Možeš slobodno prestati, ono zbog čega se pije je prošlo.CherryLips wrote:Ma pila sam je mjesecima prije same trudnoće,samo nisam sigurna do kad piti,nesto mi se po glavi mota 12 sedmica
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
julisiz es grant
#10151 Re: Trudnjače i porodilje online
- ilkbahar
#10152 Re: Trudnjače i porodilje online
drage moje, cisto informativno me zanima koliko vam je trebalo vremena da ostanete u drugom stanju, pitanje se odnosi na trudnice 32 + godina.
- CherryLips
#10153 Re: Trudnjače i porodilje online
Ok,hvala na infojulisiz es grant wrote:Možeš slobodno prestati, ono zbog čega se pije je prošlo.CherryLips wrote:Ma pila sam je mjesecima prije same trudnoće,samo nisam sigurna do kad piti,nesto mi se po glavi mota 12 sedmica
-
Sunculish
#10154 Re: Trudnjače i porodilje online
U obe trudnoće zatrudnila odmah. Sada sam trudna nešto oko 11-12 sedmica i pravo čudo je kako sam uopšte ostala trudna zbog količine stresa kojem sam bila izložena... Čudo, hB.ilkbahar wrote:drage moje, cisto informativno me zanima koliko vam je trebalo vremena da ostanete u drugom stanju, pitanje se odnosi na trudnice 32 + godina.
Pitanje za dr.-a ako može u vezi folne kiseline. Koliko je opasno za plod ako se kasno počne piti i ako se preskoči dan-dva da se popije?
Hvala.
-
balea
#10155 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja pocela "raditi" na tome u 32. Koristila i one LH testove... pre-seed lubrikant tokom plodnih dana, i ništa... Nakon 3 godine smo se lagano počeli miriti da se to nama neće desiti, ali nismo na to gledali kao na kraj svijeta. U decembru usvojili macu - siroče malo - i poklonili mu svu našu ljubav, kad ne lez' vraže... ja se u maju popiškim... kad ono pozitivan testilkbahar wrote:drage moje, cisto informativno me zanima koliko vam je trebalo vremena da ostanete u drugom stanju, pitanje se odnosi na trudnice 32 + godina.
- Cholina_Lokica
#10156 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni je dr na pocetku govorio da nema veze ako fulim popiti, nista oko cega treba se srkletiti.Sunculish wrote:U obe trudnoće zatrudnila odmah. Sada sam trudna nešto oko 11-12 sedmica i pravo čudo je kako sam uopšte ostala trudna zbog količine stresa kojem sam bila izložena... Čudo, hB.ilkbahar wrote:drage moje, cisto informativno me zanima koliko vam je trebalo vremena da ostanete u drugom stanju, pitanje se odnosi na trudnice 32 + godina.
Pitanje za dr.-a ako može u vezi folne kiseline. Koliko je opasno za plod ako se kasno počne piti i ako se preskoči dan-dva da se popije?
Hvala.
-
Sunculish
#10157 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam počela piti tek u 8 sedmici, kada su mi potvrdili trudnoću+ zaboravim ih kada odemo na put... Valjda će sve biti dobro aBd.Cholina_Lokica wrote:Meni je dr na pocetku govorio da nema veze ako fulim popiti, nista oko cega treba se srkletiti.
- Cholina_Lokica
#10158 Re: Trudnjače i porodilje online
Pa svakako evo dr rece da od njih ima koristi do 6.sedmice... tako da ti dodje da ti je svejedno.
-
Margita81
#10159 Re: Trudnjače i porodilje online
Prva trudnoca bila sa 26god-zatrudnila odmah znaci kad smo se odlucili za bebu vec sljedeci mjesec sam bila trudnailkbahar wrote:drage moje, cisto informativno me zanima koliko vam je trebalo vremena da ostanete u drugom stanju, pitanje se odnosi na trudnice 32 + godina.
Druga trudnoca sa 33-trebalo mi je nesto vise od godinu dana da zatrudnim.
- putujucidzindas
#10160 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja zatrudnila odmah kad smo odlucili da zelimo dijete, sa 33 pune, pride jedan jajnik u minusu. hvala bogu - drugi dobarilkbahar wrote:drage moje, cisto informativno me zanima koliko vam je trebalo vremena da ostanete u drugom stanju, pitanje se odnosi na trudnice 32 + godina.
-
julisiz es grant
#10161 Re: Trudnjače i porodilje online
Upravo.Cholina_Lokica wrote:Pa svakako evo dr rece da od njih ima koristi do 6.sedmice... tako da ti dodje da ti je svejedno.
- Cholina_Lokica
#10162 Re: Trudnjače i porodilje online
Ima li ista protiv alergije da smiju trudnice koristiti? Cem da odapnem vise kako me drzi alergija... godinama nisam imala ovako jake reakcije na polen
- putujucidzindas
#10163 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni maloprije fb izbaci evo ovo za alergije:
http://alternativa-za-vas.com/index.php ... a-alergije
http://alternativa-za-vas.com/index.php ... a-alergije
-
safran
#10164 Re: Trudnjače i porodilje online
Svašta! Neki dan prijateljica, koja umire od polena ove godine, priča kako se cijeli život pati i da jedino tokom trudnoća nije imala reakcije.Cholina_Lokica wrote:Ima li ista protiv alergije da smiju trudnice koristiti? Cem da odapnem vise kako me drzi alergija... godinama nisam imala ovako jake reakcije na polen
- Cholina_Lokica
#10165 Re: Trudnjače i porodilje online
Svi govore kao u trudnoci nema alergije, eto ja sam izrodsafran wrote:Svašta! Neki dan prijateljica, koja umire od polena ove godine, priča kako se cijeli život pati i da jedino tokom trudnoća nije imala reakcije.Cholina_Lokica wrote:Ima li ista protiv alergije da smiju trudnice koristiti? Cem da odapnem vise kako me drzi alergija... godinama nisam imala ovako jake reakcije na polen
- CherryLips
#10166 Re: Trudnjače i porodilje online
.
Last edited by CherryLips on 09/06/2015 14:44, edited 1 time in total.
-
Margita81
#10167 Re: Trudnjače i porodilje online
Poliklinika Sunce.
- CherryLips
#10168 Re: Trudnjače i porodilje online
.
Last edited by CherryLips on 09/06/2015 14:45, edited 1 time in total.
- Cholina_Lokica
#10169 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam 4d radila na gaku bez problema sa uputnicomCherryLips wrote:Ok. A zna li koja zenica koliko jei 3d,4d Uz kod Mehmedbašića? subotom ne rade pa ne mogu ni ma tel nazvati,a na str nema cjenovnika....
-
safran
#10170 Re: Trudnjače i porodilje online
ne mora nuhalni biti povišen a ne moraš biti ni starkaCherryLips wrote:Gdje se privatno moze uraditi double test,cijena?
I koji faktori su odlučujući da se radi isti? Znam da nuhalni nabor treba biti povišen,starost.trudnice...?
-
Pufnicaa
#10172 Re: Trudnjače i porodilje online
Pozdrav svima..Citam vas vec duze ali nikako da se prikljucim.
Ja sam nova trudnica ovdije.. 6ta sam sedmica i trudnoca mi je rizicna.Imala sam spontani u decembru.Tad mi je otkrivena trombofilija,hiperinzulemija.Sad od kad sam saznala za trudnocu na bolovanju sam,primam progesteron,dobrostan,clexane 0.4 i siofor..Imam poprilicne bolove koji me jako brinu i dokt kaze da su u pitanju blizanci mada nije sigurna da li ce obe bebe opstati.Ja se iskreno nadam da hoce sutra je kontrola..Inace trudnocu vodim privatno..Ima li neko slicno iskustvo? Trombofiliju ili ove bolove u trudnoci?
Ja sam nova trudnica ovdije.. 6ta sam sedmica i trudnoca mi je rizicna.Imala sam spontani u decembru.Tad mi je otkrivena trombofilija,hiperinzulemija.Sad od kad sam saznala za trudnocu na bolovanju sam,primam progesteron,dobrostan,clexane 0.4 i siofor..Imam poprilicne bolove koji me jako brinu i dokt kaze da su u pitanju blizanci mada nije sigurna da li ce obe bebe opstati.Ja se iskreno nadam da hoce sutra je kontrola..Inace trudnocu vodim privatno..Ima li neko slicno iskustvo? Trombofiliju ili ove bolove u trudnoci?
- CherryLips
#10173 Re: Trudnjače i porodilje online
koliko ranije (i treba li,a pretpostavljam da treba) se naručiti na gak-u za amniocentezu? Imate li preporuku da li da tražim nekog posebnog ljekara ili ko me zapadne? Je li neko skoro radio,trebam li kakve pripreme prije obaviti,kakva je procedura nakon amnio?
- Cholina_Lokica
#10174 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam trombofilicarka i na clexanu istoPufnicaa wrote:Pozdrav svima..Citam vas vec duze ali nikako da se prikljucim.![]()
a ne znam kakvi su bolovi u pitanju, ono sto ja do sad skontah, u trudnoci uvijek nesto boli i da je to normalno
-
Pufnicaa
#10175 Re: Trudnjače i porodilje online
Neznam ni ja zasto su mi bebe u pitanju,odmah sam stavljena na strogo mirovanje.A trudnocu sam otkrila dan prije izostanka menst.Zbog jakih bolova koji su mi bili kao u prosoloj trudnoci ja uradim betu i ona bila 269..I od tog dana sam na inekcijama..A bolovi..poput jakog grca u sredini trbuha pri dnu i jaki zigovi koji nekako se protezu do stidne kosti i oduzimaju dah..eto to je najbolje kako mogu docarati..Doduse 2 ili 3 puta me tako jako zaboli ovo ostalo je uglavnom ziguckanje i blazi bolovi poput menstrualnih...
Mashalla tvoja trudnoca fino napreduje jos malo i docekat ces svoju bebicu
A zasto si ti bila u pitanju?Nekak komplikacija?
Mashalla tvoja trudnoca fino napreduje jos malo i docekat ces svoju bebicu