Sirija

Locked
udrch

#10151 Re: Sirija

Post by udrch »

husein_kapetan wrote:
Co0l wrote:Haj ne folozofirajte,Fantaticna SAA svjesno bombarduje ciljeve i mjesta koja nisu ni na liniji fronta,gdje se ne vode borbe i za koja znaju da ce meta biti civili a ne naoruzani pobunjenici.I to se nije desilo jednom ili dvaput pa da kazemo da je slucajnost ili samo kolateralna steta,to se konstantno desava od pocetka rata.
Jedno je kad se civili zateknu na popristu borbe pa stradaju a nesto sasvim drugo kad se od civila prave legitimne mete.
Nikada u svom pisanju nisam koristio epitete(pogotovo "bombastične) da bih opisao borbeno djelovanje..
Ovdje u tvom fali koherencija u pisanju..previše generalizovano...
Očito je da vojni stratezi ovaj tip odgovora smatraju "efikasnim" stoga se i dešava..hladno i sračunato ( bez emocija)-
Nije mi poznato da bombarduju područja izvan zone borbenih dejstava - po tvojoj logici bi trebao bombardovati svaki kvart u damasku aleppu ili bilo kom gradu u siriji neovisno dali je pod kontrolom ili nije...????
Operativa u bilo kojoj vojsci mjeri samo "uspjehe"...metod primjene je svugdje diskutabilan..navedi mi jednu vojsku u svijetu koja se ponaša drukčije.
Moramo svatiti da oponenti u ovom sukobu su napravili toliki jaz između vlastitog da je gotovo nemoguć kompromis (budući)
Stoga i beskupuloznost... entrambi..
pa pogledaj ove snimke što je postavio Sarajevoxxx i rušenje al-Baba koji se nalazi preko 100km od Alepa izvan bilo kakve zone borbenih dejstava..
samo se krijete iza svoje tukje..
sarajevoxxxx

#10152 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

- Gdje god kolo vode muslimani tu su ratovi i stradanja najveći.KSA i Iran su mogle spriječiti sirijsku katastrofu.Umjesto toga zvaničnici tih zemalja čak ni formalno nisu pokazali želju i bar pred kamerama se sastali i pokazali da žele da smire situaciju.Čak naprotiv, sve vrijeme jedni podgrijavali sektaški sukob među Sirijcima a drugi slali paravojne formacije u Siriju.Umjesto razgovora i dijaloga, šure i dogovaranja, Sirijce su prcali jedne na druge.Sebićni šljam spašavao svoju kožu, koga briga što će nestati čitav jedan narod ili država.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10153 Re: Sirija

Post by arman1 »

udrch wrote: pa pogledaj ove snimke što je postavio Sarajevoxxx i rušenje al-Baba koji se nalazi preko 100km od Alepa izvan bilo kakve zone borbenih dejstava..
A on i ti ste mi kao relevantan i pouzdan izvor. Ovo postaje smiješno. Pominjete Teheran,a niko od vas ga očima nije vidio.
Pojma nemate šta je Iran. Nekad smo znaje kupili iz knjiga, a danas balavci znaju samo za knjigu lica i cvrkutanje. :bih:
popokatepetl_com

#10154 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Co0l wrote:Haj ne folozofirajte,Fantaticna SAA svjesno bombarduje ciljeve i mjesta koja nisu ni na liniji fronta,gdje se ne vode borbe i za koja znaju da ce meta biti civili a ne naoruzani pobunjenici.I to se nije desilo jednom ili dvaput pa da kazemo da je slucajnost ili samo kolateralna steta,to se konstantno desava od pocetka rata.
Jedno je kad se civili zateknu na popristu borbe pa stradaju a nesto sasvim drugo kad se od civila prave legitimne mete.
Po drzavi ti divljaju naoruzani teroristi sa kojima se boris ali ne ti si zloban i ne udaras po njima vec odes i bombardujes civile hmm interesantna taktika.

Ili je ipak u pitanju mnogo realnija varijanta a to je da se teroristi uglavnom i gnijezde u mjestima gdje ima puno civila jer samo tako i mogu praviti belaj, SAA ih napada ali u isto vrijeme napada i civile.
Co0l

#10155 Re: Sirija

Post by Co0l »

husein_kapetan wrote:
Nikada u svom pisanju nisam koristio epitete(pogotovo "bombastične) da bih opisao borbeno djelovanje..
Očito je da vojni stratezi ovaj tip odgovora smatraju "efikasnim" stoga se i dešava..hladno i sračunato ( bez emocija)-
Nije mi poznato da bombarduju područja izvan zone borbenih dejstava - po tvojoj logici bi trebao bombardovati svaki kvart u damasku aleppu ili bilo kom gradu u siriji neovisno dali je pod kontrolom ili nije...????
Operativa u bilo kojoj vojsci mjeri samo "uspjehe"...metod primjene je svugdje diskutabilan..navedi mi jednu vojsku u svijetu koja se ponaša drukčije.
Moramo svatiti da oponenti u ovom sukobu su napravili toliki jaz između vlastitog da je gotovo nemoguć kompromis (budući)
Pa vidim ja da tebi mnogo toga za ovu temu nije poznato inace bi znao da tzv. SAA redovno bombarduje civilne ciljeve za koje se zna ili se sa velikom sigurnoscu moze pretpostaviti da u njima nema vojske i da je vjerovatnoca civilnih zrtava velika.A ni snajperanje po civilima im nije strano dok se izgladnjivanjem sami i hvale.Pa samo da ovu temu i povrsno prelistas nasao bi na stotine vijesti i snimaka koji to potvrdjuju.
sarajevoxxxx

#10156 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

popokatepetl_com wrote:
Po drzavi ti divljaju naoruzani teroristi sa kojima se boris ali ne ti si zloban i ne udaras po njima vec odes i bombardujes civile hmm interesantna taktika.

Ili je ipak u pitanju mnogo realnija varijanta a to je da se teroristi uglavnom i gnijezde u mjestima gdje ima puno civila jer samo tako i mogu praviti belaj, SAA ih napada ali u isto vrijeme napada i civile.
- Al-Bab je daleko od zone ratnih dejstava, i granatiranjem Al-Baba tačnije bombardovanje tržnice u gradu možeš nauditi samo građanima, ženi i djeci koja se nalaze u stambenim objektima.Prvi dan su imali tridesetak žrtava, radilo se samo i isključivo o civilima, imali su priliku vidjeti da nisu pogodili vojnike već jadne civile, žene i djecu.Mogli su korigovati svoje djelovanje da im je stalo do civila, umjesto toga, ponovili su masakr odmah sutradan, još žešči i još gori. U ova dva dana ukupno je stradalo 59 građana Al-Baba.

- Ovo što gledamo u Siriji je mnogo gore od onoga što je radila VRS građanima Sarajeva 92-95
husein_kapetan

#10157 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

udrch wrote:
husein_kapetan wrote:Dedera se malo spusti na zemlju... univerzalni interpretatoru islama i islamskog.. svoj aršin trebaš djeliti sa sebi sličnim-
A Bosna je čudna zemja.. znaš.. danas ovdje imamo i ono što nikad u bošnjaka nije bilo... neko govori da je to duhovno dostignuće a neko upravo suprotno..
A tvoje povlačenje ovih paralela je vrijedno kao i ukupna misao (tvoja) ovdje ponuđena... ni manje ni više
Moralista...
i to mu govori lik koji ne smije javno ovdje da kaže da je njegov aršin isti aršinu onih u Teheranu, da je dio grupice onih kojih kod Bošnjaka nikad nije bilo..
Kada se budem htio ispovjedati kod tebe ću doći .... Znaš u zadnje vrijeme se osjećam nekako... izgubljeno ...mislim da mi je upravo potrebna kakva ideologija da bih znao šta mi je u životu činiti...ergo..
Nekoč jedan moj uzor reče...
"Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas"
Zamisli i avatar po tom uzoru napravio - ovakvi i danas uspravno ovom zemljom hodaju (grupica...???)
Mentalno sivilo...i posle toga ništa...
Co0l

#10158 Re: Sirija

Post by Co0l »

popokatepetl_com wrote:

Zasto se zaustaviti na tom opravdanju ratnih zlocina,reci odmah da ni te civile ne ubija hrabra SAA nego da se sami ubijaju a da su zene,djeca i starci na trznici imali tu nesrecu da se zateknu medju teroristima prerusenim u glavice kupusa na standovima.
Soslan

#10159 Re: Sirija

Post by Soslan »

@ Co0l
Pokušaj da malo više vjeruješ logici, nego nekim tamo novinskim "majke mi" izvještajima sa zapada, istoka, sve jedno.Kako može Istočna Guta i Duma i cjela isočna periferija Damaska da ostane bez hrane, da galduju i da ljudi i djeca umiru od gladi? U cjeloj provinciji Damask ne postoji polodnije zemlje od tog djela koji odavno drže "revolucionari".Zamisli situaciju, daleko bilo, da neko drži Bjeljinu i cjelu Semberiju u okruženju (blokadi) a oni kukaju kako umiru od gladi.
Šta su ti "revolucionari" radili cjelu godinu, što nisu posijali i požnjeli, da imaju šta jesti, oni i sav narod, za koji su preuzeli odgovornost oružjem.Vjerojatno da nisu imali vremena od kopanja podzemnih tunela.Odakle hrana stanovnicima centralnog Damaska, koji je pod kontrolom "zločinačko-diktatorsko-manijakalnog režima". Od kako je krenula "opoziciona" ofanziva na Damask , pa sve do letos, centralni dijo grada Damaska je pod praktičnom blokadom.Odakle njima hrana? Stiže avionima iz Rusije?.Ili možda gaje na terasama u saksijama ? I sad , bezobraznici neće da podele to iz saksija sa ovim sirotanima iz Istočne Gute, baš su kvarni.
Od početka rata je dijo Dar-Er-Zor-a, koji je pod kontrolom "zločinačkog režima" u totalnoj blokadi.Ostali dijo doline Eufrata, jednog od najplodnijih djelova na planeti Zemlji, pod kontolom "boraca za demokratiju".Nisam čuo da se ovi iz SAA nešto žale da su gladni, valjda se snalaze nekako i trpe ili ih je sramata da kukaju.Malo dođe iz vazduha, helikopterima a i kopnenim konvojima, koji često stradaju a onda ovde neki seire kako su "borci za ljudska prava" odvalili još jedan vojni konvoj "Assadista" kod Dar-Er-Zora.
Situacija sa Alepom je vjerovatno još gora, "demokrate" su kontrolisale sve, izuzev zapadnog djela grada.I pored svega toga, "revolucionari" se žale da ih SAA u Alepu izgladnjuju, i njih i narod za koji su oni, oružjem, preuzeli odgovornost.Provincija Idlib, slična situacija, Daraa, pola-pola, Hama, Latakija, Tartus je druga priča, Homs, ko će ga znati šta se sve dešava ali ja mislim da su "revolucionari" i raja koju oni "brane", objektivno "donja", po pitanju mogućnostima pristupa hrani.
Kako se trenutno odvijaju stvari u Alepu, tačnije istočna strana Alepa, biće mnogo gladnih usta i praznih džepova kod stanovnika Istaočnog Alepa, tokom ove zime.SAA lagano odjseca "demokratama" kopnenu vezu sa dolinom Eufrata a onda im ostaje samo severna strana ka Turskoj. Ako se budu hranom snadbjevali iz Turske,bojim se da će to biti papreno skupo za civile u Istočnom Alepu.
Daleko od toga da mi nije žao civila, koji svakodnevno ginu po gradovima od bombardovanja , naprotiv.Međutim, pogledajte ovaj snima i recite ko ovde izlaže riziku civile, tačnije djecu.
http://www.youtube.com/watch?v=PrEp_WFo4_A#t=19
Čuju se u pozadini glasovi djece, jako male djece, kako tekbire i radosno navijaju da njihovi zaštitnici od bolesnika i fašiste Bašara, pogode čiku koji vozi helikopter.A kad čika iz helikoptera napravi još jedan krug i baci burence TNT, onda ove Gazije "demokratske" ospu po internetu kako su za sve krivi krvoloci Assadisti i Putinove sluge.I niko se ne pita šta će djeca tu u blizini ovih Gazija tokom borbenih dejstava.
@Challenger__
Neko je ovde pitao, šta će Al-Kaida opet u Malauli, čini mi se da si baš ti to pitao.Vjerovatno imaju čas praktične nastave iz predmeta "Šta raditi hrišćanima" sa starijim kursistima.
Co0l

#10160 Re: Sirija

Post by Co0l »

Soslan wrote:@ Co0l
Pokušaj da malo više vjeruješ logici, nego nekim tamo novinskim "majke mi" izvještajima sa zapada, istoka, sve jedno.Kako može Istočna Guta i Duma i cjela isočna periferija Damaska da ostane bez hrane, da galduju i da ljudi i djeca umiru od gladi? U cjeloj provinciji Damask ne postoji polodnije zemlje od tog djela koji odavno drže "revolucionari".Zamisli situaciju, daleko bilo, da neko drži Bjeljinu i cjelu Semberiju u okruženju (blokadi) a oni kukaju kako umiru od gladi.
Šta su ti "revolucionari" radili cjelu godinu, što nisu posijali i požnjeli, da imaju šta jesti, oni i sav narod, za koji su preuzeli odgovornost oružjem.Vjerojatno da nisu imali vremena od kopanja podzemnih tunela.Odakle hrana stanovnicima centralnog Damaska, koji je pod kontrolom "zločinačko-diktatorsko-manijakalnog režima". Od kako je krenula "opoziciona" ofanziva na Damask , pa sve do letos, centralni dijo grada Damaska je pod praktičnom blokadom.Odakle njima hrana? Stiže avionima iz Rusije?.Ili možda gaje na terasama u saksijama ? I sad , bezobraznici neće da podele to iz saksija sa ovim sirotanima iz Istočne Gute, baš su kvarni.
Od početka rata je dijo Dar-Er-Zor-a, koji je pod kontrolom "zločinačkog režima" u totalnoj blokadi.Ostali dijo doline Eufrata, jednog od najplodnijih djelova na planeti Zemlji, pod kontolom "boraca za demokratiju".Nisam čuo da se ovi iz SAA nešto žale da su gladni, valjda se snalaze nekako i trpe ili ih je sramata da kukaju.Malo dođe iz vazduha, helikopterima a i kopnenim konvojima, koji često stradaju a onda ovde neki seire kako su "borci za ljudska prava" odvalili još jedan vojni konvoj "Assadista" kod Dar-Er-Zora.
Situacija sa Alepom je vjerovatno još gora, "demokrate" su kontrolisale sve, izuzev zapadnog djela grada.I pored svega toga, "revolucionari" se žale da ih SAA u Alepu izgladnjuju, i njih i narod za koji su oni, oružjem, preuzeli odgovornost.Provincija Idlib, slična situacija, Daraa, pola-pola, Hama, Latakija, Tartus je druga priča, Homs, ko će ga znati šta se sve dešava ali ja mislim da su "revolucionari" i raja koju oni "brane", objektivno "donja", po pitanju mogućnostima pristupa hrani.
Kako se trenutno odvijaju stvari u Alepu, tačnije istočna strana Alepa, biće mnogo gladnih usta i praznih džepova kod stanovnika Istaočnog Alepa, tokom ove zime.SAA lagano odjseca "demokratama" kopnenu vezu sa dolinom Eufrata a onda im ostaje samo severna strana ka Turskoj. Ako se budu hranom snadbjevali iz Turske,bojim se da će to biti papreno skupo za civile u Istočnom Alepu.
Daleko od toga da mi nije žao civila, koji svakodnevno ginu po gradovima od bombardovanja , naprotiv.Međutim, pogledajte ovaj snima i recite ko ovde izlaže riziku civile, tačnije djecu.
Čuju se u pozadini glasovi djece, jako male djece, kako tekbire i radosno navijaju da njihovi zaštitnici od bolesnika i fašiste Bašara, pogode čiku koji vozi helikopter.A kad čika iz helikoptera napravi još jedan krug i baci burence TNT, onda ove Gazije "demokratske" ospu po internetu kako su za sve krivi krvoloci Assadisti i Putinove sluge.I niko se ne pita šta će djeca tu u blizini ovih Gazija tokom borbenih dejstava.
@Challenger__
Neko je ovde pitao, šta će Al-Kaida opet u Malauli, čini mi se da si baš ti to pitao.Vjerovatno imaju čas praktične nastave iz predmeta "Šta raditi hrišćanima" sa starijim kursistima.
Ne treba meni ni tvoja 'logika' ni novinarska izvjestavanja da bih vjerovao kako neki dio zemlje moze da ostane bez hrane jer imam nesto mnogo vrijednije od toga a to je licno iskustvo gladovanja u ratu.Da li ta taktika izgladnjivanja uspijeva ili ne nije toliko ni bitno koliko je bitna namjera rezima da je sprovede.
Podrucja koja kontrolise rezim se stalno snabdjevaju iz zraka tamo gdje nemaju kopnene veze dok podrucja pod kontrlom opozicije nemaju tu mogucnost.
husein_kapetan

#10161 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

udrch wrote:
husein_kapetan wrote:
pa pogledaj ove snimke što je postavio Sarajevoxxx i rušenje al-Baba koji se nalazi preko 100km od Alepa izvan bilo kakve zone borbenih dejstava..
Ja... samo što se nalazi na glavnom putu snadbjevanja pomenutih bojovnika i toliko ih "nema" da su ustanovili i vlastiti tribunal...
Za tvoju informaciju sva područja pod kontrolom oponenata u bilo kom ratu su vojni ciljevi ....
A logika govori da.. vlastitim napredovanjem zaraćena strana u prednosti prenosi borbeno djelovanje na "neoslobođena" područja.. Mislim da u slučaju sirije u narednom periodu će biti više ovih "istupa".....
udrch

#10162 Re: Sirija

Post by udrch »

arman1 wrote:
udrch wrote: pa pogledaj ove snimke što je postavio Sarajevoxxx i rušenje al-Baba koji se nalazi preko 100km od Alepa izvan bilo kakve zone borbenih dejstava..
A on i ti ste mi kao relevantan i pouzdan izvor. Ovo postaje smiješno. Pominjete Teheran,a niko od vas ga očima nije vidio.
Pojma nemate šta je Iran. Nekad smo znaje kupili iz knjiga, a danas balavci znaju samo za knjigu lica i cvrkutanje. :bih:
ti trebaš samo da kažeš, a ja ću tebi naći za tebe prihvatljive izvore..evo jedan odmah

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%BF.html
sarajevoxxxx

#10163 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Soslan wrote: Daleko od toga da mi nije žao civila, koji svakodnevno ginu po gradovima od bombardovanja , naprotiv.Međutim, pogledajte ovaj snima i recite ko ovde izlaže riziku civile, tačnije djecu.
.
- Bure eksploziva je teško 200 kilograma, vrlo je neprecizno, i po svim nekim vojnim mjerilima koristi se u ratu između dvije zemlje, dvije velike i snažne vojske. Dakle, protiv oklopnjaka, transportera, koje ne možeš uništiti običnim oružjem, gdje ti treba razorno oružje da neutrališeš neprijatelja.

- Danas i jučer iz helikoptera režim je izbacio desetak te buradi na gusto naseljena područja Al-Baba, gdje nema vojnika, tenkova, oklopnih vozila. Bure eksploziva od 200 kilograma palo na staru tržnicu, stare zgrade koje ne bi izdržale ni daleko manje razorno oružje.

- Radi se o klasičnoj osveti. Režim je zadnjih dana pretrpio velike gubitke na jugu Haleba, sami su priznali da su izgbili 45 vojnika u Tel Tejjareh. Pretrpjeli su gubitke danas, i jučer, imali su silovite nappade na kvartove El-Ešrefije sve se izjalovilo, i na koncu Kalemuni gdje je već 12 dan putna komunikacija Damask-Homs prekinuta, stotine vojnika im ginu tamo, i ta opet ta Istočna Guta. Hezbollah nikad do sada nije pretrpio veće gubitke kao u posljednjih desetak dana. Net je prepun slika sa dženaza u Libanonu.

- Ovo što gledamo od režimskih zločina u Reki, Idlibu, i Halebu, ovih dana klasična je osveta za gubtike koje su pretrpjeli na vojnom polju.
udrch

#10164 Re: Sirija

Post by udrch »

husein_kapetan wrote:
udrch wrote:
husein_kapetan wrote:Dedera se malo spusti na zemlju... univerzalni interpretatoru islama i islamskog.. svoj aršin trebaš djeliti sa sebi sličnim-
A Bosna je čudna zemja.. znaš.. danas ovdje imamo i ono što nikad u bošnjaka nije bilo... neko govori da je to duhovno dostignuće a neko upravo suprotno..
A tvoje povlačenje ovih paralela je vrijedno kao i ukupna misao (tvoja) ovdje ponuđena... ni manje ni više
Moralista...
i to mu govori lik koji ne smije javno ovdje da kaže da je njegov aršin isti aršinu onih u Teheranu, da je dio grupice onih kojih kod Bošnjaka nikad nije bilo..
Kada se budem htio ispovjedati kod tebe ću doći .... Znaš u zadnje vrijeme se osjećam nekako... izgubljeno ...mislim da mi je upravo potrebna kakva ideologija da bih znao šta mi je u životu činiti...ergo..
Nekoč jedan moj uzor reče...
"Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas"
Zamisli i avatar po tom uzoru napravio - ovakvi i danas uspravno ovom zemljom hodaju (grupica...???)
Mentalno sivilo...i posle toga ništa...
meni se ne moraš ispovijedati, ja vas namirišem na kilometar..
a znam da si i avatar i nick uzeo da bi se bolje zamaskirao..vidi se to husein-ajatolaše..
udrch

#10165 Re: Sirija

Post by udrch »

husein_kapetan wrote:Ja... samo što se nalazi na glavnom putu snadbjevanja pomenutih bojovnika i toliko ih "nema" da su ustanovili i vlastiti tribunal...
Za tvoju informaciju sva područja pod kontrolom oponenata u bilo kom ratu su vojni ciljevi ....
A logika govori da.. vlastitim napredovanjem zaraćena strana u prednosti prenosi borbeno djelovanje na "neoslobođena" područja.. Mislim da u slučaju sirije u narednom periodu će biti više ovih "istupa".....
poznata taktika: Velušiće tuci, a i Pofaliće tuci, nema tamo alawitskog življa..
sarajevoxxxx

#10166 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Stradali građani Al-Baba u jučerašnjem masakru na čiju identifikaciju se čeka, radi se o izmasakriranim i sprženim tijelima:

arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10167 Re: Sirija

Post by arman1 »

udrch wrote:
arman1 wrote:
ti trebaš samo da kažeš, a ja ću tebi naći za tebe prihvatljive izvore..evo jedan odmah

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%BF.html
Ta kvazi novinarska kuća je prenijela vijest da sam zaginuo u ovim našim lijepim Bosanskim vukojebinama.
Traži dalje. :mrgreen:
popokatepetl_com

#10168 Re: Sirija

Co0l wrote:
popokatepetl_com wrote:

Zasto se zaustaviti na tom opravdanju ratnih zlocina,reci odmah da ni te civile ne ubija hrabra SAA nego da se sami ubijaju a da su zene,djeca i starci na trznici imali tu nesrecu da se zateknu medju teroristima prerusenim u glavice kupusa na standovima.
Dakle ti vjerujes da SAA usred rata sa naoruzanim pobunjenicima ide i ciljano gadja mjesta gdje se nalaze iskljucivo civili jer je zlobna i krvozedna? Mislim oni ratuju da pobjede i sad moje je pitanje kakve koristi od toga da ubijaju civile koji ne ucestvuju u borbama? Kako ce im to ubijanje donijeti pobjedu?

srajevoxxx

Znaci taj grad al bab je mjesto gdje nema nikako terorista i militanata gdje su iskljucivo civili i SAA je dosla tamo i bombardovala ih tek tako da malo artiljeriju zagrije? Mislis da ce ti neko sa prosjecnim IQ povjerovati u te ublehe?
Last edited by popokatepetl_com on 02/12/2013 00:50, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#10169 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Mjesto gdje je pao režimski projektil Skud u centru Reke:

Image
sarajevoxxxx

#10170 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

popokatepetl_com wrote: srajevoxxx

Znaci taj grad al bab je mjesto gdje nema nikako terorista i militanata gdje su iskljucivo civili i SAA je dosla tamo i bombardovala ih tek tako da malo artiljeriju zagrije? Mislis da ce ti neko sa prosjecnim IQ povjerovati u te ublehe?
- Radi se o gusto naseljenom području gdje nije bilo ratnih dejstava već godinu dana. Ljudi normalno živjeli, vojni front je desetinama kilometara daleko.Ponavljam, radi se o klasičnoj osveti Asadovih snaga za gubitke koje su pretrpjeli zadnjih sedmica.I na režimskim tenisikijama niko ne spominje napade Asadovih snaga na Al-Bab, borbe se vode u skroz drugim dijelovima Haleba.
popokatepetl_com

#10171 Re: Sirija

:lol: :lol: :lol: radi se o gusto naseljenom podrucju tu se borbe ne vode ali eto SAA malo iz zabave dosla tamo da bombarduje i ubija civile jer ih pobunjenici naravno pobjedjuju pa se oni svete i umjesto da to oruzje iskoriste na frontu gdje ih kao pobunjenici pobjedjuju oni malo odu i po civilima onako opletu, realno nema sta.
Co0l

#10172 Re: Sirija

Post by Co0l »

popokatepetl_com wrote:Dakle ti vjerujes da SAA usred rata sa naoruzanim pobunjenicima ide i ciljano gadja mjesta gdje se nalaze iskljucivo civili jer je zlobna i krvozedna? Mislim kakve koristi od toga?

Nemam sta vjerovati,u ovom slucaju imamo i previse dokaza da bi se samo na vjeru oslonili.Tako da odgovor na tvoje pitanje je da,SAA jeste zlobna i krvozedna i sluzi rezimu kojem su svi koji nisu sa njima protivnici koji zasluzuju da budu unisteni.To im je ta korist.Pokazali su to u Hami '82.-ge,pokazuju to i sada.
sarajevoxxxx

#10173 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

popokatepetl_com wrote:[Dakle ti vjerujes da SAA usred rata sa naoruzanim pobunjenicima ide i ciljano gadja mjesta gdje se nalaze iskljucivo civili jer je zlobna i krvozedna? Mislim oni ratuju da pobjede i sad moje je pitanje kakve koristi od toga da ubijaju civile koji ne ucestvuju u borbama? Kako ce im to ubijanje donijeti pobjedu?
?
- Na drugoj strani također imamo nešto slično. Odsijecanje glava, rituali pogubljenja vojnika, svako zna da time mogu samo nanijeti štetu sebi, i da su to najveći udarci sirijskoj opoziciji.Jednostavno kazano, suludo je u postupcima fašista tražiti neki smisao.
husein_kapetan

#10174 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

udrch wrote: meni se ne moraš ispovijedati, ja vas namirišem na kilometar..
a znam da si i avatar i nick uzeo da bi se bolje zamaskirao..vidi se to husein-ajatolaše..
Da ti se obratim malo probranijim riječima -izgleda me nisi razumio-ili su ti gležnjevi promrzli na ovoj zimi pa krv slabo cirkuliše.. ergo.
Ovdje sjedim pijem sarajevsko pivo i nešto se nadmudrujem...po forumu...
A ti znaš šta si namirisao.. nemam nikakvu namjeru komentarisati ili diskutovati o tvojim njušnim kapacitetima i vrlinama
sarajevoxxxx

#10175 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

popokatepetl_com wrote::lol: :lol: :lol: radi se o gusto naseljenom podrucju tu se borbe ne vode ali eto SAA malo iz zabave dosla tamo da bombarduje i ubija civile jer ih pobunjenici naravno pobjedjuju pa se oni svete i umjesto da to oruzje iskoriste na frontu gdje ih kao pobunjenici pobjedjuju oni malo odu i po civilima onako opletu, realno nema sta.
- Imaš na netu nekoliko snimaka gdje se vidi do kojih granica ljudska mržnja ide.Ima onaj snimak iz 80. brigade u Halebu gdje su početkom ove godine grupa Asadovih vojnika iživljavala nad jednim zaribljenikom. Betonskim blokovima mu slupali glavu, na drugom mu bacaju gume na glavu šibaju do smrti, prije toga ga mučili, sve uredni ljudi, neke face koje ni po izgledu lica ne izgledaju monstrumi, ali na žalost to jesu i pokazali su do sada nebrojeno puta da za njih ne postoje granice.

- Što se tiče fronta, jesu pretrpjeli poraz.Hezbollah je izgubio na stotine vojnika u Istočnoj Guti u samo nekoliko dana. U Kalemunu isto tako. U Halebu nedavno su izgubili 13 sela, danas su pretrpjeli gubitke u kvartu Šejh said, uzeli su im veliki dio Eskan Askerija ili vojnih fabrika, ISIL im je zauzeo dva sela kod Asana, pao je jedan od najvažnijih bataljona ''Et-Teslih'' u Dera Beled itd. Na netu nema niti se prenosi ni stoti dio užasa koji se dešava u Siriji, i jedni i drugi svakodnevno bilježe velike gubitke u ljudstvu, samo jug Damaska je zadnjih sedmica bio koban za režim, i vjerovatno je to bio glavni okidač za ove silne masakre po Halebu.
Locked