Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#10151 Re: Teretana
Ima li neko kakav fin treninga za leđa, da nije dosadan 
-
Mustang1
#10152 Re: Teretana
Imam ja. 7 serija mrtvog dizanja sa 70% kilaze od maximuma koji mozes. Dalje odradis jos 4-5 vjezbi onih klasicnih i tog dana ti nece biti dosadno, imat ces problema da stignes do kuceLeon16v wrote:Ima li neko kakav fin treninga za leđa, da nije dosadan
-
enisss
#10153 Re: Teretana
Meni ledja pocela rasti kad sam prestao sa deadliftomMustang1 wrote:Imam ja. 7 serija mrtvog dizanja sa 70% kilaze od maximuma koji mozes. Dalje odradis jos 4-5 vjezbi onih klasicnih i tog dana ti nece biti dosadno, imat ces problema da stignes do kuceLeon16v wrote:Ima li neko kakav fin treninga za leđa, da nije dosadan
- Paulaner
#10154 Re: Teretana
Ja nemam trening za ledja ali imam nesto drugo za preporucit..Pregledao sam vise videa od ovog momka,provjerio licno na sebi i uvjerio se da sam ledja i prsa radio 50% nepravilno i samim time sebe ogranicio u napretku.Evo recimo konkretno kod ledja uvijek sam zauzimao ispravan polozaj,dakle ledja ispravljena ali mi je bio problem sto sam puno radio bicepsom i ramenima.Nakon ovog videa sad mnogo vise pogadjam sama ledja.Prsa isto tako,on njega sam naucio kako da se skoncetrisem na prsa i vec 2 treninga sam ih pogodio samo tako.Ovaj momak je uradio komplet video snimaka za svaku misicnu grupu,pa prerucujem da pogledate jer itekako zna o cemu prica.Meni je pomoglo,vjerujem da ce i vama
-
Bambino Blu
#10155 Re: Teretana
Paulaner wrote:Ja nemam trening za ledja ali imam nesto drugo za preporucit..Pregledao sam vise videa od ovog momka,provjerio licno na sebi i uvjerio se da sam ledja i prsa radio 50% nepravilno i samim time sebe ogranicio u napretku.Evo recimo konkretno kod ledja uvijek sam zauzimao ispravan polozaj,dakle ledja ispravljena ali mi je bio problem sto sam puno radio bicepsom i ramenima.Nakon ovog videa sad mnogo vise pogadjam sama ledja.Prsa isto tako,on njega sam naucio kako da se skoncetrisem na prsa i vec 2 treninga sam ih pogodio samo tako.Ovaj momak je uradio komplet video snimaka za svaku misicnu grupu,pa prerucujem da pogledate jer itekako zna o cemu prica.Meni je pomoglo,vjerujem da ce i vama![]()
Pratim ga i ja i dobar je momak ima jako dobre savjete...
Ma to ti je to to svi kazu al bukvalno svi. Ali tu se desava ja msm vise opticka iluzija nego rast. Normalno imas ti hippertofiju ali po meni ti mrtvim radis i siris i stomak, i zato mozda mislis da ti ledja ne rastu jer ti ujedno i stomak ide malo u sirinu pa ne vidis to toliko. Cim se baziras na ledja pogotovo za sirinu vjezbe vise nego za gustinu (mada to treba miskati vazda) vidis kako se siris gore a u struku si isti.enisss wrote: Meni ledja pocela rasti kad sam prestao sa deadliftom
moze bit a i ne mora haha
-
Leon16v
#10156 Re: Teretana
Svi rade nešto da mrtva dizanja, i ja odradim, al nikako ih ne gotivim.
A evo pretplatio sam se na ovog covjeka MikeTA, fino covjek objasni sve, a kopiracu ponekad i njegov trening neki za promjenu
A evo pretplatio sam se na ovog covjeka MikeTA, fino covjek objasni sve, a kopiracu ponekad i njegov trening neki za promjenu
-
Beavis
#10157 Re: Teretana
Danas odradio cucnjeve, vratilo, razboj s opterecenjem, pa 10 minta strik preskakanje i na kraju 2 runde laganog sparinga.
Vidim raja uglavnom radi treninge posebno za svaku grupu misica, sto je ok al dosadi s vremenom, imal ko da preporuci-predlozi kakav kombinovani trening da nije samo zeljezo.
Vidim raja uglavnom radi treninge posebno za svaku grupu misica, sto je ok al dosadi s vremenom, imal ko da preporuci-predlozi kakav kombinovani trening da nije samo zeljezo.
- moa
#10158 Re: Teretana
Poceo sam opet ko i vi, ledja,biceps, grudi-triceps..sutra noge i rame, prekosutra sisa i triceps pa odmor...
-
Leon16v
#10159 Re: Teretana
Ja bi odvojio noge i ramena u posebne dane
- Warashii
#10160 Re: Teretana
Ehhhh da mi je tridesetechannel10 wrote:To znači da se došlo u godine i da je vrijeme da se malo uspori. Znam iz svog iskustva. Znam kako sam trenirao kad sam imao ispod 30, a kako poslije tridesete.Velkoski wrote:mental kick rajice
radiš osam sati, na poslu te ubiju u pojam, a onda želiš da treniraš, ali si pomalo smoren... i onda popiješ nešto, pa makar to bila i kafa, što te digne i vrati ti volju za život
Uvijek ima taj problem odlaska na trening, naročito ako je svaki dan u isto vrijeme, ali i dalje nemam potrebu za tim prije treninga zajebancijama.
Pishaj ga meni dosta, pogotovo kad vidim svoju generaciju a Boga mi i mladje.
-
channel10
#10161 Re: Teretana
Danas sam trebao raditi noge (tek drugi trening nakon pauze od skoro godinu dana) i nisam ih uradio
. Uzeo dan odmora (jucer sam ramena radio) pa sutra polako dalje
. A nekad vrtim se cijeli dan (5-6 sati na nogama po svakakvom terenu, ono hiljade stepenica kao sto je birvaktile Golubovic spominjao sklekove) i odradim trening nogu s merakom. To su te godine 
- moa
#10162 Re: Teretana
Nemam ja toliko vremena a i u mojim godinama dobro je i ovoLeon16v wrote:Ja bi odvojio noge i ramena u posebne dane
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10163 Re: Teretana
Prvi dan ramena, kardio 20 min
Drugi dan ledja, kardio
Treci dan biceps, noge, kardio
Cetvrti dan, prsa, triceps
Peti, sesti,sedmi i osmi dan cuvam dijete i tamanim slatkise, pa onda opet trening 4 dana.
ja prezqdovoljan, s obzirom kako mi je trening rasporedjen, ali ne mogu drugacije zbog obaveza. 
Drugi dan ledja, kardio
Treci dan biceps, noge, kardio
Cetvrti dan, prsa, triceps
Peti, sesti,sedmi i osmi dan cuvam dijete i tamanim slatkise, pa onda opet trening 4 dana.
-
enisss
#10164 Re: Teretana
Kvadriceps za jedan dan, a ostalo za drugi:)Leon16v wrote:Ja bi odvojio noge i ramena u posebne dane
-
Bambino Blu
#10165 Re: Teretana
enisss wrote: Kvadriceps za jedan dan, a ostalo za drugi:)
De mi ti takmicarski reci sta radis za donji dio grudi i kako da se sto bolje izrazi ta "potkopanost" grudi ?
-
enisss
#10166 Re: Teretana
Ako nemas donji dio onda ti vjerovatno fali mase na cijelim grudima, a definitivno je najbolja vjezba propadanja. Ja sam je dosta konbinirao sa sklekovima, ruke postavim tacno tako da mi ih donja prsa dodiruju kad sam na podu.Bambino Blu wrote:enisss wrote: Kvadriceps za jedan dan, a ostalo za drugi:)
De mi ti takmicarski reci sta radis za donji dio grudi i kako da se sto bolje izrazi ta "potkopanost" grudi ?
Kod propadanja, nagni se sto vise naprijed tako da skines otpor sa tricepsa.
Takodje bi ti preporucio da radis obicni bench press ali da sipku spustas na liniju izmedju prsa i abdomena.
-
Bambino Blu
#10167 Re: Teretana
Vjerujes li mi radim to sve (propadanja sam radio malo manje jer ih radim izmedju dvije stolice i polomih zglobove ali ih mogu raditi to nije problem) i upravo to sto kazes nagnem se naprijed i deru se grudi.enisss wrote:Ako nemas donji dio onda ti vjerovatno fali mase na cijelim grudima, a definitivno je najbolja vjezba propadanja. Ja sam je dosta konbinirao sa sklekovima, ruke postavim tacno tako da mi ih donja prsa dodiruju kad sam na podu.Bambino Blu wrote:enisss wrote: Kvadriceps za jedan dan, a ostalo za drugi:)
Kod propadanja, nagni se sto vise naprijed tako da skines otpor sa tricepsa.
Takodje bi ti preporucio da radis obicni bench press ali da sipku spustas na liniju izmedju prsa i abdomena.
Sto se mase tice ne znam sta bih ti rek'o tu i tamo vjerujes li mi da su mi gornji dio grudi mnogo jaci i izrazeniji od donjih kako i sto ne znam apsolutno. Mozda i genetski jer imam problem na lijevo strani bradavica mi je uvucena malo dok je desna normala.
Eh to sa sklekovima cu probati radio sam do sada i sklekove gdje ruke podignem na vrecu malo visocije da nisu bas na podu rekose mi da i to pogadja donje grudi.
A za bench press upravo to sto kazes i radim gdje spustam sipku tik ispod bradavica.
Sta ti mislis za varijaciju giljotine na benchu da li je ona stvarno tako dobra ko sto kazu za grudi pogotovo gornji dio ?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#10168 Re: Teretana
ma šta će ti grudi... samo stomak 
-
Bambino Blu
#10169 Re: Teretana
Ma u stomaku je snaga da se ne lazemo :dVelkoski wrote:ma šta će ti grudi... samo stomak
- Dosadno mii
#10170 Re: Teretana
Ima l' tih six packova ili samo kod Astrixa 
-
enisss
#10171 Re: Teretana
Kakav six pack, ja imam 8 pack!Dosadno mii wrote:Ima l' tih six packova ili samo kod Astrixa
-
enisss
#10172 Re: Teretana
@Bambino blu
Neki dan sam grudi radio sa momkom sto je pro, on se vec takmici nekih 6-7 godina i primjetio sam kad smo radili incline bench da je sipku spustao bukvalno na svoju jabucicu, a ima ogromne grudi, ja ga bas poslije pitam zasto i on kaze da mu taj ugao najvise odgovara.
On je dosta nizak sa kratkim rukama, pa moguce da je njemu to ok, ja sam probao i nisam bas osjetio neku tenziju u grudima, cak sam i vise osjetio u ramenima.
Svako od nas mora naci poziciju koja njemu odgovara, a mislim da je to jako lako.
Neki dan sam grudi radio sa momkom sto je pro, on se vec takmici nekih 6-7 godina i primjetio sam kad smo radili incline bench da je sipku spustao bukvalno na svoju jabucicu, a ima ogromne grudi, ja ga bas poslije pitam zasto i on kaze da mu taj ugao najvise odgovara.
On je dosta nizak sa kratkim rukama, pa moguce da je njemu to ok, ja sam probao i nisam bas osjetio neku tenziju u grudima, cak sam i vise osjetio u ramenima.
Svako od nas mora naci poziciju koja njemu odgovara, a mislim da je to jako lako.
-
Bambino Blu
#10173 Re: Teretana
Isti sam ti brate visok duge ruke. I isto mi se desilo veca tenzija na prednjem ramenu nego na grudimaenisss wrote:@Bambino blu
-
zetareticula
#10174 Re: Teretana
Perije nekoliko dana sam citao bas neki tekst vezan za grudi, sad se ne znam dali je tacan ali isto neki pro, u glavnom prica je o tome da na grudi vecu tenziju imaju razvlacenja nego ravni bench. Sad vjerojatno je od osobe do osobe 
-
enisss
#10175 Re: Teretana
Nije od osobe do osobe, to je kod svakog tako.zetareticula wrote:Perije nekoliko dana sam citao bas neki tekst vezan za grudi, sad se ne znam dali je tacan ali isto neki pro, u glavnom prica je o tome da na grudi vecu tenziju imaju razvlacenja nego ravni bench. Sad vjerojatno je od osobe do osobe