Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
weredsf

#10151 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Rizvan wrote:
Antifriz+ wrote:
sandokann wrote:Fahro je jedini koji moze oboriti porodicu Izetbegovic sa trona i iz tog razloga ga treba podrzati.

Mogao je da je Dženi zadržao u stranci, ovako teško... Nego zna li neko imal je gdje na listama, moralna pobjednica prošlih Opštinskih izbora :mrgreen: :run:

Image
Ovaj puta je suprug u akciji. :D

Lazesss....daj ga
Danguba

#10152 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Danguba »

Banksy wrote:
klmnopq wrote:
Ne treba ga ubijati, ali ga ne treba ni nagraditi
Ko sad priča o nagradama ...

Mada, i s te ravni, glasnik je u prednosti u odnosu na one koji su to zlo sijali 20 godina.
S'tim sto je taj isti glasnik svo vrijeme(pasivno ili aktivno) ucestvovao u svemu tome.
Osnivanjem svoje stranke ne znaci da su vam ruke ciste od pocinjenog zla.
Rizvan

#10153 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Rizvan »

weredsf wrote:

Lazesss....daj ga
204 SKUPŠTINА KANTONA 4 / СКУПШТИНА КАНТОНА 4
00018 СДС-СРПСКА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА
1 ЧАМЏИЋ АМИР
ultima_palabra

#10154 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by ultima_palabra »

Entropio wrote:Pa ja sam lično bio prisutan kad je Tihić na džumi izašao da održi hutbu umjesto hodže, tako da me ovo sa dijeljenjem pamfleta uopšte ne čudi.

Opet ponavljam, ne branim Fahru i njegove gnusne metode, ali SDA je uvijek iskorištavala IZ.
Prije malo više godina, isto je uradio Ejup Ganić... ukradeš vilu u centru grada, vlasnika pošalješ u ludnicu, i onda držiš moralne pridike u Božijoj kući :-)
weredsf

#10155 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Rizvan wrote:
weredsf wrote:

Lazesss....daj ga
1 ЧАМЏИЋ АМИР
Daj neku sliku skontaj.. :D
miop

#10156 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by miop »

weredsf wrote:
Rizvan wrote:
weredsf wrote:

Lazesss....daj ga
1 ЧАМЏИЋ АМИР
Daj neku sliku skontaj.. :D
Image
Dr. Kuca

#10157 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Dr. Kuca »

Fahro n roll aka rok zvjezda
klmnopq

#10159 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by klmnopq »

Danguba wrote:
Banksy wrote:
klmnopq wrote:

Mada, i s te ravni, glasnik je u prednosti u odnosu na one koji su to zlo sijali 20 godina.
S'tim sto je taj isti glasnik svo vrijeme(pasivno ili aktivno) ucestvovao u svemu tome.
Tačno :thumbup: ...osim toga, stranka mu je puna kadrova koji su to zlo činili dok su bili članovi tadašnjih stranaka na vlasti, samo su promijenili dres
Banksy

#10160 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Banksy »

Danguba wrote:
Banksy wrote:
klmnopq wrote:

Ne znam ko su ''vam'' i ne obraćaj mi se tako.

Naravno da je dio zla, ali to zlo mu je neko omogućio. Ovo je situacija u kojoj nije problem odgovoriti je li starija kokoš ili jaje.
Država

#10161 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Država »

Pravio sam SBB, a prešao sam u SDP jer je Radončić rušio Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine!

Image

Nihad Alikadić obnaša dužnost zastupnika u federalnom Parlamentu. Na oktobarskim izborima kandidat je SDP-a BiH. U intervjuu za Dnevni list Alikadić govori o radu Parlamenta FBiH u tekućem mandatu, donošenju seta antikorupcijskih zakona, destabiliziranju Vlade FBiH te planovima u budućnosti

Nihad Alikadić obnaša dužnost zastupnika u federalnom Parlamentu. Na oktobarskim izborima kandidat je SDP-a BiH. U intervjuu za Dnevni list Alikadić govori o radu Parlamenta FBiH u tekućem mandatu, donošenju seta antikorupcijskih zakona, destabiliziranju Vlade FBiH te planovima u budućnosti

Dnevni list: Kako ocjenjujete rad Parlamenta FBiH u ovom mandatu? Što biste izdvojili od urađenog?

Nihad Alikadić: Ono što je sigurno loše jest konstantna destabilizacija izabrane Vlade FBiH, a za to su značajno zaslužni i zastupnici u PFBiH. Jedan dio zastupnika se ponašao kao da ih je narod izabrao da rade protiv FBiH.

Često su klubovi zastupnika, a zbog različitih interesa političkih stranaka opstruirali donošenje bitnih zakona i odluka, a iste su bile nužne za razvoj FBiH ili za njezino bolje funkcioniranje. Urađeno je mnogo, nabrojat ću za građane nekoliko bitnih stvari.

Usvojen je Zakon o autocestama na koridoru Vc, te Zakon o eksproprijaciji. Rezultati ovog su svima vidljivi. Danas imamo više od 100 kilometara autoceste sa zaobilaznicom oko Sarajeva, što je ogroman iskorak za FBiH.

Usvojeni su Zakon o oduzimanju nezakonito stečene imovine i Zakon o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, odnosno formiranju “Uskoka” u FBiH. Rezultati usvajanja ovih zakona tek će dati rezultate.

Mislim da i ovo što se danas događa nekim političkim grupama narodu dosta govori. Ja mogu reći sljedeće: mafija i kriminalci, koliko god bili moćni u sukobu s državom, država uvijek pobjeđuje.

Ono na što sam ponosan jest i to da smo uspjeli zaustaviti predaju na upravljanje pet fabrika namjenske industrije. Da se to dogodilo, mi danas u Konjicu ne bismo imali “Igman”. Tamo danas radi više od 950 radnika.

Dnevni list: Kako se obračunati s kriminalom i korupcijom, onima koji su nelegalno stekli imovinu u posljednjih 20 godina?

Nihad Alikadić: Mi možemo slobodno reći da smo narodu objavili neke stvari: ko su direktori s 100 najvećih plaća u FBiH., ko su najveći porezni dužnici, ko nije vratio kredite zavodu za zapošljavanje, a iznosi su milionski, kako se na prijevozu nafte autocisternama u FBiH krade više od 200 miliona maraka godišnje.

Rješenje ovog lopovluka je na pomolu – usvajanjem zakona o trgovini naftnim derivatima i zakona o transportu opasnih tvari. Ova dva zakona su u završnoj proceduri.

Naravno, njihovo donošenje se maksimalno opstruira. Tako će kamionsko-naftni lobi biti zaustavljen u svom dugogodišnjem kriminalu, Željeznice FBiH će dobiti posao vrijedan nekoliko desetaka miliona maraka godišnje, a Terminali FBiH će konačno proraditi i postati profitabilni.

Ističem činjenicu da su u ovom mandatu penzije povećane u dva navrata za pet posto. Mislim da to nije dovoljno, ali ako se trend nastavi, to će biti dobro.

Dnevni list: Bili ste kandidat SBB-a na prošlim izborima i osvojili ste mandat u Zastupničkom domu PFBiH. U međuvremenu ste izišli iz SBB-a s još jednim kolegom. Zašto?

Nihad Alikadić: Ja sam sa svojim prijateljima napravio SBB u Hercegovini. U tom poslu naše namjere su bile iskrene. Da, otišao sam iz SBB-a s kolegom dr. Kopićem iz Cazina.

U trenutku napuštanja bio sam predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a u HNK-u.

Izišli smo iz SBB-a zato što nismo htjeli po drugi put u mandatu opstruirati donošenje zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine i Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala, odnosno zakona koji će stvoriti uvjete za formiranje “federalnog Uskoka”. Razloga za napuštanje bilo je i ranije.

Dnevni list: Zašto se SBB-Fahrudin Radončić tad usprotivio tim zakonima i zašto su oni bili protiv? Tad ste još uvijek bili član te stranke?

Nihad Alikadić: Svi mi moramo opravdati, pred narodom i institucijama, imovinu koju smo stekli i uživamo. A to nekima baš i ne odgovara. Nije to bilo prvi put da SDP BiH ove zakone predlaže u PFBiH.

SBB-Fahrudin Radončić se usprotivio donošenju ovih zakona i u decembru 2013. Na pripremnom sastanku Kluba zastupnika SBB-a razlozi zašto trebamo opstruirati donošenje ovih zakona zastupnicima nisu rečeni.

Samo su dani prijedlozi kako da se opstruira usvajanje. Moram reći narodu, u PFBiH protiv usvajanja ovih zakona po hitnom postupku glasovalo je 47 zastupnika, a za usvajanje zakona po hitnom postupku glasovao je svega 51 zastupnik.

Na znanje svima, pazite kome dajete povjerenje. Zašto to govorim? Zato što i oni koji su izišli iz dvorane u fazi glasovanja to su uradili s namjerom. Isto je kao da su glasovali protiv.

Dnevni list: BiH se i dalje svrstava na liste najkorumpiranijih država Evrope. Je li vrijeme za početak borbe protiv korupcije u našoj državi?

Nihad Alikadić: Davno je bilo vrijeme.

Dnevni list: Kako komentirate da su neki istaknuti ljudi koji su bili prepoznatljiva lica SBB-a kao što su Ismeta Dervoz, Adnan Bašić, Mirza Ustamujić, Emir Kabil iznenada “nestali” s izbornih lista SBB-a?

Nihad Alikadić: Svi imenovani kolege su moji dobri prijatelji. Sve su to vrlo časni, uspješni i obrazovani Bosanci i Hercegovci. Oni su još uvijek zastupnici, obnašatelji najviše zakonodavne vlasti u BiH i FBiH. Zašto danas nisu na listama, nije mi poznato.

Dnevni list: Zašto ste pristupili SDP-u BiH?

Nihad Alikadić: Uvijek sam bio socijaldemokrat, a u SDP-u BiH se osjećam dobro i nekako domaće. Drugo, hvala premijeru, mom prijatelju već skoro pedeset godina, koji me pozvao da svojim radom pomognem SDP-u BiH.

Siguran sam da ćemo dobiti još veće povjerenje naroda. Obnašajući vlast u razdoblju od 2014. do 2018. nastavit ćemo s poboljšanjem ukupnog stanja u BiH.

Dnevni list: Kako ocjenjujete rad Vlade FBiH na čijem čelu je gospodin Nermin Nikšić?

Nihad Alikadić: Od čovjeka koji se cijeli svoj život bavio i sportom možete očekivati samo uspjeh, jer njemu su pobjeda i uspjeh u krvi. Premijer sigurno ima velike zasluge za sve gore navedeno.

Voditi Vladu, a imati stalna politička previranja je kompliciran i težak posao. On je ipak, po mom mišljenju, napravio odličan rezultat.

Dnevni list: Predizborne kampanje se zahuktavaju. Kako ocjenjujete političku klimu u BiH te očekujete li “prljavu” igru?

Nihad Alikadić: Ja sam u srcu sportaš, cijeli svoj život sam se takmičio i to vrlo uspješno i ponosan sam na sebe što nikad nisam igrao prljavo.

Dnevni list: U kakvom pravcu će ići Vaš daljnji politički angažman?

Nihad Alikadić: Obećao sam svojim radom pomagati SDP-u BiH. Želim da SDP BiH nastavi sa svojim projektom i dovrši ovo što je započeo. Siguran sam da ćemo uspjeti dobiti veliko povjerenje građana.

Naravno, uz pomoć drugih dobronamjernih političkih subjekata uspjet ćemo formirati novu vlast nakon izbora 2014. i nastaviti poboljšavati ukupno stanje u BiH.

Ja sam diplomirani inženjer strojarstva. Kao i do sada, trudit ću se da BiH uđe u fazu industrijalizacije države što je jedini put ka brzom oporavku cijele zemlje.

Dnevni list: U javnom diskursu se često čuje kako su svi političari isti?

Nihad Alikadić: Na to pitanje odgovorit ću iznoseći nekoliko činjenica.

Prvi su upravljali s PD Igman Konjic od 1996. do 2010. i sve je jedva preživljavalo s 340 zaposlenih, drugi su za tri godine poduzeće doveli u stanje da su u 2013. proizveli i izvezli robe u vrijednosti od 80,000.000 maraka i danas zapošljavaju 950 radnika i posluju s prikazanom dobiti.

Ili drugi primjer.

Prvi su za 15 godina uradili 37 kilometara autoceste, a drugi su za tri i pol godine uradili 65 kilometara autoceste. Isto se dogodilo s poduzećima Granit Jablanica, Aluminij Mostar, tu su i ogromni investicijski projekti u okviru Elektroprivrede BiH ili dva povećanja penzija po pet posto.

Siguran sam da je dobar dio naroda upoznat s činjenicama na koje ih samo želim podsjetiti.

Čudi me da u AVAZ-u ne pišu o ovome...

:lol:
klmnopq

#10162 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by klmnopq »

Banksy wrote: Naravno da je dio zla, ali to zlo mu je neko omogućio. Ovo je situacija u kojoj nije problem odgovoriti je li starija kokoš ili jaje.

To što mu je neko omogućio, ne alimentira ga po bilo čemu. Onako kako ja posmatram stvar, pitanje se ne svodi na to da li je starija kokoš ili jaje, nego da li su kriminalci i jedni i drugi.

Raznim kriminalcima je neko nešto omogućio, i to diskredituje i kompromituje i kriminalce i one koji su im to omogućili.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#10163 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by KatarinaKosaca »

Nihad Alikdic, inace sinonim postenja, a u SDP sve po zakonu, ukljucujuci 3 cm asfalta. Lijep nastup dr . Kravica sinoc na Alfi :thumbup:
Država

#10164 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Država »

KatarinaKosaca wrote:Nihad Alikdic, inace sinonim postenja, a u SDP sve po zakonu, ukljucujuci 3 cm asfalta. Lijep nastup dr . Kravica sinoc na Alfi :thumbup:
Nije bitan SDP ni niko drugi. Bitno je da se mafijaška organizacija (SBB) raspada sve brže i brže.

Nešto Fahro puno piše po AVAZ-u protiv tužilaca. Možda je namirisao neku optužnicu, m?

:sax:
KatarinaKosaca

#10165 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by KatarinaKosaca »

Država wrote:
KatarinaKosaca wrote:Nihad Alikdic, inace sinonim postenja, a u SDP sve po zakonu, ukljucujuci 3 cm asfalta. Lijep nastup dr . Kravica sinoc na Alfi :thumbup:
Nije bitan SDP ni niko drugi. Bitno je da se mafijaška organizacija (SBB) raspada sve brže i brže.

Nešto Fahro puno piše po AVAZ-u protiv tužilaca. Možda je namirisao neku optužnicu, m?

:sax:
da se raspadaju, bas i ne. Da je transfer ovog kadra kao i njegova izjava, kao i pisanje poluistina predizborni trik i avazovstina, nema sumnje. Jerr, odbacen je zakon koji je bio farsa u duirektno stitio SDP kradju, a ne opcenito zakon
weredsf

#10166 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Kravic??
klmnopq

#10167 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by klmnopq »

Daj Bože da dočekamo dan, da svi koji su krali, budu izvedeni pred lice pravde i dobiju zasluženu kaznu.

Nema gore stvari, nego krasti od ovako siromašnog naroda, i svojim postupcima svjesno taj isti narod još više osiromašivati, ubijati im svaku nadu, a nakon što su upropastili živote mnogim generacijama, ovim koje tek dolaze, stvarati pretpostavke da njihova budućnost bude još teža nego ova koju su proživjeli njihovi roditelji.

Također, ne znam ni kako bih nazvao ove koji manipulišu tim stanjem, i iz svega pokušavaju izvući svoju korist, narodu ostavljajući lažna obećanja i besperspektivnost.

U svakoj normalnoj državi, sa odgovornom vlasti, generacijama koje dolaze stvaraju se pretpostavke da te generacije imaju bolji život i standard od onog koji su imali njihovi roditelji. Na žalost, u ovoj našoj BiH, paraziti samo mijenjanju dresove, retoriku i obećanja u vidu šarenih laža, a suština svima ostaje ista....parazitska. Nije bitno ako će nekoliko stotina ljudi ostati bez posla, ako će neko maznuti par miliona maraka. I tako od fabrike do fabrike, pa do svih tih unesrećenih porodica i teških sudbina kroz koje prolaze .

Ni Afrika nam nije ravna.
Država

#10168 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Država »

Oprosti mi Katrin, ali nije bitna nijedna stranka. Bitno je da kepec iz Gusinja dođe u situaciju da mora objasniti kako je uspio od gologuzana postati vlasnik tornja, Hotela Radon Plaza, nekoliko vila, privatnog aviona, nekoliko jahti... nemoguće je sve nabrojati...

Dubioza ga je sjajno opjevala:

https://www.youtube.com/watch?v=OTEpvf5U9Ps

:thumbup:
KatarinaKosaca

#10169 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by KatarinaKosaca »

Država wrote:Oprosti mi Katrin, ali nije bitna nijedna stranka. Bitno je da kepec iz Gusinja dođe u situaciju da mora objasniti kako je uspio od gologuzana postati vlasnik tornja, Hotela Radon Plaza, nekoliko vila, privatnog aviona, nekoliko jahti... nemoguće je sve nabrojati...

Mozda dio odgovora na to pitanje da Keljmendi. Ovdje se adi onecem drugom, a to je da je sdp prijedlog zakona bio da seoformi neka komisija koju oni oformlojavaju i onda kao ta komisija odlucuje odakle kome lova. Na SDP farsi i ublehi se ne moze naadati ni narko diler
Danguba

#10170 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Danguba »

Banksy wrote:
Danguba wrote:
Banksy wrote:

Ne znam ko su ''vam'' i ne obraćaj mi se tako.

Naravno da je dio zla, ali to zlo mu je neko omogućio. Ovo je situacija u kojoj nije problem odgovoriti je li starija kokoš ili jaje.
Kako se ti pronadje pod SBB i ''vam''... :-) a drugo, nemoj da mi prijetis. :D
Pod ''vam'' sam mislio na one koji su ucestvovali u tom zlu i misleci da osnivanjem druge stranke i promjenom dresa skidaju odgovornost sa sebe .

U Srbiji su prvo uhapsili Miskovica a sada tragaju ko mu je to sve omogucio pa je valjda red i kod nas da se ide tim redoslijedom. Braci Karic su dali do znanja na koji nacin su dosli do svoje imperije tako da nije bilo podpitanja samo se kod nas ''covjek sa kesom'' dize u nebesa a okrivljuje imaginarni sistem.
lasta2

#10171 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by lasta2 »

IZVALA DECENIJE :lol:

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
anonimusae

#10172 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by anonimusae »

siptarski ministar u BiH, keljmendi i ostalala balkanska kokainska grupa...dnooo
Better Man

#10173 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Better Man »

Država wrote:Oprosti mi Katrin, ali nije bitna nijedna stranka. Bitno je da kepec iz Gusinja dođe u situaciju da mora objasniti kako je uspio od gologuzana postati vlasnik tornja, Hotela Radon Plaza, nekoliko vila, privatnog aviona, nekoliko jahti... nemoguće je sve nabrojati...

Nema šta objašnjavati, dovoljno se obratiti porodici Izetbegović koja mu je sve to omogučila, počev od Alije, pa preko sina mu Bakira. kako je Alija mrtav, ima Bakir, ali ako Bakir progovori, onda bi zajedno sa Fahrom zaglavio doživotnu robiju.
JThomas

#10174 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by JThomas »

Danguba wrote:
Kako se ti pronadje pod SBB i ''vam''... :-) a drugo, nemoj da mi prijetis. :D
Pod ''vam'' sam mislio na one koji su ucestvovali u tom zlu i misleci da osnivanjem druge stranke i promjenom dresa skidaju odgovornost sa sebe .

U Srbiji su prvo uhapsili Miskovica a sada tragaju ko mu je to sve omogucio pa je valjda red i kod nas da se ide tim redoslijedom. Braci Karic su dali do znanja na koji nacin su dosli do svoje imperije tako da nije bilo podpitanja samo se kod nas ''covjek sa kesom'' dize u nebesa a okrivljuje imaginarni sistem.
"čovjeka sa kesom" je stvorila, nacrtala, izmislila familija izetbegović. to su ruka i rukavica bez obzira što su ovih dana politički neprijatelji. možda već sutra opet budu najbolji jarani, ko zna, i čudnije stvari i veći zaokreti su se izdešavali u ovom izbornom ciklusu.
vrbas1979

#10175 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by vrbas1979 »

Lider SBB-a Fahrudin Radončić uistinu je zatražio pravnu pomoć jedne od najpoznatijih i najskupljih advokatskih kancelarija u Evropi, koja će ga zastupati pred Osnovnim sudom u Prištini, u sudskom procesu protiv njegovog nekadašnjeg poslovnog partnera Nasera Kelmendija.

Radončić je informaciju o angažovanju stranih branilaca otkrio prošle sedmice, u razgovoru za Nezavisne novine, ali nije kazao o kojim se advokatima radi.

Kako saznaje Slobodna Bosna, Fahrudina Radončića će pred kosovskim pravosuđem zastupati jedan od najpoznatijih britanskih advokata John Jones i njegova australska kolegica Melinda Taylor. Advokati Jones i Taylor pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu zastupaju Saifa al-Islama, sina bivšeg libijskog predsjednika Moamera Gaddafija. John Jones je, ranije, zajedno sa sarajevskom advokaticom Vasvijom Vidović, pred Haškim sudom branio Nasera Orića, kasnije i hrvatskog generala Mladena Markača, ali i Ejupa Ganića, kada je po međunarodnoj potjernici iz Srbije, uhapšen u Londonu.

Iako nije poznato koliko će Fahrudina Radončića koštati angažovanje advokata svjetske reputacije, čini se kako predsjednik SBB-a neće žaliti para da se, kako kaže, odbrani od optužbi Šejle Jugo-Turković, spasi ugled i čast, i ostane na slobodi.
Post Reply