@ Co0l
Pokušaj da malo više vjeruješ logici, nego nekim tamo novinskim "majke mi" izvještajima sa zapada, istoka, sve jedno.Kako može Istočna Guta i Duma i cjela isočna periferija Damaska da ostane bez hrane, da galduju i da ljudi i djeca umiru od gladi? U cjeloj provinciji Damask ne postoji polodnije zemlje od tog djela koji odavno drže "revolucionari".Zamisli situaciju, daleko bilo, da neko drži Bjeljinu i cjelu Semberiju u okruženju (blokadi) a oni kukaju kako umiru od gladi.
Šta su ti "revolucionari" radili cjelu godinu, što nisu posijali i požnjeli, da imaju šta jesti, oni i sav narod, za koji su preuzeli odgovornost oružjem.Vjerojatno da nisu imali vremena od kopanja podzemnih tunela.Odakle hrana stanovnicima centralnog Damaska, koji je pod kontrolom "zločinačko-diktatorsko-manijakalnog režima". Od kako je krenula "opoziciona" ofanziva na Damask , pa sve do letos, centralni dijo grada Damaska je pod praktičnom blokadom.Odakle njima hrana? Stiže avionima iz Rusije?.Ili možda gaje na terasama u saksijama ? I sad , bezobraznici neće da podele to iz saksija sa ovim sirotanima iz Istočne Gute, baš su kvarni.
Od početka rata je dijo Dar-Er-Zor-a, koji je pod kontrolom "zločinačkog režima" u totalnoj blokadi.Ostali dijo doline Eufrata, jednog od najplodnijih djelova na planeti Zemlji, pod kontolom "boraca za demokratiju".Nisam čuo da se ovi iz SAA nešto žale da su gladni, valjda se snalaze nekako i trpe ili ih je sramata da kukaju.Malo dođe iz vazduha, helikopterima a i kopnenim konvojima, koji često stradaju a onda ovde neki seire kako su "borci za ljudska prava" odvalili još jedan vojni konvoj "Assadista" kod Dar-Er-Zora.
Situacija sa Alepom je vjerovatno još gora, "demokrate" su kontrolisale sve, izuzev zapadnog djela grada.I pored svega toga, "revolucionari" se žale da ih SAA u Alepu izgladnjuju, i njih i narod za koji su oni, oružjem, preuzeli odgovornost.Provincija Idlib, slična situacija, Daraa, pola-pola, Hama, Latakija, Tartus je druga priča, Homs, ko će ga znati šta se sve dešava ali ja mislim da su "revolucionari" i raja koju oni "brane", objektivno "donja", po pitanju mogućnostima pristupa hrani.
Kako se trenutno odvijaju stvari u Alepu, tačnije istočna strana Alepa, biće mnogo gladnih usta i praznih džepova kod stanovnika Istaočnog Alepa, tokom ove zime.SAA lagano odjseca "demokratama" kopnenu vezu sa dolinom Eufrata a onda im ostaje samo severna strana ka Turskoj. Ako se budu hranom snadbjevali iz Turske,bojim se da će to biti papreno skupo za civile u Istočnom Alepu.
Daleko od toga da mi nije žao civila, koji svakodnevno ginu po gradovima od bombardovanja , naprotiv.Međutim, pogledajte ovaj snima i recite ko ovde izlaže riziku civile, tačnije djecu.
http://www.youtube.com/watch?v=PrEp_WFo4_A#t=19
Čuju se u pozadini glasovi djece, jako male djece, kako tekbire i radosno navijaju da njihovi zaštitnici od bolesnika i fašiste Bašara, pogode čiku koji vozi helikopter.A kad čika iz helikoptera napravi još jedan krug i baci burence TNT, onda ove Gazije "demokratske" ospu po internetu kako su za sve krivi krvoloci Assadisti i Putinove sluge.I niko se ne pita šta će djeca tu u blizini ovih Gazija tokom borbenih dejstava.
@Challenger__
Neko je ovde pitao, šta će Al-Kaida opet u Malauli, čini mi se da si baš ti to pitao.Vjerovatno imaju čas praktične nastave iz predmeta "Šta raditi hrišćanima" sa starijim kursistima.