Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
handžar88 wrote:
Pa o tome Salik cijelo vrijeme prica samo sto niko ne slusa.. sta oni imaju rusima pricat sto pobiju par hiljada civila a oni sami istrijebili indijance
A ne,ne,nije isto,Ameri istrijebili domorodce tj. starosjedioce a Rusi se bore protiv invazionih vrsta koje narusavaju ovaj Sirijski netaknuti
eko sistem i ugrozavaju endemske vrste koje vjekovima obitavaju na ovim prostorima i cija se zastava viori u New York-u ispred zrade UN.
handžar88 wrote:
Pa o tome Salik cijelo vrijeme prica samo sto niko ne slusa.. sta oni imaju rusima pricat sto pobiju par hiljada civila a oni sami istrijebili indijance
A ne,ne,nije isto,Ameri istrijebili domorodce tj. starosjedioce a Rusi se bore protiv invazionih vrsta koje narusavaju ovaj Sirijski netaknuti
eko sistem i ugrozavaju endemske vrste koje vjekovima obitavaju na ovim prostorima i cija se zastava viori u New York-u ispred zrade UN.
pametni Rusi za razliku od glupih Amera koji prvo isprazne kolt pa onda viču ''stoj'' pametno iskoriste svoje indijance od Kavkaza do Kamčatke, pa im, kad ih jaran zajebe i nenadano ih napadne, tutne svakom trećem pušku u ruke i potjera ih ispred sebe bose i gologuze sa gromoglasnim uraaaa do berlina. mitraljez ispred tebe, mitraljez iza tebe,pa biraj..ali to je već druga tema.
- Čežnja za obnovom halifata je legitimna želja (dijela) muslimanskog svijeta, romantično sjećanje na nekadašnju slavu je dio kulturnog identiteta mnogih naroda istoka. Ovako je, među mnogima, pisao Abdul Fattah al-Sisi u svom završnom radu tokom svog usavršavanja na američkoj vojnoj akademiji. Tačno je napisao. Ali je, kao obavješatajac vrlo dobro znao da Muslimansko bratstvo, danas i ovdje, nema ništa zajedničko sa težnjama osnivača, Hassana al-Banne. Ono ima veze sa službama zapada koje su preuzele strukture Bratstva i koristile ih kao sredstvo obračuna tokom Hladnog rata. Tako je ostalo i nakon raspada SSSR-a, a Bratsvo je bilo temeljna lokalna akvizicija za ono što su, u svom impreijalnom cinizmu, osmislili i nazvali kao "arapsko" nazovi-proljeće.
- Sa jedne strane potpuno legitimna želja naroda za poboljšanjem svoga statusa, a sa druge strane mreža trojanskih konja koji su sve trebali da usmjere u skladu sa ambicijama neokolonijalne agende. Nastupilo je "arapsko" nazovi-proljeće. Propalo u Magrebu, propalo u Egiptu, a otpor u Siriji, unutrašnji i vanjski je izazvao tektonske, regionalne i globalne potrese.
Od čitavog "proljeća" je ostala idlibska enklava prepuna liferovanih AQ franšiza i tursko-kurdske tenzije.
- Umjesto da preko Bratstva i radikalnih vehabijskih elemenata kontrolišu čitav Magreb, Egipat i Bliski istok, sada su tamo vlade (Alžir, Egipat, dio Libije) koje su sjeverni Mediteran premrežale sistemima S-300/400 te tako pod indirektnu i direktnu kontrolu svog primarnog geopolitičkog rivala stavili nebo južnog Mediterana. Irak se u pogledu naoružavanja diversificira (da ne kažem, preorjentiše), a to nije strano ni dijelu Zalivskih monarhija. Liban je svjetlosnim godinama daleko od projektanata "arapskog" proljeća, a Turska ako i ne mijenja stranu, sada je interesno povezana sa ekipom koja je od početka oponent ovoj neokolonijalnoj farsi.
Umjesto svojih satelita, sada širom Magreba, Bliskog istoka, a čini se i Male Azije, imaju ruske instruktore.
Jah.. i da jeste tako to samo znaci da ce pojedinci i par najbogatijih porodica u sjeni umjesto preko USA kontrolisat to sve preko Rusije.. zaebali su ih zestoko.
sarajevoxxxx wrote:Samo koji su fašisti u ovom iranskom MVP. Jučer traže od Turske da prestane sa napadom na Efrin, a danas i jučer ni rijeći na masakre režima u Istočnoj Guti i Idlibu. U dva dana preko 100 civila ubijeno ni jedne rijeći osude.
Dobro ovo zapamtiti Iranu, ovu iransko-šiitsku mržnju nikada ne zaboraviti. Slabo ili malo su selefije o šijama govorile, jako malo.
Tako je brate, kakvi saudijski petrodolari pare, zavjere, arapski nedemoktratski režimi, ključ je da su šije govna i da ih treba istrijebit. Fino što si to tako reko, ne znam šta si se pravio do sad. Nemoj se služit nekim šiitskim metodama
Onaj ko je tebi reko da nisu nema ni jednu čistu.. a ti si svakako odda onih koji su mislili da je Trump ruski igrac i da ima neke razlike u tome ko ce biti izabran on ili Hillary, svim srcem si navijao za Trumpa isto ko Seselj, a vidimo kako se to pozitivno odrazilo na politiku SAD. Ti prvo skontaj te osnovne stvari kako funkcionisu pa onda dalje..
handžar88 wrote:Onaj ko je tebi reko da nisu nema ni jednu čistu.. a ti si svakako odda onih koji su mislili da je Trump ruski igrac i da ima neke razlike u tome ko ce biti izabran on ili Hillary, svim srcem si navijao za Trumpa isto ko Seselj, a vidimo kako se to pozitivno odrazilo na politiku SAD. Ti prvo skontaj te osnovne stvari kako funkcionisu pa onda dalje..
Apsolutno netačno. Notorna laž. Izbor sam nazvao izborom između psihopate i freaka.
Zašto lažeš? Koji je tvoj interes da tako bezočno lažeš?
handžar88 wrote:Poprilicno redovno citam ovu temu i super ste mi i ovi ozbiljniji a i ovi sto me nasmiju kao saxxx i ovi ostali sto naginju "terorizmu"
Zamolio bi @Challengera da ukratko napise svoje misljenje kako ce se ovo dalje razvijati u Siriji i svijetu posto njegovo misljenje najvise cijenim a i dosad je poprilicno dobro predvidjao kako ce se razvijati situacija. Mozda je vec i pisao o tome ali nisam upratio, nadam se da ne trazim previse
Last edited by rajv0sa on 06/02/2018 16:58, edited 1 time in total.
Edit: joj ovog debila sto me citira a lijepo mu reko da je na ignore.. tako mi Allaha nisam procito ni jedan post tvoj nit cu procitat tako da me nemoj bezveze citirat
Last edited by handžar88 on 06/02/2018 16:58, edited 1 time in total.
handžar88 wrote:Poprilicno redovno citam ovu temu i super ste mi i ovi ozbiljniji a i ovi sto me nasmiju kao saxxx i ovi ostali sto naginju "terorizmu"
Zamolio bi @Challengera da ukratko napise svoje misljenje kako ce se ovo dalje razvijati u Siriji i svijetu posto njegovo misljenje najvise cijenim a i dosad je poprilicno dobro predvidjao kako ce se razvijati situacija. Mozda je vec i pisao o tome ali nisam upratio, nadam se da ne trazim previse