HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Maharadza

#10151 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

The Realist wrote:
Benq wrote: Koliko ja znam MH Company se bavi iskljucivo fiksnom telefonijom , a hs-hkb kablovska ,internet , digitalna..
Znači sad jedno plaćam HS-u, jedno Telemachu :D?
Šta te briga; samo taj rad:

Image

Iskuliraj! :mrgreen:
The Realist

#10152 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Telefon ću ionako ukinuti, ne treba mi više :D.
jastuk1

#10153 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

Maharadza wrote:
The Realist wrote:
Benq wrote: Koliko ja znam MH Company se bavi iskljucivo fiksnom telefonijom , a hs-hkb kablovska ,internet , digitalna..
Znači sad jedno plaćam HS-u, jedno Telemachu :D?
Šta te briga; samo taj rad:

Image

Iskuliraj! :mrgreen:
:oops: Vidi ti njega. Čuj iskuliraj! :(

Neću da moj novac za telekonumikacijske usluge ide da bogati vlasnika Telemacha, tamo nekog lihvaro-cionistu. Koji je sad ono fond vlasnik telemacha??? To neću nikako! I ovo malo jada da se ispumpava iz BiH. Neću u tome da učestvujem. Nisam svoje zdravlje od 92 do 95 ostavljao da se cionisti bogate na najperfidniji način.

Nisam još uveo Moju TV, al sve su prilike ako HS kupi Teleispumpator para iz BiH, da ću morati preći na Moju TV ili neki kombinovani internet telefon paket, pošto mi kanali nisu toliko bitni.

Grozne vijesti.... Grozne. Barem me ne više veže vremenski ugovor sa njima i bez kazni mogu raskinut ugovor.
kloniran

#10154 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

jastuk1 wrote:
:oops: Vidi ti njega. Čuj iskuliraj! :(

Neću da moj novac za telekonumikacijske usluge ide da bogati vlasnika Telemacha, tamo nekog lihvaro-cionistu. Koji je sad ono fond vlasnik telemacha??? To neću nikako! I ovo malo jada da se ispumpava iz BiH. Neću u tome da učestvujem. Nisam svoje zdravlje od 92 do 95 ostavljao da se cionisti bogate na najperfidniji način.

Nisam još uveo Moju TV, al sve su prilike ako HS kupi Teleispumpator para iz BiH, da ću morati preći na Moju TV ili neki kombinovani internet telefon paket, pošto mi kanali nisu toliko bitni.

Grozne vijesti.... Grozne. Barem me ne veze vremenski uvogov sa njima i bez kazni mogu raskinut ugovor.
ja jos mislim da je ovo bila neka njihova zezancija, a po belaju telecom jos nije razvukao optiku u moje naselje, sto znaci da sam osuđen uzeti ovo :(
jebote jos samo telecom ostao da ga komsije nisu poklopile :cry:
The Realist

#10155 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

BHT-u je prespor internet (ipak bih volio da je brži), koštao bi me priključak (mada hajde, to bih mogao kompenzovati kroz manju pretplatu), a također mislim da je programska šema lošija, nego na HS-u, a samim time nego i na Telemachu.

Iako preferiram da kupujem domaće, ipak postoje određeni kriteriji.
jastuk1

#10156 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

The Realist wrote:BHT-u je prespor internet (ipak bih volio da je brži), koštao bi me priključak (mada hajde, to bih mogao kompenzovati kroz manju pretplatu), a također mislim da je programska šema lošija, nego na HS-u, a samim time nego i na Telemachu.

Ma meni programi nisu bitni. A ako bih šta slučajno nekad nešta gledao to je nešto od Pink programa. Pink Soap ili Pink Live recimo pošto sadržaji koji ti kanali emituju uglavnom nema :oops: na internetu a potpadaju pod moje interesovanje. Moja TV ima Bloomberg i CNBC koji potpadaju pod moje interesovanje, a HS ih nema.

Moja TV ima akciju do 16.8. za 1 KM priljučak i prva 3 mjeseca 50% niža cijena pretplate, pa ako ovo o prodaji bude istina, morat ću reagovat.

Inače je HS zatamnio mnoge digitalne kanale koji su prije bili otvoreni na osnovnoj (analognoj) kablovskoj pretplati, što naravno u mom slučaju ide u prilog mijenjanja operatera, a ne preslaska na HS digitalnu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10157 Re: HS kablovska

Post by pici »

Image
Image

još uvjek HS :thumbup:
dinao

#10158 Re: HS kablovska

Post by dinao »

http://www.speedtest.net/result/3635529167.png

Meni na speedtestu pise da je ISP HS, ali hosted by Telemach BH :?
vivax

#10159 Re: HS kablovska

Post by vivax »

Image

Jesu li ovo lihvari iz telemaha uzeli HS. Pa ljudi dragi nikad jeftiniji a bolji internet necemo imati. :-?
Pjanic15

#10160 Re: HS kablovska

Post by Pjanic15 »

Jedni drugima bacali bombe, a sad se kao kupuju, hajd da i to vidimo. :lol:
Maharadza

#10161 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

jastuk1 wrote:
The Realist wrote:BHT-u je prespor internet (ipak bih volio da je brži), koštao bi me priključak (mada hajde, to bih mogao kompenzovati kroz manju pretplatu), a također mislim da je programska šema lošija, nego na HS-u, a samim time nego i na Telemachu.

Ma meni programi nisu bitni. A ako bih šta slučajno nekad nešta gledao to je nešto od Pink programa. Pink Soap ili Pink Live recimo pošto sadržaji koji ti kanali emituju uglavnom nema :oops: na internetu a potpadaju pod moje interesovanje. Moja TV ima Bloomberg i CNBC koji potpadaju pod moje interesovanje, a HS ih nema.

Moja TV ima akciju do 16.8. za 1 KM priljučak i prva 3 mjeseca 50% niža cijena pretplate, pa ako ovo o prodaji bude istina, morat ću reagovat.

Inače je HS zatamnio mnoge digitalne kanale koji su prije bili otvoreni na osnovnoj (analognoj) kablovskoj pretplati, što naravno u mom slučaju ide u prilog mijenjanja operatera, a ne preslaska na HS digitalnu.
Ne daš pare cionistima a gledao bi četničke pink kanale..patriJotski nema šta....zemljo otvori se. :lol:

Ps. U boj za nOrOd svoj. :oops:

Sent from my LG-D802
Pjanic15

#10162 Re: HS kablovska

Post by Pjanic15 »

Pa hayat je isto fašističko sranje ko pink, čak i mnogo pliće. :lol:
Maharadza

#10163 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

Pjanic15 wrote:Pa hayat je isto fašističko sranje ko pink, čak i mnogo pliće. :lol:
Seljakluk i papanluk nemaju veze sa fašizmom. :lol:

Sent from my LG-D802
The Realist

#10164 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

jastuk1 wrote: Ma meni programi nisu bitni. A ako bih šta slučajno nekad nešta gledao to je nešto od Pink programa. Pink Soap ili Pink Live recimo pošto sadržaji koji ti kanali emituju uglavnom nema :oops: na internetu a potpadaju pod moje interesovanje. Moja TV ima Bloomberg i CNBC koji potpadaju pod moje interesovanje, a HS ih nema.

Razumijem, ali mene TV zanima, iako ga toliko ne gledam trenutno, volim imati izbor za momente kada uhvatim vremena malo, a čim imam malo više uvijek nešto pogledam. Uz to, treba mi i nešto brži internet, jer se više uređaja nakači, a i komšije koriste :D.

Btw. i kod mene je još uvijek HS (speedtest).
Pjanic15

#10165 Re: HS kablovska

Post by Pjanic15 »

Maharadza wrote:
Pjanic15 wrote:Pa hayat je isto fašističko sranje ko pink, čak i mnogo pliće. :lol:
Seljakluk i papanluk nemaju veze sa fašizmom. :lol:

Sent from my LG-D802
A zaboravio si slučaj Mijajlovića, čisti fašizam. :)
kemox

#10166 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Šta je sa prevodom na Discovery kanalom uPM. Ovaj HS tone sve više. Garant nije do njih.
cancel

#10167 Re: HS kablovska

Post by cancel »

dinao wrote:http://www.speedtest.net/result/3635529167.png

Meni na speedtestu pise da je ISP HS, ali hosted by Telemach BH :?
Zato jer si Telemachov server odabrao.

Za Sarajevo možeš odabrati hosted by BH Telecom, SoftNet i Telemach. Biraj koja ćeš od ta 3, a ne moraš niti jedan u Sarajevu, možeš staviti hosted by server da ti bude negdje drugdje u BiH ili u Hrvatskoj, Njemačkoj, Japanu ali što udaljeniji server to su uglavnom rezultati lošiji (brzina down/up manja) ..
Benq

#10168 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Na kraju ovog svega ce biti : tresla se gora , rodio se mis...
AdrianMole

#10169 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Benq wrote:Na kraju ovog svega ce biti : tresla se gora , rodio se mis...
Danas sam 20 minuta izgubio gledajući dva potpuna jednaka reklamna bloka na Hematv.Nigdje reklame za Telemach,ali su zato bile četiri za Mh Company i BH OTT.To da je neko sazvao majstore suparničkog kablovskog operatera sa ulice i oni mu prijateljski pomogli nije nikakav argument.Glasine se naravno šire,ali vrlo,vrlo sam sumnjičav prema takvom dilu.Nikakvu medijsku potvrdu za sada nemamo o tome.Tresla se brda....
jastuk1

#10170 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

Maharadza wrote:
jastuk1 wrote:

Ne daš pare cionistima a gledao bi četničke pink kanale..patriJotski nema šta....zemljo otvori se. :lol:

Ps. U boj za nOrOd svoj. :oops:

Sent from my LG-D802
Rekao sam fino ako bih slučajno gledao!

Sem toga, ti kanali proizvode program i za to imaju svoju cijenu kao i svaki kanal i to je ok. Dok vlasnik Telemacha ispumpava sav profit izvan BIH i to ako je tebi ok meni nije. Neko voli hrakat po sebi što god jače može.

Inače, tvoji postovi kipte od zagnojenog cinizma i najpokvarenijeg sarkazma. Toliko. ;-)
jastuk1

#10171 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

The Realist wrote:
jastuk1 wrote: Ma meni programi nisu bitni. A ako bih šta slučajno nekad nešta gledao to je nešto od Pink programa. Pink Soap ili Pink Live recimo pošto sadržaji koji ti kanali emituju uglavnom nema :oops: na internetu a potpadaju pod moje interesovanje. Moja TV ima Bloomberg i CNBC koji potpadaju pod moje interesovanje, a HS ih nema.

Razumijem, ali mene TV zanima, iako ga toliko ne gledam trenutno, volim imati izbor za momente kada uhvatim vremena malo, a čim imam malo više uvijek nešto pogledam. Uz to, treba mi i nešto brži internet, jer se više uređaja nakači, a i komšije koriste :D.

Btw. i kod mene je još uvijek HS (speedtest).
Za brzinu si u pravu. Zato ako i budem uvodio (u slučaju da se HS proda) iću posebno internet - 10 mpbs, a posebno Moja TV sa telefonom.
Jose_Mourinho

#10172 Re: Odg: HS kablovska

Post by Jose_Mourinho »

Jel kupuješ samo naše proizvode??

Jbg coek napravio firmu i uspio sad ako je proda njegov cejf, pare ostaju u BiH tj. dio para - porez, kao kod svake firme držo nju Bosanac ili englez ja ponovo pare dajem njemu a on se bogati na meni ;)
The Realist

#10173 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

jastuk1 wrote: Za brzinu si u pravu. Zato ako i budem uvodio (u slučaju da se HS proda) iću posebno internet - 10 mpbs, a posebno Moja TV sa telefonom.
Gledao sam tu opciju, ali je preskupo za ono što dobijem.
jastuk1

#10174 Re: Odg: HS kablovska

Post by jastuk1 »

Jose_Mourinho wrote:Jel kupuješ samo naše proizvode??

Jbg coek napravio firmu i uspio sad ako je proda njegov cejf, pare ostaju u BiH tj. dio para - porez, kao kod svake firme držo nju Bosanac ili englez ja ponovo pare dajem njemu a on se bogati na meni ;)
Ama ne krivim ja nikoga ko proda, svak ima pravo i da prodaje i da kupuje šta hoće i od koga hoće. Naravno da porez ostaje tu, ali ja govorim od profitu, o dividendi koju telemach ispumpava iz BiH.

Realista, Jeste skuplja opcija, zato bi bilo bolje da se HS ne proda.

Također, pošto je sada vlasnik telemacha taj američki fond, čisto sumnjam da su dalja obaranja cijene moguća. Fondu je broj jedan profit i kad određeni ciljevi ne budu ispunjeni - mora se ići na dizanje cijene.

Telemach jeste bio prvi zbog kojeg je uveden flat kad se poijavio na tržištu prije par godina. Sada će isto tako Telemach biti prvi zbog kojeg će se prekinuti ova višegodišnja stagnacija cijena telekomunikacijskih usluga. :idea:
Maharadza

#10175 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

jastuk1 wrote:
Jose_Mourinho wrote:Jel kupuješ samo naše proizvode??

Ama ne krivim ja nikoga ko proda, svak ima pravo i da prodaje i da kupuje šta hoće i od koga hoće. Naravno da porez ostaje tu, ali ja govorim od profitu, o dividendi koju telemach ispumpava iz BiH.

Realista, Jeste skuplja opcija, zato bi bilo bolje da se HS ne proda.

Također, pošto je sada vlasnik telemacha taj američki fond, čisto sumnjam da su dalja obaranja cijene moguća. Fondu je broj jedan profit i kad određeni ciljevi ne budu ispunjeni - mora se ići na dizanje cijene.

Telemach jeste bio prvi zbog kojeg je uveden flat kad se poijavio na tržištu prije par godina. Sada će isto tako Telemach biti prvi zbog kojeg će se prekinuti ova višegodišnja stagnacija cijena telekomunikacijskih usluga. :idea:
Nerealno da dižu cijene dok god je telecom tu konkurencija kao i logosoft, barem je tako u mojoj zgradi i gotov čitavom Alipašinom. Alternative su tu, a telecom čak sa daleko većom dostupnosti usluga tako da...bio bi to autogol svoje vrste. :D

A mislim da je amerima bitnije da skupe što veći broj pretplatnika i prošire usluge na što veće područje tako da mogu cijene držati na nekom 'konkurentnom' nivou dok je profit i dalje pristojan a to dokazuju i ovim const. širenjem.

Sent from my LG-D802
Locked