Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
julisiz es grant

#10151 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by julisiz es grant »

CherryLips wrote:Ma pila sam je mjesecima prije same trudnoće,samo nisam sigurna do kad piti,nesto mi se po glavi mota 12 sedmica
Možeš slobodno prestati, ono zbog čega se pije je prošlo.
ilkbahar

#10152 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ilkbahar »

drage moje, cisto informativno me zanima koliko vam je trebalo vremena da ostanete u drugom stanju, pitanje se odnosi na trudnice 32 + godina.
CherryLips

#10153 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

julisiz es grant wrote:
CherryLips wrote:Ma pila sam je mjesecima prije same trudnoće,samo nisam sigurna do kad piti,nesto mi se po glavi mota 12 sedmica
Možeš slobodno prestati, ono zbog čega se pije je prošlo.
Ok,hvala na info
Sunculish

#10154 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Sunculish »

ilkbahar wrote:drage moje, cisto informativno me zanima koliko vam je trebalo vremena da ostanete u drugom stanju, pitanje se odnosi na trudnice 32 + godina.
U obe trudnoće zatrudnila odmah. Sada sam trudna nešto oko 11-12 sedmica i pravo čudo je kako sam uopšte ostala trudna zbog količine stresa kojem sam bila izložena... Čudo, hB.
Pitanje za dr.-a ako može u vezi folne kiseline. Koliko je opasno za plod ako se kasno počne piti i ako se preskoči dan-dva da se popije?
Hvala.
balea

#10155 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by balea »

ilkbahar wrote:drage moje, cisto informativno me zanima koliko vam je trebalo vremena da ostanete u drugom stanju, pitanje se odnosi na trudnice 32 + godina.
Ja pocela "raditi" na tome u 32. Koristila i one LH testove... pre-seed lubrikant tokom plodnih dana, i ništa... Nakon 3 godine smo se lagano počeli miriti da se to nama neće desiti, ali nismo na to gledali kao na kraj svijeta. U decembru usvojili macu - siroče malo - i poklonili mu svu našu ljubav, kad ne lez' vraže... ja se u maju popiškim... kad ono pozitivan test :) Da budem iskrena.... zbog službenih puteva što mojih, što muževljevih jednom se kresnuli za čitav mjesec i primilo se. :mrgreen: Doduse, po navici sam nakon svakog seksa, pa i ovog puta, drzala noge i karlicu malo povisene... jastuk pod straznjicu... dakle... otprilike 3-4 godine. Sedmica 10 i 2 dana.
Cholina_Lokica

#10156 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Cholina_Lokica »

Sunculish wrote:
U obe trudnoće zatrudnila odmah. Sada sam trudna nešto oko 11-12 sedmica i pravo čudo je kako sam uopšte ostala trudna zbog količine stresa kojem sam bila izložena... Čudo, hB.
Pitanje za dr.-a ako može u vezi folne kiseline. Koliko je opasno za plod ako se kasno počne piti i ako se preskoči dan-dva da se popije?
Hvala.
Meni je dr na pocetku govorio da nema veze ako fulim popiti, nista oko cega treba se srkletiti.
Sunculish

#10157 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Sunculish »

Cholina_Lokica wrote:Meni je dr na pocetku govorio da nema veze ako fulim popiti, nista oko cega treba se srkletiti.
Ja sam počela piti tek u 8 sedmici, kada su mi potvrdili trudnoću+ zaboravim ih kada odemo na put... Valjda će sve biti dobro aBd.
Cholina_Lokica

#10158 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Cholina_Lokica »

Pa svakako evo dr rece da od njih ima koristi do 6.sedmice... tako da ti dodje da ti je svejedno.
Margita81

#10159 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Margita81 »

Prva trudnoca bila sa 26god-zatrudnila odmah znaci kad smo se odlucili za bebu vec sljedeci mjesec sam bila trudna :)

Druga trudnoca sa 33-trebalo mi je nesto vise od godinu dana da zatrudnim.
putujucidzindas

#10160 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

Ja zatrudnila odmah kad smo odlucili da zelimo dijete, sa 33 pune, pride jedan jajnik u minusu. hvala bogu - drugi dobar :)
julisiz es grant

#10161 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by julisiz es grant »

Cholina_Lokica wrote:Pa svakako evo dr rece da od njih ima koristi do 6.sedmice... tako da ti dodje da ti je svejedno.
Upravo.
Cholina_Lokica

#10162 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Cholina_Lokica »

Ima li ista protiv alergije da smiju trudnice koristiti? Cem da odapnem vise kako me drzi alergija... godinama nisam imala ovako jake reakcije na polen
putujucidzindas

#10163 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

Meni maloprije fb izbaci evo ovo za alergije:

http://alternativa-za-vas.com/index.php ... a-alergije
safran

#10164 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Cholina_Lokica wrote:Ima li ista protiv alergije da smiju trudnice koristiti? Cem da odapnem vise kako me drzi alergija... godinama nisam imala ovako jake reakcije na polen
Svašta! Neki dan prijateljica, koja umire od polena ove godine, priča kako se cijeli život pati i da jedino tokom trudnoća nije imala reakcije.
Cholina_Lokica

#10165 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Cholina_Lokica »

safran wrote:
Cholina_Lokica wrote:Ima li ista protiv alergije da smiju trudnice koristiti? Cem da odapnem vise kako me drzi alergija... godinama nisam imala ovako jake reakcije na polen
Svašta! Neki dan prijateljica, koja umire od polena ove godine, priča kako se cijeli život pati i da jedino tokom trudnoća nije imala reakcije.
Svi govore kao u trudnoci nema alergije, eto ja sam izrod :lol: svaki dan mi krv na nos ide od curenja, puhanja, kihanja, kasljanja itd., kako izadjem vani tako se razbolim
CherryLips

#10166 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

.
Last edited by CherryLips on 09/06/2015 14:44, edited 1 time in total.
Margita81

#10167 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Margita81 »

Poliklinika Sunce.
CherryLips

#10168 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

.
Last edited by CherryLips on 09/06/2015 14:45, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#10169 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Cholina_Lokica »

CherryLips wrote:Ok. A zna li koja zenica koliko jei 3d,4d Uz kod Mehmedbašića? subotom ne rade pa ne mogu ni ma tel nazvati,a na str nema cjenovnika....
Ja sam 4d radila na gaku bez problema sa uputnicom
safran

#10170 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

CherryLips wrote:Gdje se privatno moze uraditi double test,cijena?
I koji faktori su odlučujući da se radi isti? Znam da nuhalni nabor treba biti povišen,starost.trudnice...?
ne mora nuhalni biti povišen a ne moraš biti ni starka :P Ja sam radila (doduše 2010) nuhalni kod Maje Šlaković (Mehmedbašić), sve bilo OK ali pošto sam ja bila starka (38) i nije mi se dalo raditi amnio pitala sam je šta mi može ponuditi kao alternativu i Maja mi je ponudila double. Mislim da je bilo 250 KM, sa ponovljenim mjerenjem nuhalnog kako ne bi bilo odstupanja. Vrijednosti bile OK i ja nisam dalje čačkala. Bebač 1/1.
CherryLips

#10171 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

.
Pufnicaa

#10172 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Pufnicaa »

Pozdrav svima..Citam vas vec duze ali nikako da se prikljucim. :)
Ja sam nova trudnica ovdije.. 6ta sam sedmica i trudnoca mi je rizicna.Imala sam spontani u decembru.Tad mi je otkrivena trombofilija,hiperinzulemija.Sad od kad sam saznala za trudnocu na bolovanju sam,primam progesteron,dobrostan,clexane 0.4 i siofor..Imam poprilicne bolove koji me jako brinu i dokt kaze da su u pitanju blizanci mada nije sigurna da li ce obe bebe opstati.Ja se iskreno nadam da hoce sutra je kontrola..Inace trudnocu vodim privatno..Ima li neko slicno iskustvo? Trombofiliju ili ove bolove u trudnoci? :?
CherryLips

#10173 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

koliko ranije (i treba li,a pretpostavljam da treba) se naručiti na gak-u za amniocentezu? Imate li preporuku da li da tražim nekog posebnog ljekara ili ko me zapadne? Je li neko skoro radio,trebam li kakve pripreme prije obaviti,kakva je procedura nakon amnio?
Cholina_Lokica

#10174 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Cholina_Lokica »

Pufnicaa wrote:Pozdrav svima..Citam vas vec duze ali nikako da se prikljucim. :)
Ja sam nova trudnica ovdije.. 6ta sam sedmica i trudnoca mi je rizicna.Imala sam spontani u decembru.Tad mi je otkrivena trombofilija,hiperinzulemija.Sad od kad sam saznala za trudnocu na bolovanju sam,primam progesteron,dobrostan,clexane 0.4 i siofor..Imam poprilicne bolove koji me jako brinu i dokt kaze da su u pitanju blizanci mada nije sigurna da li ce obe bebe opstati.Ja se iskreno nadam da hoce sutra je kontrola..Inace trudnocu vodim privatno..Ima li neko slicno iskustvo? Trombofiliju ili ove bolove u trudnoci? :?
Ja sam trombofilicarka i na clexanu isto :) sto se toga tice, evo 34ta sedmica i sve ok, doduse kod mene nije bila beba ugrozena nego ja. Ovo sto ja znam clexan radi svoj posao i nema brige sa te strane, samo se bodi :) mene su nekad u 6om mjesecu skinuli sa dabrostona
a ne znam kakvi su bolovi u pitanju, ono sto ja do sad skontah, u trudnoci uvijek nesto boli i da je to normalno :lol:
Pufnicaa

#10175 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Pufnicaa »

Neznam ni ja zasto su mi bebe u pitanju,odmah sam stavljena na strogo mirovanje.A trudnocu sam otkrila dan prije izostanka menst.Zbog jakih bolova koji su mi bili kao u prosoloj trudnoci ja uradim betu i ona bila 269..I od tog dana sam na inekcijama..A bolovi..poput jakog grca u sredini trbuha pri dnu i jaki zigovi koji nekako se protezu do stidne kosti i oduzimaju dah..eto to je najbolje kako mogu docarati..Doduse 2 ili 3 puta me tako jako zaboli ovo ostalo je uglavnom ziguckanje i blazi bolovi poput menstrualnih...
Mashalla tvoja trudnoca fino napreduje jos malo i docekat ces svoju bebicu :D A zasto si ti bila u pitanju?Nekak komplikacija?
Post Reply