Referendum(i) u RS-u

Locked
Kikibombona

#10151 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Kikibombona »

Grean wrote:
Ne znam sto se smijes, ovakvi su dolazili i 92' u velikom broju tako da ne sumnjam da bi i opet da zatreba.

Srbima se moze svasta pritefteriti ali volja da brane ono za sto misle da je njihovo pravo sigurno ne moze. A mislim da si i ti toga svjestan, sa obzirom koliko si na geopolitici samo tvoj cilj nije ni bio da suknes ovima u ovom redu vec @155 i ostalim "bosnjackim jastrebovima".
Uvijek bi se nasla neka budala da se vrati iz Austrije i ratuje za Srpsku. Njihov broj bi iznosio 'par desetina' od par stotina hiljada koji zive tamo.

Pa ovdje je internet general Prog priznao da bi u ratu sudjelovao samo ako bi ga rat slucajno zadesio u Sarajevu pa ne bi imao mogucnost da se povuce u stab u Velenju. :D :D

Motivacija za rat je nikakva. Kod sva tri naroda.

Mladje generacije nemaju pojma o ratu. Oficirski kadrovi nikakvi. Eventualni rat bi bio nevidjena lakrdija. Jos sad svako ima telefon sa kamerom. Samo bi se mogli brukati i ginuti kao budale. :-) :D

Jedino se mogu nadati da ce Dodik ovu avanturu platiti zatvorskom kaznom. I da pohapse one smradove iz Mostara usput. Pa eto, da se nesto pozitivno izrodi iz svega. To je moguce samo ako MZ preuzme incijativu.
RtrnOfSalisbury

#10152 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by RtrnOfSalisbury »

nedje pise da bi bakir bio politicki mrtav. kombinacija da bakir bude politicki mrtav ne postoji, taki mozda ni bioloski nemoreju umrijet a kamoli politicki.

TLR wrote:
RtrnOfSalisbury wrote:mi moremo imat tri iljade marki jedino ako stamparija kaemova bude radila u tri smjene
kao i obicno imam rjesenje: hitno nas djelimicno primit u eu, tj, primjenit samo onu tacku o zajednickom trzistu radne snage, svakom omogucit odlazak na rad u eu ali da nesto salje i u bih. time bi se stvorili i preduslovi da se ovi sto su vec u eu morebit i vrate jer bi u bih bilo jedno 10ak stanovnika 8) . mogo bi se primjenit i rotirajuci princip: svake godine 100000 ljudi da rotira :idea:
Jes', jes', a onda ćemo u Beču čekati u redu pred nekim šalterom i glasati na npr. referendumu za rat u BiH. Boli nas ćoše. Ha ja.

Ma jebo ti nas, nama ni EU ne može pomoći, dok sami sebi i svojim komšijama ne pomognemo.
naravno pri prijemu radnika u eu pod moralnom i krivicnom odgovornosti nacerat hin da potpisu da nece glasat i zabranit him svako glasanje.
primjenit modus vivaldi :idea:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#10153 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

kowalski1 wrote:Tokić : Teško mi je zato patim

http://www.avaz.ba/clanak/255980/tokic- ... e-patriote
Je li mu teze nego kad je kao reformista glasao protiv nezavisne BIH?
oakville

#10154 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by oakville »

Prpa.ba wrote:
Banksy wrote:Ne bih voljela da danas bude incidenata jer to bi, u ovako usijanom danu, lako eskaliralo. Nadam se tihoj akciji naredne sedmice. Ne bude li je, onda je to zaista početak kraja.
Da, Bakirovi komentari, generalno, idu niz dlaku Dodiku.
Sad se vidi koliko fali Hare...
Tiha akcija ne postoji na ovim prostorima, otuda i pesimizam. Ide se linijom manjeg otpora, za koji sat ocekujem Bakirovu i Inzkovu izjavu na fonu "djeca su se izigrala, eto vidite da nije boljelo, sve 5".
Hajde da vidimo, ili je neko lukaviji nego što mislimo, ili, ako nema reakcije nego se ide linijom manjeg otpora, onda se SDA i Bakir s njom na lokalnim izborima i narednim opštim mogu poselamiti jedni s drugima :D
bh.tornjak

#10155 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

*ebo ´ferendum ako ga ne smijes organizirat u glavnom gradu entiteta i drzave.....ucerat mu tam... :D
Niemand

#10156 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Niemand »

KatarinaKosaca wrote: A ako ne uspijes otici iz bilo kojeg razloga? Ali da ne prenosimo drugu temu ovdje. Samo sam ti htjela dati informaciju tj. odgovor na pitanje
E pa, zato mislim da ipak ne treba biti naivan.
Banksy

#10157 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Banksy »

kowalski1 wrote:Tokić : Teško mi je zato patim

http://www.avaz.ba/clanak/255980/tokic- ... e-patriote
Tokić: Ovo je posebno težak dan za Bošnjake i sve patriote

Ovo je posebno težak dan za cjelovitost Bosne i Hercegovine, budalo. Ovakve Dodik sanja...
Ili mu se namjerno nabacuju. Kako vrijeme prolazi, sve sam sklonija vjerovati u ovo.
Niemand

#10158 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Niemand »

A ja i dalje ne kontam sta eto sutra nakon referenduma, kome ce dostaviti te podatke ako su im lijepo rekli da su nevazeci?
cyprus

#10159 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:
:thumbup:

'elem, nekad i pomislim da je to glavni cilj ovih forumskih jurišnika. Čini mi se da su njima puno veći trn u oku "neprijetelji u vlastitim redovima", nego oni anamo... Sa onim anamo su se razgraničili, sa 'petokolonašima' nisu... Pederi i jugokomunisti vrebaju iza svakog ćoška :oops:
pusti bolan forumske jurišnike, eto nek su svi (uključujući i mene, jer valjda i ja spadam u te) sumnjivih motiva, budale, tokmaci..loši ljudi....opet ostaje pitanje, je li treba braniti Bosnu i Hercegovinu ili ne treba.....

evo taman slušam na RTRS nekog Kremenovića, pretpostvaljam taman tvoja generacija, kažu neki savjetnik Dodika....fino čovjek kaže, danas Republika Srpska slavi, od danas je više RS-a a manje Bosne i Hercegovine...

dakle, pusti nas forumske jurišnike i budale, odgovori sam sebi, onako pošteno, na čijoj sam strani
Meni je jasno na kojoj sam strani... Samo mi nekako djeluje da sam sve usamljeniji na toj strani... I iskreno - strah me...

Onih na strani multietničke i ne-nacionalističke Bosne i Hercegovine (ne, nisam na strani bilo kakve Bosne) je čini mi se malo...
Last edited by cyprus on 25/09/2016 17:16, edited 1 time in total.
BayrakTB

#10160 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BayrakTB »

Image

Ne razumijem zašto bi normalnom, nezatrovanom insanu smetalo da živi u ulicama koje nose naziv neke brigade legitimne ARBiH koja je branila sve ljude bez obzira na vjeroispovijest, da ne kažem nacionalnost.
Jedva čekam da prođe naziv škole Mustafe Busuladžića, čovjeka koji se borio za svoje komšije jevreje i pravoslavce, a komunjare ga smaknuše.

Onaj kome je DESETA BRDSKA BRIGADA= bilo koji četnički vojvoda, državnik, paravojna formacija tzv vrs i sl. neka se momentalno rokne.
tlr

#10161 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

Intermezzo pitanje...

Pitam se. Ako čovjek unatoč svemu ostane bez zemlje, da li automatski postaje vanzemaljac ili ipak treba ganjati neku vizu, biti u nekom vanzemaljskom kampu, položiti ispit neki...
cyprus

#10162 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by cyprus »

BayrakTB wrote:...Mustafe Busuladžića, čovjeka koji se borio za svoje komšije jevreje i pravoslavce...
Ludilo :mrgreen:
Niemand

#10163 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Niemand »

TLR wrote:Intermezzo pitanje...

Pitam se. Ako čovjek unatoč svemu ostane bez zemlje, da li automatski postaje vanzemaljac ili ipak treba ganjati neku vizu, biti u nekom vanzemaljskom kampu, položiti ispit neki...
Pitaj jugoslovene :cekam:
arzuhal

#10164 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Bakir okrenuo ćurak, presavio tabak, otišao u Brčko distrikt i dokazao da je raspolumjesecio s politikom svog oca, poručivši:

Srbi, mirno spavajte, rata neće biti!
oakville

#10165 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by oakville »

Prpa.ba wrote:Broj saucesnika u antiustavnom djelovanju je trenutno 480.000. Zalosno da ovako veliki broj stanovnika u manjoj BH administrativnoj jedinici svojevoljno se identificirajuci krse zakone drzave u kojoj borave i izazivaju pravnu nesigurnost i anarhiju. :(
Pa ovaj referendum je dobro došao da se apsolutno srpski glasači (znamo da su ne-srbi bojkotovali) u potpunosti identifikuju sa Karadžićevim "BiH u pakao, muslimani u nestanak" (pošto je to pravi razloga zašto je Venecijanska komisija proglasila ovaj praznik nelegalnim) svojevoljno, pri punom znanju, bez "medijske blokade" itd. Sad im je to naravno puno lakše, jer nema potrebe za ubijanjem, nego samo za kapitalizacijom benefita već pobijenih i prognanih. A i interesantno je bilo gledati vezanost za matičnu Srbiju, poruke podrške itd, tako da se srbi s prebivalištem u BiH i formalno mogu smatrati dijasporom svoje matične zemlje.

Zamisli još da imaju više novca nego što nemaju, koji bi to dernek od referenduma bio, bili bi referendumi svaki dan. I kažu "treba se ekonomijom boriti protiv nacionalizma" :lol: :lol:
dale cooper

#10166 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dale cooper »

Niemand wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Niemand wrote:A ko su vam sad hipijevci :cekam:

jes tesko upratiti ovaj forum :dosadno:
mir po svaku cihenu. Peace pa nek ostanem bez domovine i nek mi siluju zenu...to su tkz hipici sa skrivenom kokatdom obicno
A, pa i ja sam vam hipijevac. :chmoljava:

Kato bona, samo procitaj izjave po forumu pa sama zakljuci, ne daj Boze kakvog belaja, al ako ga i bude, nije vrijedno vise nista nicijeg zivota. Za sta? Zivim u bosni dok mogu, al bilo sta da bude, neka fala. Ode hipijevac.

Mozete i mene popljuvati, naravno. Necu se vala ni ljutiti, to je vas stav, al moj ne.
Došlo vrijeme da ako si protiv rata i konflikta ispadneš izdajica, dezerter i, vjerovali ili ne, četnik. :|
Sad mi je malo jasnije kako se Chmoljo osjeća kada ga stalno prozivaju. :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#10167 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

cyprus wrote:
BayrakTB wrote:...Mustafe Busuladžića, čovjeka koji se borio za svoje komšije jevreje i pravoslavce...
Da, danas je Busulafzic glavni problem
arzuhal

#10168 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Niemand wrote: jes tesko upratiti ovaj forum :dosadno:
Image
tlr

#10169 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

arzuhal wrote:Bakir okrenuo ćurak, presavio tabak, otišao u Brčko distrikt i dokazao da je raspolumjesecio s politikom svog oca, poručivši:

Srbi, mirno spavajte, rata neće biti!
'ebi ga,
kad ga je uputio šta da radi, ko je već u njega zadužen za to - Alija je zapamtio da treba reći "mirno spavajte i rata neće biti", ali nikako nije uspio zapamtiti i kome to treba uputiti.
Bakir se izgleda sjetio.

Bolje ikad, nego nikad.
cyprus

#10170 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by cyprus »

KatarinaKosaca wrote:
cyprus wrote:
Da, danas je Busulafzic glavni problem
Ne, nije glavni problem. Gdje sam rekao da je glavni problem?

Ali njegovo 'pitanje' jeste manifestacija jednog od problema sa kojim se susreće ova zemlja...
Niemand

#10171 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
Došlo vrijeme da ako si protiv rata i konflikta ispadneš izdajica, dezerter i, vjerovali ili ne, četnik. :|
Sad mi je malo jasnije kako se Chmoljo osjeća kada ga stalno prozivaju. :D
Nemam ja deset zivota vec jedan. Boze moj, ako ne mognem ovdje, nedje cu vec moci. A jes to i ti hipijevac?

Meni se inace naziv cak i svidja. Kakav ba cetnik, pusti kraju. Mada vikali su svasta na forumu, ovisi ko pise. :pashamoj:
bh.tornjak

#10172 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

ovaj Mektic skroz odlijepio.... :wink:

S obzirom na to da je bio jedan od prvih funckionera koji je otvoreno kritikovao rad glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića, Mektića smo pitali da li očekuje da će Tužilaštvo BiH reagovati zbog održavanja referenduma o Danu RS-a.

"Ja se nadam da će reagovati Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH i disciplinski tužilac te da će Gorana Salihovića smijeniti sa pozicije glavnog tužioca. On ni po čemu nije zaslužio i ništa nije uradio da se koliko-toliko uspostavi i uvede vladavina prava u BiH te da se počnemo suprotstavljati organizovanom kriminalu i korupciji ", rekao je Mektić.

:izet: :izet: :izet:

Bog me ubio ako Mektic ne klanja svaki dan dva rekeata da se podigne bilo kakva optuznica protiv Dodika....
bilo sta.....samo da mu "padne saka"
Last edited by bh.tornjak on 25/09/2016 17:24, edited 1 time in total.
Niemand

#10173 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Niemand »

arzuhal wrote:
Image
de uvedite i nama te smajlije :ljut:
tlr

#10174 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

Dajte ko boga vas molim da se porokamo. Za početak međusobno.
Pa vidite i sami da nema više zajebancije.
bh.tornjak

#10175 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

Niemand wrote:
arzuhal wrote:
Image
de uvedite i nama te smajlije :ljut:
ja bi ono uzicko kolo..... :D
Locked