Chmoljo wrote: ↑06/05/2023 09:19
e. Forumaš @TheMule ima ozbiljan problem sa razlikovanjem osnovnih pojmova. U pitanju je moralisanje koje je u stvari licemjerje. Ne dajte ovo, ne dajte ono, srsmota je ovo, sramota je ono. Ok ba, dođite pa hajde da ne damo zakedno. A ne da ja ovdje korijenje moram jesti, da se dijasporac koji hrani svoji rodbinu i tako misli da je mene zadužio, ne bi osjećao poniženo. Stalo mi je do tih osjećanja.
A tako je licemjeran i kolega @palermo jer je ne jednom insistirao da mi ostali koji nismo iz hercegovine nemamo pojma "ko su" hrvati.
Ili kolega @Prpa.ba koji je vodio spisak učinjenih stvari za mandata trojke, koji je naprasno zaboravio i bez problema kaže da je trojka nesposovna i nije ništa uradila uz izgovor država je bitnija od bilo čega. Pa mu je valjda i svejedno ko je doveo do toga, beć je bitno ko je od sada vlast. Logično.
Manite me na rende kora. Što bi rekli ameri "put your money where your mouth is".
Ko je shvatio, shvatio. Koje preletio postove, piše sa agendom ili ko je ograničen taj nije, i ja tu ništa ne mogu.
Razumijem ja to, ali ne vidim ja tu neko licemjestvo, razmisljate ko djeca. Sta mislis da ti radis kad se petljas u zivot nekog povratnika iz recimo Visegrada? Neka nana glasa za SDA, a vi drvlje i kamenje na nju. Jesil iso da zivis nekolko mjeseci u Visegradu prije nego sto si glaso ili napiso nesto u vezi njih? A kad neko to vama uradi, onda "licemjerno", "nije fino" "ne zivite tu" itd. Zato se i drzim legalizma i kazem onaj ko ima pravo da glasa ima pravo i na misljenje, nema veze sto ti se ne svidja.
Iako onaj koji je na licu mjesta, bi trebo da zna nesto vise od onog ko je u inostranstvu, (i to je logicno), nemate neko moralno pravo da usutkavate nekog ili da vrijedjate (ko sto je Haus radio) na bazi prebivalista. Ili imas argumente, ili nemas. Imate nakakav cudan kompleks prema "dijaspori", iako se prosjecni covjek vani ne razlikuje puno od covjeka koji je jos uvijek u BiH, u politickom smislu su otprilike isti.
A_A_AKCIJA wrote: ↑06/05/2023 07:57
TheMule wrote: ↑06/05/2023 04:42
Ne zelim se uplitati u ovaj argument o gasu, osim da kazem da ti nemas nikakvo pravo govoriti gradjaninu Bosne i Hercegovine, ma gdje zivio, da li smije imati misljenje ili ne.
Kako Bosanac zamišlja svijet.
Mišljenje kao svetinja.
Imam pravo na svoje mišljenje!
Daj mi prava, jebo obaveze.
Whooow!
Imam i ja pravo da kažem da ti je mišljenje glupo i da je dobro jedino da obrišeš guzicu sa njim.
Mišljenje bez argumenata i činjenica je najlakši put da te počnu smatrati idiotom. Nema lakšeg. Naručiš pivu i udri. Koga bi ti u špici napada, šta ima u vakcinama, kakav je Dino ministar.
A još bolji način da utvrdiš poziciju idiota je da insistiraš na svom mišljenju uprkos ponuđenim činjenicama.
Iznošenje mišljenja je džabe. Konsekvence glupog mišljenja mogu biti katastrofalno skupe.
Srozali ste temu na kojoj su nekada anonimno pisali ozbiljni političari, novinari, analitičari, ali i špijuni, propagandisti od posla...
Srozali ste je tom glupom idejom da se može bez posljedica reći šta ti je klincu ćeif i da se to mora poštovati.
Od oktobra smoriste sa par teza, koje su razbijene na protone i elektrone argumentima, ali opet dođe dijasporičar sa manjkom društvenog života kojem fali da priča sa nekim i da naprđuje. Idi bolan na temu o sexu, kuhanju, pa možda i prođe takav stav.
Guslanje o tome kako ti i dalje imaš osjećaj, koji je baziran na čitavih nula činjenica, i potreba da ga poturaš pod nos tri puta dnevno na temi govori samo da si idiot, ili botina koja to radi po zadatku.
Ozbiljne sagovornike na temi ne zanima mišljenje bilo koga. Iznesi činjenice i možda posoli nekim svojim zaključcima, analizom. Ne moraš svakom loncu biti poklopac, pogotovo o temama koje si samo na televiziji vidio, a hoćeš da si ekspert.
Nisam ti ja srozo temu, provjeri cinjenice prije nego sto meni pocnes pisati. Ipak, u principu, slazem se s tobom. Moze drogeras House vrijedjati dijasporu bez ikakvih argumenata, i nase zene/djevojke koje odu u Njemacku da rade u medicinskoj struci kao pomagacice, a nekima vrijedjanje nije dozvoljeno. Znas onu Orvelovu, "sve zivotinje su jednake, ali neke su vise jednake od drugih"