@crnivrag me odgovaraj mu na pitanjatap3ah75 wrote: ↑04/08/2020 21:02Ajde da zamolim da mi zaštićeni član foruma pod nickom: crni vrag ubuduće NE odgovara na bilo kakva moja pitanja u slučaju da me nešto zanima ili bilo čega da me interesuje ili bilo kakvog problema kojeg mogu imati sa mojim kablovskim operaterom.
Popušim ban zbog tnx na post - to niđe nema.
Eto ako može samo to.
Hvala
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#101726 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- crnivrag
- nivla
#101728 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
odjavio nedavno uslugu, evo krenulo me od tad, net koji leti dok ne pada kisa, puse vjetar ili pada snijeg
- kakotakonikako
#101729 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zaista ne znam, ako je navodjene konkretnog problema trolanje, onda je kako kazes. Po meni nije.Benq wrote: ↑04/08/2020 11:20Druze ovo tvoje se pretvara u lagano trollanje. Pises o problemu koji imas, postujem, ali bar saradjuj. Ne kazem da nisi u pravu, i ne, nisu mi nista rucno podesavali, jer ne podesavaju ni mojim komsijama a uredno im se evidentira na portalu sve. Bilo je korisnika kojim ne radi npr UniFi, dok drugim radi bez problema pa su cak i dokazivali to, i problem se rijesio i ovim korisnicima koji su imali problem s tim. Ne mora svaki problem biti generalne prirode, jednostavno se account negdje ubaguje a dok nemaju tvoje podatke ne mogu ti ni pomoci.
Dalje je do tebe, da li ces se ponavljati ovdje iz posta u post, ili ces uraditi konkretan potez da se taj problem rijesi.
Imas ti pravo da repliciras na moj post, daleko od toga, ali ja se konkretno i direktno obracam firmi ( odnosno zvanicnom predstavniku ovdje - koji mi se obratio i na pm i odgovorio sam tamo ).
Ovaj problem ne tacnog podatka daleko da se moze poredit sa radom/ne radom UniFi-a kod konkretnog korisnika.
Ne znam koje si struke, ja sam informaticar i dobro poznajem ovu materiju i zato i postavljam ova pitanja u svrhu rjesavanja problema. Ako imas u jednoj bazi tacan podatak ( a u mome slucaju ima tacan podatak jer se isti pokazuje u jednom izvjestaju ) onda je nelogicno da na drugom izvjestaju imas ne tacan podatak ( a radi se o istom podatku kojeg samo treba povuci iz te baze - pod uslovom da je cijeli koncept dobro postavljen i implementiran).
Vidio sam ovdje da nisam jedini koji ima taj problem i dobronamjerno sam im sugerisao na to. Nisam im dao podatke, jer po meni, ako bi oni to ispravili rucno a ne SISTEMSKI rijesili problem, ne bi bilo to.
Javljam se ja njima kada imam problem sa Eonom ili Internetom, dam podatke preko Call centra ( tamo su zaista ljubazni a krajnje profesionalni u dijelu kada nakon poziva dezurni operater me prebaci na strucniji dio ) i problem se rijesi za koji sam zvao i dao podatke a koji samo ja imam i LOGICNO je da samo meni rijese to.
Ovo oko baze je siri problem ( ne samo kod mene ) i ako im dam podatke i to isprave rucno ( samo za mene ) a ne SISTEMSKI ( ovo ponavljam kao papagaj - ali moram da bih objasnio sustinu problema ) to nije ispravan put.
Kompaniji Telemach - ciji sam dugogodisnji korisnik i redovan platisa - zelim uspjesan daljni rad.
btw - bio bih najsretniji kada bih nakon logiranja na stranicu https://mojtelemach.ba/bills/overview, ugledao TACNE podatke.
- Benq
#101730 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Navodjenje konkretnog problema nije trolanje, i ti imas svako pravo da se zalis ako ti bilo sta od usluga ne radi kako treba, daleko od toga. Nego, jedan te isti post si napisao nekoliko puta, skoro na svakoj stranici po 1-2 ista posta, ljudi ti traze broj ugovora, ti ne zelis da das jer imas svoje razloge i to postujem, ali i dalje o istom pises, zato sam i napisao da se to tvoje granici sa trolanjem.kakotakonikako wrote: ↑05/08/2020 09:13 Zaista ne znam, ako je navodjene konkretnog problema trolanje, onda je kako kazes. Po meni nije.
Imas ti pravo da repliciras na moj post, daleko od toga, ali ja se konkretno i direktno obracam firmi ( odnosno zvanicnom predstavniku ovdje - koji mi se obratio i na pm i odgovorio sam tamo ).
Nista, neka ti je sa srecom da se izboris za ono sto zelis, da li je tako kao sto pises ili ne, ne ulazim u to jer imam dosta primjera od komsija koji takodje prate uplate preko portala i nema nikakvih problema.
- Radar71
#101731 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni tek jučer sve regularno na Moje uplate
Jer sad bih po starom imao mjesec pretplaćen, i expresno ispravljeno
Jer sad bih po starom imao mjesec pretplaćen, i expresno ispravljeno
- REDDEVILS
#101732 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Online placanje koje Telemach ima je za cistu desetku

- Telemach
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#101734 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel imate ovo opet problema sa signalom ?
Naravno kisa malo udari i malo zagrmi odmah ne radi ni internet ni kablovska a uredno ce se platiti puna cijena.
Naravno kisa malo udari i malo zagrmi odmah ne radi ni internet ni kablovska a uredno ce se platiti puna cijena.
- Benq
- Telemach
#101736 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Gerro,
Izvinjavamo se zbog poteškoća koje imate kao korisnik naše usluge. Ljubazno Vas molimo da nam dostavite tačne korisničke i adresne podatke, broj Ugovora i kontakt broj, kako bismo evidentirali i što efikasnije riješili problem. U budućnosti kompanija Telemach će nastojati da budete zadovoljni uslugom.
- kakotakonikako
#101737 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo sto pisem je istina 100%, ne bih se ja zezao sa stvarima za koje nisam siguran i ne znam da su tacne. To budi siguran.Benq wrote: ↑05/08/2020 09:40Navodjenje konkretnog problema nije trolanje, i ti imas svako pravo da se zalis ako ti bilo sta od usluga ne radi kako treba, daleko od toga. Nego, jedan te isti post si napisao nekoliko puta, skoro na svakoj stranici po 1-2 ista posta, ljudi ti traze broj ugovora, ti ne zelis da das jer imas svoje razloge i to postujem, ali i dalje o istom pises, zato sam i napisao da se to tvoje granici sa trolanjem.kakotakonikako wrote: ↑05/08/2020 09:13 Zaista ne znam, ako je navodjene konkretnog problema trolanje, onda je kako kazes. Po meni nije.
Nista, neka ti je sa srecom da se izboris za ono sto zelis, da li je tako kao sto pises ili ne, ne ulazim u to jer imam dosta primjera od komsija koji takodje prate uplate preko portala i nema nikakvih problema.
Izgleda da i ti nisi shvatio SUSTINU moga pisanja a kasnije moga odgovaranja na one koji su odgovarali na taj moj post.
Ja problem iznosim sa informaticke strane i pitao sam u vezi toga ( u pm ) zvanicnog predstavnika Telemacha ( prvo na njihov pm meni upucen ).
Ponovicu jos jednom - valjda bude jasno onome kome treba: Bilo kakva uplata, na salteru ili on-line mora se unijeti u njihovu bazu. Kako to da urade znaju oni koji opsluzuju taj sistem. E sada kada se taj podatak unese u bazu podataka, onda on TREBA biti dostupan na svim njihovim izvjestajima na https://mojtelemach.ba/bills/overview.
Kod mene je tacan podatak na jednom izvjestaju : - Racuni - Moje uplate - kolona Iznos, a pogresan na izvjestaju: - Racuni - Pregled racuna - kolona Placeno. Zar to nije nelogicno ?
Znaci da stranica ne povlaci taj podatak automatski. Zato sam i ovo sve pisao da poprave to generalno ( jer nije prolem samo kod mene - jedan forumas je isto to napisao ) a ne samo meni, davajuci im podatke o svome ugovoru i da isprave RUCNO kod mene. Shvatas ?
Ponovicu jos jednom, da ovo moje pisanje nije upuceno protiv kompanije Telemach, nego da se ispravi ocit propust.
Necu vise se javljati na ovu temu neko vrijeme i odgovarati bilo kome, nadajuci se da ce oni koji trebaju u kompaniji Telemach ( ciji sam ja dugogodisnji korisnik , jos od doba Eloba ) ispraviti ovaj propust.
Sretno kompaniji Telemach u daljem radu i da samo profesionalnim radom i odnosom prema korisnicima i dalje budu na poziciji na kojoj su trenutno.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#101738 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma sta te imam zvati bolan, iskopali mi Boga oca ispred zgrade dole. Bar najavite kad ste kontali kopati da znam.
-
Almir_
#101739 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam isto pisao o tome,dakle kad pogledam na aplikaciji uplate pojedinacno za svaki mjesec nemam uplata kako placam online.
Kad klik na samo uplate,postoje sve uplate.
Ozbiljna kompanija,ima neozbiljne radnike na aplikaciji,uplatama.
Danas jos neozbiljnije Kakanj,Zenica,Mostar nemaju signala isto da je palo 5 metara snijega.
Kad klik na samo uplate,postoje sve uplate.
Ozbiljna kompanija,ima neozbiljne radnike na aplikaciji,uplatama.
Danas jos neozbiljnije Kakanj,Zenica,Mostar nemaju signala isto da je palo 5 metara snijega.
-
nedobih
#101740 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
IZABRANA LISTA KANALA
Po PeeSu napravim svoju listu kanala , onda je setujem na prvo mjesto u redoslijedu kanala i kad završim sve izgleda OK ali ne drži vodu. Imam dvije list Sport i Film na pozicijama 1 i 2 u redoslijedu listi. u listi Sport mi je SK1 na kecu daljinskog a nakon toga je sve u rukama svevišnjeg. Pritisnem puljku 7 (Arena 1) kad ono Hayat. Hajd strpljivo vratim se u listu Sport pa na Arenu pa odgledam pa onda opet hoću jedinicu kad tamo N1.U 90% slučajeva moje izbore zanemari i ide u defaultnu listu. E Isprobane sve opcije: reset receivera pa onda napravim listu, pa bez reseta napravi/obriši/napravi ma čini mi se sve kombinacije i sve po zvaničnom naputku. E molim savjet kako da lista opstane. Da nije negdje u naputku bilo sitnijih slova koje sam previdio. Ovo sad je stvarno iritantno.
Zahvaljujem unaprijed.
Po PeeSu napravim svoju listu kanala , onda je setujem na prvo mjesto u redoslijedu kanala i kad završim sve izgleda OK ali ne drži vodu. Imam dvije list Sport i Film na pozicijama 1 i 2 u redoslijedu listi. u listi Sport mi je SK1 na kecu daljinskog a nakon toga je sve u rukama svevišnjeg. Pritisnem puljku 7 (Arena 1) kad ono Hayat. Hajd strpljivo vratim se u listu Sport pa na Arenu pa odgledam pa onda opet hoću jedinicu kad tamo N1.U 90% slučajeva moje izbore zanemari i ide u defaultnu listu. E Isprobane sve opcije: reset receivera pa onda napravim listu, pa bez reseta napravi/obriši/napravi ma čini mi se sve kombinacije i sve po zvaničnom naputku. E molim savjet kako da lista opstane. Da nije negdje u naputku bilo sitnijih slova koje sam previdio. Ovo sad je stvarno iritantno.
Zahvaljujem unaprijed.
- Telemach
#101741 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo nedobih,nedobih wrote: ↑05/08/2020 14:22 IZABRANA LISTA KANALA
Zahvaljujem unaprijed.
Molimo Vas za preciznije informacije, koji uređaj koristite?
-
kakaljin
#101742 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada dolazi račun za total. Račune za kablovsku sam dobio na mail, ali total račun nisam dobio na mail iako sam prijavio e račun na vrijeme prije obračuna, tj par dana nakon priključka 11.7.
- rida1976
- Benq
#101744 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima, dobijes WSPay potvrdu o uplati na e-mail koji uneses pri placanju online, sa tacnim datumom i vremenom uplate i statusom da li je placen racun.
Ovako izgleda potvrda koju dobijes na mail:

- Telemach
#101745 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo @kakaljin,
Zahvaljujemo se na javljanju.
Računi za Total TV uslugu se isporučuju svaki drugi mjesec. Svakako nam možete dostaviti podatke u pp kako bismo provjerili. Stojimo Vam na raspolaganju.
- rida1976
#101746 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nista, ostajem na placanju m-ba aplikacijom. Razlog je sto ovim putem o kojem pricamo Unicredit banka nece po automatizmu da odobri nego ih moras zvati da ti "puste" tu transakciju.
- Radar71
#101747 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene Unicredit i nikad nisam zvao da prođe
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#101748 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li još neko problema sa smanjenom download brzinom? Upload je ok.

- Benq
#101749 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene ok, gleda se film iz VoD-a:

- crnivrag