični udari. Takav rasplet situacije bi mi odgovarao, sve što uključuje velike žrtve i nemire nije potrebno ni Tuskoj, ni nama ni bilo kome.

Erdogan je diktator, ako ništa diktator u nastajanju i vrijeme će to pokazati. Pokazuje sve iste odlike kao i neki drugi i nije mi jasno kako neki svojim mozgom ne mogu to uvidjeti, čega i koga se boje.
Erdogan je islamista a takvi su čini mi se i njegovi najvjerniji psi, islamista koji Tusku vodi u pogrešnom smjeru ali bojim se da ne bude kasno dok ljudi to skontaju. Takva Turska neće prispjeti ni Evropi, ni Americi niti bilo kome.
Tu noć je pogriješio što je pozvao ljude da idu na tenkove i nosi odgovornost za žrtve ma koliko ga neko pokušao opravdati. Gledao sam onaj snimak kada tenk u punoj brzini ide ulicom a ispred njega gomila ljudi koje malo i nagazi. To je krivica tih ljudi i onog koji ih je pozvao. Da je tenk mirovao i pregazio onog Sandžakliju što je legao pod tenk rekao bih kriv je tenkista, vojska. Ovako pak ne mogu za sve žrtve kriviti vojsku.

Najviše sam razočaran našim narodom, akcijama Erdogana, Bakira i Kavazovića, pisanjem nekih intelektualaca i nekih "intelektualaca" sa foruma, znaju o kome pričam. Tema jeste velika ali se mogla malo usmjeriti diskusija i spriječiti vrijeđanje od Erdoganovog pučanstva. Pored svih nebuloza i lošeg humora najmanje su mi jasni postovi kao što je jedan na prethodnoj stranici u kojima se brani zabrana vrijeđanja vođa a postovi dolaze od onih kojima su puna usta kritike istog u pogledu Jugoslavije i Tita, države.

Druga stvar koja mi nije jasna je opet to totalno odsustvo teorija zavjera u ovom slučaju od ljudi kojima su puna usta zavjera na drugim temama.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10194 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

moguće da je ovo oraganizovao putin, tj. turski generali lojalni putinu, kao osvetu za rušenje aviona i kurčenje erdoana
tayip je kolutao očima i krivio usta putinu, više puta i to javno, a vladimir mu je rekao "jel to meni kriviš usta #ičko, #ebaću te ja, kad tad"

ne treba ni tu mogućnost odbaciti
zrakomlat

#10195 Re: Republika Turska

Post by zrakomlat »

japin_mutapi wrote:moguće da je ovo oraganizovao putin, tj. turski generali lojalni putinu, kao osvetu za rušenje aviona i kurčenje erdoana
tayip je kolutao očima i krivio usta putinu, više puta i to javno, a vladimir mu je rekao "jel to meni kriviš usta #ičko, #ebaću te ja, kad tad"

:lol: :thumbup:
insomnia78

#10196 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

japin_mutapi wrote:moguće da je ovo oraganizovao putin, tj. turski generali lojalni putinu, kao osvetu za rušenje aviona i kurčenje erdoana

100%
Sad nam jos samo daj kakvih poredjenja :D [emoji23][emoji23][emoji23]

S moje sokoćalo
kamen spoticanja

#10197 Re: Republika Turska

Al sve to kad se vratio iz teherana :D
al bio je jedan tekst na jutarnjem u petak oko 9h navecer...naslov bio " zasto je erdogan zasluzio drzavni udar" jal tako nesto
Jucer pak "sve govori da je erdogan rezirao udar" :D
al azil kod angele je najjaci
mO k3

#10198 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

Point. wrote: Tacno sam znao da ces se ti uhvatiti na ovo "otaj". Bas te nesto ne ide forumska zajebancija. Upravo je napisano da bi me polupismeni skontali. :skoljka:
bas si ti znao , ti si najpametniji forumas ovdje ... jesi tebe mi
kamen spoticanja

#10199 Re: Republika Turska

mO k3 wrote:
Point. wrote: Tacno sam znao da ces se ti uhvatiti na ovo "otaj". Bas te nesto ne ide forumska zajebancija. Upravo je napisano da bi me polupismeni skontali. :skoljka:
bas si ti znao , ti si najpametniji forumas ovdje ... jesi tebe mi
a kad se samo sjetim serijskih ejakulacija u petak naseg drugara
pa onda razocarenja kad je vidio da su popushlich njegovi... :mrgreen:
Better Man

#10200 Re: Republika Turska

Post by Better Man »

Ne vjerujem ni Erdoganu, a ni Gulenu u vezi dešavanja u Turskoj. Istina je negdje na pola puta. Sve ovo što nam mediji serviraju, treba uzeti s rezervom.
Post Reply