Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kamen spoticanja

#10126 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

http://www.zenicablog.com/nasa-stranka- ... cu-zenice/

I nasa stranka izasla s kandidatom za gradonacelnika...sad se manje vise sve zna
Casual's

#10127 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Čestitke SDA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Norm

#10128 Re: Zeničani

Post by Norm »

...ali fakat...
ExNihilo

#10129 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Sve stranke unaprijed skinule gaće i naguzile se SDA. Jedino se Mirad drži. :lol:
Satori

#10130 Re: Zeničani

Post by Satori »

Na prste jedne ruke mogu nabrojati za koga sam od svih ovih kandidata cula ranije. Mozda je do mene. :?

Narod zna, i meni se čini.
kamen spoticanja

#10131 Re: Zeničani

ExNihilo wrote:Sve stranke unaprijed skinule gaće i naguzile se SDA. Jedino se Mirad drži. :lol:
Googlam i kazu zena bila kandidat na izborima 2014 ispred DF-a
:roll:
ExNihilo

#10132 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Predstavljamo kandidata Naše stranke...oh, wait.

Dakle, 'vako. Ja sam bio spreman dati glas bilo kojem kandidatu kojeg NS predloži. Ako ništa, onda zbog Peđe, koji se već godinama donkihotovski na ovom forumu ubjeđuje sa polusvijetom i retardima zarad transparentnosti i promjene paradigme u našoj politici.

Ali, kad vidim kako Vildana, na gornjem videu, monotono čita tekst koji joj neko sa strane drži, sve uz generičke marksističke fraze tipa "stvaranje dodane vrijednosti", pitam se - je li to NS nije imala koga predložiti do pobjegulju iz kolosalno propalog Željkovog ego-projekta i ima li uopće nade...

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10133 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nista nas nece spasiti kamenovih orgazmicnih postova u oktobru. Dejan Kukric_Bosnia_gets_12points style :D
kamen spoticanja

#10134 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Nista nas nece spasiti kamenovih orgazmicnih postova u oktobru. Dejan Kukric_Bosnia_gets_12points style :D
:D
ja se s naidinom ne bi zamjenio u svakom slucaju
ExNihilo

#10135 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Što ne bi...nije da će SDA biračko tijelo kritički preispitivati njegovo upravljanje gradom. Ili da imaju intelektualni kapacitet za takvo nešto.
kamen spoticanja

#10136 Re: Zeničani

ExNihilo wrote:Što ne bi...nije da će SDA biračko tijelo kritički preispitivati njegovo upravljanje gradom. Ili da imaju intelektualni kapacitet za takvo nešto.
Lik je ba cestit ko majcina suza...a stolica gradonacelnika vrela...nece mu biti lahko ...
ExNihilo

#10137 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Ma svi su oni čestiti ko suza. Al' u kurcu. ZEDA leglo korupcije i stožer uvaljivanja doktorskih sinova. Mjesto gdje likovi s kursom ekonomije vode općinska pitanja, dok magistri i doktori sjede na birou.
kamen spoticanja

#10138 Re: Zeničani

ExNihilo wrote:Ma svi su oni čestiti ko suza. Al' u kurcu. ZEDA leglo korupcije i stožer uvaljivanja doktorskih sinova. Mjesto gdje likovi s kursom ekonomije vode općinska pitanja, dok magistri i doktori sjede na birou.
Ostale iz zede ne znam...ovog znam...jako dobro...i znam sta pricam
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10139 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

I hoces reci da on nema bas nikakvog ni doticaja ni uticaja sa lopovlukom u ZEDA-i?

Kamen, give us some credit, nismo na skupu SDA.
ExNihilo

#10140 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

kamen spoticanja wrote:
ExNihilo wrote:Ma svi su oni čestiti ko suza. Al' u kurcu. ZEDA leglo korupcije i stožer uvaljivanja doktorskih sinova. Mjesto gdje likovi s kursom ekonomije vode općinska pitanja, dok magistri i doktori sjede na birou.
Ja koliko znam, on je alfa i omega tamo. U najmanju ruku, jedan od onih koji se pitaju. Ako je stanje u ZEDA-i indikator toga kako će voditi općinu, jadna li nam majka.

P.S. Ako ga znaš lično, molim te da ga pitaš do kada namjeravaju održavati nezakonite konkurse za prijem pripravnika (s obzirom da iste ne objave javno, već sve ide ispod žita) i do kada na te pozicije misle primati isključive doktorske sinove? Pitaj ga još i ovo: kako inžinjeri metalurgije mogu biti kompetentniji glede ekonomskih pitanja od - doktora ekonomije?

Pa nam javi šta je rekao.
Last edited by ExNihilo on 29/06/2016 22:06, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#10141 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:I hoces reci da on nema bas nikakvog ni doticaja ni uticaja sa lopovlukom u ZEDA-i?

Kamen, give us some credit, nismo na skupu SDA.
Ma taman...ali moj je stav jasan...da ne bude zabune
Btw muhsinn je direktor zede...dino tamo radi kao projekt menadzer...e sad o kakvim lopovlucima pricamo?
kamen spoticanja

#10142 Re: Zeničani

ExNihilo wrote:
kamen spoticanja wrote:
Ja koliko znam, on je alfa i omega tamo. U najmanju ruku, jedan od onih koji se pitaju. Ako je stanje u ZEDA-i indikator toga kako će voditi općinu, jadna li nam majka.

P.S. Ako ga znaš lično, molim te da ga pitaš do kada namjeravaju održavati nezakonite konkurse za prijem pripravnika (s obzirom da iste ne objave javno, već sve ide ispod žita) i do kada na te pozicije misle primati isključive doktorske sinove? Pitaj ga još i ovo: kako inžinjeri metalurgije mogu biti kompetentniji glede ekonomskih pitanja od - doktora ekonomije?

budem
no direktor zede je muhsin...blizak muhamedu h. sivoj eminenciji zenicke opstine...sve sto je uslo u zedu zadnjih par godina doslo je s te strane...naidin je tamo projekt menadzer...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10143 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote: Ja koliko znam, on je alfa i omega tamo. U najmanju ruku, jedan od onih koji se pitaju. Ako je stanje u ZEDA-i indikator toga kako će voditi općinu, jadna li nam majka.

Joj Nihilo ti ko mali :D

Sta mislis zbog cega je ZEDA osnovana? Zbog lokalnog ekonomskog razvoja? :D

Idealan sistem za zaobici zakon, a ne prekrsiti ga :wink:
ExNihilo

#10144 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

_BataZiv_0809 wrote:
ExNihilo wrote: Ja koliko znam, on je alfa i omega tamo. U najmanju ruku, jedan od onih koji se pitaju. Ako je stanje u ZEDA-i indikator toga kako će voditi općinu, jadna li nam majka.

Joj Nihilo ti ko mali :D

Sta mislis zbog cega je ZEDA osnovana? Zbog lokalnog ekonomskog razvoja? :D

Idealan sistem za zaobici zakon, a ne prekrsiti ga :wink:
Znam ja to jako dobro. To pokazuje, uostalom, zenički ekonomski razvoj, je li. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10145 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

ExNihilo wrote: Znam ja to jako dobro. To pokazuje, uostalom, zenički ekonomski razvoj, je li. :D
Pa dok je malajskih ekonomista bice i progresa :D

Jos se smijem "cist ko majcina suza" :D

Kamen nemoj zahatorit, nista licno ;-)
ExNihilo

#10146 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Frajko magistrirao lokalni ekonomski razvoj i radi 10 godina u agenciji za lokalni ekonomski razvoj, a zenička privreda, blago rečeno, devastirana. I sad je lajtmotiv kampanje kako je frajko mesija koji će spasiti zeničku ekonomiju, jer je studirao lokalni ekonomski razvoj. Pa šta je dosad čekao?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#10147 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Sad ako neko napise da mu bas zato treba dati podrsku, da pokaze sta zna i umije na poziciji gdje se stvarno nesto pita i odlucuje, nastrijelit cu se u oko :D

Mada ni konkurencija nije bogzna cemu, da budemo posteni. 13 kandidata, a kvalitet blago receno upitan. Takodjer dobar indikator gdje smo kao drustvo i drzava.
ExNihilo

#10148 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Ma kandidati su za qrc. Ne znam samo gdje iskopaju ove metuzaleme, bezidejne i nekarizmatične anonimuse, i mjenjače dresova. Zašto uopće ulaziti u unaprijed izgubljene bitke, ništa Sun Tzu, aaa?

Umjesto generičkih kandidata koje opozicija štanca, zašto ne postave neku karizmatičnu, obrazovanu, mladu osobu, punu ideja, pa gdje puklo da puklo. Ionako su izgubili. Ali ne, bitno je držati se šablonskog kriterija koji osiguarava efektne fraze, tipa "dolazi iz realnog sektora".
belfy

#10149 Re: Zeničani

Post by belfy »

uvijek imamo Mirada. moj glas vjerovatno ide njemu samo da vidim mozemo li biti veci cirkus od Amerike sa Trump-om.
cenecimoveocino

#10150 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

y0 radi tapatalk :-)

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Post Reply