Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#10151 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Kontam sta hocete reci al sad svi operateri imaju 12/24 mjeseca ugovore.
Dzontra_Volta

#10152 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

MTV wrote:Kontam sta hocete reci al sad svi operateri imaju 12/24 mjeseca ugovore.
Mislim da nijedan operater ne obavezuje postojeće korisnike na ugovore o obaveznom trajanju. To samo Logosoft radi.
ado-šampion

#10153 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ado-šampion »

MTV wrote:Kontam sta hocete reci al sad svi operateri imaju 12/24 mjeseca ugovore.
Ne radi se tu o ugovoru 12/24 mjeseca.

Mada se slazem s tobom, ja sam prikljucio Logosoft Trio za marku bez ikakvog vezivanja, tako da mogu raskinuti ugovor u roku od 15 dana, a dobio sam svu opremu, cak i telefon, naravno na koristenje.

Ali, to sto su oni meni to dali nije nikakva sadaka, nego nacin da se privuku konzumenti. I to je bila jedna od presudnih stvari zasto sam ja konkretno odabrao bas Logosoft. Mi u Bosni taj odnos davalac usluge - konzument gledamo malo previse socijalno, tako da kazem, pa prema tome ispada da je sad uredu da Logosoft izmislja nekakve ugovore preko ugovora, zato sto su nekad davali sve dzaba, a drugi nisu.
Davaoci usluge naprave ponudu kojom misle da ce privuci najvise konzumentata, tj. ostvariti najveci profit. Konzumenti, s druge strane, uzimaju uslugu koja ima optimalan odnos cijena - kvalitet. Tako je normalno.

Ovdje se radi o tome da oni (navodno jer jos nista nije zvanicno), pazi besmislice, traze da korisnik (ja u konkretnom slucaju) tek tako pocijepa ugovor koji vazi na neodredjeno vrijeme i koji je potpisan od obje strane i opecacen od Logosofta, da bi potpisao novi ugovor koji ide njemu na stetu 100%.

To ti je isto kao da ja imam ugovor s odredjenom firmom, uz mjesec dana otkaznog roka s moje strane, na neodredjeno, pa mi direktor dodje i kaze da potpisem novi ugovor kojim mi otkazni rok produzava na tri mjeseca. :-) Besmisleno. Ugovor se mijenja aneksom na ugovor uz pristanak obje strane, naravno ako je taj aneks u skladu s postojecim clanovima ugovora. Potpisivanjem novog ugovora s obaveznim vremenskim trajanjem ne moze biti aneks, jer krsi makar 2 clana postojeceg ugovora (6 i 14). Nisam pravnik, ali se kao potpisnik raznih ugovora toliko razumijem da ovo znam.
MTV

#10154 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Vidim BH Telecom uvrstio BN, BN Music, HBO Adia, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax 2.
Telemach izbacio BN i BN Music uvrstio kamere Happy Parovi 1, Happy Parovi 2.

Hoceli Logosoft sta stavljati? Znam da nece dirati BN jer je BN rekao da je besplatno reemitiranje njihovih kanala na podrucju BiH, Srbije i Crne Gore. Zadnji update kanala je bio u septembru!
Sakazulu

#10155 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

MTV wrote:Hoceli Logosoft sta stavljati?
Stavlja, LOL, stavlja, ja ti ga tvrdim, da stavlja :)
rizibizi

#10156 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Tvrdi da ga logosoft stavlja redovno. Svi su nesto aktivni neko stavlja neko vadi ali se nesto desava osim kod nas. Fino ja vama kazem oni misle da su ove "akcije" vrh ponude kod nas i sad su kao povecali broj korisnika (koje su obavezali nekim periodom) pa misle da ce narod to trpiti jer nijedna nije ko njihova. Ne sjecam se sta je bilo u septembru, vjerovatno nista vrijedno pomena, ali znam da ce uskoro godina dana kako sam potpisao ugovor sa njima i da se ama bas nista znacajno nije desavalo, malo radi, malo ne radi, ciklusi placanja redovni, malo se druzim sa monterima i tako vrijeme prolazi oni za svoje korisnike nista ne rade. Fali im malo tih pompeznih najava, neizvjesnosti, svasta nesto a ne imate prva tri mjeseca za marku i haj cao.

Usput kad smo kod iptv ponude, kanala i paketa, prije neki dan nisam znao sta da gledam krenem saltati a imam samo osnovni paket, ljudi moji sta je ono, pa 90% ponude kanala je totalno nezanimljivo, osim toga mislim da je LoL jedini operater koji nema XXX kanala u osnovnom paketu.

Ja sam potpisao ugovor na 24 mjeseca za prvih skoro 12 mjeseci jedino sto su mi novo uveli je novi ruter (a i to jedva ko da ga je monter sebi iz kuce iscupao) ako se ovaj trend nastavi imat ce od mene mahanje to je sigurno.
Sakazulu

#10157 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ma to je bilo u duhu sarkazma oko tvrdnje i stavljanja :)

Znam da ništa nema konkretno. Ali nada umire zadnja...
MTV

#10158 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Mislio sam na kanale, nemam prljave misli kao neki :skoljka: :run:
damir.d

#10159 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by damir.d »

Zdravo svima,

Nismo se zvanično oglašavali neko vrijeme, ali to ne znači da ne pratimo ovaj Forum kao i ono što nam korisnici govore na razne druge načine. Logosoft će, kao i svih prethodnih godina, uvijek nastojati da na najbolji mogući način adresira potrebe svojih korisnika.
Tu smo, slušamo vas i trudimo se da budete zadovoljni našim uslugama :).

Damir Dizdarević
ID za usluge i prodaju
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Dzontra_Volta

#10160 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Damire D.
Svaka čast da ste se napokon oglasili (kad vec mogu ovi iz Telemacha i HS-a, možete i vi).
Pitanje je samo da li će se svesti na slušanje ili i na davanje odgovora i informacija?
semirsar

#10161 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Da su oni tuj i pratu nas sta seruckamo ja znam vec poodavno. :lol:
Kad god sam se ovdeka zalio na ofo-ono u vezi usluge, nek me kontaktir'o bilo na fon bilo na pp ovdeka i pit'o dje ba zapelo :mrgreen: :thumbup:
Naslovnica

#10162 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

damir.d wrote:Zdravo svima,

Nismo se zvanično oglašavali neko vrijeme, ali to ne znači da ne pratimo ovaj Forum kao i ono što nam korisnici govore na razne druge načine. Logosoft će, kao i svih prethodnih godina, uvijek nastojati da na najbolji mogući način adresira potrebe svojih korisnika.

Damir Dizdarević
ID za usluge i prodaju
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Zašto ne ubacite u ponudu mobilnih telefona uz pakete sve telefone koje mtel nudi?
Ja razmišljam da uzmem neki od paketa sa mobilnom, ali je ponuda slaba. Ubacite svih 65 modela koje nudi mtel, ukalkulišite cijene, mislim da bi time uradili odličan potez.
I dajte uradite nešto sa snimalicom, očajno je bugovita i nepredvidiva, počupah ovo malo kose zbog nje. :-)
MTV

#10163 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Damir Dizdarević
ID za usluge i prodaju
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Moja zelja je da se kanal Face TV HD premjesti iz plus paketa u osnovni paket jer konkurenti Telemach i njihov HS taj kanal imaju u osnovnom paketu.
Takodjer bi bilo pozeljno da stavite Nat Geo HD koji je preveden na hrvatski.

Pise zadovoljni korisnik interneta od 2011 godine, i od 2012 sa TV i fiksnom uslugom. Support vam je uvijek bio za desetke. :)
afannedim

#10164 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:

Damir Dizdarević
ID za usluge i prodaju
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Moja zelja je da se kanal Face TV HD premjesti iz plus paketa u osnovni paket jer konkurenti Telemach i njihov HS taj kanal imaju u osnovnom paketu.
Takodjer bi bilo pozeljno da stavite Nat Geo HD koji je preveden na hrvatski.

Pise zadovoljni korisnik interneta od 2011 godine, i od 2012 sa TV i fiksnom uslugom. Support vam je uvijek bio za desetke. :)

+1
Nokian808

#10165 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

"Moja zelja je da se kanal Face TV HD premjesti iz plus paketa u osnovni paket jer konkurenti Telemach i njihov HS taj kanal imaju u osnovnom paketu."

To je to - zato od mene i nece nikad dobiti potpis i prelazak na ove nove pakete!
kakaljin

#10166 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kakaljin »

Damir Dizdarević
ID za usluge i prodaju
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Postovani,

Kada se planirate siriti dalje jer vec godinama ste sto metara od moje ulice, a nikada niste dosli u moju ulicu koja je veliko naselje.

Pozdrav
rizibizi

#10167 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

(Po)stovani Damire,

Bicu slobodan pa svojih par primjedbi i prijedloga iznijeti ovdje. Imam kratko iskustvo u koristenju LoL usluga od nekih godinu dana pa ne mogu pricati na nivou ovo ste pokvarili,ovo popravili ali drzim za shodno da vasu ponudu mogu porediti sa ostalim dostupnim provajderima u KS jer sam kod svakog od njih bio i ostavio pozamasnu svotu i novca i pretplatnickog staza. Dakle:
-Za skoro godinu dana koliko sam pretplatnik nista znacajnije se nije izmjenilo u vasoj ponudi,par novih minornih intervencija (oduzimanja i dodavanja ne racunam) osim sto se do u beskonacnost vrti akcija pretplate za 1 KM sto je super za nove ali potpuno irelevantno postojecim korisnicima. U medjuvremenu BHT uvodi HBO, Cinestar, Telemach ima konstantno neke izmjene, povecanje brzina, akcije za nove i postojece pretplatnike. Paketi kanala koji su u ponudi su izgleda kreirani od ljudi koji nisu dva kanala "presaltali" u zivotu (spomenuti Face TV HD i gomila drugih nelogicnosti u rasporedu kanala po paketima).
-Mobilna telefonija mi je zanimljiva ali opet veliki propust u ponudi je nemogucnost koristenja dvije i vise mobilnih pretplata po jednom ugovoru a ja kao obican korisnik ne mogu potpisati vise od jednog ugovora.Porodicno koristimo BH Mobile i jos prije godinu dana kada sam odjavio Moju TV i presao na LoL htio sam prebaciti i pretplate mobitela ali ta opcija ni tada a ni dan danas nije moguca.
-Sa internetom i fixnom telefonijom je stvar vrlo jasna kada rade sve OK kada ne rade ne rade nikako. Ja za ovih godinu dana nisam docekao niti jedno povecanje brzine interneta.
-Probleme sa snimalicom nisam primjetio iz prostog razloga sto je niti jednom za ovih skoro godinu dana nisam koristio, ne iz razloga sto nemam potrebu za istom nego zato sto mi se nacin rada ucinio poprilicno komplikovanim i "sklepanim" samo da se kaze da ima. Daleko bi jednostavnije bilo da snimljenim sadrzajima mozemo pristupiti kroz EPG (barem nekoliko dana unazad) a ne unosenjem datuma i vremena emitovanja pa onda nagadjati tacan termin prikazivanja.
-Sa tehnickom podrskom imam sarena iskustva, ali u globalu i u poredjenju sa konkurencijom zadovoljan sam odnosom prema nama korisnicima.
Nadam se da cete pobrojano shvatiti kao pozitivnu kritiku i u narednom periodu poraditi na kvaliteti postojece usluge na sveopste zadovoljstvo korisnika vasih usluga.
Quaresma

#10168 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Quaresma »

Najgore kad ne mogu neke stvari upariti, recimo kad zoveš kao kod ostališ pritisneš broj za određenu stvar što želiš, nešto proključiti, info, i sl

Ja njih zovnem na jedan broj, pa mi kazu, zovi ti ovaj drugi broj, pa kad pricam sa ovim drugim, kazu zovi opet ovaj prvi, patnja
damir.d

#10169 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by damir.d »

Hvala svima koji su se ovako brzo javili :). Zaista vjerujem da je vama ova godina izgledala tako da se ništa posebno nije dešavalo, ali vjerujte da je kod nas bilo zaista usijano. Ne da vas to treba posebno zanimati, ali tranzicija koju je Logosoft prošao zaista nije bila jednostavna. No i pored toga, zaista nas zanima šta mislite i potrudit ćemo se da ove bolne tačke koje ste naveli adresiramo, a i da ponudimo neke druge novosti.
Takođe, pošto je neko od vas ovdje pomenuo Mtel, htio bih zaista da budem jasan kad je ovo u pitanju : Mtel jeste većinski vlasnik Logosofta, ali je Logosoft zaseban privredni subjekat sa svojom upravom i svojom politikom poslovanja. Obzirom na to, nema direktnog preslikavanja onog što ima Mtel na Logosoft ni u jednom segmentu. Nekad je to dobro, nekad loše, ali tako je.

Hvala svima još jednom. Sama činjenica da se ovdje javljate govori da vam je stalo.

Damir Dizdarević
ID za usluge i prodaju
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Dzontra_Volta

#10170 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

damir.d wrote:Hvala svima koji su se ovako brzo javili :). Zaista vjerujem da je vama ova godina izgledala tako da se ništa posebno nije dešavalo, ali vjerujte da je kod nas bilo zaista usijano. Ne da vas to treba posebno zanimati, ali tranzicija koju je Logosoft prošao zaista nije bila jednostavna. No i pored toga, zaista nas zanima šta mislite i potrudit ćemo se da ove bolne tačke koje ste naveli adresiramo, a i da ponudimo neke druge novosti.
Takođe, pošto je neko od vas ovdje pomenuo Mtel, htio bih zaista da budem jasan kad je ovo u pitanju : Mtel jeste većinski vlasnik Logosofta, ali je Logosoft zaseban privredni subjekat sa svojom upravom i svojom politikom poslovanja. Obzirom na to, nema direktnog preslikavanja onog što ima Mtel na Logosoft ni u jednom segmentu. Nekad je to dobro, nekad loše, ali tako je.

Hvala svima još jednom. Sama činjenica da se ovdje javljate govori da vam je stalo.

Damir Dizdarević
ID za usluge i prodaju
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Sretno u novim pohodima.. :D
Kad smo već kod "tranzicije", zašto su se dugogodišnji korisnici Logosofta izgubili u toj tranziciji, pa se prema njima ponaša kao prema novopečenim korisnicima prilikom potpisivanja ugovora za nove LOGO pakete?
MTV

#10171 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

damir.d wrote:Hvala svima koji su se ovako brzo javili :). Zaista vjerujem da je vama ova godina izgledala tako da se ništa posebno nije dešavalo, ali vjerujte da je kod nas bilo zaista usijano. Ne da vas to treba posebno zanimati, ali tranzicija koju je Logosoft prošao zaista nije bila jednostavna. No i pored toga, zaista nas zanima šta mislite i potrudit ćemo se da ove bolne tačke koje ste naveli adresiramo, a i da ponudimo neke druge novosti.

Damir Dizdarević
ID za usluge i prodaju
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Podebljano: Hvala na sluzbenom objasnjenju, jer neki ljudi ne zele da shvate neke stvari. Kod njih je odma Logosoft=Mtel.

Naravno da nam je stalo jer do sada je bila usluga odlicna i zelimo da ostane ista, narednim vremenom da postaje sve bolja i bolja. Ne zelimo da ide na gore.

Konkretno pitanje za unaprijedjenje usluge: Postoji li mogucnost povecanja uploada u nekom narednom periodu?

Ali ja nebi bio ja da nepitam ima li neke nade oko kanala b92?! Njegovim ukidanjem je bilo dosta price po facebooku zasto je skinut.

Lijep pozdrav
Sakazulu

#10172 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Pozz Damire,

Imamo mi tu mnogo tema i problema. Prvo, ne sviđa nam se guranje novih fora i fazona tek uštekanim korisnicima, jer i oni nakon par mjeseci pređu u našu kategoriju i onda i za njih nema ništa, osim nekim novim koji tek potpišu ugovor! I ispada da jedino novi korisnik ima koliko toliko benificija..., dok mi stari niš.

Tehnički dio je u ovoj tranziciji problematičan. Stari, a i novi korisnici su više tražili pomoć nego ranije. Onda prelaskom na 'novo' stanje, konkretno kod mene, wifi nikad nije bio u maximalnoj brzini kao preko kabla. Da bi u međuvremenu kroz ugovore dodali taj anex gdje se vi kao firma štitite i kažete wifi ne može biti nikad kao kabal... U doba wifija mi zapinjemo baš na tome!

Problem kanala, ne treba nam kvantitet, nego kvalitet. Puno je kanala koje ne gledaju ni njihovi vlasnici, a kamoli mi, a tu su! Super, što ste dodali par radio stanica. Predlažem opciju, da i mi sami možemo ubaciti link nekog radio streama i slušati ziku. Snimalica, meni radi, vidim dosta korisnika ima problem. Ne bi bilo loše i neku app napraviti da možemo preko andrioda, iOSa i sl., gledati Super tv.

Dakle, od svega što smo svi napisali da povremeno nešto pomjerite naprijed, ponovo bi zvonili svi o LOL-u. Ovako godinu dana čekamo šta će se desiti u decembru. Sjetimo se samo onih iznenađenja, te oko proljeća, pa nekad tokom ljeta, ali obavezno u decembru...

Ne moram pričati poznate, istinite priče, svjetskih ISP-va, gdje moja prijateljica iz Holandije prije par godina dobija besplatni PC samo da produži ugovor, pa su počeli dijeliti tablete naredne godine, sad već uzima mobitele...

A sad odo gledati tv :)
afannedim

#10173 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV

#10174 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Lajkam
afannedim

#10175 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ima nešto u Damirovom javljanju, kako se juće zakuka za FACETV danas ga prešaltaše u osnovni paket.
Post Reply