Tacno sam znao da ces se ti uhvatiti na ovo "otaj". Bas te nesto ne ide forumska zajebancija. Upravo je napisano da bi me polupismeni skontali.mO k3 wrote:Da da "otaj" rad .... Polupismeni narod nije toliko problem , kao nepismeni jeli tako " otaj"Point. wrote:Otaj rad.Lincoln-Burrows wrote:Ima ih ovdje na forumu većih Turčina od samih Turaka iz Turske.
Brane Erdu kao da im je babo rođeni bio on kriv ili u pravu.Imam osjecaj da Erdo Brkan ima najvecu podrsku medju polupismenim narodom. Kako u majci Turskoj tako i na ovome forumu.
![]()
Republika Turska
- Point.
#10176 Re: Republika Turska
Last edited by Point. on 18/07/2016 21:27, edited 1 time in total.
-
omar little
#10177 Re: Republika Turska
ocel faktor.ba prenositi uzivo?sunceKOtepsija wrote:Erdogan se uskoru obraca naciji
-
Zgoljo
#10178 Re: Republika Turska
Javljam se da izrazim svoju duboku zabrinutost zbog nehumanog postupanja sa pucistima.
Isto tako to ostro i osudjujem.
Isto tako to ostro i osudjujem.
-
Hakiz
#10179 Re: RE: Re: Republika Turska
A Orban? Kako njega ne spomenuste?Edin H. wrote:Ma sve to stoji i Litvanija i Estonija...mO k3 wrote:
Ne zaboraviti Bugarsku i Rumuniju ......
Medjutim Tuska je kao i Poljska velika i mnogoljudna zemlja.
- Matzan
#10180 Re: Republika Turska
sunceKOtepsija wrote:Erdogan se uskoru obraca naciji
Na BHT1, FTV i PTPC.
-
Zgoljo
#10181 Re: Republika Turska
Pazi ti samo te visprene komparacije i poredjenjaGeneral War wrote:kamen spoticanja wrote: Lole bombardovale drzavni parlament i sve vaznije drzavne institucije...u fra,ger,gb,usa bi svih 9 hiljada sutradan visilo na javnim trgovima bez bilo kakvog sudjenja![]()
gdje ti zivis? pa nepuna 24 sata prije Turske, lola kamionom potrao onoliko naroda...ne vidim da dzamije gore, muslimani se vezu...pocinje lov na vjestice po francuskoj...stvarno da ste kakvi forumski padobranci, pa hajde, ali niste.
- Edin H.
#10182 Re: RE: Re: Republika Turska
MoRe i on komotno, Hakize.Hakiz wrote:A Orban? Kako njega ne spomenuste?Edin H. wrote:Ma sve to stoji i Litvanija i Estonija...mO k3 wrote:
Ne zaboraviti Bugarsku i Rumuniju ......
Medjutim Tuska je kao i Poljska velika i mnogoljudna zemlja.
Last edited by Edin H. on 18/07/2016 21:44, edited 1 time in total.
- General War
#10183 Re: Republika Turska
Ooo arkadashZgoljo wrote:Pazi ti samo te visprene komparacije i poredjenjaGeneral War wrote:kamen spoticanja wrote: Lole bombardovale drzavni parlament i sve vaznije drzavne institucije...u fra,ger,gb,usa bi svih 9 hiljada sutradan visilo na javnim trgovima bez bilo kakvog sudjenja![]()
gdje ti zivis? pa nepuna 24 sata prije Turske, lola kamionom potrao onoliko naroda...ne vidim da dzamije gore, muslimani se vezu...pocinje lov na vjestice po francuskoj...stvarno da ste kakvi forumski padobranci, pa hajde, ali niste.
- Edin H.
#10184 Re: Republika Turska
Bosna je sampion, oooooo....Matzan wrote:sunceKOtepsija wrote:Erdogan se uskoru obraca naciji
Na BHT1, FTV i PTPC.
- sunceKOtepsija
#10185 Re: Republika Turska
Matzan wrote:sunceKOtepsija wrote:Erdogan se uskoru obraca naciji
Na BHT1, FTV i PTPC.
https://www.facebook.com/jasamunukosman ... itorunuyum
-
Satelit_
#10186 Re: Republika Turska
Zanimljivo je kako je Bosnjacima najbitnije da se puč nije razvio u rat - jebo to što je Erdogan učvrstio vlast.
Kako onda to isti nusu muslili za Bosnu koja je 1992 mogla proci bez referenduma - i bez rata.
Kako onda to isti nusu muslili za Bosnu koja je 1992 mogla proci bez referenduma - i bez rata.
- vicious
#10187 Re: RE: Re: Republika Turska
Ma znam jbgomar little wrote:poslije jebanja nema kajanjavicious wrote:E jebo me svak, kud stavih ona dva smajlija na ovoj temi, sad mi stalno prva iskače pod "participated"
Moze li se kako ukinuti to?
Ali kolicina gluposti ovdje me baca u depresiju
- Eskimko
#10188 Re: Republika Turska
Satelit_ wrote:Zanimljivo je kako je Bosnjacima najbitnije da se puč nije razvio u rat - jebo to što je Erdogan učvrstio vlast.
Pa mozda upravo zato sto znamo sto donosi rat...da obicna buranija placa jebacinu glavonja...i sta ti si sigurno da bi prosjecnom turcinu bilo puno bolje kad bi makeli brku. Stali poteklo bi med i mlijeko...naravno da nebi doso bi novi sultan i nastavio gdje je ovaj stao.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10189 Re: Republika Turska
ne kontamSatelit_ wrote:Zanimljivo je kako je Bosnjacima najbitnije da se puč nije razvio u rat - jebo to što je Erdogan učvrstio vlast.
-
Org
#10190 Re: Republika Turska
Tesko, nasli bi vi neki drugi razlog. Nije noz bezveze napisan, a tek gorski vijenacSatelit_ wrote:Zanimljivo je kako je Bosnjacima najbitnije da se puč nije razvio u rat - jebo to što je Erdogan učvrstio vlast.
Last edited by Org on 18/07/2016 21:54, edited 1 time in total.
- sunceKOtepsija
#10191 Re: Republika Turska
erdogan za cnn international video i tekst
http://edition.cnn.com/2016/07/18/europ ... index.html
http://edition.cnn.com/2016/07/18/europ ... index.html
- kamen spoticanja
-
mirzaaa33
#10193 Re: Republika Turska
Ovo bi mogla biti od strane Erdogana dirigovana ili usmjerena operacija, a i ne mora biti. Nisam znao puno o političkoj situaciji u Turskoj u noći kad je počeo vojni udar ali kad sam vidio tenkove na TV-u baš me zainteresovalo. Bio sam i navijač toga da uspije vojni udar jer mi neka logika kaže da ako iza vojnog udara stoji vojska, jaka i mnogobrojna kakva je turska, da je nešto krupno, da civilnih žrtava neće biti i da će proći kao neki slični udari. Takav rasplet situacije bi mi odgovarao, sve što uključuje velike žrtve i nemire nije potrebno ni Tuskoj, ni nama ni bilo kome.
Erdogan je diktator, ako ništa diktator u nastajanju i vrijeme će to pokazati. Pokazuje sve iste odlike kao i neki drugi i nije mi jasno kako neki svojim mozgom ne mogu to uvidjeti, čega i koga se boje.
Erdogan je islamista a takvi su čini mi se i njegovi najvjerniji psi, islamista koji Tusku vodi u pogrešnom smjeru ali bojim se da ne bude kasno dok ljudi to skontaju. Takva Turska neće prispjeti ni Evropi, ni Americi niti bilo kome.
Tu noć je pogriješio što je pozvao ljude da idu na tenkove i nosi odgovornost za žrtve ma koliko ga neko pokušao opravdati. Gledao sam onaj snimak kada tenk u punoj brzini ide ulicom a ispred njega gomila ljudi koje malo i nagazi. To je krivica tih ljudi i onog koji ih je pozvao. Da je tenk mirovao i pregazio onog Sandžakliju što je legao pod tenk rekao bih kriv je tenkista, vojska. Ovako pak ne mogu za sve žrtve kriviti vojsku.
Najviše sam razočaran našim narodom, akcijama Erdogana, Bakira i Kavazovića, pisanjem nekih intelektualaca i nekih "intelektualaca" sa foruma, znaju o kome pričam. Tema jeste velika ali se mogla malo usmjeriti diskusija i spriječiti vrijeđanje od Erdoganovog pučanstva. Pored svih nebuloza i lošeg humora najmanje su mi jasni postovi kao što je jedan na prethodnoj stranici u kojima se brani zabrana vrijeđanja vođa a postovi dolaze od onih kojima su puna usta kritike istog u pogledu Jugoslavije i Tita, države.
Druga stvar koja mi nije jasna je opet to totalno odsustvo teorija zavjera u ovom slučaju od ljudi kojima su puna usta zavjera na drugim temama.
Erdogan je diktator, ako ništa diktator u nastajanju i vrijeme će to pokazati. Pokazuje sve iste odlike kao i neki drugi i nije mi jasno kako neki svojim mozgom ne mogu to uvidjeti, čega i koga se boje.
Erdogan je islamista a takvi su čini mi se i njegovi najvjerniji psi, islamista koji Tusku vodi u pogrešnom smjeru ali bojim se da ne bude kasno dok ljudi to skontaju. Takva Turska neće prispjeti ni Evropi, ni Americi niti bilo kome.
Tu noć je pogriješio što je pozvao ljude da idu na tenkove i nosi odgovornost za žrtve ma koliko ga neko pokušao opravdati. Gledao sam onaj snimak kada tenk u punoj brzini ide ulicom a ispred njega gomila ljudi koje malo i nagazi. To je krivica tih ljudi i onog koji ih je pozvao. Da je tenk mirovao i pregazio onog Sandžakliju što je legao pod tenk rekao bih kriv je tenkista, vojska. Ovako pak ne mogu za sve žrtve kriviti vojsku.
Najviše sam razočaran našim narodom, akcijama Erdogana, Bakira i Kavazovića, pisanjem nekih intelektualaca i nekih "intelektualaca" sa foruma, znaju o kome pričam. Tema jeste velika ali se mogla malo usmjeriti diskusija i spriječiti vrijeđanje od Erdoganovog pučanstva. Pored svih nebuloza i lošeg humora najmanje su mi jasni postovi kao što je jedan na prethodnoj stranici u kojima se brani zabrana vrijeđanja vođa a postovi dolaze od onih kojima su puna usta kritike istog u pogledu Jugoslavije i Tita, države.
Druga stvar koja mi nije jasna je opet to totalno odsustvo teorija zavjera u ovom slučaju od ljudi kojima su puna usta zavjera na drugim temama.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10194 Re: Republika Turska
moguće da je ovo oraganizovao putin, tj. turski generali lojalni putinu, kao osvetu za rušenje aviona i kurčenje erdoana
tayip je kolutao očima i krivio usta putinu, više puta i to javno, a vladimir mu je rekao "jel to meni kriviš usta #ičko, #ebaću te ja, kad tad"
ne treba ni tu mogućnost odbaciti
tayip je kolutao očima i krivio usta putinu, više puta i to javno, a vladimir mu je rekao "jel to meni kriviš usta #ičko, #ebaću te ja, kad tad"
-
zrakomlat
#10195 Re: Republika Turska
japin_mutapi wrote:moguće da je ovo oraganizovao putin, tj. turski generali lojalni putinu, kao osvetu za rušenje aviona i kurčenje erdoana
- insomnia78
#10196 Re: Republika Turska
100%japin_mutapi wrote:moguće da je ovo oraganizovao putin, tj. turski generali lojalni putinu, kao osvetu za rušenje aviona i kurčenje erdoana
Sad nam jos samo daj kakvih poredjenja
S moje sokoćalo
- kamen spoticanja
#10197 Re: Republika Turska
Al sve to kad se vratio iz teheranajapin_mutapi wrote:moguće da je ovo oraganizovao putin, tj. turski generali lojalni putinu, kao osvetu za rušenje aviona i kurčenje erdoana
al bio je jedan tekst na jutarnjem u petak oko 9h navecer...naslov bio " zasto je erdogan zasluzio drzavni udar" jal tako nesto
Jucer pak "sve govori da je erdogan rezirao udar"
al azil kod angele je najjaci
- mO k3
#10198 Re: Republika Turska
bas si ti znao , ti si najpametniji forumas ovdje ... jesi tebe miPoint. wrote: Tacno sam znao da ces se ti uhvatiti na ovo "otaj". Bas te nesto ne ide forumska zajebancija. Upravo je napisano da bi me polupismeni skontali.
- kamen spoticanja
#10199 Re: Republika Turska
a kad se samo sjetim serijskih ejakulacija u petak naseg drugaramO k3 wrote:bas si ti znao , ti si najpametniji forumas ovdje ... jesi tebe miPoint. wrote: Tacno sam znao da ces se ti uhvatiti na ovo "otaj". Bas te nesto ne ide forumska zajebancija. Upravo je napisano da bi me polupismeni skontali.
pa onda razocarenja kad je vidio da su popushlich njegovi...
- Better Man
#10200 Re: Republika Turska
Ne vjerujem ni Erdoganu, a ni Gulenu u vezi dešavanja u Turskoj. Istina je negdje na pola puta. Sve ovo što nam mediji serviraju, treba uzeti s rezervom.