Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

muhafuca

#10151 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by muhafuca »

NajdraziVodjaa wrote:Ove sankcije Rusiji mi se nekako ne poklapaju sa tvrdnjama eminentnih forumskih eksperata sa ove teme koji su govorili da je Trumpa Rusija instalirala ili pomogla da pobjedei kako hocete...
ma politicke igre

- skupili se svi demokrati i skontali da predloze anti-Ruske sankcije i da imaju odlicno oruzje u rukama protiv Trumpa kad ih blokira

- skontali da ce lahko uvuci bar pola republikanaca u ovo jer je njima sve sto je anti-Rusija dobro i potpisuju bez razmisljanja

- eh sad kad su to progurali kroz kongres i senat - ostalo jos da Trump potpise i odobri ili da veto ulozi tj blokira

- covjek sjeo i potpisao gotova prica :D

btw nisam od onih koje si prozvao tj od onih koji misle da su Rusi instalirali Trumpa

(vecina njih pogleda dvije-tri emisije na CNN-u ili na N1 ovi koji ne znaju engleski, i onda se sjate vamo i samo istresu talking points-e sa CNN-a)

medjutim ovo sam pratio jer je bilo interesantno. Do sad sam mislio da demokrati kod njih namjerno plasiraju ovu Trum-Rusija vezu u medije jer dobro rezonuje u narodu (tj narod pusi tu pricu) ali da naravno oni sami znaju da je ta prica suplja.

Medjutim ovim potezom se pokazuje da i oni sami vjeruju u ove gluposti i da su bili uvjereni da ce Trump blokirati sankcije i da ce ga imati na raznju (putem medija)

sad su naravno u jos goroj poziciji jer on ima jaku kartu u rukama. kad god ga spomenu u vezi sa Rusijom samo im kaze "Halo, de mi reci ko je ono potpisao i odobrio sankcije za Rusiju" :D

to je ono ocita, svima valjda jasna "analiza"

eh ako volis conspiracy :lol:

ima verzija da Exxon hoce da busi u Rusiji - Trump ima veze u Exxonu - oni agitovali kod Trumpa da olaksa sankcije prema Rusiji koje su bile na snazi i prije ovih zadnjih - on ce tu imati pinku/procenat i finansirat ce kampanju i slicn - demokrati da bi sjebali ovaj deal sa eExxonom dok oni ne dodju na vlast pa da oni uzmu deal , smisle ove sankcije , znajuci da ce Trump morati potpisati.

4D Chess by democrats :D

Ovdje najvise popusili Evropljani - koji su vecinski anti-Trump a uz Demokratsku stranku u USA

Znaci Demokrati u Americi smisle nove sankcije za Rusiju koje ce indirektno pogoditi i Evropu.

Nafataju Republikanaca, proguraju kroz Senat i Kongres , dovedu Trumpa pred svrsen cin. On potpise (jer libo ga taki svakako)

Evropljani popizde .... ko im je kriv (?) ... Trump naravno :D Lud, zbunjenog :izet:
Fudo387

#10152 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

:lol:
Nevjerovatno.
Acid25

#10153 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Acid25 »

Je li pao establišment?
jeza u ledja

#10154 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

muhafuca wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Ove sankcije Rusiji mi se nekako ne poklapaju sa tvrdnjama eminentnih forumskih eksperata sa ove teme koji su govorili da je Trumpa Rusija instalirala ili pomogla da pobjedei kako hocete...
ma politicke igre

- skupili se svi demokrati i skontali da predloze anti-Ruske sankcije i da imaju odlicno oruzje u rukama protiv Trumpa kad ih blokira

- skontali da ce lahko uvuci bar pola republikanaca u ovo jer je njima sve sto je anti-Rusija dobro i potpisuju bez razmisljanja

- eh sad kad su to progurali kroz kongres i senat - ostalo jos da Trump potpise i odobri ili da veto ulozi tj blokira

btw nisam od onih koje si prozvao tj od onih koji misle da su Rusi instalirali Trumpa

(vecina njih pogleda dvije-tri emisije na CNN-u ili na N1 ovi koji ne znaju engleski, i onda se sjate vamo i samo istresu talking points-e sa CNN-a)

medjutim ovo sam pratio jer je bilo interesantno. Do sad sam mislio da demokrati kod njih namjerno plasiraju ovu Trum-Rusija vezu u medije jer dobro rezonuje u narodu (tj narod pusi tu pricu) ali da naravno oni sami znaju da je ta prica suplja.

Medjutim ovim potezom se pokazuje da i oni sami vjeruju u ove gluposti i da su bili uvjereni da ce Trump blokirati sankcije i da ce ga imati na raznju (putem medija)

sad su naravno u jos goroj poziciji jer on ima jaku kartu u rukama. kad god ga spomenu u vezi sa Rusijom samo im kaze "Halo, de mi reci ko je ono potpisao i odobrio sankcije za Rusiju" :D

ima verzija da Exxon hoce da busi u Rusiji - Trump ima veze u Exxonu - oni agitovali kod Trumpa da olaksa sankcije prema Rusiji koje su bile na snazi i prije ovih zadnjih - on ce tu imati pinku/procenat i finansirat ce kampanju i slicn - demokrati da bi sjebali ovaj deal sa eExxonom dok oni ne dodju na vlast pa da oni uzmu deal , smisle ove sankcije , znajuci da ce Trump morati potpisati.

Ovdje najvise popusili Evropljani - koji su vecinski anti-Trump a uz Demokratsku stranku u USA

Znaci Demokrati u Americi smisle nove sankcije za Rusiju koje ce indirektno pogoditi i Evropu.

Nafataju Republikanaca, proguraju kroz Senat i Kongres , dovedu Trumpa pred svrsen cin. On potpise (jer libo ga taki svakako)

Evropljani popizde .... ko im je kriv (?) ... Trump naravno :D Lud, zbunjenog :izet:
Haha, sjo koliko nebuloza. :lol:
Senat glasao 98-2 za sankcije, kaze frajer jes jes to su Demokrate nametnule. :lol:
Dvojica koji nisu glasali za njih su Rand Paul i Bernie Sanders.

Republikanska partija je i dalje partija foreign policy hawks i glupost je da su Demokrate poletile da se zajebavaju s tim.

Prava istina je - da vecina Republikanaca, pogotovo u Senatu, sa snebivanjem posmatra Trumpa, ali ili sute, ili se prave ludi jer hoce da ga iskoriste za guranje svojih ciljeva. Znaju da je popularan medju njihovom rajom i jasu taj talas dokle mogu. Kad vise ne budu bacice ga ko staru carapu. Establishment always wins. :wink: A i ovi ostali kojekakvi frikovi bi radije imali Pencea kao predsjednika nego Trumpa.

Ovo da su Demokrate sjele i smislie sagu o Rusima ne moze biti dalje od istine.
baxul

#10155 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by baxul »

konobaru vrati pare :D :D :D

Image
raoul duke

#10156 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

muhafuca wrote:
ma politicke igre

:thumbup:

Evropljani stare kurve ce najvise da najebu zbog ulizivanja demokratima u USA, polako postaju toga svjesni.
NajdraziVodjaa

#10157 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Slazem se sa tim da su te sankcije i pogurali kako bi ga uhvatili da udari veto pa da kazu evo ga jesmo rekli ruski spijun :mrgreen: Kako god Rusiji odgovara, kongres je dodatno uzdrmao odnos sa EU kojoj ne odgovaraju sankcije Rusiji. Demokrate su smijesne ne znaju kuda gone :mrgreen:
baxul

#10158 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by baxul »

NajdraziVodjaa wrote:Slazem se sa tim da su te sankcije i pogurali kako bi ga uhvatili da udari veto pa da kazu evo ga jesmo rekli ruski spijun :mrgreen: Kako god Rusiji odgovara, kongres je dodatno uzdrmao odnos sa EU kojoj ne odgovaraju sankcije Rusiji. Demokrate su smijesne ne znaju kuda gone :mrgreen:
Image
ultima_palabra

#10159 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Ma on je iskoristio Ruse da dođe na poziciju, ali sumnjam da gaji neke osjećaje prema njima. Vidjelo se već kod Sirije da neće to ići kako su oni zamislili, a vidjelo se i razočarenje nekih ruskih zvaničnika, tj. da su očekivali nešto drugo.
baxul

#10160 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by baxul »

ultima_palabra wrote:Ma on je iskoristio Ruse da dođe na poziciju, ali sumnjam da gaji neke osjećaje prema njima. Vidjelo se već kod Sirije da neće to ići kako su oni zamislili, a vidjelo se i razočarenje nekih ruskih zvaničnika, tj. da su očekivali nešto drugo.
ma tramp je rusima samo korisna budala koji je haman poslužio svrsi i sad se nastavlja po starom.

poklekao je pod kongresom, ubacio generala kao chief of staff sad će samo pičit republikansku agendu (smanjenje poreza) i mislim da ga samo jedna vanjskopolitička glupost dijeli od toga da ga republikanci nabiju jer idu midtermovi 2018.
wewa

#10161 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by wewa »

http://www.slate.com/blogs/xx_factor/20 ... _hire.html
:lol:
Short as it was, the Mooch’s diminutive reign made a disproportionate impact on America’s emotional health. If Scaramucci were describing his own tenure in terms of his favorite metaphor—male genitals—he might say that small apparatuses often work extra hard to make big impacts, leaving their partners extra satisfied. And so we are! His antics might have given a bad rep to honorable Americans whose last names end in -ucci, but they were the best thing to happen to the Trump administration since Michelle Obama’s face on Inauguration Day.
:lol: :lol: :lol:
GandalfSivi

#10162 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Vidim ja, mlad si momak, trudis se, pokusavas nauciti neke stvare, sve je to jako pohvalno, ali jebem mu patka, nauci vise stvar ili dvije, ovo ti je jedna od zescih fula...
NajdraziVodjaa

#10163 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

GandalfSivi wrote:
Vidim ja, mlad si momak, trudis se, pokusavas nauciti neke stvare, sve je to jako pohvalno, ali jebem mu patka, nauci vise stvar ili dvije, ovo ti je jedna od zescih fula...
Pa sta sam fulio? To da su neki govorili da ga je Rusija instalirala ili pomogla da postane predsjednik?
GandalfSivi

#10164 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

NajdraziVodjaa wrote:
GandalfSivi wrote:
Pa sta sam fulio? To da su neki govorili da ga je Rusija instalirala ili pomogla da postane predsjednik?
Ima tu par stvari. Prva stvar je nesta sto se zove Senat, koji je glasao sa 98-2 za sankcije, tako da je Trump morao potpisati iste. Sem toga, u taj zakon je ukljuceno da Trump ne moze svojerucno olabaviti sankcije bez podrske Senata. Trump jeste outsider, tako da iako je pobijedio ispred Republikanske stranke, to ni pod razno ne znaci da ce se ostali republikanci sloziti sa njim (pogledati pogotovo pod a) bivsi vojni zatvorenik, b) lik sa zenskim imenom koji voli puno plakati).

Sada, kada dodje do same administracije, prvo je Trumpa trebalo par dana nagovarati i objasniti mu da mora potpisati, tako da je to uradio sa zakasnjenjem, a drugo, Kongres je odobrio $80 miliona za "fighting terrorist propaganda and Russian disinformation", sto Rex Tillerson odbija da koristi. Doduse, imaju rok do kraja septembra, ali kako stvari stoje, The State Department ne zeli koristiti odobrena sredstva.

Kazu da je pametnom i isaret dovoljan, pa ti vidi...
Fudo387

#10165 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

baxul wrote:konobaru vrati pare :D :D :D

Image
Ovi im rasturili drzavu kad su bili 300 puta jaci, i sad ova mobsterska furda dosla na ideju da se opet kaci sa njima?
Jos se lik cudi sto je kongres preuzeo vlast? Jok, eto treba k'o kod tebe, drzava djl.
NajdraziVodjaa

#10166 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Dobro kapiram sve, ali samo mi nesto se ne slaze u glavi ako su rusi takve masine koje instaliraju supersili americi predsjednika kako onda u Crnoj Gori ne instalirase svoju vlast? jebote Ameriku sjebes ali Milu ne mozes :lol: Ili u Francuskoj ne stavise Le Pen nego pobjedi pedercic sa babom.

Znaci prica da je Trump ruski igrac i sva farsa oko toga mi je u rangu onog ofirnog satro puca u Crnoj Gori i to kakve li slucajnosti pred izbore koje naravno Milo pobjedi :mrgreen:
Fudo387

#10167 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

NajdraziVodjaa wrote:Dobro kapiram sve, ali samo mi nesto se ne slaze u glavi ako su rusi takve masine koje instaliraju supersili americi predsjednika kako onda u Crnoj Gori ne instalirase svoju vlast? jebote Ameriku sjebes ali Milu ne mozes :lol: Ili u Francuskoj ne stavise Le Pen nego pobjedi pedercic sa babom.

Znaci prica da je Trump ruski igrac i sva farsa oko toga mi je u rangu onog ofirnog satro puca u Crnoj Gori i to kakve li slucajnosti pred izbore koje naravno Milo pobjedi :mrgreen:
Nisu masine, pokusali, i, zajebali se.
Isposlovali sebi novi hladni rat, pa ko izdrzi.
NajdraziVodjaa

#10168 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Pa ako je to istina kako su se zajebali kad je Donaldovic Trumpin i dalje president?
Fudo387

#10170 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

NajdraziVodjaa wrote:Pa ako je to istina kako su se zajebali kad je Donaldovic Trumpin i dalje president?
Koji mora slusati kongres. :kiss:
GandalfSivi

#10171 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

NajdraziVodjaa wrote:Pa ako je to istina kako su se zajebali kad je Donaldovic Trumpin i dalje president?

Postoji nesto sto se zove procedura, pa zato imas Senat hearing, pa imas specijalnog istrazitelja, pa imas kompletnu obavjestajnu zajednicu koja radi na tome. Pazi, stvari nisu crno-bijele, nisu Rusi rekli Trumpu, postavit cemo te za predsjednika i radit ces za nas. Ipak to ide malo neofirnije, kao ono, pojave se likovi, bivsi poslovni partneri, koji kazu kao imamo informacije koje ti mogu pomoci, lagano ga navuku, i onda pokusavaju iskoristiti uticaj na njega koliko mogu. Pitanje je gdje je crta kolabiranja i da li je on prosao tu crtu. U svakom slucaju Rujama dobro, jer i da nista vise ne dobiju, ovaj cirkus im odgovara...
GandalfSivi

#10172 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Opet se gubi lik, Kongres mu jeste progurao Health Care Bill, na Senatu je pao. Nije bas njemu najjasnije kako to fercera...
Fudo387

#10173 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

GandalfSivi wrote:

Postoji nesto sto se zove procedura, pa zato imas Senat hearing, pa imas specijalnog istrazitelja, pa imas kompletnu obavjestajnu zajednicu koja radi na tome. Pazi, stvari nisu crno-bijele, nisu Rusi rekli Trumpu, postavit cemo te za predsjednika i radit ces za nas. Ipak to ide malo neofirnije, kao ono, pojave se likovi, bivsi poslovni partneri, koji kazu kao imamo informacije koje ti mogu pomoci, lagano ga navuku, i onda pokusavaju iskoristiti uticaj na njega koliko mogu. Pitanje je gdje je crta kolabiranja i da li je on prosao tu crtu. U svakom slucaju Rujama dobro, jer i da nista vise ne dobiju, ovaj cirkus im odgovara...
Sto im odgovara?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10174 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

sHo jes yes liliputanac ih je preveslo ko macice... i da nista ne uradi dalje samo da sjedne i gleda WH cirkuz
GandalfSivi

#10175 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Fudo387 wrote:
GandalfSivi wrote:

Sto im odgovara?
U zadnjh 70 godina, americka vanjska politika nije bila konfuznija. Hem je budala u uredu, hem se sva energija trosi na medjusobno optuzivanje. Skontaj samo koliko je ljudi ili dobilo otkaz ili se povuklo sa teme o Rusiji, jako bitnih ljudi. Neprijatelj uvijek dobiva na konfuziji...
Post Reply