Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sociolog wrote: ↑07/02/2026 09:36
da ne odemo u off
Udala se za njega, sad je bas " grohnula"..u njoj 100kg..
Imaju sina 20tak godina
Zao mi ove raje sto su gore kod Lapisnice nastradali u nesreci,mokar kolovoz
U kombiju koji se zabio u kamion bili članovi planinarskog društva iz Goražda https://crna-hronika.info/svjedok-trage ... gli/810557
Strasno, je li moguce da je bilo leda jutros na toj dionici pri jutrosnjim temperaturama u sarajevu
da ne odemo u off
Imaju sina 20tak godina
U kombiju koji se zabio u kamion bili članovi planinarskog društva iz Goražda https://crna-hronika.info/svjedok-trage ... gli/810557
Strasno, je li moguce da je bilo leda jutros na toj dionici pri jutrosnjim temperaturama u sarajevu
Po ovim slikama, kombi prešao u suprotnu traku. Strašno.
Zato preko Trebevica glavate guzice voze ko da sutra ne postoji....nezz kako nije bilo i gore mrtvih kad su nagrnuli obilaziti sve voze po sred jebenog puta ko da su sami na kugli zemaljskoj bagra
maloprije prodjoh, blago reci katastrofa od same voznje i puta al onaj urbicid na Brusu
da ne odemo u off
Imaju sina 20tak godina
Moguce, ja u cetvrtak isao. Mislim da je u sa bilo 10ak atepeni, u mokrom je bilo 2 stepena. To sigurno znam
Inace dva puta je auto koje ideprema meni preticalo i pored toga sto vidi mene. Nadajuci se da cu ja kociti
I policija tj pratnja me stjerala sa puta. Na 80km/h morao sam na makadam i naglo kociti da ne spucam u pocetak odbojne ograde koja bi vjerovatno prosla kroz mene.
A ja sam jedno da ne pretjerujem 30ak kombija i kamiona pretekao i dosao u sarajevo sa kamionom i kombijem ispred mene
Tako da ko ne mora nek ne ide
Ko ne mora nek ne ide
Zato preko Trebevica glavate guzice voze ko da sutra ne postoji....nezz kako nije bilo i gore mrtvih kad su nagrnuli obilaziti sve voze po sred jebenog puta ko da su sami na kugli zemaljskoj bagra
maloprije prodjoh, blago reci katastrofa od same voznje i puta al onaj urbicid na Brusu
Onaj dio prema Dobrinji tj Lukavici je Velika nagrada Trebevica...jos se magla navukla al jok udaraj moze
noviclan wrote: ↑07/02/2026 10:27
Sinoc je bilo oko 23h 4 stepena, jutros sigurno oko 0 na toj dionici, ali moras voditi racuna da je cesta masna,mokra od kise,nagib i svasta nesto...ne mislim da su preticali u ta doba nije bilo potrebe,pretpostavljam da su izletili iz krivine zbog brzine i udarili u kamion. Tu se brzo vozi, ako su jos gume slabe ili auto...
PS
Na fa ktoru imaju slike znaci truljesina od kombija plus sto se zdrobio naprijed...
Fulio si, ne možeš se ti sjecati gdje je bio Alo Alo.
Preko puta hacijende. Nama to bila loga u srednjoj
Bagdad..
Jesi li izlazio u Planet, na kolace, popularno tad medju srednjoskolcima?
Barka, Pirati?
Bila je nargilana Višegrad, isto tu blizu, držala majka od onog kr.etena Ademira Lekića, i bila nargilana Miris, kraj Begove, prva nargilana otvorena u Sa, 2004.
Nasu generaciju 88/9.to toliko nije privlacilo..
Oj pirati su hit bili alkohol, narodnjaci i oznojena tEla. Na stotine njih u 6 kvadrata
Sve ove parkinge velike kao na Dobrinji i slicno treba etazirat nek placaju stanari i oni kojima treba automat za naplatu pa bujrum a svakoga ko parkira okolo gdje ne treba okelešiti po dzepu jer doba socijalisticke dzabalizacije je proslo
Cuda se mogu napraviti sa montaznim garazama i pristupacnom cijenom parkinga. Onda i policija moze serbez krenuti derati.
Sve ove parkinge velike kao na Dobrinji i slicno treba etazirat nek placaju stanari i oni kojima treba automat za naplatu pa bujrum a svakoga ko parkira okolo gdje ne treba okelešiti po dzepu jer doba socijalisticke dzabalizacije je proslo
Cuda se mogu napraviti sa montaznim garazama i pristupacnom cijenom parkinga. Onda i policija moze serbez krenuti derati.
Nije rješenje pisanje kazni u ovom trenutku. Na kraju krajeva u gradu ako ces ostati cijeli dan, isplatnije platiti cvaju za kaznu nego parking, aria mall sad 4km sat vazdan.
Ma ja sam na malti, ako nedjeljom dodjem iza 6 kuci, nije stvar toga da ne parkiras pred zgradom, nego si sretan ako ostanes u naselju uopste. Onda ga svintas na nacin "moze se proci", molis boga kaznu da ne dobijes, a ako i dobijes, boze moj, kriv si. Sklanjaj auto cim mozes.
Rodio bih se kada bi se uvelo malo reda, da mi ostanak negdje ne zavisi od toga hocu li imati parking. 50-60 maraka, i rezervisana mjesta samo za ljude sa prebivalistem na toj opstini bi bilo idealno. I recimo privilegija vazi samo za jedno auto. Ne znam koliko je izvedivo i zbog ljudi koji dolaze ovdje raditi, ali uz bolji jgs, to bi ih moglo motivisati da manje dolaze autima na posao.
Samo fakat treba biti razuman i ne lomiti preko koljena.
Kod nas je vec vise puta organizovana javna tribina i rasprava o "novim parkinzima", dakle laprda se o tome ali nigdje novih parkinga. Dakle, opcinska vlast ne radi nista.
Gradjani bezobrazni, kakvi vec i jesu, parkira se na sve strane po livadi po trotoarima ispred garaza iza garaza oko kontejnera, ukoso i naglavu ga parkira jer "ko mi sta moze", zauzme dva mjesta jer on je gazija i gazda ceste. Dakle, gradjani rade sve isto, seljacina pun q.
Stare automobile niko ne sklanja, nekoliko sam ih primjetio, ispuhane gume najcesci znak. Prijavljuje se ali niko ne dolazi po to, par njih gazde ne daju svadjaju se sa ljudima stoji auto zauzima parking ali on ne da da se mice. Iako niko nece ni maknuti jer eto, ne dolazi niko po njih.
Kako nece biti anarhija. Radi bukvalno ko sta hoce.
Kod nas na Otoci postoje određene mogućnosti da se dobije nešto parking mjesta, cca.50-70 ulaganjem u povrsine koje su tzv. zelene.
A u stvari su neuređene i zapuštene blatnjave deponije.
Samo opština ili MZ (ne znam više ko) ne želi da uloži u tampon i asfalt.
Ja sam također predlagao da se ponudi školsko igralište za izgradnju podzemne garaže uz samo jedan uslov. Da se na istom levelu kao sada napravi novo igračište sa umjetnom travom i urednom ogradom.
Može se bez problema ići na jednu (da bude u nivou pristupne ulice), ili dvije (da bude u nivou podruma nebodera) etaže garaže u sred naselja gdje bi vjerovatno bez ikakvih problema prodao sva mjesta za 30-40K po mjestu. Površina je koja bi dala oko 40-45 mjesta po etaži.
E sad da li se može za milion po etaži to napraviti pa da se zaradi 200-500 milja, to ne znam.
Znam samo da ni u zahvate koji su mnogo jeftiniji niko neće da uloži.
Nije rješenje pisanje kazni u ovom trenutku. Na kraju krajeva u gradu ako ces ostati cijeli dan, isplatnije platiti cvaju za kaznu nego parking, aria mall sad 4km sat vazdan.
Ma haj ovi na trotaru par smeta pješacima, ostali i ne toliko, ali me kao vozača svaki put izlude ovi sto suze prolaz u Bingo i stane ovako retardno, pleme mu njegovo. Nekad se baš čudim kako debilu moze naumpasti da tako stane, ja bih kruzio ko havetinja i na kraju bih usao na parking ili bih čekao, ali ono se uvijek snađe. Ovih par bi svaki dan trebalo kaznjavati, ono je cirkus.
Ma haj ovi na trotaru par smeta pješacima, ostali i ne toliko, ali me kao vozača svaki put izlude ovi sto suze prolaz u Bingo i stane ovako retardno, pleme mu njegovo. Nekad se baš čudim kako debilu moze naumpasti da tako stane, ja bih kruzio ko havetinja i na kraju bih usao na parking ili bih čekao, ali ono se uvijek snađe. Ovih par bi svaki dan trebalo kaznjavati, ono je cirkus.
Mi smo prestali ici subotom u bcc. Jednostavno nije vrijedno. Za ono sto mi treba mogu kupiti u ovim oko mene gdje odem pjeske poput hose na socijalnom, a ni bingo ni cj mi nisu daleko ako nemam puno kesa.
pa gdje parkirati auto druze? slazem se da treba etazirati. kod mene u nedzaricima je isti problem. ganjao garaze, ali sve zauzeto. kaze mi covjek da odem da se prijavim i da cekam eventualno ako se oslobodi mjesto i pod uslovom da ja budem na redu da me potrefi slobodno parking mjesto.
auta je nenormalno puno. sto se tice grada ja se pretezno drzim javnog prijevoza. autom ako odem, moram Boga moliti kad se vratim da negdje mogu naci slobodno parking mjesto. Cesto to bude utrkivanje sa komsijama ko ce prije ujagmiti slobodan parking.
evo danas (subota) izasao u podne van, i bukvalno niti jednog slobodno parking mjesta na parkingu.