Jesu to ovi?diablobih wrote:Pa sta bi sa onim iris workshop averus, oni stalno pricaju o nekakvim monitorima
https://www.facebook.com/iw.workshop/
Moderator: Benq
Jesu to ovi?diablobih wrote:Pa sta bi sa onim iris workshop averus, oni stalno pricaju o nekakvim monitorima
Yes sir.Averus wrote:Jesu to ovi?diablobih wrote:Pa sta bi sa onim iris workshop averus, oni stalno pricaju o nekakvim monitorima
https://www.facebook.com/iw.workshop/
ja sam si kupio nedavno ASUS VG248QE 24'' 144HZ 1MS TN panel naravno, i veoma sam zadovoljan, monitor je vrh s tim da se ovaj monitor isključivo koristi za gaming i u druge svrhe se ne koristiAverus wrote:Javio se, imaju samo 25"
Mojoj muci nema kraja
Imam isti, worth every pennyaditon wrote:ja sam si kupio nedavno ASUS VG248QE 24'' 144HZ 1MS TN panel naravno, i veoma sam zadovoljan, monitor je vrh s tim da se ovaj monitor isključivo koristi za gaming i u druge svrhe se ne koristiAverus wrote:Javio se, imaju samo 25"
Mojoj muci nema krajaNa stanju su bili kod PCHardware i gamingshopBN, 600 KM kod obojice.
tu i jeste problem, što bi svi jedan monitor za sve gore navedeno...ja kada sam kupovao sebi, u glavi sam si razgraničio za šta zaista će mi služiti monitor..i zbog toga sam izabrao ovaj gore pomenuti s TN panelom..TN panel je stvoren za gaming i tu nema premca..naravno da je solidan i za mnoge druge stvari međutim njegova namjena je za gaming. meni je jedina dilema bila da li 2k ili FHD uzeti..u svakom slulčaju nisam se pokajao..DonieBrasco wrote:Hajde da otklonimo dilemu IPS ili TN panel monitor, bilo da je u pitanju svakodnevno koristenje racunara, igranje, gledanje filmova/slika, ili nesto profesionalnije.
kako da ne...ovo mi je do sada definitivno najbolja kupovina kad o monitorima govorimo.Velkoski wrote:Imam isti, worth every pennyaditon wrote:ja sam si kupio nedavno ASUS VG248QE 24'' 144HZ 1MS TN panel naravno, i veoma sam zadovoljan, monitor je vrh s tim da se ovaj monitor isključivo koristi za gaming i u druge svrhe se ne koristiAverus wrote:Javio se, imaju samo 25"
Mojoj muci nema krajaNa stanju su bili kod PCHardware i gamingshopBN, 600 KM kod obojice.
S tim da ja koristim dva monitora, drugi je "obični" i baš se primijeti razlika
Promijenilo se itekako razlika izmedzu nekadasnjih TN panela i ovih sadasnjih je ogromna mada se vecinom bolji TN paneli logicno ugradzuju u bolje modele monitora.Naravno idalje se ne mogu porediti sa IPS i VA panelima ali su konkurentni i najbitnije ne pate od navedenih problema.Ovaj je primjer vrhunskog TN panela ali mu je logicno i cijena vrhunskatypeOnegative wrote:Poučen ranijim iskustvima imam izrazitu odbojnost prema TN matrici ( boje bile isprane ko arielom ), a uopće se nije radilo o nekom jeftinom i lošem monitoru. bio plaćen skoro 700 km 2008 ili 2009. ( gamerski , samsung 2ms, ne sjećam se koji je model tacno bio)
Nisam baš pratio u zadnje vrijeme , jel se promjenilo što po pitanju prikaza boja , bolje, gore?
Tnx za info. znači stvar ide nabolje , možda uđe u razmatranje kad dođe vrijemeM416 wrote:Promijenilo se itekako razlika izmedzu nekadasnjih TN panela i ovih sadasnjih je ogromna mada se vecinom bolji TN paneli logicno ugradzuju u bolje modele monitora.Naravno idalje se ne mogu porediti sa IPS i VA panelima ali su konkurentni i najbitnije ne pate od navedenih problema.Ovaj je primjer vrhunskog TN panela ali mu je logicno i cijena vrhunskatypeOnegative wrote:Poučen ranijim iskustvima imam izrazitu odbojnost prema TN matrici ( boje bile isprane ko arielom ), a uopće se nije radilo o nekom jeftinom i lošem monitoru. bio plaćen skoro 700 km 2008 ili 2009. ( gamerski , samsung 2ms, ne sjećam se koji je model tacno bio)
Nisam baš pratio u zadnje vrijeme , jel se promjenilo što po pitanju prikaza boja , bolje, gore?![]()
https://www.youtube.com/watch?v=0vUPPjjfmRw
Ja sam na 27' trecu godinu i nikad nista ispod. Sljedeci je vjerovatno 32'Elubrylla wrote:Sto se ne mogu odluciti za panel jos se ne mogu odluciti za velicinu, 24 ili 27 incha. Trenutno koristim TV 32 incha pa me "strah" da mi 24 bude premalo.
moras 2,5m sjedit udaljencaseytron wrote:Ja sam na 27' trecu godinu i nikad nista ispod. Sljedeci je vjerovatno 32'Elubrylla wrote:Sto se ne mogu odluciti za panel jos se ne mogu odluciti za velicinu, 24 ili 27 incha. Trenutno koristim TV 32 incha pa me "strah" da mi 24 bude premalo.
kao prvo, sjediš ispred monitora, dakle do metar udaljenosti...sve preko 27" je previše...veći monitor traži i veću udaljenost s kojeg češ isti posmatrati..i 24" je ekstra veličina. Treba napomenuti da bez obzira na veličinu, oči se vrlo brzo priviknu i nakon kratkog vremena ti bilo koja veličina se počne činiti i ne tako velikom, kao što to bude obično na prvu. Ako češ koristiti FHD, onda je 24" tamam, a ako češ ići na 2k rezoluciju, onda ti je 27" optimalan.Elubrylla wrote:Sto se ne mogu odluciti za panel jos se ne mogu odluciti za velicinu, 24 ili 27 incha. Trenutno koristim TV 32 incha pa me "strah" da mi 24 bude premalo.
Ne prozivam, nego se nisam sjetio ko me pitaoaditon wrote:slobodno me prozovi averuse![]()
pa samo sam pitao, a nemoraš se pravdati hehe
Kontam da kupim ovaj monitor, ali ovaj što gledam izgleda nema display port, već dupli HDMI i VGAaditon wrote:ja sam si kupio nedavno ASUS VG248QE 24'' 144HZ 1MS TN panel naravno, i veoma sam zadovoljan, monitor je vrh s tim da se ovaj monitor isključivo koristi za gaming i u druge svrhe se ne koristiAverus wrote:Javio se, imaju samo 25"
ne, ovaj model ima DP i samo tako može isporučiti 144hz, pogledaj opet tačno seriju, moguće da je razlika u jednom slovu između modelarelevantan wrote:Kontam da kupim ovaj monitor, ali ovaj što gledam izgleda nema display port, već dupli HDMI i VGAaditon wrote:ja sam si kupio nedavno ASUS VG248QE 24'' 144HZ 1MS TN panel naravno, i veoma sam zadovoljan, monitor je vrh s tim da se ovaj monitor isključivo koristi za gaming i u druge svrhe se ne koristiAverus wrote:Javio se, imaju samo 25"
. Znam da dual-link DVI i HDMI 2.0 guraju 144Hz bez problema, ali opet ne ulijeva povjerenje da ovakav gamerski monitor u 2019. godini umjesto display porta dođe sa VGA