asurbanipal wrote:japin_mutapi wrote:istina
asad je kriv za sve
Vjerovatno je kriv i za globalno zagrijavanje.
Irak
- walter kurtz
#10151 Re: ISIS zauzeo Mosul
- Chisum
#10152 Re: ISIS zauzeo Mosul
Challenger__ wrote:Niniva, Irak:
"Kultura" po mjeri ništavila.
Kulturna desavanja u sklopu festivala "Ljeto u Krmetnjaku 2015". Pardon, Kalifatu...
Dobro ovo je samo kontinuitet... po uzoru na svjetske trendove - Dan muzeja i slobodan upad za sve znatizeljne vec odavno funkcionise... da se sta pogleda, nauci... unisti.

Napalm majka.
- Chisum
- asurbanipal
#10154 Re: ISIS zauzeo Mosul
Chisum wrote:Challenger__ wrote:Niniva, Irak:
"Kultura" po mjeri ništavila.
Kulturna desavanja u sklopu festivala "Ljeto u Krmetnjaku 2015". Pardon, Kalifatu...
Dobro ovo je samo kontinuitet... po uzoru na svjetske trendove - Dan muzeja i slobodan upad za sve znatizeljne vec odavno funkcionise... da se sta pogleda, nauci... unisti.
Napalm majka.
U isto vrijeme, negdje, u nekoj drugoj dimenziji, u nekoj drugoj galaksiji:
-
jastuk1
#10155 Re: ISIS zauzeo Mosul
Odlično zapaženje i kontrastiranje, s tim što se ne smije izgubiti iz vida činjenica da su se ti obrazovni centri od 60-tih potpuno odmetnuli, te u kod civilizacije koja ih je iznjedrila sada efikasno i sve brže ubrizgavaju kancerogene elemente.asurbanipal wrote:
- asurbanipal
#10156 Re: ISIS zauzeo Mosul
jastuk1 wrote:Odlično zapaženje i kontrastiranje, s tim što se ne smije izgubiti iz vida činjenica da su se ti obrazovni centri od 60-tih potpuno odmetnuli, te u kod civilizacije koja ih je iznjedrila sada efikasno i sve brže ubrizgavaju kancerogene elemente.asurbanipal wrote:
Jest, kako da ne. Eto oni su krivi što ovi babuni ruše spomenike kulture. Do sada smo shvatili da su za stanje ummeta krivi Gadaffi, krivi Assad, krivi Židovi, krivo globalno zagrijavanje, krivi Kurdi, krive šijje, krivi ateisti, krivi budistički i antički spomenici, krivi su i mrtvi, budući da se ruše mezarovi i turbeta, evo sad su krivi i Univerziteti i centri obrazovanja. Mislim da će posljednja faza biti, a bojim se da nije daleko, kada će ummet okriviti da je za njihovo stanje najodgovorniji Allah...
Nego, da se malo vratimo u prošlost. Simbolična slika za vrijeme vladavine abasidskog halife, "vladara pravovjernih", Al-Mutawakkila (822. - 861.). Na slici je prikaz uništenja mezara Poslanikovog a.s. unuka, Husejina ibn Alija na Kerbeli, a uništenje je naredio upravo halifa Al-Mutawakkil koji je između ostalog otrovao i 10-og Imama, Ali-al Hadija.

Isti vladar je nemuslimanima spriječio pristup državnoj upravi i natjerao ih je da nose posebnu odjeću kako bi se razlikovali od muslimana. Njegov brat al-Wathiq je s druge strane provodio klasičnu inkviziciju (Mihna) prema mu'tezilijskom pokretu i njihovom uđenju. Mnoge mu'tezilije su bile ubijene, linčovane po ulicama halifata, a onima kojima se "posrećilo" su osuđeni i bačeni su u tamnice ili su izgnani.
-
jastuk1
#10157 Re: ISIS zauzeo Mosul
Daj ba šta ti je. Ni u najparalelnijem univerzumu nisam aludirao na to što ti daješ u svom odgovoru.asurbanipal wrote:......
- asurbanipal
#10158 Re: ISIS zauzeo Mosul
jastuk1 wrote:Daj ba šta ti je. Ni u najparalelnijem univerzumu nisam aludirao na to što ti daješ u svom odgovoru.asurbanipal wrote:......
Pročitaj malo pažljivije, pa ćeš vidjeti da se moj komentar odnosio isključivo i samo na "stanje u toj kući," bez ikakve veze sa "drugim kućama."
Pa mora da je dobro i sređeno stanje u toj kući, čim im izbjeglice mahom iz "islamskih" zemalja dolaze. Vidim satraše se ovi bježeći u druge "islamske" zemlje. Dok se u ummetu i dan danas koplja lome koliko će se puta dignuti ruke u namazu, treba li skraćivati pantale i brijati brkove i kolika je dužina brade, drugi odoše, odletješe. Današnje stanje me najviše podsjeti na stanje u Konstantinopolju uoči pada 1453. godine. Dok su Fatih i Osmanlije već dobrano načeli zidove Carigrada, bizantski ortodoksni sveštnici (ulema) su se okupili u jednoj crkvi da raspravljaju o prirodi anđela, da li anđeli imaju krila i kojeg su spola...
- JohnnyS
#10159 Re: ISIS zauzeo Mosul
asurbanipal wrote:jastuk1 wrote:Daj ba šta ti je. Ni u najparalelnijem univerzumu nisam aludirao na to što ti daješ u svom odgovoru.asurbanipal wrote:......
Pročitaj malo pažljivije, pa ćeš vidjeti da se moj komentar odnosio isključivo i samo na "stanje u toj kući," bez ikakve veze sa "drugim kućama."
Pa mora da je dobro i sređeno stanje u toj kući, čim im izbjeglice mahom iz "islamskih" zemalja dolaze. Vidim satraše se ovi bježeći u druge "islamske" zemlje. Dok se u ummetu i dan danas koplja lome koliko će se puta dignuti ruke u namazu, treba li skraćivati pantale i brijati brkove i kolika je dužina brade, drugi odoše, odletješe. Današnje stanje me najviše podsjeti na stanje u Konstantinopolju uoči pada 1453. godine. Dok su Fatih i Osmanlije već dobrano načeli zidove Carigrada, bizantski ortodoksni sveštnici (ulema) su se okupili u jednoj crkvi da raspravljaju o prirodi anđela, da li anđeli imaju krila i kojeg su spola...
Pametni svećenici, Konstantinopol je bio i prošao, i danas je pod okupacijom, a da se više na to nitko i ne obazire, dok će njihovi zaključci o spolu anđela ostati za vječnost
-
jastuk1
#10160 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa sjatavaju se u ogromnom i višemilionskom broju i u zemlje zaliva, ne kao izbjeglice, već kao imigranti. Gledaj koliko eksplodira zadnjih godina broj stanovnika UAE, Omana, Jordana (kažu sa izbjeglicama prešao 10 miliona) Katara, Kuvajta pa i same SA koja je izgleda zadnjih par godina drastično smanjila deportovanje crnaca!asurbanipal wrote:jastuk1 wrote:Daj ba šta ti je. Ni u najparalelnijem univerzumu nisam aludirao na to što ti daješ u svom odgovoru.asurbanipal wrote:......
Nemoj misliti da se ne slažem da dobrim postotkom tvojih ispoljenih mišljenja - slažem se, ali imam i šire poglede, pa se onda dijelom i ne slažem. Vjerovatno je razlog to što nisam opterećen aspektima kao što su šija, suni, vahabi, sufi, dufi, tufi, itd. I nisam opterećen istorijom - odnosno interesantni su mi "samo trendovi i uzročno-posljedične veze" koje su se dešavale kroz istoriju, u ostale aspekte istorije i moralisanje ne ulazim jer nikad za nikad ne možemo imati uvid u sve okolnosti oko nekog isktoriskog događaja, PA ONDA FAKINSKI, BEZVEZE, I U PRAVOM PRIKAZU INTELEKTUALNE TRULEŽI obično donesemo pogrešne zaključne jer nismo imali uvid u sve aspekte tog vremena.
Ne vidim svrhu u crno-bijelom rezonovanju. Te aspurdnosti oko "kozmetičkih aspekata" koje iznošiš su upravo to što jesu i tu se slažem s tobom, ali ih ni blizu, ni blizu ne doživljavam tako tragično, tako katastrofično kao ti. Oni koji će raspravljati o dužini pantola - raspravljat će o tome jer to žele i ni ti ni ja to nećemo nikavim našim "ohavizavanjem" njih to promijeniti.
Šta hoću da kažem - lično smatram da je najveći civilizacijiski napredak bilo koje civilizacije kada uspjeva da ima sredinu - odnosno kada ima i one super-napredne i super-nazadne ali i super-srediničare. Kada je dinamički izraz (kao u pjevanju) najizraženiji. Tada je civilizacija najmanje dosadna i "živi." I vole je i mrze je i preziru je i dive joj se.
Želim i ovo prokomentarisati:
"Današnje stanje me najviše podsjeti na stanje u Konstantinopolju uoči pada 1453. godine."
Yok yani, sad je stanje i sa svim idijotlucima mnogo bolje, a to stanje (kako porediš) je bilo takvo prije ravno 100 i nešto godina. Odnosno i mnogo gore od toga, odnosno najgore u istoriji civilizacija ikad zabilježeno. I tada je izgleda upravo propast Osmanskog carstva, ma koliko to izgledalo kontraintuitivno, spasila "Islamsku civilizaciju" odnosno opstojanje Muslimana. Istorija je puna najvećih apsurda.
- Opetja033
#10161 Re: ISIS zauzeo Mosul
Interesantno zapazanje nekoga ko u gotovo svakom neistomisljeniku vidi Jevreja ili kriptojevreja, dolmeh i ostale pm.asurbanipal wrote:jastuk1 wrote:Odlično zapaženje i kontrastiranje, s tim što se ne smije izgubiti iz vida činjenica da su se ti obrazovni centri od 60-tih potpuno odmetnuli, te u kod civilizacije koja ih je iznjedrila sada efikasno i sve brže ubrizgavaju kancerogene elemente.asurbanipal wrote:
Jest, kako da ne. Eto oni su krivi što ovi babuni ruše spomenike kulture. Do sada smo shvatili da su za stanje ummeta krivi Gadaffi, krivi Assad, krivi Židovi, krivo globalno zagrijavanje, krivi Kurdi, krive šijje, krivi ateisti, krivi budistički i antički spomenici, krivi su i mrtvi, budući da se ruše mezarovi i turbeta, evo sad su krivi i Univerziteti i centri obrazovanja. Mislim da će posljednja faza biti, a bojim se da nije daleko, kada će ummet okriviti da je za njihovo stanje najodgovorniji Allah...
Nego, da se malo vratimo u prošlost. Simbolična slika za vrijeme vladavine abasidskog halife, "vladara pravovjernih", Al-Mutawakkila (822. - 861.). Na slici je prikaz uništenja mezara Poslanikovog a.s. unuka, Husejina ibn Alija na Kerbeli, a uništenje je naredio upravo halifa Al-Mutawakkil koji je između ostalog otrovao i 10-og Imama, Ali-al Hadija.
-
Avetinho
#10162 Re: ISIS zauzeo Mosul
I ja sam taman pomislio da mu je neko ukrao avatar.
- insomnia78
#10163 Re: ISIS zauzeo Mosul
Zanimljiv dokument
Pocetak se odnosi na pad Mosula
http://www.foreign.senate.gov/imo/media ... EVISED.pdf
Pocetak se odnosi na pad Mosula
http://www.foreign.senate.gov/imo/media ... EVISED.pdf
- insomnia78
#10164 Re: ISIS zauzeo Mosul
Amateri, a vjerovatno i izdajice

- walter kurtz
#10166 Re: ISIS zauzeo Mosul
Iranski isil 
-
Novak20
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#10170 Re: ISIS zauzeo Mosul
a što pobrisa glupost koju si napisao?Novak20 wrote:.
pade teorija zavjere u sekundi...
-
Novak20
#10171 Re: ISIS zauzeo Mosul
Vidio sam zaključanu temu... Mislio sam da si poslušao onu daj leba ti...pa šta? Pogriješio ...pa šta? Glupost koju sam napisao objavi ili ponovi ti ako ti je ćeif. Ipak si ti glavni ovde ali ne u smislu da me javno pitaš to što pitaš.Chmoljo wrote:a što pobrisa glupost koju si napisao?Novak20 wrote:.
pade teorija zavjere u sekundi...
Gledam svoja posla. O teorijama zavjere nisam pisao.
Možda bih trebao ???
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#10172 Re: ISIS zauzeo Mosul
što ne bih javno pitao za nešto što si ti JAVNO napisao?
šta si poletio da insinuiraš? da neki vehabijski krugovi utiču na uredništvo klixa? da klix finansiraju sumnjivi tokovi novca, a?
tako ide taj spin...
da nije bila glupost, ne bi je brže bolje brisao.
no dosta o ovome, imate temu, pičite lagano. a te teorije i insinuacije ostavite za svoja sijela.
šta si poletio da insinuiraš? da neki vehabijski krugovi utiču na uredništvo klixa? da klix finansiraju sumnjivi tokovi novca, a?
da nije bila glupost, ne bi je brže bolje brisao.
no dosta o ovome, imate temu, pičite lagano. a te teorije i insinuacije ostavite za svoja sijela.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#10173 Re: ISIS zauzeo Mosul
srusise jednu od najstarijih crkava
svinje im pojele prste i ostali zivi gledati kako im kceri karaju cafiri
svinje im pojele prste i ostali zivi gledati kako im kceri karaju cafiri
- Ludzak
#10174 Re: ISIS zauzeo Mosul
Evo ga ! Jedan od najvećih CIA špijuna i cionist u bejha ...
Meni pravo baca na cionista i Amera, ne znam da li vama.
Meni nije problem ovaj 'jedan', jedan ko ni jedan. Ali mene zabrinjavaju lajkovi na njegovim klipovima. Znači da u svojim redovima i te kako imamo onih koji podržavaju ISIL i njihova zlodjela.
Meni nije problem ovaj 'jedan', jedan ko ni jedan. Ali mene zabrinjavaju lajkovi na njegovim klipovima. Znači da u svojim redovima i te kako imamo onih koji podržavaju ISIL i njihova zlodjela.
-
solar7
#10175 Re: ISIS zauzeo Mosul
Cuj jedan od najvecih cia spijuna i cionist.Kakve sve gluposti neces cuti ovdjeLudzak wrote:Evo ga ! Jedan od najvećih CIA špijuna i cionist u bejha ...