Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
devito

#10126 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by devito »

Mis mekinjas wrote:
Pandakonda wrote:Zajebana mala :-)

Image
Da je ova od pocetka u seriji, ista bi trajala 2 sezone. Ova bi sjebala sve idiote kojih ne manjka. :mrgreen:
Ja sve vrijeme mislio da je ovo muško i cudio se sto govore gđice :-)
kamberovica polje

#10127 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kamberovica polje »

karanana wrote:
bhnapoleon1 wrote:Margery igra opasnu igru vidjet cemo hoce li se opeci, ja ocekivao da su plemici bez zastave neki pozitivci a oni obicni koljaci.
aha....sad se sjetih sta sam htio da pitam ranije....ko su oni sto su poklali one seljake? to su ti plemici bez zastave? zasto su poklali ljude? jesmo li ih vidjali ranije?
brotherhood without banners. Bili su u drugoj sezoni kad su zarobili Aryu i Hounda. Kad se Thoros of Myr borio s vatrenom mačem protiv hounda pa umro pa ga onaj oživio.Oni vjeruju u onog vatrenog boga ko one crvene trebe.
animus

#10128 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by animus »

Konacno da malo Starkovi najebu. Ostalo je jos malog Rikona da zakolju i to je to za ovu sezonu. Slhedece sezone jos Jona i Sansu da rijese pa da se zavrsi serija. Mogli su to rijesiti i u prvoj sezoni nije bilo potrebno ovoliko razvaciti pa da se radnja posveti bitnijim radnjama.
Pandakonda

#10129 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Iduće tri epizode će trajat 59, 60 i 69 minuta. Bit će hebeno do kraja, i onda opet godina čekanja :-)
animus

#10130 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by animus »

Inace su bila dva dobra dijaloga. Prvi kad ona mala kaze Sansi da nije stark vec bolton ili lanister. Sve jasno nema dalje.
Drugi je kad Blackfish kaze Jaimiu nakon sto mu je obecavao ce mu sacuvati ljude i grad, hoce li to biti kao obecanje koje je dao Cat Stark. A jos ga prije toga onaj viteez isfura kad je njemu htjeo obecati kule i dvorove. Ko ono nemoj molim te vise.
mixone1995

#10131 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mixone1995 »

Mislim da ono uopste nije bila Arya nego Jaqen.
pink floydd

#10132 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

kako su loše uradili ono sa Theonom i Yarom, stvarno i željezne sjebaše kao i Dorne. Onda ona scena sa Houndom i svećenikom, mogli su hiljadu puta bolje uraditi sa nekim flashbackom a ovako samo sjede pored njega i ispriča hladno šta se desilo :zid:

Kings Landing :run:
Riverrun, malo onaj dijalog između Jaimea i Blackfish izvukao, i Bronn naravno :thumbup:

Kad se spominjalo ono Arya nalazi nekog neočekivanog prijatelja....možda Theon :? :D
animus

#10133 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by animus »

mixone1995 wrote:Mislim da ono uopste nije bila Arya nego Jaqen.
Slazem se jer otkud Aryi onoliko love. A i previse je naivno bilo ono pohavljivanje i setanje. A i bjezanje nakon onoliko uboda nije normalno.
pink floydd

#10134 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

kamberovica polje wrote:
karanana wrote:
bhnapoleon1 wrote:Margery igra opasnu igru vidjet cemo hoce li se opeci, ja ocekivao da su plemici bez zastave neki pozitivci a oni obicni koljaci.
aha....sad se sjetih sta sam htio da pitam ranije....ko su oni sto su poklali one seljake? to su ti plemici bez zastave? zasto su poklali ljude? jesmo li ih vidjali ranije?
brotherhood without banners. Bili su u drugoj sezoni kad su zarobili Aryu i Hounda. Kad se Thoros of Myr borio s vatrenom mačem protiv hounda pa umro pa ga onaj oživio.Oni vjeruju u onog vatrenog boga ko one crvene trebe.
kontra je bilo :D onaj (Berric Dondarion) se borio, a Thoros ga oživio.
banjaluka078

#10135 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

NAJGORE OD EPIZODE

-Kukavičluk Sjevernjaka

-Kad smo već kod toga, zar nikome nije palo na pamet da Džonovo vaskrsenje iskoristi kao keca iz rukava u pohodu na članove njihove nove vojske? Zar ova činjenica, kao i ona da je Dđon jedan od rijetkih ljudi kojima je pošlo za rukom da ubiju Bijelog Šetača, ne bi trebala igrati nekakvu ulogu, bilo kakvu, u stvaranju Džonovog lika nepbjedivog vladara i vojskovođe?

-Očigledno pripisivanje zlodjela “Hrabre družine” “Bratstvu bez barjaka” odnosno, spajanje ove dvije frakcije u jednu. Ovdje naravno govorimo o ubistvu Septona Meribalda (Ian McShane) i svih članova njegove grupe, među kojima najviše žena i djece. “Bratstvo bez barjaka” nikada ne bi izvršilo nasilnički čin ovakve vrste.

-Sinovi Voldera Freja izgledaju kao Pajtonovci. Karikaturi ovdje svakako nema mjesta, ili ga ne bi trebalo biti.

-Neočekivana nesposbnost Džona Snoua dolazi i rješava rupe u scenariju.

-Neopreznost Arje Stark. Ukoliko je izbodena osoba zaista Arja (a ne Vejf), onda ova scena nema aspolutno nikakvog smisla. Uzevši u obzir činjenicu da je Arja, vrlo svjesno uz puno razumijevanje rizika koji preuzima, prekršila Džakenovu direktnu naredbu postajući tako vječna meta Bezličnih, njeno lepršavo tumaranje gradom, lišeno straha pa samim tim i prijeko potrebnog opreza, izgledalo je potpuno van lika Arje Stark i u najmanju ruku čudno. Nakon svega kroz šta je prošla da bi preživjela, zar bi se Arja ponašala tako bahato i nonšalantno? S druge strane i s obzirom da je ovdje ipak riječ o ubicama iz reda Bezličnih, zaključiti da Arja zapravo i nije Arja, ne bi bilo pretjerano. Međutim, ako jeste, kako će preživjeti više uboda u stomak nije jasno. Vjerovatno kao i njen brat Džon, pod uslovom da naleti na Kinvaru (preći put od Mirina do Bravosa je tričarija što smo vidjeli is priloženog I činjenice da su Jara i Teon za jednu epizodu uspjeli stići od Pajka do Volantisa) ili nekog od podanika Crvenog Boga. Ostaje da se vidi.

-Izostajanje govora Brindena “Crne Ribe” Talija koji glasi: “You must be blind as well as maimed, Ser. Lift your eyes, and you will see the direwolf still flies above our walls.” I dalje nije jasno zašto se kultni citati, kao što je ovaj, brišu iz teksta i to u situacijama kada za njih itekako ima mjesta, pogotovo kada se radi o citatima ove težine koji bi epizodu svakako oplemenili. Ista primjedba se odnosi i na kultni govor Septona Meribalda, te poznatu rečenicu prilikom pogubljena Janosa Slinta – “Edd, fetch me a block”. Kakvi besmisleni propusti

http://www.srpskacafe.com/2016/06/igra- ... ni-sjever/
kamberovica polje

#10136 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kamberovica polje »

pink floydd wrote:
kontra je bilo :D onaj (Berric Dondarion) se borio, a Thoros ga oživio.
Tako je. :thumbup:
Cregan

#10137 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

banjaluka078 wrote:
NAJGORE OD EPIZODE

-Kukavičluk Sjevernjaka

-Kad smo već kod toga, zar nikome nije palo na pamet da Džonovo vaskrsenje iskoristi kao keca iz rukava u pohodu na članove njihove nove vojske? Zar ova činjenica, kao i ona da je Dđon jedan od rijetkih ljudi kojima je pošlo za rukom da ubiju Bijelog Šetača, ne bi trebala igrati nekakvu ulogu, bilo kakvu, u stvaranju Džonovog lika nepbjedivog vladara i vojskovođe?

-Očigledno pripisivanje zlodjela “Hrabre družine” “Bratstvu bez barjaka” odnosno, spajanje ove dvije frakcije u jednu. Ovdje naravno govorimo o ubistvu Septona Meribalda (Ian McShane) i svih članova njegove grupe, među kojima najviše žena i djece. “Bratstvo bez barjaka” nikada ne bi izvršilo nasilnički čin ovakve vrste.

-Sinovi Voldera Freja izgledaju kao Pajtonovci. Karikaturi ovdje svakako nema mjesta, ili ga ne bi trebalo biti.

-Neočekivana nesposbnost Džona Snoua dolazi i rješava rupe u scenariju.

-Neopreznost Arje Stark. Ukoliko je izbodena osoba zaista Arja (a ne Vejf), onda ova scena nema aspolutno nikakvog smisla. Uzevši u obzir činjenicu da je Arja, vrlo svjesno uz puno razumijevanje rizika koji preuzima, prekršila Džakenovu direktnu naredbu postajući tako vječna meta Bezličnih, njeno lepršavo tumaranje gradom, lišeno straha pa samim tim i prijeko potrebnog opreza, izgledalo je potpuno van lika Arje Stark i u najmanju ruku čudno. Nakon svega kroz šta je prošla da bi preživjela, zar bi se Arja ponašala tako bahato i nonšalantno? S druge strane i s obzirom da je ovdje ipak riječ o ubicama iz reda Bezličnih, zaključiti da Arja zapravo i nije Arja, ne bi bilo pretjerano. Međutim, ako jeste, kako će preživjeti više uboda u stomak nije jasno. Vjerovatno kao i njen brat Džon, pod uslovom da naleti na Kinvaru (preći put od Mirina do Bravosa je tričarija što smo vidjeli is priloženog I činjenice da su Jara i Teon za jednu epizodu uspjeli stići od Pajka do Volantisa) ili nekog od podanika Crvenog Boga. Ostaje da se vidi.

-Izostajanje govora Brindena “Crne Ribe” Talija koji glasi: “You must be blind as well as maimed, Ser. Lift your eyes, and you will see the direwolf still flies above our walls.” I dalje nije jasno zašto se kultni citati, kao što je ovaj, brišu iz teksta i to u situacijama kada za njih itekako ima mjesta, pogotovo kada se radi o citatima ove težine koji bi epizodu svakako oplemenili. Ista primjedba se odnosi i na kultni govor Septona Meribalda, te poznatu rečenicu prilikom pogubljena Janosa Slinta – “Edd, fetch me a block”. Kakvi besmisleni propusti

http://www.srpskacafe.com/2016/06/igra- ... ni-sjever/
Podpisujem
IcedMFEarth

#10138 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Joj Ludila, čitaoci knjiga se žale što je premalo dijaloga, nečitaoci se žale što je premalo akcije :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10139 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ma i osma će biti natezanje te neke šHuplje i nema karindjnja da su makar Yaru prikazali kako dere onu kuravu sve bi im hallalijo...ovako čekat devetu i sudar remzija i jona, kao i rasplet oko riveruna, Deny... HU IZ FAKING DANY :evil:
__Phoenix__

#10140 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

Ne može "sjever pamtiti" pa odjednom zaboraviti, mislim da će biti jedan preokret u Ramizovim redovima...
Maharadza

#10141 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Maharadza »

ferratilis wrote:Serija je odjednom postala duplo bolja

Image
Pauzirao sam video i oplakao čim sam ga vidio jer se ovoga sjetih...

http://www.youtube.com/watch?v=SWGhuZiSPM4

Deadwood sam faktički samo radi njih dvojice gledao! :lol: :lol: :lol: :lol:
annoy

#10142 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Jako sam razocarana sjevernjacima. Svi ispadose nekakve pickice...sjever pamti...mos mislit

I cemu prikazivanje Brotherhood without banners kao obicne zlocince? Prelose.

Hound kao potencijalni vjerski fanatik...ne hvala. Volim Hounda kojeg boli kurac za sve
cvrčak_na_hedonizmu

#10143 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Ne znam što se čudite zbog (ne)kvalitete epizode, a po meni druge, jako loše, sezone. Razloga je vjerovatno nekoliko, od budžeta preko debelog koji očito više ne pomaže oko serije ( pa Holivudski "stručnjaci" smišljaju šta i kako dalje ), ai što bi im pomagao kad, valjda :D piše knjige do činjenice da ljudi previše očekuju od serije koja jako teško može biti bolja od knjiga koje su nerealno dobro napisane.

Pratim, ali me uopšte ne bi iznenadilo da ga pošteno ukenjaju do kraja. Dugo je i potrajalo :D

Valjda debeli završi knjige ( a ne bi me iznenadilo da to i ne uradi ) :skoljka:
Pandakonda

#10144 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Šta ako je ono od Arye sve bila gluma ? Prošli put je spasila onu glumicu i mogla je ona naučit par fazona. Zbog toga je Arya bila "izvan" svog lika, namjerno je skretala pažnju na sebe jer je znala da će je Waif napast. Vjerovatno je ono lažna krv ili krv neke životinje stavljena u neke vrećice, to bi možda objasnilo zašto se onako obukla. Samim time kad bi ono dvoje mislili da je mrtva, ona bi se sigurno mogla vratit u westeros. Jedino što mi ovdje ne štima jeste to što Arya zna da bi je faceless men kad tad našli i opet bi je ubili, a i kako je znala da će je Waif baš ubost u neki dio tijela a ne recimo prerezat vrat ?

Vrlo je moguće da je ono bio Jaqen jer je ova pjesma svirala dok je hodala mostom:

https://www.youtube.com/watch?v=4l4bgX3qY9g

A ta pjesma uvijek svira kad se Jaquen prikazuje.

Isto je tako moguće da je Jaquen testirao Waif, znate da joj je prošlu epizodu rekao "nemoj da pati", pa je htio da vidi da li će ispoštovati njegove riječi, samo mi opet nema logike zašto bi se frajer ubio samo da bi testirao nekog ? Mada Jaquen je zadnje ime na Arynoj listi, tako da je moguće da će on na kraju umrijeti svakako.

Evo slika dvije Arye:

Image

Al opet me čudi kako ova prava Arya nije reagovala kad je vidjela ovu ?
sizifinho

#10145 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

mislim... halo? Braća bez zastava - kriminalci?
Koji shit jebo te, ova serija baš stvarno misli da njeni gledaoci imaju par neurona... braća bez zastava je postala kada je Ned Stark poslao vojsku da se bori protiv planine koji je ubijao ii palio sela.
Koji ku*ac se desio? Ne razumijem...

Pa onda ovi sa sjevera... u knjigama sve nešto pošteno, sjever poseban, tvrdoglav i vjeran narod - ovdje smijurija nekakva. Winterfell naka tvrđavica, onda Umber i koga su još posjetili... kakva su ono predvorja? Svako predvorje je znak tvoje kuće, tu svi dolaze i tu se impresionira... ali ona sobica kod Umbera, isto u nekoj crkvi da su bili... A da ne pričam kakva je ona druga kuća i njihova tvrđava, jadan ne bio, ulazna kapija im ne može konja propustit.

Baš se vidi kakav shit dobijamo, sve pokušavaju nekakvim sjebićima da nas obujme, a mene Bgm polahko udaljavaju. Isuviše odudaraju od Martinove genijalnosti, njegovih neprevaziđenih citata.

Mislim, i vi koji niste čitali knjige morate moći primjetiti pad u kvaliteti pojedinih scena i kadrova... vratite se na drugu sezonu, pogledajte blackwater epizodu opet i uporedite je sa BILO kojom epizodom iz sezone 4 i 5... ma ni blizu. Tu se Martin ističe
Kaligrafija

#10146 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Kaligrafija »

Sve vise lici na ovo... :-)

34sf4drgu67d25

#10147 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 34sf4drgu67d25 »

A jeste osjetljivi.

Super epizode ove sezone, a i ova zadnja je solidna :D
Azrail

#10148 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

Imam osjećaj kao da razvlače priču ne bil GRRM stigao objaviti sljedeću knjigu. No dobro, nije toliko loša epizoda, pokazala nam je neke bitne stvari.
Pismonosa

#10149 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 14:52, edited 1 time in total.
Cregan

#10150 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Intervju glumaca koji glume Aryu i Jaqena.
http://www.hollywoodreporter.com/live-f ... ews-892958
Ovdje kazu da Arya naucila tajne Bezlinih i da Jaqen nije slucajno upoznao Aryu i naveo ke da ode u Bravos, te da ima planove za Aryu.
U ovoj zadnjoj epizodi cini se da nismo vidjeli nista od toga. Zato mislim da je ova citava scene obmana, jer Arya izgleda kao zrtveno janje, a ne kao neko ko je naucio tajne Bezlicnih. Jaqen izgleda kao da ga nije briga za Aryu, osim ako ne koristi Waif kao zrtvu kako bi Aryu doveo do mjesta na kojem treba biti u njegovom planu.
Post Reply