Sirija vol. 2

Locked
handžar88

#101276 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Young Erotica wrote:Pa gde je ta vest gde ovi prete nuklearkama?
Nema je.. to ti je ona vijest sto se proteklih dana pojavljivala da ameri hoce da povecaju kapacitete svog nuklearnog arsenala.. ovi to interpretiraju kao prijetnju Rusiji.. a ni ovi u Teheranu to ne misle ozbiljno, ovo su vise nekakve politicke izjave gdje ovi koriste svaku priliku da prozovu SAD i ocrne je.
Dok s druge strane covjeculjci kao Celendzer loze se na te price..
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#101277 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Vehabijice. Na taj dokument se "naložio" i njemački predsjednik, pa ga je žestoko kritikovao.
handžar88

#101278 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Njemacki predsjednik na politickom planu bitan taman ko i ti.
Krokodajl

#101279 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Jedna lijepa vijest iz Alepa, ministarstvo Industrije, Turizma i Trgovine S.A.R. potvrdilo da će u ovom gradu od 5. do 11. Maja biti održan međunarodni sajam na kojem se očekuje oko 600 izlagača iz zemlje, tuzemstva i inozemstva. Zemlja partner je N.R. Kina a sajam će biti održan u sportskom kompleksu u naselju Al Hamadanija.
Challenger_

#101280 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

handžar88 wrote:Njemacki predsjednik na politickom planu bitan taman ko i ti.
Čovjek je dugogodišnji šef njemačkih službi. Pa višegodišnji ministar vanjskih poslova, pa predsjednik Njemačke. On je sve, samo ne nebitna ličnost. On u tom dokumentu vidi opasnost za svjetski mir.

Relevantna, kompetentna ličnost, a uvjeren sam da je i njegov komentar itekako relevantan.
handžar88

#101281 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Challenger_ wrote:
Čovjek je dugogodišnji šef njemačkih službi. Pa višegodišnji ministar vanjskih poslova, pa predsjednik Njemačke. On je sve, samo ne nebitna ličnost. On u tom dokumentu vidi opasnost za svjetski mir.

Relevantna, kompetentna ličnost, a uvjeren sam da je i njegov komentar itekako relevantan.
Sta kao sad nemaju dovolnjo oruzja da deset puta uniste planetu i da im jos ostane, pa ce ovo nesto promijenit i poremetit mir i harmoniju na planeti..
Challenger_

#101282 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Hajde zaboravi.

_______
handžar88

#101283 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

O cemu smo ono pricali maloprije?
Novosti

#101284 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Iran se više uzbudio nego sama Rusija kojoj (ako je to točno) prijete. Mada možda je to samo malo histerisanje :mrgreen:
handžar88

#101285 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Novosti wrote:Iran se više uzbudio nego sama Rusija kojoj (ako je to točno) prijete. Mada možda je to samo malo histerisanje :mrgreen:
Kao sto rekoh politicke izjave, tipa.. "Izetbegovic: 'Dodik viČe da je za mir i suzivot a formira paravojne formacije'"
Isto i ovo samo na vecem nivou
Kaligrafija

#101286 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Challenger_ wrote::arrow: LINK
:arrow: LINK

Iranske oficijelne interpretacije nove američke strategije.
Ovo je samo na fonu, dogovora Amerike i Rusije, o smanjenju nuklearnih kapaciteta, koji je na snazi godinama i svi su se drzali toga, ali je ludi Trump, odlucan da ozivi proizvodnju, gdje bi ponovo nastala trka u naoruzanju, samim tim i hladni rat...A posto ce taj kreten otici poslije prvog mandata, od toga nece biti nista...!!!
handžar88

#101287 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

A ti jos nisi skonto da je tvump glumac, reality zvijezda koja se uzivila u uloga predsjednika.. nebitan kod bilo kakve vazne odluke, pogotovo sto se tice vanjske politike usa. Tu je samo da daje izjave i da lozi glupane.. cak ni onaj twitter racun on ne koristi, ne vjerujem ni da zna za njega.
Novosti

#101288 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

handžar88 wrote:A ti jos nisi skonto da je tvump glumac, reality zvijezda koja se uzivila u uloga predsjednika.. nebitan kod bilo kakve vazne odluke, pogotovo sto se tice vanjske politike usa. Tu je samo da daje izjave i da lozi glupane.. cak ni onaj twitter racun on ne koristi, ne vjerujem ni da zna za njega.
Djelomično točno, Trump jest šarlatan i nema pojma o životu ali njega se pita ipak i postoji mogućnost da taj konj napravi sranje ovo nije histerisanje već činjenica.

On koristi twitter račun.
bogoljub

#101289 Re: Sirija vol. 2

Post by bogoljub »

Novosti wrote:
handžar88 wrote:A ti jos nisi skonto da je tvump glumac, reality zvijezda koja se uzivila u uloga predsjednika.. nebitan kod bilo kakve vazne odluke, pogotovo sto se tice vanjske politike usa. Tu je samo da daje izjave i da lozi glupane.. cak ni onaj twitter racun on ne koristi, ne vjerujem ni da zna za njega.
Djelomično točno, Trump jest šarlatan i nema pojma o životu ali njega se pita ipak i postoji mogućnost da taj konj napravi sranje ovo nije histerisanje već činjenica.

On koristi twitter račun.
Trampa se pita_? :-)
Taman onolko klko Sabita iz mlina!
Challenger_

#101290 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Kaligrafija wrote:
Challenger_ wrote::arrow: LINK

Iranske oficijelne interpretacije nove američke strategije.
Ovo je samo na fonu, dogovora Amerike i Rusije, o smanjenju nuklearnih kapaciteta, koji je na snazi godinama i svi su se drzali toga, ali je ludi Trump, odlucan da ozivi proizvodnju, gdje bi ponovo nastala trka u naoruzanju, samim tim i hladni rat...A posto ce taj kreten otici poslije prvog mandata, od toga nece biti nista...!!!
- Razumijem da forsira vojno-industrijski kompleks ali nisam siguran da je ovo oko nuklearnog naoružanja samo njegova ideja, naprotiv! Iako on sam nije sklon razračunjavanju sa RF, potreban je međunarodni pritisak da se stvari vrate u prihvatljive okvire i u tom smislu, njemački glas je više nego dragocjen, moje je mišljenje.

Da ne pominjem opskurne ratnohuškačke strukture unutar "Deep State" i njihovu ničim ograničenu moć.
Challenger_

#101291 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Dobro. Iranski komentar, nakon njemačkih alarmantnih zapažanja su mi bili podsticaj da iznesem svoje razmišljanje. Izvinjavam se na eventualnoj digresiji.
nema me tamo

#101292 Re: Sirija vol. 2

Post by nema me tamo »

Young Erotica wrote:Pa gde je ta vest gde ovi prete nuklearkama?

Sve što procitaš na forumu baci u smece.
nema me tamo

#101293 Re: Sirija vol. 2

Post by nema me tamo »

rajv0sa wrote:
sumirprimus wrote:Ima onaj lik sto postavlja klipove s pocetka revolucije protesta. Ko da je bilo u drugom zivotu. :-)
Tad nije bilo stranaca.ni ovoliko krvi.

Do 9 dana :mrgreen:
Inače taj fotograf se prošle godine vratio u Alep

Ja ne vjerujem šta gledam i koliko je ovo dobar materijal.
Krokodajl

#101294 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

nema me tamo wrote:
Dobio je niz nagrada za ovaj film, vjerovatno najbolje filmsko ostvarenje u ovom nesretnom ratu, drago mi je bilo pročitati da se prošle godine nakon što je grad oslobođen autor vratio kući u svoj Alep :thumbup:
DaysleepeR

#101295 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Kurdi u ovom momentu nemaju većeg prijatelja od Bešera Asada.
I otac im je i mati!
AfrinOp: in an unprecedented move a sizeable "support" convoy with YBS-YPG fighters coming from E. Syria and Iraq reached Afrin tonight through Assad-held territory.
nema me tamo

#101296 Re: Sirija vol. 2

Post by nema me tamo »

Krokodajl wrote:
nema me tamo wrote:
Dobio je niz nagrada za ovaj film, vjerovatno najbolje filmsko ostvarenje u ovom nesretnom ratu, drago mi je bilo pročitati da se prošle godine nakon što je grad oslobođen autor vratio kući u svoj Alep :thumbup:

Zar nije i dalje u toku rat između takozvane slobodne armije i Assadovih?

Mislim naravno da se intenzitet smanjio, al' daleko je ovo od kraja zar nije
Challenger_

#101297 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Izvinite ako peglam vezano za pogibiju ruskog pilota, ali danima nisam bio u prilici da detaljnije pratim dešavanja u Siriji, a čini mi se da ovo niko nije napisao...

Naime, B92, pozivajući se na britanske izvore, tvrdi da je pilot za sobom u smrt povukao dvojicu pripadnika Al Nusre.
insomnia78

#101298 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Al je zato pri samom vrhu kod ovih peraca guze :lol:
Challenger_

#101299 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

ISIL majmune ipak prebacuju, kao što smo tvrdili. Iz Francuske i Alžira u Siriju, iz Sirije u Afganistan.

I ko zna gdje sve još.
Krokodajl

#101300 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

nema me tamo wrote:
Zar nije i dalje u toku rat između takozvane slobodne armije i Assadovih?

Mislim naravno da se intenzitet smanjio, al' daleko je ovo od kraja zar nije
Jeste, rat i dalje traje, ali grad Alep je 90% pod kontrolom Sirijske vojske (Asadovih) i sukobi u samom gradu su prestali, život u gradu se polako vraća u normalu.

Evo da ti to malo slikama dočaram.

2012. (crveno Sirijska armija, zeleno Slobodna Sirijska armija).

Image

Ljeto 2015.

Image

Novembar 2016.

Image

Decembar 2016 (situacija je ostala i danas takva, ovaj maleni zeleni prostor unutar crvenog je pao u ruke Sirijske vojske u narednih par dana)

Image
Locked