Izgleda da nisi sam.
I kod njih bajram
Moderator: Benq
https://www.klix.ba/biznis/united-grupa ... /200731058United Grupa preuzela bugarski Vivacom
United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi, danas je objavila okončanje procesa kupovine kompanije Vivacom.
Prethodno je u aprilu 2020. godine Evropska komisija odobrila akviziciju, dok je sporazum o preuzimanju potpisan u novembru 2019. godine, pošto je United Grupa dobila tender za kupovinu ove vodeće telekomunikacijske kompanije u Bugarskoj.
Vivacom je prva telekomunikacijska kompanija u Bugarskoj, sa najvećim prihodima među operaterima u ovoj zemlji u proteklih sedam godina. Vodeću poziciju na tržištu izgradili su uz potpuno razumijevanje potreba korisnika, kao i uvođenjem tehnoloških inovacija kako bi obezbijedili napredne, visokokvalitetne usluge interneta, mobilne telefonije i digitalne televizije, namijenjene fizičkim licima i poslovnim korisnicima.
Preuzimanje Vivacoma je nanoviji potez u okviru strategije rasta United Grupe, nakon kupovine TELE2 u Hrvatskoj početkom 2020. i postizanja dogovora o kupovini grčkog telekomunikacijskog operatera Forthnet, koji će uskoro biti realizovan. Poslujući istovremeno u telekomunikacijskom i medijskom biznisu, United Grupa objedinjuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Evropi. Krajem godine imat će više od 10 miliona korisnika i više od 11 hiljada zaposlenih.
Dolaskom na tržište Bugarske, United Grupa se obavezuje da će doprinositi daljem razvoju sektora telekomunikacija u toj zemlji kroz ulaganja u talenat, tehnologiju i infrastrukturu.
Viktorija Boklag, izvršna direktorica United Grupe, izjavila je: "Vivacom je utvrdio poziciju broj jedan u Bugarskoj odličnim upravljanjem, impresivnim finansijskim rezultatima, tehnološkim unapređenjima i izuzetnim timskim radom. Sa jasnom vizijom i strategijom za budućnost United Grupa stekla je još jednog tržišnog lidera u regionu, a naš udruženi talenat, iskustvo i veličina znače da tržištu od 27 miliona ljudi u Jugoistočnoj Evropi i našoj dijaspori širom svijeta možemo pružiti telekomunikacijske usluge najnovije generacije i najbolji strani i domaći TV sadržaj."
Nikos Statopulos, jedan od partnera u investicijskom fondu BC Partners i predsjednik United Grupe naglašava: "Preuzimanje Vivacoma je važan korak u sprovođenju strategije rasta United Grupe, jer želimo da proširimo svoje geografsko prisustvo u Evropi. Bugarski telekomunikacijski sektor je dio dinamične ekonomije, koji će nam pružiti snažno uporište na jednom od strateški ključnih tržišta".
"Za Vivacom, ulazak u porodicu United Grupe predstavlja ogromnu mogućnost za još brži rast već odličnih rezultata. Izgradili smo snažan brend, sinonim za kvalitet i inovacije i modernu kompaniju sa više od 5.000 posvećenih radnika širom zemlje. Pravo je vrijeme da napravimo sljedeći korak i radujemo se zajedničkom poslovanju i razmjeni iskustva sa United Grupom kako bismo naše usluge u Bugarskoj podigli na još viši nivo", rekao je Atanas Dobrev, izvršni direktor Vivacoma.
"Vivacom je postigao impresivne rezultate, ne samo kao najveći telekomunikacijski operater u Bugarskoj, već i kao lider u inovacijama. To je rezultat snažnog menadžerskog pristupa i profesionalizma naših zaposlenih, a uz podršku i dodatna ulaganja United Grupe, potencijal za dalji rast Vivacoma u Bugarskoj je veliki", zaključio je predsjednik Nadzornog odbora Vivacoma, Spas Rusev.
Cijeli dan danas ne radi
Možeš sam napraviti, svoje podatke i podatke od komšije (ime i prezime, adresa, jmbg) i njegova saglasnost da se priključiš preko njegove kuće bez naknade, da ugovor nema rok trajanja i to je to. Odštampaš 2 primjerka i odete zajedno u opštinu i to je to.
Moze ako nadje komsiju koji ima blazi oblik retardacije. Cuj ugovor bez roka trajanja. Vezat sebi suvlasnika u posjedu, bespotrebno.
Ista stvar kod mene. Više od 2ipo godine natežem se s njihovim tehničarima oko priključka. U principu odgovor je može, ali ne može, pa u zapisniku navedu da ne može pa se možeš slikati i u poslovnici i na 1360 i na forumu. Postojala su dva eventualna scenarija spajanja, ali njima ni jedan nije bio prihvatljiv da bi ga izveli. Zadnji put sam ponudio da im ja dam pare i za kutiju i za pojačalo i kablove i sve, ali neće.jarobot wrote: ↑31/07/2020 12:26Imam identičan problem. Maltene sam u samom centru jedno 250 metara od telemah centra i glavne telemah centrale . Kuća je udaljena od puta oko 70 metara pa tako i od telemah linije.Telemach wrote: ↑31/07/2020 11:43Zdravo @MMM1977,MMM1977 wrote: ↑30/07/2020 23:00 Moj prvi dan korištenja Moja TV, nakon dugogodišnjeg korištenja Telemacha![]()
![]()
![]()
Pa šta je ovo ljudi, kako neko ko ima mogućnost korištenja Telemacha koristi ovo smeće? Kao da si između Lamborginija i traktora Tomo Vinković odabrao traktor
![]()
Telemaše, svakih 7 dana provjeravaj tehničku mogućnost mog priključka, ako treba ja ću sve platiti, samo da ovo smeće izbacim iz kuće.![]()
Zahvaljujemo se na javljanju i ovako pozitivnom feedback-u.![]()
Ponosno možemo reći da, zaista, nemamo konkurenciju![]()
Ukoliko želite, možete nam dostaviti adresne podatke u pp kako bismo provjerili tehničke mogućnosti za priključenje naših usluga. Rado bismo sarađivali sa Vama.![]()
Dolazili monteri i rekli da nemam TM za uviđenje Telemah usluge.
Nažalost uz moju želju da postanem korisnik kažu da nepostoji način da mi dovedu uslugu.
Nešto su mi rekli da bi mogao preko komšijine kuće koji već im telemah ali da mi treba nekakav ugovor sa njim
Sve mi je to komplikovano tako da sam primoran i dalje koristiti mojatv.

Jesi li mozda razmisljao o nekom EON paketu van mreze? Dovoljno je da imas internet konekciju bar 10Mb. EON Light TV ima Smart aplikaciju, a ako uzmes Full ili Premium paket, placas samo prikljucnu taksu EON Boxa 40KM (ako zelis box) i oslobodjen si placanja rente, placas samo cijenu paketa.
Ovo je odlično, hvala ti punoBenq wrote: ↑01/08/2020 14:34Jesi li mozda razmisljao o nekom EON paketu van mreze? Dovoljno je da imas internet konekciju bar 10Mb. EON Light TV ima Smart aplikaciju, a ako uzmes Full ili Premium paket, placas samo prikljucnu taksu EON Boxa 40KM (ako zelis box) i oslobodjen si placanja rente, placas samo cijenu paketa.
Zdravo @dennyell,dennyell wrote: ↑01/08/2020 10:04Ista stvar kod mene. Više od 2ipo godine natežem se s njihovim tehničarima oko priključka. U principu odgovor je može, ali ne može, pa u zapisniku navedu da ne može pa se možeš slikati i u poslovnici i na 1360 i na forumu. Postojala su dva eventualna scenarija spajanja, ali njima ni jedan nije bio prihvatljiv da bi ga izveli. Zadnji put sam ponudio da im ja dam pare i za kutiju i za pojačalo i kablove i sve, ali neće.jarobot wrote: ↑31/07/2020 12:26Imam identičan problem. Maltene sam u samom centru jedno 250 metara od telemah centra i glavne telemah centrale . Kuća je udaljena od puta oko 70 metara pa tako i od telemah linije.Telemach wrote: ↑31/07/2020 11:43
Zdravo @MMM1977,![]()
Zahvaljujemo se na javljanju i ovako pozitivnom feedback-u.![]()
Ponosno možemo reći da, zaista, nemamo konkurenciju![]()
Ukoliko želite, možete nam dostaviti adresne podatke u pp kako bismo provjerili tehničke mogućnosti za priključenje naših usluga. Rado bismo sarađivali sa Vama.![]()
Dolazili monteri i rekli da nemam TM za uviđenje Telemah usluge.
Nažalost uz moju želju da postanem korisnik kažu da nepostoji način da mi dovedu uslugu.
Nešto su mi rekli da bi mogao preko komšijine kuće koji već im telemah ali da mi treba nekakav ugovor sa njim
Sve mi je to komplikovano tako da sam primoran i dalje koristiti mojatv.
Nedavno su postavili novu kutiju blizu moje kuce i razgovarao sam sa tehnicarem koji je spajao kutiju. Zvučao je obećavajuće i rekao da se priključak može izvesti preko te kutije, ali da to tek mogu realizirati nakon sto elektroprivreda zavrsi neke poslove, za par mjeseci. Ulio mi je nadu, pa ćemo vidjeti.
Zdravo @MMM1977,
Zdravo @shandrprcSA,shandrprcSA wrote: ↑01/08/2020 17:49 @Telemach, dogovoreno da vasi tehnicari dodju u srijedu i cetvrtak kako bi na vikendici total tv prikljucio, do danas ni mukajeta pa ako mozes da vidis gdje je zapelo![]()
Zdravo @c_g,
Zdravo @Val978,Val978 wrote: ↑01/08/2020 14:28 Pitanje vezano uz EON i teletext - otac je ne tako davno presao na EON full, ali nije zadovoljan teletekstom koji je prije cesto koristio. Kaze da ne moze upravljati tekstovima koji se prikazuju u vise dijelova (1/3 itd), dakle nema nacina da sam lista sa 1/3 na 2/3 do 3/3, nego mora cekati vise minuta da se stranice same prebace. Ja sam kod drugog operatera a i inace skoro nikad ne koristim telext.
Citala sam uputsvo za daljinski koje osim sto identifikuje txt dugme ne nudi nikakve druge informacije. I kada udjem u txt ne mogu da pronadjem nacin da povecam tekst i da se prebacujem naprijed-nazad kroz visedijelne prozore. Da li to uopste postoji na ovom daljinskom?