ma politicke igreNajdraziVodjaa wrote:Ove sankcije Rusiji mi se nekako ne poklapaju sa tvrdnjama eminentnih forumskih eksperata sa ove teme koji su govorili da je Trumpa Rusija instalirala ili pomogla da pobjedei kako hocete...
- skupili se svi demokrati i skontali da predloze anti-Ruske sankcije i da imaju odlicno oruzje u rukama protiv Trumpa kad ih blokira
- skontali da ce lahko uvuci bar pola republikanaca u ovo jer je njima sve sto je anti-Rusija dobro i potpisuju bez razmisljanja
- eh sad kad su to progurali kroz kongres i senat - ostalo jos da Trump potpise i odobri ili da veto ulozi tj blokira
- covjek sjeo i potpisao gotova prica
btw nisam od onih koje si prozvao tj od onih koji misle da su Rusi instalirali Trumpa
(vecina njih pogleda dvije-tri emisije na CNN-u ili na N1 ovi koji ne znaju engleski, i onda se sjate vamo i samo istresu talking points-e sa CNN-a)
medjutim ovo sam pratio jer je bilo interesantno. Do sad sam mislio da demokrati kod njih namjerno plasiraju ovu Trum-Rusija vezu u medije jer dobro rezonuje u narodu (tj narod pusi tu pricu) ali da naravno oni sami znaju da je ta prica suplja.
Medjutim ovim potezom se pokazuje da i oni sami vjeruju u ove gluposti i da su bili uvjereni da ce Trump blokirati sankcije i da ce ga imati na raznju (putem medija)
sad su naravno u jos goroj poziciji jer on ima jaku kartu u rukama. kad god ga spomenu u vezi sa Rusijom samo im kaze "Halo, de mi reci ko je ono potpisao i odobrio sankcije za Rusiju"
to je ono ocita, svima valjda jasna "analiza"
eh ako volis conspiracy
ima verzija da Exxon hoce da busi u Rusiji - Trump ima veze u Exxonu - oni agitovali kod Trumpa da olaksa sankcije prema Rusiji koje su bile na snazi i prije ovih zadnjih - on ce tu imati pinku/procenat i finansirat ce kampanju i slicn - demokrati da bi sjebali ovaj deal sa eExxonom dok oni ne dodju na vlast pa da oni uzmu deal , smisle ove sankcije , znajuci da ce Trump morati potpisati.
4D Chess by democrats
Ovdje najvise popusili Evropljani - koji su vecinski anti-Trump a uz Demokratsku stranku u USA
Znaci Demokrati u Americi smisle nove sankcije za Rusiju koje ce indirektno pogoditi i Evropu.
Nafataju Republikanaca, proguraju kroz Senat i Kongres , dovedu Trumpa pred svrsen cin. On potpise (jer libo ga taki svakako)
Evropljani popizde .... ko im je kriv (?) ... Trump naravno