Irak

Post Reply
Ludzak

#10176 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ludzak »

solar7 wrote:
Ludzak wrote:Evo ga ! Jedan od najvećih CIA špijuna i cionist u bejha ...

Meni pravo baca na cionista i Amera, ne znam da li vama.

Meni nije problem ovaj 'jedan', jedan ko ni jedan. Ali mene zabrinjavaju lajkovi na njegovim klipovima. Znači da u svojim redovima i te kako imamo onih koji podržavaju ISIL i njihova zlodjela.
Cuj jedan od najvecih cia spijuna i cionist.Kakve sve gluposti neces cuti ovdje
Očito ti nikada nisi čuo za ironiju.
To sam ironično rekao jer 90% vas ISIL povezuje sa cionistima. Pa rekoh ako su ISIL-ovci cionisti onda je i ovaj cionist.
budza

#10177 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by budza »

ioannes wrote:ima jedan svicarski historicar koji je doktorirao na temama tajno ratovanje i energetski ratovi....
on tvrdi da svi ratovi 20 stoljeca imaju komponentu energetskih ratova.
ima svoja izlaganja na youtube...ali su na njemackom.
mislio sam jednom prevesti na nas,ali je puno posla...

kako se zove taj istoricar?
stavi linkove.
budza

#10178 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by budza »

+16 +16 +16

nisam znao da su i "merhametli" kurdi ovakvi zlocinci.

ko bi mogao poverovati da i oni odsecaju glave, nabijaju na kolac, pale zivom sodom zarobljene protivnike, vuku autosajlom mrtva tela, orgijaju nad polumrtvim ljudima...

bice da su ovo fotomontaze.

upozorenje:
nije za one sa slabasnim zivcima!

http://www.haberturk.com/galeri/diger/4 ... aburu/1/31
Gojeni H

#10179 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Gojeni H »

asurbanipal wrote:
jastuk1 wrote:
asurbanipal wrote:......
Daj ba šta ti je. Ni u najparalelnijem univerzumu nisam aludirao na to što ti daješ u svom odgovoru. :lol: Pročitaj malo pažljivije, pa ćeš vidjeti da se moj komentar odnosio isključivo i samo na "stanje u toj kući," bez ikakve veze sa "drugim kućama."

Pa mora da je dobro i sređeno stanje u toj kući, čim im izbjeglice mahom iz "islamskih" zemalja dolaze. Vidim satraše se ovi bježeći u druge "islamske" zemlje. Dok se u ummetu i dan danas koplja lome koliko će se puta dignuti ruke u namazu, treba li skraćivati pantale i brijati brkove i kolika je dužina brade, drugi odoše, odletješe. Današnje stanje me najviše podsjeti na stanje u Konstantinopolju uoči pada 1453. godine. Dok su Fatih i Osmanlije već dobrano načeli zidove Carigrada, bizantski ortodoksni sveštnici (ulema) su se okupili u jednoj crkvi da raspravljaju o prirodi anđela, da li anđeli imaju krila i kojeg su spola... :run:

:lol: :lol:
Ustvari, nije nimalo smijesno. :thumbup: Za usporedbu.
Point.

#10180 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Point. »

budza wrote:+16 +16 +16

ko bi mogao poverovati da i oni odsecaju glave, nabijaju na kolac, pale zivom sodom zarobljene protivnike, vuku autosajlom mrtva tela, orgijaju nad polumrtvim ljudima...

upozorenje:

Ko jebe is zivotinje. Nisu ni zasluzili nista bolji tretman, osim vlastitog.
ioannes

#10181 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by ioannes »

budza wrote:
ioannes wrote:ima jedan svicarski historicar koji je doktorirao na temama tajno ratovanje i energetski ratovi....
on tvrdi da svi ratovi 20 stoljeca imaju komponentu energetskih ratova.
ima svoja izlaganja na youtube...ali su na njemackom.
mislio sam jednom prevesti na nas,ali je puno posla...

kako se zove taj istoricar?
stavi linkove.
Dr. Daniele Ganser
Opetja033

#10182 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Vrhovni sunnitski vjerski vodja u Iraku, veliki muftija dr. Rafi' er-Rifa'i tvrdi da 7000 sunnita ceka na pogubljenje u zatvorima:
Muftija Iraka dr. Rafi’ er-Rifa’i saopćio je da u Iraku djeluje oko 52 šiijske milicije kojima je cilj ubijanje sunijskih civila. Vođa ovih milicija je Ebu Mehdi el-Muhendis, koji je međunoarodno traženi terorista, dok je vrhovni vođa tih odreda i glavni inspirator njihovih zločina Ebu el-Kasim es-Sulejmani, vođa iranske Revolucionarne garde.

U svojoj izjavi za egiptaske novine el-Vatan, čiji dio prenosi sajt Svjetske unije islamske uleme, dr. er-Rifa’i navodi da ključne poteze u Iraku sada povlači Iran i da je iranski utjecaj dominirajući u svim sferama života u ovoj arapskoj zemlji.

Muftija je trenutno stanje u Iraku opisao kao “sektašku borbu Irana prve vrste” istakavši da je jedino rješenje da u Iraku interveniraju združene arapske snage koje bi osujetile iranske planove i otrgle Irak iz ruku Irana.

On je pojasnio da u Iraku sada vlada stanje općeg haosa i anarhije: “Iračka vlada nema nikakve vlasti u zemlji. Premijer ne upravlja ničime, nema nikakve vlasti. Ministar odbrane nema kontrolu nad iračkom vojskom, a ministar policije je pripadnik iranske organizacije Bedr.”

Govoreći o trenutnom stanju na terenu, muftija je istakao: “Ono što svijet danas u Iraku vidi jeste navodna borba šiijskih milicija i IDIŠ-a. A zapravo na terenu su stvari drugačije. Za šiijske milicije svi sunije Iraka su IDIŠ. Kada su šiijske milicije upale u neka podrućja, pod izgovorom borbe protiv IDIŠ-a spalili su sunijske džamije, poklali sunijske civile, porušili kuće i uništili usjeve. Njima ni to nije dovoljno. Njihov cilj je promijeniti demografsku sliku Iraka.” Kao primjer, muftija je u razgovoru naveo 62 sunijska sela u Dijaliju, u blizini Kirkuka u kojima je “uništeno sve, nije ostalo žive duše, nije ostalo kuće niti ognjišta, njive niti voćnjaka. Sve je poptuno uništeno. To je bilo djelo šiijskih milicija.”

Irački muftija je naglasio da u mnogim krajevima Iraka šiijske milicije čine više zločina nego i sam IDIŠ. On je istakao: “Sada se u iračkim zatvorima nalazi sedam hiljada sunija koje očekuje pogubljenje, osuđenih na smrt.”

Šejh dr. Rafi’ er-Rifa’i je istaknuti sunijski alim u Iraku, na mjesto iračkog muftije imenovan je 2007. godine nakon smrti dotadašnjeg muftije Džemala Abdulkerima ed-Dejjana.
Naslovnica

#10183 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

budza wrote:+16 +16 +16

upozorenje:

Evo baš pogledah, ne vidim nigdje Kurde na slikama.
@budza, kakav je BRE ovo prenos kod tebe bio?!
@budza - ko bi mogao poverovati da i oni odsecaju glave, nabijaju na kolac, pale zivom sodom zarobljene protivnike, vuku autosajlom mrtva tela, orgijaju nad polumrtvim ljudima...
O čemu ti pričaš, u galeriji ja vidjeh jedino slike terorističke bagre tzv. ISIL kako bacaju ljude sa litice, ubijaju metkom u potiljak, i sl.
De se presaberi, možda si stavio progrešan link.
Point.

#10184 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Point. »

MrKota wrote:
Point. wrote:

Ko jebe is zivotinje. Nisu ni zasluzili nista bolji tretman, osim vlastitog.
Postoji li neko mjesto na ovom forumu da tu svrstamo ovu legendu psovanja!

Njega i Chizum je zadovoljstvo citati!
Dobar si !

DOBAR!
Ko si, pak, sad ti? Jebo is, bolan.
budza

#10185 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by budza »

@ioannes,

hvala.
Last edited by budza on 24/08/2015 13:24, edited 3 times in total.
budza

#10186 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by budza »

Point. wrote:Ko jebe is zivotinje. Nisu ni zasluzili nista bolji tretman, osim vlastitog.

:thumbup:
tako i oni iz IDa kazu za asadove, kurdske, americke, francucke i ine zivotinje.
Bodkin

#10187 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bodkin »

budza wrote:
Point. wrote:Ko jebe is zivotinje. Nisu ni zasluzili nista bolji tretman, osim vlastitog.

tako i oni iz IDa kazu za asadove, kurdske, americke, francucke i ine zivotinje.
Isil govna su zajebala sve zlocince koji su planetom hodali. Da je pravde bijelim fosforom bi ih spaili za ono sta su napravili do sad
Point.

#10188 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Point. »

budza wrote:

Asadovi i svi ti sto si nabrojao ne mogu u istu recenicu zivotinja kao IS spodobe. Takvu okrutnost prema muslimanima kao sto IS ima, tesko da ce se ponoviti.
budza

#10189 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by budza »

Point. wrote:Asadovi i svi ti sto si nabrojao ne mogu u istu recenicu zivotinja kao IS spodobe. Takvu okrutnost prema muslimanima kao sto IS ima, tesko da ce se ponoviti.

nemoj tako.
svaki je zlocin golem i bremenit...
veci je zlocin sruciti bombu od 1000 kg po civilima od recimo vojniku odseci glavu.

za meine su amerikanci, asadisti, frncuzi, englezi, cionisti-tate svih zlocina.
ID je druzina u nastanku. kao i njohovi zlocini.

sramno je pedesetogodisnju torturu i najsvirepije zlocine rezima fam. asad preko noci zaboraviti.
sramno je gaziti preko humki svih civila koje je pobio u zadnjih 4 godina.
sramno je biti zaboravan. jer zaborav radja patnju.
solar7

#10190 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by solar7 »

Ludzak wrote:
solar7 wrote:
Ludzak wrote:Evo ga ! Jedan od najvećih CIA špijuna i cionist u bejha ...

Meni pravo baca na cionista i Amera, ne znam da li vama.

Meni nije problem ovaj 'jedan', jedan ko ni jedan. Ali mene zabrinjavaju lajkovi na njegovim klipovima. Znači da u svojim redovima i te kako imamo onih koji podržavaju ISIL i njihova zlodjela.
Cuj jedan od najvecih cia spijuna i cionist.Kakve sve gluposti neces cuti ovdje
Očito ti nikada nisi čuo za ironiju.
To sam ironično rekao jer 90% vas ISIL povezuje sa cionistima. Pa rekoh ako su ISIL-ovci cionisti onda je i ovaj cionist.
ok nisam Skonto a i tu se slazemo da ISIL kao i ostale druge grupe u Siriji veze nemaju sa Izraelom.
Rampage

#10191 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Kako znaš?
Cornholio_

#10192 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Cornholio_ »

solar7 wrote: ok nisam Skonto a i tu se slazemo da ISIL kao i ostale druge grupe u Siriji veze nemaju sa Izraelom.
Ne da Bibi svoje kanibale

Image
Point.

#10193 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Point. »

budza wrote:
Point. wrote:Asadovi i svi ti sto si nabrojao ne mogu u istu recenicu zivotinja kao IS spodobe. Takvu okrutnost prema muslimanima kao sto IS ima, tesko da ce se ponoviti.

nemoj tako.
svaki je zlocin golem i bremenit...
veci je zlocin sruciti bombu od 1000 kg po civilima od recimo vojniku odseci glavu.

za meine su amerikanci, asadisti, frncuzi, englezi, cionisti-tate svih zlocina.
ID je druzina u nastanku. kao i njohovi zlocini.

sramno je pedesetogodisnju torturu i najsvirepije zlocine rezima fam. asad preko noci zaboraviti.
sramno je gaziti preko humki svih civila koje je pobio u zadnjih 4 godina.
sramno je biti zaboravan. jer zaborav radja patnju.
Ovo sto babiani iz IS rade je van svake pameti. Ne kazem da je pacovska faca Assad mirotvorac, al ipak to je trebalo biti unutrasnje pitanje Sirije. A u sta se pretvorilo? Svaki zlocinac i narkoman zeljan krvi od Cecenije pa do Kanade dolazi da kofol ide u dzihad, protiv muslimana. Kakva je to fora? Bilo koji musliman koji ubije brata muslimana, jos ih zakolje ko hebene kokosi, za mene nisu muslimani a ni oni koji podrzavaju te kukavice. Pa taman oni klanjali 100 vakata namaza dnevno.
Kikibombona

#10194 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

ISIL je jucer imao los dan juzno od Kirkuka. Pesmerge su nakon vise mjeseci mirovanja pokrenule veliku ofanzivu. Pregazili su ISIL kao plitak potok. Pesmerge su izgubile 5 a ISIL najmanje 80 boraca (neki navode i brojke od 200). Zauzeli su 10ak sela i oslobodili podrucje od 250 kvadratnih kilometara.

Image

Ranjeni ISILovac i komadant Pesmergi

https://www.youtube.com/watch?v=9YLW2xh ... e=youtu.be

Image
Image
Image

Ovdje politika igra kljucnu ulogu. Pesmerge su apsolutno superiorne protiv ISILa. Svaka ofanziva traje najvise 4-5 dana, obicno dan-dva. Iracka armija je nesposobna. Njima bi za zauzimanje ovog podrucja trebala dva mjeseca.

Zasto Pesmerge ne zavrse ISIL stvarno ne znam... ali nekako mislim da Amerikanci imaju veze sa tim...
Last edited by Kikibombona on 28/08/2015 08:25, edited 1 time in total.
sumirprimus

#10195 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

ia je vec oko 6 hefti u ofenzivi sa znacajnom razlikom.
mig mig :D
nemoj da te cudi..
sumirprimus

#10196 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

pesmerge superiorne , :lol: idi begaj i sto bi corba reko..
slusaj sine,obrisi sline,
ne budi alav,jos si balav!
pjesma ba,corba...riblja... :lol:
sumirprimus

#10197 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

zato ih uopce odradjuju, e ameri imaju nesto stim..inace bi bilo gutavo.
doduse saces me nasaketat cinjenicama...jele :D
Naslovnica

#10198 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

8-) :lol:
:roll:
Pomalo off-topic, došao novi avion, pa da se to, je li, obilježi, protiv uroka pretpostavljam.
Ista stvar, iz 2 različita ugla.

http://www.liveleak.com/view?i=5c4_1440672610
insomnia78

#10199 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Na desetine poginulih irackih vojnika u dvije eksplozije u Ramadiju
Novak20

#10200 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Novak20 »

Najnoviji ubilački patent isisovaca. Mora da im popularnost raste nakon ovakvih nedjela pa se stvarno trude da puste mašti na volju.

http://www.liveleak.com/view?i=740_1441020241

Image
Post Reply