SDP

Post Reply
osrbih_do_groba

#10126 Re: SDP

Post by osrbih_do_groba »

brzica wrote:Kako piše u članku, najavljivao je isplatu domaćim
poduzećima a ne prozvođačima. Također, kaže
da je po nekom pravilniku na koji se nitko nije
bunio.
I znaš li sigurno da je samo ovdje u KS kineska
roba ili...?

A za plaće, čini mi se da piše da su dužni
umanjiti jer imaju zakonsku obvezu smanjiti
da bude manja od federalne plaće.

Izgleda da se ne čita pozorno.

Ne kažem da mi se sviđa što sam pročitao,
ali ne piše tako kako tumačite.

Ma jah, bitno je da je ovo uradio SDP i odmah je transparentno a mi koji mislimo drugacije smo nepismeni.

I da jednino ce policajci MUP KS imati KINESKE KRAVATE.

A dio o placi zaista necu ni da komentarisem jer gotovo svi na ovoj temi vjeruju ministrima iz reda SDP do te mjere da mi vrijedja intelekt.
Za razliku od mnogih koji ne znaju o cemu govori ministar, ja sam po hjebu koji jedem jako blizak ovoj temi i usput jako zainteresiran a ne politicki i stranacki ostrascen.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10127 Re: SDP

Post by Chmoljo »

osrbih_do_groba wrote: Ma jah, bitno je da je ovo uradio SDP i odmah je transparentno a mi koji mislimo drugacije smo nepismeni.

I da jednino ce policajci MUP KS imati KINESKE KRAVATE.

A dio o placi zaista necu ni da komentarisem jer gotovo svi na ovoj temi vjeruju ministrima iz reda SDP do te mjere da mi vrijedja intelekt.
Za razliku od mnogih koji ne znaju o cemu govori ministar, ja sam po hjebu koji jedem jako blizak ovoj temi i usput jako zainteresiran a ne politicki i stranacki ostrascen.
pa zašto onda braniš Ćosića, koji nije a rekao na to da se su u zadnjih 5 godina nabavile stotine novih vozila, a nove uniforme niti jednom?

:oops:

čudan neki hljeb... integralni...
osrbih_do_groba

#10128 Re: SDP

Takav hljeb, dragi kolega, da su ljudi koji ga zaradjuju, dana 04.02.2012. godine pjesice dolazili iz okoline Hadzica u Novi grad, i to na smjenu koja pocinje u 05,00 sati.

Takvim momcima stvarno treba smanjiti platu, u pravu je SDP ov kadar.
osrbih_do_groba

#10129 Re: SDP

btw, cosica ne znam pa me zaboli za njega i ev njegovu stranku, ali me je gosp Djozo ucio poslu u vjerojatno najtezim vremenima za Grad Sarajevo.
I prema njemu cu uvijek imati respect. Za razliku od obicnog podrumasa koji je dosao na mjesto ministra i sad kaze" sto se Djozo tad nije bunio".

Kako elokventan odgovor i argumet. FUJJJJJJ
Chmoljo

#10130 Re: SDP

Post by Chmoljo »

najteži dani su završili prije 16 godina, pusti patetiku.
osrbih_do_groba

#10131 Re: SDP

Chmoljo wrote:najteži dani su završili prije 16 godina, pusti patetiku.
Ti to nazivas patetikom?
Majka mu stara, mnogo citam, dobro pamtim. Al ne vidjeh da si nekad kolegama koji seru po Aliji rahmetli i njegovom toboze izdajnickom potezu - potpisu na Dejton, rekao " pusti patetiku".

A da, Alija nije iz SDP-a.
Chmoljo

#10132 Re: SDP

Post by Chmoljo »

kakve veze sad Alija ima, i njegovi potezi?

događaje otprije 16 godina dovodiš u vezu sa pravilnikom... da je bila prije 16 godina nuklearna katastrofa, to se zove patetika.

da objasnim na jednom primjeru, pošto imaš problem da shvatiš...

dakle, profesorica proziva učenika da pročita svoju zadaću. on ustaje jadan... i kaže, pa nemam zadaću. nisam napisao. pa zašto? pa znate, imao sam smrtni slučaj, umrla mi nana.

ah, žao mi je. kada je umrla?

prije 16 godina.
osrbih_do_groba

#10133 Re: SDP

brzica wrote:Kako piše u članku...

....
Izvor: Unija samostalnih sindikata policije FBiH

Prosječna neto-plaća, bez dodataka, u kantonima iznosi: Unsko-sanski 824,19 KM; Posavski 467,50 KM; Tuzlanski 518,70 KM; Zeničko-dobojski 534 KM; Bosansko-podrinjski 540 KM; Srednjobosanski 564,84 KM; Hercegovačko-neretvanski: 684,90 KM; Zapadnohercegovački: 581,40 KM; Kanton 10: 568,26 KM.

Sarajevski: 777,20;
Prosječna neto plaća u MUP-u FBIH bez dodataka, prema istom izvoru, iznosi 824,19 KM.

Al lazu ovi, Budimlic kaze da place policajcima moraju smanjiti da bi bile manje od onih u FMUP-u.

Jbg. sta da radim kad ne samo da citam nego i razmisljam svojom a ne tudjom glavom.
osrbih_do_groba

#10134 Re: SDP

[quote="Chmoljo"]

Stoji tvoja prica za nanu, mada bih volio da se manes sarkazma i nadmenosti prema onima koji misle drugacije.

Dogadja od prije 16 godina pomenuh samo u kontekstu Djozo Nedziba, kojeg vas vrli ministar proziva da se "tad" nije bunio ali "sad" pravi probleme.

Djozo je policajac i ljudina, Djozo je policajac haman toliko dugo koliko Budimlic ima godina ( 6- 7 manje ). A Budimlic je podrumas i dupeuvlakac, plagijator. A njega je na zalost postavio SDP.

A Alija je samo bnio jedan od primjera, ako tebi nije jasno, duplih arsina.
jon_jovi

#10135 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Bio sam u Svicarskoj i mogu vam reči da policije ima jako malo. Jedva ih možeš vidjeti, zapravo ih ja nisam nigdje ni vidio. Ovdje kod nas iskaču iza svakog čoška. Auto se nit može registrovati ni odjaviti u Luzernu - 366.000 stanovnika, nego hajd 80 km u Zurich - 550.000 stanovnika pa tamo završi papirologiju, a u Sarajevu deset policijskih uprava pride kantonalni MUP i gratis saobraćajna policija. Pa ko bi to sve poplaćo.
Chmoljo

#10136 Re: SDP

Post by Chmoljo »

a lijepo, znači ja ne smijem ništa reći što nije onako kako ti misliš jer sam onda nadmen? :D

i moram komentarisati svaki post, imao neko saznanje o toj temi ili ne, čisto da bi se ti uvjerio kakve ja stavove imam? :D

daj ba čovječe, imam ja život i van foruma ;)
osrbih_do_groba

#10137 Re: SDP

jon_jovi wrote:Bio sam u Svicarskoj i mogu vam reči da policije ima jako malo. Jedva ih možeš vidjeti, zapravo ih ja nisam nigdje ni vidio. Ovdje kod nas iskaču iza svakog čoška. Auto se nit može registrovati ni odjaviti u Luzernu - 366.000 stanovnika, nego hajd 80 km u Zurich - 550.000 stanovnika pa tamo završi papirologiju, a u Sarajevu deset policijskih uprava pride kantonalni MUP i gratis saobraćajna policija. Pa ko bi to sve poplaćo.
Super, hajmo ukinut policiju, koji ce nam. Ne znam ni sto smo ih do sad placali. Tako smo civilizirani da nam i ne treba. A tim cemo ustediti puno para za razvojne projekte.

A za registraciju auta u Svici si djelimicno u pravu. Zaboravio si par sitnica: auto mozes registrovati u Lucernu, ako auto ima svoju "proslost" u Lucernu.

Al nema veze, stvarno MUP KS treba ukinuti
osrbih_do_groba

#10138 Re: SDP

Chmoljo wrote:
da objasnim na jednom primjeru, pošto imaš problem da shvatiš...

Izvini, nije mi namjera da se svadjam doista.

Ono "nadmen" se odnosilo iskljucivo na ovaj dio tvog komentara, nikako u globalu.

Nemam problema sa shvatanjem.
Chmoljo

#10139 Re: SDP

Post by Chmoljo »

pa bezveze mi je pozivanje na rat, a vezano za neka interna pravila... :roll: nije ni meni namjera da se svađam ;)
jon_jovi

#10140 Re: SDP

Post by jon_jovi »

osrbih_do_groba wrote:
jon_jovi wrote:Bio sam u Svicarskoj i mogu vam reči da policije ima jako malo. Jedva ih možeš vidjeti, zapravo ih ja nisam nigdje ni vidio. Ovdje kod nas iskaču iza svakog čoška. Auto se nit može registrovati ni odjaviti u Luzernu - 366.000 stanovnika, nego hajd 80 km u Zurich - 550.000 stanovnika pa tamo završi papirologiju, a u Sarajevu deset policijskih uprava pride kantonalni MUP i gratis saobraćajna policija. Pa ko bi to sve poplaćo.
Super, hajmo ukinut policiju, koji ce nam. Ne znam ni sto smo ih do sad placali. Tako smo civilizirani da nam i ne treba. A tim cemo ustediti puno para za razvojne projekte.

A za registraciju auta u Svici si djelimicno u pravu. Zaboravio si par sitnica: auto mozes registrovati u Lucernu, ako auto ima svoju "proslost" u Lucernu.

Al nema veze, stvarno MUP KS treba ukinuti
Da u Luzernu al na JEDNOM JEDINOM mjestu u Luzernu a ne na deset mijesta + još dva da se nađe, zlu ne trebalo.
Luzern moj podno Pilatusa..., uf pa mi trolamo :run:
StupskaBitanga

#10141 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Alfons Kauders wrote: Isus samo jednom uskrsnuo, pa ima dvije milijarde ljudi u fan klubu.

Lepi uskrsne svake cetiri godine, a ima samo Beriza i Azru u parlamentu.

Da se ikako moze kandidovati za novog Isusa, Lepi bi pobijedio.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
armin071

#10142 Re: SDP

Post by armin071 »

StupskaBitanga wrote:
Alfons Kauders wrote: Isus samo jednom uskrsnuo, pa ima dvije milijarde ljudi u fan klubu.

Lepi uskrsne svake cetiri godine, a ima samo Beriza i Azru u parlamentu.

Da se ikako moze kandidovati za novog Isusa, Lepi bi pobijedio.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :lol: Lahko ti je povlačiti ovakve paralele kad imaš ovakvu "inspiraciju". :lol:
brzica

#10143 Re: SDP

Post by brzica »

osrbih_do_groba wrote:
brzica wrote:Kako piše u članku...

....
Izvor: Unija samostalnih sindikata policije FBiH

Prosječna neto-plaća, bez dodataka, u kantonima iznosi: Unsko-sanski 824,19 KM; Posavski 467,50 KM; Tuzlanski 518,70 KM; Zeničko-dobojski 534 KM; Bosansko-podrinjski 540 KM; Srednjobosanski 564,84 KM; Hercegovačko-neretvanski: 684,90 KM; Zapadnohercegovački: 581,40 KM; Kanton 10: 568,26 KM.

Sarajevski: 777,20;
Prosječna neto plaća u MUP-u FBIH bez dodataka, prema istom izvoru, iznosi 824,19 KM.

Al lazu ovi, Budimlic kaze da place policajcima moraju smanjiti da bi bile manje od onih u FMUP-u.

Jbg. sta da radim kad ne samo da citam nego i razmisljam svojom a ne tudjom glavom.
Ne znam kojom glavom razmišljaš, ali čitaj i potrudi se
sabirati malo. Oduzmi deset posto od prosječne FMUP-a,
koliko zakonom mora dole plaća ostalima, pa uporedi sa
sadašnjom u KS. Također, čitaj da je rekao ministar
(ne znam te ministre, ali hoću dnevnicu :D ) da rade
na rješenju problema kako se ne bi smanjile plaće.

Čitaj...
sarkić ajid-paša

#10144 Re: SDP

Post by sarkić ajid-paša »

Imal kakvih vijesti iz centrale u vezi sukoba u USK.
Hoćeli pasti Hamdija Lipovača ili ne i šta poslije
Corto Maltese

#10145 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

FeTVa ne može vjerovati da protokol posjete Zorana Milanovića našoj zemlji nije stranački, nego isključivo državnički.
jon_jovi

#10146 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Od petka zanjega radnog dana u sedmici niko ovdje ne diskutuje. Što zaključujem? Laprdaju sa radnog mijesta i zabušavaju na poslu. Budžetlije pa ih stvar sa strankama interesiraju. Čim se dograbe vikenda ništa od prepucavanja. Odoše u provod, a imaju i od čega, jel tako?
Chmoljo

#10147 Re: SDP

Post by Chmoljo »

kritičari ili branioci? :D
jon_jovi

#10148 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Pa i jedni i drugi dragi moj Chmoljo (oprosti za ulizivanje), i jedni i drugi. U tome i jeste poenta. Svi su oni na budžetu, plaće primaju paušalno, podobre plaće. Norme nema, od odsade ali i od interesa dolaze ovdje za vrijeme radnog vremena da ubiju vrijeme do 16 h, ili oko tog vremena. Za učinak ih niko ne pita. Važno je da su uz svoje i za svoje.
Chmoljo

#10149 Re: SDP

Post by Chmoljo »

hm, ne bih baš rekao, ali dobro.

mislim, logičnije mi je to što vlade ni parlamenti nemaju zasjedanja vikendima, i što su uopšte političke aktivnosti vikendima nepostojeće. pa se onda nema šta ni kritikovati, ni hvaliti, ni napadati ni braniti.

ali, forumanje u toku radnog vremena ima i jednu svoju pozitivnu stranu... to znači da su nam budžetlije informatički (koliko-toliko) pismene :oops:
jon_jovi

#10150 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Ah, pa ono, ismeđu surfanja po stranicama sa sumnjivim sadržajem oni skoknu malo i ovde, štaš nesšto se mora i raditi.
Post Reply