FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
todd_smith
#10126 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
kipre mogu misliti koliko ti je tesko palo sto nismo izvukli tvoj APOEL 
-
vazna
#10127 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Nikako nije dobro da cim smo saznali ime protivnika je pocela prica o njihovim navijacima, ovo prije svega treba da bude fudbalski okrsaj, a ne da se vidi ciji su navijaci jaci. Malo me je strah da ako se nastavi ovoliko forsirati ta prica o njima kao o nekim terminatorima da se sa nase strane ne nadje nekoliko usijanih glava i da se pokusava obracunavati sa njima da bi se kao nesto nekom dokazalo. Ovi klipovi sto se postavljaju su totalna glupost, ovi momci sto se bore u ringu mislim da nemaju skoro nikakve veze sa pravim navijacima. U svakom slucaju nasa policija ce znati kako da postupi sa njihovim navijacima. Jedini problem moze biti kod odlaska nasih navijaca u Poljsku, ali vjerujem da ce se i to profesionalno odraditi kao sto je bio slucaj sa Sofijom i Atinom.-LIBERO- wrote:Ma hebo taj gladijatorski mentalitet. Nadju se 2 dana ili 15 sati prije utakmice, cak i ne moraju imati tekme klubova, odaberu livadu ili kavez, i udaraju se do iznemoglosti. Idi se bavi borilackim sportom i zdravo. To je racku, a ne navijacki mentalitet.
Ne pocjenjujem nikoga, ali ta mi je furka bolesna i odvratna. Na putu ka stadionu, ako se neko sretne, prestretne...jbg.to je ta prica. Ali je cilj doci do stadione, i dati podrsku klubu. Prije svega.
To su dva razlicita pogleda na navijacki zivot i gotovo. E sada, moguce da ce ovi i pokusati upad u grad, ona prica ko sto su oni Poljaci sto su u dobrim odnosima sa Violama pokusali upasti pred katedralu, kad su igrale komsije sa Mariborom...a znamo da su odmah dobili jak otpor. Tako da, jedino sto moze biti problematicno, po ovom pitanju, taj moguci pokusaj upada recimo u 9-10ujutru.
Ovo sve drugo, kada vec raje bude po gradu, i kada policija bude organizovana, to nema sta.
Citam po forumima, fb....slusam danas po gradu, majke mi k'o NATO da dolaziA ja ne znam da su ti Poljaci, dobili i jednu balkansku grupu. Nahvatali su Varvare, negdje u povratku, ali na prepad, koliko se sjecam negdje u Madjarskoj...i to je to. Jer nema na Balkanu livade i dogovora. Udara se sa svih strana cim stignes. A oni to itekako znaju. Zato se to i zove 'Balkaski stil', i to je poznato svugdje. Nece oni doci ko na izlet i zaletati se previse, nema sanse. A odlazak gore, to je vec druga stvar. Samo se to mora disciplinovano i inteligentno odraditi. I to je to.
-
nema me tamo
#10128 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Vazna
Svi su ti to pripadnici Huliganske ekipe Lecha..
A sto se tice belaja to svakako treba ocekivati, i to su velike šanse za to.
Ovo ti je skroz neki drugi svijet, a duel s Lechom je jednom i vjerovatno nikad više.
A sto se tice belaja to svakako treba ocekivati, i to su velike šanse za to.
Ovo ti je skroz neki drugi svijet, a duel s Lechom je jednom i vjerovatno nikad više.
-
sole2mio
-
vazna
#10130 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ma kakva huliganska ekipa?nema me tamo wrote:Vazna![]()
A sto se tice belaja to svakako treba ocekivati, i to su velike šanse za to.![]()
Jedna je stvar tuci se u ringu sa kakvim takvim pravilima, a sasvim druga doci u nepoznati grad i traziti belaj gdje ne znas hoce li te neko udariti stolicom, flasom, nozem ili necim trecim. Ne kazem da nemaju opasnih momaka ali i kod nas mozes skupiti 50 momaka koji redovno treniraju od toga njih 15 sigurno radi i MMA i da se oni pocnu naslikavati i predstavljati kao neka huliganska ekipa. Poenta posta je bila da je po meni totalno glupo da se forsira ova prica pogotovo od novinara, jer moze dovesti do nezeljenih posljedica. I onako imamo pun kurac pojedinaca koji su zeljni nekakvog dokazivanja.
- cyprus
#10131 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Nastavak slijedi večeras ili sutra-LIBERO- wrote:Fino @Cyprus
@todde, APOEL je manje moj, nego što je Željezničar tvoj... Ovu uvredu ću samo ovaj put pikat kao nenamjernu
- astala_vistala
#10132 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Mnogi su se ukenjali od poljaka,mi i oni smo dva navijacka svijeta,oni fudbal i navijanje totalno pogresno shvataju to jeste citava istocna evropa se posrala na navijacki pokret,pobucat cemo ih ko malu djecu,nego sada cekam nase novinare i portale da zaostre to sve ko protiv Levskog iz nicega samo postali veliki rivali 
- Chisum
#10133 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Genralno su stara jezgra poljskih gradova, nastajala i razvjana u vrijeme kada su poljski arhitekti bili nadaleko cuveni, listom prelijepa.cyprus wrote:Nastavak slijedi večeras ili sutra-LIBERO- wrote:Fino @Cyprus![]()
@todde, APOEL je manje moj, nego što je Željezničar tvoj... Ovu uvredu ću samo ovaj put pikat kao nenamjernuI btw, nisam ih priželjkivo, zadnji su mi na listi želja bili jutros
Samo moram da kazem da je Vroclav, od Poznanja udaljen nekih dva-dva i po sata, jos ljepsi.
A zene.... uh...
Mada, kod Poljaka/Poljakinja postoji jedna cudna linija u fizionomiji, koja se provlaci kroz cijelu naciju... bukvalno kao da unutar naroda postoji jos jedan narod, nastao od istog oca i majke... to su ta cudna, razvucena, siroka lica, one sitne, prasece oci... nesto slicno kao sto pojedine Ruse i ona njihova karakteristicna lica - gas maske, covjek prepozna iz aviona.
E, ali mimo tih klonova, zene su im beton.
- Anestezija
#10134 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ima da ih pobacamo,dzaba im bicepsi tricepsi,mma i ostale gluposti...udarali smo mi i slabije

- omega369
#10135 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
pa realno vi ih ovakvih pisanjima "ka da su spartanci" prvi zaostravate. I onda ovi smetljari po portalima to prenose i kuhaju. Zanemarite ih, iskulirajte, ako ih bgdje sretnete kamencinim ih kakvom i zdravo. Nek se materi celave...
- _Reds_
#10136 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Kakav koeficijent ima ovaj Lech ?? Ako bi evetualno prosli bi li preuzeli njihov koeficijent ?
- Logovan
#10137 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ne preuzimamo njihov koeficijent._Reds_ wrote:Kakav koeficijent ima ovaj Lech ?? Ako bi evetualno prosli bi li preuzeli njihov koeficijent ?
- hodža
#10138 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Nisam siguran, al kako god, ne bi bilo dovoljno za nositelja u 3. krugu_Reds_ wrote:Kakav koeficijent ima ovaj Lech ?? Ako bi evetualno prosli bi li preuzeli njihov koeficijent ?
-
Nadzorna_ploca
#10139 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Citao sam izvjestaj jednog od Varvara na nekom forumu..Mislim da je prije Madjarske bilo..Nisu ni tu bas odnijeli neku pobjedu, ako pobjedom smatramo transparent ili bilo kakav suvenir..Ne kazem da su ih Varvari sad iznabijali, ali vjerovatno nisu uzeli po sta su krenuli za ljudima.-LIBERO- wrote: Citam po forumima, fb....slusam danas po gradu, majke mi k'o NATO da dolaziA ja ne znam da su ti Poljaci, dobili i jednu balkansku grupu. Nahvatali su Varvare, negdje u povratku, ali na prepad, koliko se sjecam negdje u Madjarskoj...i to je to.
-
nema me tamo
#10140 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ma Slaskovi jesu izudarali Varvare, uhvatili ih ljudi na spavanju bukvalno..
Razvalili im velki kombi, ubacili baklju..
Razvalili im velki kombi, ubacili baklju..
-
Nadzorna_ploca
#10141 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Pa ne spori se uopste da su ovi "nasi" losije prosli, ali nista sto je vrijedno spomena. Znam da su se Varvari sprdali kako je i vozac kombija na kraju sa sipkom u ruci branio otadzbinu a nije bio navijac. 
Ubacivale su se i kod nas baklje u kombije, nije neka novotarija.
Ubacivale su se i kod nas baklje u kombije, nije neka novotarija.
- Kinaski
#10142 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Bilo kako bilo, gledajte da izbjegnete bilo kakav kontakt sa njima.
-
north
#10143 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Što se tiče terena, bitno je misle li naši šta uraditi po pitanju zadnje linije za prvi meč..Već smo ponavljali nema Tatka prvu tekmu, a ni sa njim protiv jačih protivnika nisi baš miran nimalo....Ako ćemo izaći sa štoperskim parom Džemo-Kovačević, onda nam je bolje da ne prelazimo centar i da igramo formaciju 9-1-0
....Ako budemo u odbrani kako treba a za to ko papagaj ponavljam treba dobar stoper kojeg mi trenutno nemamo (ustvari trebaju dva, ali daj sad barem jednog), sa raspoloženim Stojčevom, Duljevićem, Velkoskim, Cimirotom, Radovcem, Benkom, Hebibovićem...ja mislim da možemo odigrati bare-bare utakmicu sa njima i ako ništa izvući bar remi, što po meni ne bi bilo loše
..Pofajtali smo se kvalitetno i s obrazom sa Borusijom, što ne bi sa ovima koji barem duplo i više od toga su slabiji...
Što se tiče navijača, porazimo mi njih na tribinama, znači sjever napuniti, koreografija kvalitetna, zastave ko na derbiju i skakanje i ludilo svih 90 minuta uz podršku istoka i zapada, to će biti navijačka pobjeda....manimo se ulice, murija će ih dopratiti do stadiona i nazad, nema šanse da oni bez velikog kordona kornjača će moći mirno šetati i raditi šta im je qrcu ćeif..ako šta pokušaju, kornjače ih oderati da ih ni majka rođena više neće moći prepoznati
Što se tiče navijača, porazimo mi njih na tribinama, znači sjever napuniti, koreografija kvalitetna, zastave ko na derbiju i skakanje i ludilo svih 90 minuta uz podršku istoka i zapada, to će biti navijačka pobjeda....manimo se ulice, murija će ih dopratiti do stadiona i nazad, nema šanse da oni bez velikog kordona kornjača će moći mirno šetati i raditi šta im je qrcu ćeif..ako šta pokušaju, kornjače ih oderati da ih ni majka rođena više neće moći prepoznati
-
nema me tamo
#10144 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
A šta ako ulete u grad u 12?
Uvijek ima nacina, uvijek.
Pitanje je samo hoce li oni, ista stvar s nama tamo.
Uvijek ima nacina, uvijek.
Pitanje je samo hoce li oni, ista stvar s nama tamo.
- strong69
#10145 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Zna li mozda neko nesto vise o ekipi Lecha? Gdje su tanki, gdje su jaki? Na kojim pozicijama im mozemo a na kojim ne mozemo parirati?
Sto se navijaca tice, kada se to bude igralo za bodove i prolaz dalje onda cu se rado ukljuciti u pracenje situacije. Ovako, ta tema je vise za tifo/ultras forume.
Sto se navijaca tice, kada se to bude igralo za bodove i prolaz dalje onda cu se rado ukljuciti u pracenje situacije. Ovako, ta tema je vise za tifo/ultras forume.
- ZonFon
#10146 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Primili su dosta golova 33, znaci mogla bi im odbrana biti slaba. Citajuci njihove forume igraju otvoreno i misle da imaju prednos u odnosu na nas jer im ne lezi bunker protivnika, a mi igramo dosta otvoreno i napadacki. Uglavnom vecina ih je uvjerena u prolaz i u to da im se ne moze ponoviti proslosezonsko ispadanje.strong69 wrote:Zna li mozda neko nesto vise o ekipi Lecha? Gdje su tanki, gdje su jaki? Na kojim pozicijama im mozemo a na kojim ne mozemo parirati?
-
Nadzorna_ploca
#10147 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Poslati cemo Drezdenovce.Kinaski wrote:Bilo kako bilo, gledajte da izbjegnete bilo kakav kontakt sa njima.
-
Baresi 6
#10148 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
ne preostaje vam nista drugo nego poceti se pripremati odmah sad. znaci za dorucak rucak i veceru velike kolicine mesa, litar mlijeka dnevno je obavezno. u teretanu i dizat samo tesko ono da ne mozes vise od 4 puta dignut
- hodža
#10149 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
ZonFon wrote:Primili su dosta golova 33, znaci mogla bi im odbrana biti slaba. Citajuci njihove forume igraju otvoreno i misle da imaju prednos u odnosu na nas jer im ne lezi bunker protivnika, a mi igramo dosta otvoreno i napadacki. Uglavnom vecina ih je uvjerena u prolaz i u to da im se ne moze ponoviti proslosezonsko ispadanje.strong69 wrote:Zna li mozda neko nesto vise o ekipi Lecha? Gdje su tanki, gdje su jaki? Na kojim pozicijama im mozemo a na kojim ne mozemo parirati?
Pa postaviti fino jaku odbranu i sredinu, i na kontre ih ubiti
Baresi 6 wrote:ne preostaje vam nista drugo nego poceti se pripremati odmah sad. znaci za dorucak rucak i veceru velike kolicine mesa, litar mlijeka dnevno je obavezno. u teretanu i dizat samo tesko ono da ne mozes vise od 4 puta dignut
-
Ripicipi
#10150 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Malo postaje degutantna prica o navijacima Lecha
Ja sam sve vise siguran da belaja nece biti ni vamo, a ni tamo.
Ja sam sve vise siguran da belaja nece biti ni vamo, a ni tamo.