PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#10151 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

gentoo wrote: 28/09/2020 15:36 Historijski gledano.. sad kad izadje PS5 da li ce i dalje biti PS4 igrice dostupne sa Sony store (i hoce li mozda biti jeftinije? ) ? Ja to igram 1x mjesecno, htio sam jos par stvari ugrabiti ali bi radije cekao crni petak i neka snizenja itd...
Da, igre ce biti jos mnogo godina dostupne na store za PS4, mislim da i sad na store imas igre za PS3 tako da za to nema brige.
djama wrote: 28/09/2020 15:43
imperator01 wrote: 28/09/2020 15:33 Ostavi taj limited edition, jer to je pravi limited, nije kao ovi Limited od raznih igara sto su nastancali milione.
Taj tvoj ce sigurno vrijediti dobre pare vremenom, tako da ostavi to, sem ako ti bas ne treba lova hitno.
ma ne trebaju , nije do novaca , nego zbog kupovine ps 5
p.s. ako si mislio na moj ps :D :D
Mislio je na ovaj od TM kolege jer je u njega onaj bas special edition :D
imperator01

#10152 Re: PlayStation 4 - all about

Post by imperator01 »

Spakuj to i ostavi, nemoj da bude izgreban i to. Taj fakat vrijedi uradjen je samo u 500k primjeraka.

I smanji hype, hebo te ps5, male su shanse da ga kupis prije proljeca zbog nestasice.
A realno nema ni nekih igara jos itd. Uhvati se ps4 backloga to ti je pametnije.
TMovac

#10153 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

imam sve. Kutija bez ikakvih ostecenja. Plejka se necuje kad radi. Jedino kad je kakav cinematic, onda se malo vise cuje, a inace je miran ko bubica.
PlusSA

#10154 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PlusSA »

Na facebooku su te opalili sa glupim komentarima :mrgreen:

Dobar savjet imaš, uživaj u Pro modelu još godinu barem pa onda se prebacuj na peticu :run:
TMovac

#10155 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

imperator01 wrote: 28/09/2020 15:52 Spakuj to i ostavi, nemoj da bude izgreban i to. Taj fakat vrijedi uradjen je samo u 500k primjeraka.

I smanji hype, hebo te ps5, male su shanse da ga kupis prije proljeca zbog nestasice.
A realno nema ni nekih igara jos itd. Uhvati se ps4 backloga to ti je pametnije.
uzeo sam ja peticu. i ne prodajem ga jer mi treba para, nego nekako mi zao da stoji. Ali mozda ste upravu i ostavim.
henjin

#10156 Re: PlayStation 4 - all about

Post by henjin »

arnes_king wrote: 28/09/2020 12:50
djama wrote: 28/09/2020 12:44
TMovac wrote: 28/09/2020 12:27 jucer odbio ponudu od 650KM za svoju plejku. valjda se nisam zajebao. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
moj drug jucer svoju pro dao za 550..

ja svoju ne mislim ispod 450.

https://www.olx.ba/artikal/39849116/play-station-4/
450KM je malo, pogotovo za limited edition, ja je ne bih dao ispod 500 a stavio bih pocetnu visociju, pa lahko je spustati :)
henjin wrote: 28/09/2020 12:44
arnes_king wrote: 28/09/2020 09:22

Ne vidim razlog zasto ne bi moglo ako je isti account i ista verzija igre. Ustvari cak su iz Insomniac potvrdili na twitteru da ce se moci nastaviti ali samo ako je ista verzija igre a ne remaster.
Sony je to... Koliko god da su u zadnjih godina popravili se nisu bas poznati po tome sto idu korisnicima u korist... samo cu ti reci debakl zvani mjenjanje PSN ID... zato ja idem pretpostavkom da ocekujem od njih da nije u mogucnosti sa nadom da me pozitivno iznenade
Ne znam po cemu je sony poznat da ne ide korisnicima u korist? Pa proslu generaciju su bili rijetki koji su isli, nadam se da ce ostati tako. Ne vidim problem sa mijenjanjem PSN ID, mozes jednom mijenjati besplatno, poslije tog se placa. Vecina igara radi normalno nakon promjene, ali kod nekih moze biti problem sa save game-om, sto opet pokazuje da je do igre a ne do sony ako negdje radi negdje ne.
Ocigledno nisi bio aktivan tokom PS3 vremena kada im je arogantni pristup dosta napakostio... Uzasan Store servis, skoro pa nepostojeca mogucnost refunda, uzasan real time client support, nestabilnost sa serverima koji su vise bili nedostupni nego dostupni, ogromni sigurnosni breach koji je kostao mnoge ljude i zbog kojeg su izgubili na sudu...
Sto se tice PSN ID, nije problem u mjenjanju njih nego je problem njihov nacin isprogramiranja svega... Svugdje se, u kombinaciji imena koristi i skriveni unikatni ID broj razrad identifikacije konkretnog accounta mimo vidljivog imena kao sto je PSN ID, to se radi kako radi sigurnosnih tako i efikasnijih razloga... Eh sad, genijalci iz sonya su stavili samo PSN ID, bez tog unikatnog ID-a sto je dovelo do toga da je bilo nemoguce mjenjati dati ID jer sve sto je ikad uzeto na tvom account imenu, hajmo rec xXgamerXx, je iskljcivo vezano za to ime... ukoliko bi promjenio ime nista vise ne bi pripadalo tebi... Eh sad dodjimo do prosle godine kada su uveli mogucnost promjene... Sa velikom naznakom da ne podrzava svaka igra mjenjanje ID-a, da postoji rizik gubitka trofeja i kupljenih artikala i da PSN ne snosi odovornost za bilo kakvu promjenu jer je vrsis na svoj rizik... posljednjih godina su poceli aktivno raditi na poboljsanju svih sfera ali dug je put do toga da mogu rec da su ultra client focused...
arnes_king

#10157 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

@henjin da, bio sam i u tom vremenu aktivan na PS3, ali manje online i vise cipovanja i CFW :D Dobro, s tom generacijom je sony dosta zeznuo i toga su i oni svjesni, ali to je nekako glavni prelaz bio u ovaj digitalni svijet. Ti ipak pricas o pretprosloj generaciji i gledas to a ja sam mislio na aktuelnu generaciju da su sasvim dobri bili prema korisnicima i ne vidim im neke vece zamjerke, naspram MS su u trenutnoj generaciji bili daleko pro consumer. Vidjet cemo sta naredna generacija dolazi, ali jedni druge tjeraju da budu jos bolji.

Ne bih rekao da su prosle godine tek poceli raditi, pa od samog starta ps4 generacije je sve bilo daleko bolje nego na pretprosloj i vremenom su samo jos poboljsavali, dok je ms trenutnu generaciju zapoceo katastrofalno sto se vidi i u prodajama samih konzola.
nepass1

#10158 Re: PlayStation 4 - all about

Post by nepass1 »

TMovac wrote: 28/09/2020 16:33
imperator01 wrote: 28/09/2020 15:52 Spakuj to i ostavi, nemoj da bude izgreban i to. Taj fakat vrijedi uradjen je samo u 500k primjeraka.

uzeo sam ja peticu. i ne prodajem ga jer mi treba para, nego nekako mi zao da stoji. Ali mozda ste upravu i ostavim.
Mislim i da nije limited vrijedi vise od 700
TMovac

#10159 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

Zna li iko u cemu je fora sa ovim Sony Rewards poenima? Jel se nakon odredjenog broja skupljenih poena dobijaju neki popusti na store-u? Igre? Ili to ne vazi za nas koji nismo i fizicki u Americi
arnes_king

#10160 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Meni jos nikad se nisu pare pojavile na kartici od refunda sa CD keys a na paypal pise refunded od cetvrtka :shock:
TMovac

#10161 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

arnes_king wrote: 29/09/2020 09:45 Meni jos nikad se nisu pare pojavile na kartici od refunda sa CD keys a na paypal pise refunded od cetvrtka :shock:
Meni su legle jučer u toku dana. Ja sam im ponovo pisao sinoć. Zamolio da mi pojasne zbog čega nije mogla proći transakcija. Dobio sam ovaj odgovor. Image

a nakon toga sam im poslao ovo, pa nek se zamisle. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Image
imperator01

#10162 Re: PlayStation 4 - all about

Post by imperator01 »

Posto su jeftini za ta ps+, moguce da je puno noobova navalilo i kupilo, pa onda trazli refund jer nisu mogli da koriste u svojoj regiji.
I onda ovi da izbjegnu glavobolje ogranicili kupovinu po ip adresi.
azdralovic

#10163 Re: PlayStation 4 - all about

Post by azdralovic »

TMovac wrote: 29/09/2020 10:25
arnes_king wrote: 29/09/2020 09:45 Meni jos nikad se nisu pare pojavile na kartici od refunda sa CD keys a na paypal pise refunded od cetvrtka :shock:
Meni su legle jučer u toku dana. Ja sam im ponovo pisao sinoć. Zamolio da mi pojasne zbog čega nije mogla proći transakcija. Dobio sam ovaj odgovor.

a nakon toga sam im poslao ovo, pa nek se zamisle. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mene su peglali sa autentifikacijom nakon prve transakcije... navodno imaju veliki broj zloupotrebljenih kartica i slicno, pa pokusavaju tome stati u kraj... bar su meni tako nesto odgovorili
arnes_king

#10164 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Meni su legle jučer u toku dana. Ja sam im ponovo pisao sinoć. Zamolio da mi pojasne zbog čega nije mogla proći transakcija. Dobio sam ovaj odgovor. imgur.com/qU6mJdw.png

imgur.com/INxmM5s.png
To su im automatski odgovori koje salju, imaju 2-3 razlicita i samo ih variraju, ja im pisao vise puta i uvjerio se da uopste ne citaju sta si pisao i ne odgovaraju na to direktno nego samo auto reply.

Kada si narucio, odnosno kada si dobio refund na paypal? Zanima me tacno koliko dana si cekao jer mi je ovo kod mene vec postalo cudno.
imperator01 wrote: 29/09/2020 10:32 Posto su jeftini za ta ps+, moguce da je puno noobova navalilo i kupilo, pa onda trazli refund jer nisu mogli da koriste u svojoj regiji.
Da, vjerovatno je do tog jer vidim po redditu i svim sajtovima se reklamira tako da je sigurno ogromna navala pa bude svega.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#10165 Re: PlayStation 4 - all about

Post by un1ted »

imperator01 wrote: 28/09/2020 15:52 I smanji hype, hebo te ps5, male su shanse da ga kupis prije proljeca zbog nestasice.
Kakva ba nestasica? Joj uletili ste u slican hype kao amerikanci, samo sto se ne potučete :) Sedam dana nakon izlaska zalihe ce se obnoviti.
azdralovic

#10166 Re: PlayStation 4 - all about

Post by azdralovic »

un1ted wrote: 29/09/2020 10:37
imperator01 wrote: 28/09/2020 15:52 I smanji hype, hebo te ps5, male su shanse da ga kupis prije proljeca zbog nestasice.
Kakva ba nestasica? Joj uletili ste u slican hype kao amerikanci, samo sto se ne potučete :) Sedam dana nakon izlaska zalihe ce se obnoviti.
treba odmah kupiti, pa makar i skuplje, ko zna hoce poslije biti, mozda ga vise ne prave :D
TMovac

#10167 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

arnes_king wrote: 29/09/2020 10:34
Meni su legle jučer u toku dana. Ja sam im ponovo pisao sinoć. Zamolio da mi pojasne zbog čega nije mogla proći transakcija. Dobio sam ovaj odgovor. imgur.com/qU6mJdw.png

imgur.com/INxmM5s.png
To su im automatski odgovori koje salju, imaju 2-3 razlicita i samo ih variraju, ja im pisao vise puta i uvjerio se da uopste ne citaju sta si pisao i ne odgovaraju na to direktno nego samo auto reply.

Kada si narucio, odnosno kada si dobio refund na paypal? Zanima me tacno koliko dana si cekao jer mi je ovo kod mene vec postalo cudno.
imperator01 wrote: 29/09/2020 10:32 Posto su jeftini za ta ps+, moguce da je puno noobova navalilo i kupilo, pa onda trazli refund jer nisu mogli da koriste u svojoj regiji.
Da, vjerovatno je do tog jer vidim po redditu i svim sajtovima se reklamira tako da je sigurno ogromna navala pa bude svega.
naručio sam isti dan kad i ti. Mislim da je četvrtak bio. Ono kada smo se dogovarali da i tebi uzmem, pa mi jedan jaran se javio da njemu uzmem i narucio. 3 i po sata bio under review, pa onda 2 on hold. Nakon toga dobio mail za refund. I jucer oko 12 sati mi leglo. ( jaranu sam onda uzeo na offgamers.com, a nakon toga si ti javio da ima i na g2a.com za 32 dolara, al meni kasno vec bilo ).
imperator01

#10168 Re: PlayStation 4 - all about

Post by imperator01 »

Novi proizvodni proces, plus razni problemi sa koronom.
Jos kad cujes da ce trgovine dobiti po 10 konada, ima i ovi sto su prednarucili da se nacekaju dok doju na red.
Bit ce dosta razocaranih u novembru, cut ce se.

Meni svejedno, cekam proljece ili ljeto, i da vidim ima li Sony odgovor za game pass i BC.
arnes_king

#10169 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

imperator01 wrote: 29/09/2020 11:26
Novi proizvodni proces, plus razni problemi sa koronom.
Jos kad cujes da ce trgovine dobiti po 10 konada, ima i ovi sto su prednarucili da se nacekaju dok doju na red.
Bit ce dosta razocaranih u novembru, cut ce se.

Meni svejedno, cekam proljece ili ljeto, i da vidim ima li Sony odgovor za game pass i BC.
Nista strasno i da se saceka koji dan duze, bitno je da je pala narudzba, iako je Sancta potvrdila vise puta da salju 19.11 te su stavili da se moze naruciti ona kolicina koliko ce imati i dostupno u startu. Ne vidim da sony uopste ide u tom pravcu da odgovara na gamepass, da zele spojili bi PS plus i PSNow ali ocito im to nije u interesu jer bi do sad najavili. Zbog toga su ubacili i onu ps plus kolekciju, bar nesto da ima, i meni se i to svidja.

Za BC su se davno izjasnili i nedavno ponovo, 99% PS4 igara ce biti BC gdje ce vecina njih iskoristiti PS5 snagu te raditi bolje od originala, tzv. Boost Mode.

Ja cekam samo jos da pokazu UI kao i nove stavke u samom UI jer softverski nam nisu jos nista pokazali.

Mene BC ne zanima previse, super je da mogu neke ps4 igre odigrati koje nisam stigao, ali kupujem next gen konzolu za igre koje izgledaju i rade kao next gen, pa makar bio i dobar remake neke igre koju nisam igrao kao npr Demons Souls.
imperator01

#10170 Re: PlayStation 4 - all about

Post by imperator01 »

Kralju, ti nisi collector.
Ti predjes igro i prodajes je odmah, al ima i nas gamera koji cuvamo dobre igre.
Dobre igre su uvijek dobre, bez obzira koliko stare bile.
Sto to ne mogu odigrati ponovo Mgs2 u 4k60 i 16AA, ili SSX, Burnout3 i jos bruku igara koje su po gameplayu i dan danas super.

Da se moze i da ima dovoljno hw snage pokazao je Ms sa Xbox, znaci samo je do volje i politike Sonya.
Game pass imam i na PC, pa mogu to prezaliti, al na BC ce da se lome koplja.
ramBRO

#10171 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ramBRO »

Meni su legle jučer u toku dana. Ja sam im ponovo pisao sinoć. Zamolio da mi pojasne zbog čega nije mogla proći transakcija. Dobio sam ovaj odgovor. Image

Image
Nek si im se nagovorio :mrgreen:
arnes_king

#10172 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Legao mi je evo 1 refund od dva ukupno, oba puta sam platio po preko 50KM a prvi refund mi oko 45KM, pa gdje se izgubi razlika od 7-8KM?

Nego gledam ove na G2A, prosle sedmice je bilo za 32,08$, sada je najjeftinije 33,68$, nije ni to puno ali gledam npr ovaj je prodavac sa 95% pozitivnih dojmova, dok ima drugi oko dolar skuplji sa 98%. Koliko je sigurno kupovati jer kod prvog vidim 1543 pozitivnih i 79 negativnih koji kazu da su dobili neispravne i vec iskoristene kodove te da im prodavac nije poslao drugi?

Vidim g2a ima i neku money back garanciju u beta fazi, pa ne znam da li kupovati ili ne. Takodjer se kontam da li da cekam da opet bude jos povoljnije, svakako PS5 necu imati prije kraja novembra, pa mozda bolje kasnije i skuplje platiti jer ce mi propasti skoro 2 mjeseca ovako. A vjerujem da ce biti i boljih akcija.
djama

#10173 Re: PlayStation 4 - all about

Post by djama »

zar na g2a nemas ono da doplatis g2a shield ono kao u slucaju da ne bude odgovaralo oni ti mogu vratiti novac +
arnes_king

#10174 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

djama wrote: 29/09/2020 12:08 zar na g2a nemas ono da doplatis g2a shield ono kao u slucaju da ne bude odgovaralo oni ti mogu vratiti novac +
Sad cu napraviti account, bio sam kao gost. Ipak sam bio sa accountom pa cu potraziti malo oko tog.
TMovac

#10175 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

arnes_king wrote: 29/09/2020 12:04 Legao mi je evo 1 refund od dva ukupno, oba puta sam platio po preko 50KM a prvi refund mi oko 45KM, pa gdje se izgubi razlika od 7-8KM?

Nego gledam ove na G2A, prosle sedmice je bilo za 32,08$, sada je najjeftinije 33,68$, nije ni to puno ali gledam npr ovaj je prodavac sa 95% pozitivnih dojmova, dok ima drugi oko dolar skuplji sa 98%. Koliko je sigurno kupovati jer kod prvog vidim 1543 pozitivnih i 79 negativnih koji kazu da su dobili neispravne i vec iskoristene kodove te da im prodavac nije poslao drugi?

Vidim g2a ima i neku money back garanciju u beta fazi, pa ne znam da li kupovati ili ne. Takodjer se kontam da li da cekam da opet bude jos povoljnije, svakako PS5 necu imati prije kraja novembra, pa mozda bolje kasnije i skuplje platiti jer ce mi propasti skoro 2 mjeseca ovako. A vjerujem da ce biti i boljih akcija.
Ja sam do sada imao 3 puta problem na G2A.com , dva puta sam kontaktirao prodavaca i prodavac mi je vratio novac nakon slanja dokaza da nisam iskoristio code. ( u roku 2 dana leglo ). A jednom kada je prodavac ignorirao moje upite za povratom, nakon toga sam trazio refund direktno od paypala, gdje su mi predlozili da pokusam rijesiti prvo sa stranicom, na sta sam rekao da mi je stranica zatrazila da zatvorim prvo CASE na paypalu, da oni pocnu rjesavati, na sta sam naravno odgovorio da nemam povjerenja u stranicu i da oni to rijese. Novac mi je vracen uredno nakon 60 dana. Moj ti je savjet, ako bude ista cijena i na G2A.com i na offgamers.com ili razlika od par feninga, uzmi onda na offgamers sigurnije je.
Post Reply