Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
aurora313

#10151 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:od shija se ne uzima i kad istinu govore a kamoli kad lazu i petljaju.
oni imaju toliko lazi na islam, prvstveno na ashabe bozijeg poslanika pa i na Kuran, oni covjce rade direktan attak na Kur'an vjerujuci da je on iskrivljen, kud ces dalje...
Ko bi rek‘o?
Nego, šta ako su oni ipak u pravu?
harač

#10152 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by harač »

aurora313 wrote:
Smrcak15 wrote:od shija se ne uzima i kad istinu govore a kamoli kad lazu i petljaju.
oni imaju toliko lazi na islam, prvstveno na ashabe bozijeg poslanika pa i na Kuran, oni covjce rade direktan attak na Kur'an vjerujuci da je on iskrivljen, kud ces dalje...
Ko bi rek‘o?
prisjeća se danas, stara majka uz kahvu, hadža, te kako joj je neki bratunčanin iz švecke pred džamijom muhammeda a.s. rekao da bi "prije zakl'o šiita nego četnika" :-) to je to :run: :skoljka:

p.s. nije da je teološki neodbranjiva pozicija, ali brate ružno čut
Smrcak15

#10153 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
Ko bi rek‘o?
nemoze neracionalna osoba biti upravu jer nema argumente za to

jer nema apsolutno nikakvi dokaza za svoje tvrdnje nego obicna mlataranja gluposti, ti covjce nisi svjestan kakve oni gluposti valjaju, da si cuo sta sam ja sve cuo, nebi im vjerovao vise ni kad bi rekli voda je mokra
Towelie

#10154 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Towelie »

jer nema apsolutno nikakvi dokaza za svoje tvrdnje nego obicna mlataranja gluposti, ti covjce nisi svjestan kakve oni gluposti valjaju, da si cuo sta sam ja sve cuo, nebi im vjerovao vise ni kad bi rekli voda je mokra[
Leteci konji, mesec koji se raspoluti, hladna vatra, covek koji provodi tri dana u utrobi kita, razdvajanje mora, komunikacija s mravima..itd. su "obicna mlataranja gluposti" za koje musliman "nema apsolutno nikakvi dokaza za svoje tvrdnje". :D

da si cuo sta sam ja sve cuo (da ima u izvorima Islama), nebi im (muslimanima) vjerovao vise ni kad bi rekli voda je mokra

Cestitam smrle, upravo si napisao dobar introspekcijski post. :thumbup:
L u c i f e r

#10155 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

Towelie wrote:

jer nema apsolutno nikakvi dokaza za svoje tvrdnje nego obicna mlataranja gluposti, ti covjce nisi svjestan kakve oni gluposti valjaju, da si cuo sta sam ja sve cuo, nebi im vjerovao vise ni kad bi rekli voda je mokra[
Leteci konji, mesec koji se raspoluti, hladna vatra, covek koji provodi tri dana u utrobi kita, razdvajanje mora, komunikacija s mravima..itd. su "obicna mlataranja gluposti" za koje musliman "nema apsolutno nikakvi dokaza za svoje tvrdnje". :D

da si cuo sta sam ja sve cuo (da ima u izvorima Islama), nebi im (muslimanima) vjerovao vise ni kad bi rekli voda je mokra

:pisnuo:
broj dva

#10156 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by broj dva »

aurora313 wrote:
Ko bi rek‘o?
---
Ima scena u South Park kada đavo dočekuje novldošle griješnike i objašnjava im da su tu jer su imali pogrešnu vjeru a ispravna vjera je mormonizam (ili kombinacija mormonizma i vudua ne mogu se tačno sjetiti)
Interesantno kako se malo koji vjernik zapita da nisu możda ovi drugi u pravu..
aurora313

#10157 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by aurora313 »

Smrle me natjera da vidim gdje su te ‘laži i petljanije‘ šija kojima se on ne može načuditi. Kada sam malo pročešljao osnovne razloge oko toga ko je trebao biti Muhamedov zamjenik, vidio sam da je to škodljiv posao za zdravlje i život. Skoro svi ‘naslijednici‘ na obje strane su ubijeni na ovaj ili onaj način.

Ukratko, da je boga, on bi se već nekako u to umiješao i napravio red. Međutim, želja za vlašću za nas ovozemaljce je jača od bilo koje religije ili bilo kakvih ubijeđenja.

I slađa, jer je to jedan od ljudskih izuma za moć.
asurbanipal

#10158 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by asurbanipal »

Relidžn of pis

U samoubilačkom napadu u Kabulu ubijeno 40 ljudi, brojna tijela po dvorištu

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-sa ... 71228036#7
Smrcak15

#10159 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Towelie wrote:

Leteci konji,
leteci konj kazes :-)

pa predji zemaljsku kuglu, neces naci muslimana da vjeruje da je Muhammed jahao leteceg konja, nego da pojasnim tebi i drugima tvoju zabludu

to se tice miradza, i poslanik je rekao, da je u tom dusevnom putovanju jahao zivotinju koja je manja od konja a veca od mazge

znaci on je samo sporedio velicinu, ali ti i tvoji vrli pajdasi sa anti-islamskih stranica navucete se na tudje price i onda masete sa tim da je Muhamemd jahao leteceg konja gdje uopstre nigdje ne stoji, nego se samo spominje sporedjenje zivotinja po velicini, to je tvoja zabluda na koju si se navukao.

uostalom znas li ti sta je astralna projekcija uopste???
mesec koji se raspoluti,
mesec se ne raspolocuje sam po sebi, nego ako Bog daje cudo ondaga Bog jedino moze prepoloviti da bude cudi ljudi, kao sto je prepolovio more na dva dijela.
hladna vatra,
onaj koji je stvorio vatru i programirao je da przi, moze uciniti da ne przi nista.
covek koji provodi tri dana u utrobi kita, razdvajanje mora,
to su cuda koja Bog daje njegovim poslanicima da bude dokaz da su oni istinski Boziji poslanici
komunikacija s mravima
pazi sad ovo

krscani su govorili muslimanima, kako to da SOlomon komunicira sa mravima kad mravi ne komuniciraju akusticki, nego hemijski

pa 2009 otkriju naucnici da mravi komuniciraju akusticki izmedju sebe i to pokazu na vijesti u Americi

to sto Solomonu je Bog dao kao cudo da moze cudo akusticne zvukove mrava i da razumije sta ti signali znace...necemo sad o tome

nego ja tebe ssad pitam, kako je Kur'an mogao znati da mravi komuniciraju akusticno izmedju sebe prije 1400 godina a nauka otkrila to 2009 godine? hajde odgovori nam to pitanje posto volis da napadas , evo sad Ku'an ide u kontraofanzivu na tebe.

a sta si to cuo?
asurbanipal

#10160 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by asurbanipal »

Smrcak15 wrote:

to se tice miradza, i poslanik je rekao, da je u tom dusevnom putovanju jahao zivotinju koja je manja od konja a veca od mazge

I ja sam na svom duševnom putovanju jahao Adrianu Limu

Image

Da li sam onda Božiji poslanik?
aurora313

#10161 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote:leteci konj kazes :-)
pa predji zemaljsku kuglu, neces naci muslimana da vjeruje da je Muhammed jahao leteceg konja, nego da pojasnim tebi i drugima tvoju zabludu
Imaš visoko mišljenje oko vjerovanja 1.6 milijardi vjernika. Od kuda ti uopšte ideja da tako galantno garantuješ nemoguće?
to se tice miradza, i poslanik je rekao, da je u tom dusevnom putovanju jahao zivotinju koja je manja od konja a veca od mazge...
znaci on je samo sporedio velicinu, ali ti i tvoji vrli pajdasi sa anti-islamskih stranica navucete se na tudje price i onda masete sa tim da je Muhamemd jahao leteceg konja gdje uopstre nigdje ne stoji, nego se samo spominje sporedjenje zivotinja po velicini, ...
Pa što držiš nas u nedoumici? Ta živina je valjda imala pasminu? I zašto se spominje samo po veličini?
Zato što ne znaš kakva je živina, a Muhamed o tome neće ni da prozbori jer ga je valjda sram šta su mu odozgora poslali, ne vidim razlog da se ibretiš ako neko kaže konj ili već šta.

Što me podsjeti na Dežulovića:
Elem, pitao Mujo Sulju zašto se na našem jeziku klepe zovu baš “klepe”. “Pa izgledaju kao klepe, mirišu kao klepe i imaju ukus kao klepe”, odgovorio mu Suljo. “Što se onda ne bi i zvale ‘klepe’?”
mesec se ne raspolocuje sam po sebi, nego ako Bog daje cudo onda ga Bog jedino moze prepoloviti da bude cudi ljudi, kao sto je prepolovio more na dva dijela.
Uh, nisam znao o dvije pole moreta... :-x
onaj koji je stvorio vatru i programirao je da przi, moze uciniti da ne przi nista.
Dobar odgovor za diskusiju sa jednogodišnjacima.
krscani su govorili muslimanima, kako to da SOlomon komunicira sa mravima kad mravi ne komuniciraju akusticki, nego hemijski
pa 2009 otkriju naucnici da mravi komuniciraju akusticki izmedju sebe i to pokazu na vijesti u Americi
Veliš ako može Solomon da ih razumije... :-D
asurbanipal

#10162 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by asurbanipal »

Smrcak15 wrote:

to su cuda koja Bog daje njegovim poslanicima da bude dokaz da su oni istinski Boziji poslanici

JVC

#10163 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by JVC »

Smrcak15 wrote:

leteci konj kazes :-)

znaci on je samo sporedio velicinu, ali ti i tvoji vrli pajdasi sa anti-islamskih stranica navucete se na tudje price i onda masete sa tim da je Muhamemd jahao leteceg konja gdje uopstre nigdje ne stoji, nego se samo spominje sporedjenje zivotinja po velicini, to je tvoja zabluda na koju si se navukao.

uostalom znas li ti sta je astralna projekcija uopste???
Cinjenica je da su mnogi muslimani odustali od svoje vjere upravo zbog ovog navodnog leta, prema biografiji (Ibn Ishaq/Hisham 265).
HardcoreMX

#10164 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by HardcoreMX »

uz malo poznavanja religije, logicki to nije korektno...
aurora313

#10165 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by aurora313 »

asurbanipal wrote:Video
”Da ujedinjujem islam, krišćanstvo, judaizam pa čak i budizam...”
Đe ga samo nađe... pravo me uspav‘o ali sam izdržao sve do gornje božije poruke ‘poslaniku‘ :-D
aurora313

#10166 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by aurora313 »

Narode, ovo treba vidjeti.
John Oliver (The Last Week Tonight) u prvom dijelu šoa iznosi stvarne lopovske slučajeve američkih evangelista, koji legalno i bez plaćanja poreza skupljaju ogromne profite. Ali, sve je u redu: to IRS tj. Američki Porezni Ured dozvoljava.

Onda Oliver poteže odličan legalan potez:
https://www.youtube.com/watch?v=7y1xJAVZxXg
aurora313

#10167 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by aurora313 »

Koga zanima veličina mržnje u Kuranu protiv Jevreja, evo sabranog linka. Ovo je sa Acharajinog bloga (umrla je od raka... na Božić?!). Bila je neumoran radnik na traženju religioznih istina.

Blog se toplo preporučuje forumašima tipa JVC, Smrle, Edo i sličnim.

http://freethoughtnation.com/what-does- ... bout-jews/
saimidin

#10168 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by saimidin »

kad prihvatite da ne postoji ni jedno od preko 7000 bozanstava u koje su ljudi vjerovali,

biti ce vam puno lakse :thumbup:
JVC

#10169 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by JVC »

aurora313 wrote:Koga zanima veličina mržnje u Kuranu protiv Jevreja, evo sabranog linka. Ovo je sa Acharajinog bloga (umrla je od raka... na Božić?!). Bila je neumoran radnik na traženju religioznih istina.

Citao sam "The Christ Conspiracy" ovog "gurua" prije nego si postavio ovaj link.
Nije mi ni cudo da je bas ti gotivis, samo osoba koja uziva u ekstremnim i neutemeljenim pogledima, moze voliti ono sto ona pise o krscanstvu.
Uzeti navedenu knjigu kao odgovoran izvjestaj o porijeklu krscanstva, za mnoge je van pameti.
Vas kolega, poznati ateista, Bob Price nazvao je njenu knjigu "sophomoric", "a random bag of (mainly recycled) eccentricities, some few of them worth considering, most dangerously shaky, many outright loony.".

Over and out
Bloo
Globalna šefica

#10170 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

aurora313 wrote:Koga zanima veličina mržnje u Kuranu protiv Jevreja, evo sabranog linka. Ovo je sa Acharajinog bloga (umrla je od raka... na Božić?!). Bila je neumoran radnik na traženju religioznih istina.

Ne vidim svrhe da svoj ateizam potvrđujem ovakvim stvarima. Ja svoj ateizam ne zasnivam na "opovrgavanju" i "razotkrivanju" rasizma, antisemizitma ili ostalih izama u religijama i svetim knjigama, isto kao što vjernici (valjda većina) ne zasniva svoju vjeru na negiranju mog ateizma.
Moj ateizam je odnos između mene i svijeta i života, isto kao što je njihov između njih i njihovog Boga.
Naravno diskusije su dobrodošle, ali ne definišu suštinu njihovog vjerovanja ili mog ateizma.
JVC

#10171 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by JVC »

sekerbay

#10172 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

aurora313 wrote:veličina mržnje u Kuranu protiv Jevreja
Nemoooo, pobratime...

One koji su vjerovali, pa i one koji su bili jevreji, kršćani i sabejci – one koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili – doista čeka nagrada od Gospodara njihova; ničega se oni neće bojati i ni za čim neće tugovati!

Viđu da hin voli
Bloo wrote:diskusije su dobrodošle
Samo trčiš da diskutuješ o nekim turobnim temama.
Nevalja to, nie dobro za bešiku :oops:
aurora313

#10173 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by aurora313 »

JVC wrote:

Citao sam "The Christ Conspiracy" ovog "gurua" prije nego si postavio ovaj link.
Nije mi ni cudo da je bas ti gotivis, samo osoba koja uziva u ekstremnim i neutemeljenim pogledima, moze voliti ono sto ona pise o krscanstvu.
Uzeti navedenu knjigu kao odgovoran izvjestaj o porijeklu krscanstva, za mnoge je van pameti.
Vas kolega, poznati ateista, Bob Price nazvao je njenu knjigu "sophomoric", "a random bag of (mainly recycled) eccentricities, some few of them worth considering, most dangerously shaky, many outright loony."
Stvarno? Robert Price je to rekao? Je li to ovaj Price:

"I find myself in full agreement with Acharya S/D.M. Murdock... I find it undeniable that...many, many of the epic heroes and ancient patriarchs and matriarchs of the Old Testament were personified stars, planets and constellations..." Dr. Robert M. Price, The Pre-Nicene New Testament

Dakle, sve što NISU pisali ili spomenuli savremenici u tadašnjoj Rimskoj Judeji o nepostojećem Isusu i nepostojećim apostolima, sve to treba odbaciti i prihvatiti nečiju kritiku, ali ne i dokaze. Zabavno pa to je. :D

Uostalom, evo još malo kontre. Dr. Robert H. Eisenman je napisao popularnu i veoma visoko ocijenjenu knjigu ‘James the Brother of Jesus‘ kao i ‘The New Testament Code‘ oko ranog hrišćanstva i materijala nađenih u pećinama Mrtvog mora (RobertEisenman.com). Ovo je njegova reakcija na materijale Acharaje:

”Od srca mogu da preporučim vaš rad.” (“I can recommend your work whole-heartedly!” )

NAĐOH VIŠE KOMPLIMENATA ZA NJEN RAD:

"...I have found Murdock's scholarship, research, knowledge of the original languages, and creative linkages to be breathtaking and highly stimulating." —Rev. Dr. Jon Burnham, Pastor, Presbyterian Church, Houston, TX

"Acharya S deserves to be recognized as a leading researcher and an expert in the field of comparative mythology, on a par with James Frazer or Robert Graves—indeed, superior to those forerunners in the frankness of her conclusions and the volume of her evidence." —Barbara Walker, The Women's Encyclopedia of Myths and Secrets and Man Made God

"I've known people with triple Ph.D's who haven't come close to the scholarship in Who Was Jesus?" —Pastor David Bruce, M.Div, North Park Seminary, Chicago, HollywoodJesus.com

"Thirty years ago, when in divinity school, I might have had second thoughts about becoming an Episcopal priest if a book like D. M. Murdock's Who Was Jesus? had been available to me." —Bob Semes, Retired university professor of History and Religion, Founder and Executive Director of The Jefferson Center
Last edited by aurora313 on 31/12/2017 09:40, edited 2 times in total.
L u c i f e r

#10174 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

Image
Zejnep

#10175 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Zejnep »

Vala mi je ovog poredjenja ljudi i mrava a nas i Boga na vrh glave :-)
Post Reply